2019 Ekim Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    307
Emiyor sürekli yemek de yiyor sabah öğle akşam ama yemekler pütürlü değil işte sıkıntı o. Böyle giderse de çiğnemeyi nasıl öğrenecek merak ediyorum. Çay bardağına su koyup kaşıkla içiriyorum şarkı söyleye söyleye ama bazen bezi boş gibi oluyor o zamanda sususz mu kaldı acaba diyorum?
hemen su içiriyorum
Kilosu boyu ne kadar. Bizimki on ay kontrol de 73 santim 9 kilo geldi.

Ankara. İstanbul'dan bir farkı kalmadı maalesef. Oysa ne kadar temizdi iyi gidiyordu. Bizim de her taraf kırmızı. Annemlerin olduğu şehirde vaka çok az. Bayrama kadar 30-35 toplam vaka vardı. Dün baktım biraz artmis ama yine iyi. Bahceli ev. Ufaktan inşaat tesisat işleri devam ediyor orada iyi güzel. Ama benim endişem biz giderken virüs taşır miyiz....

Bizim gidicek memleket de yok🤪. Ailenin olduğu şehir daha temizse gidin bencede. İstanbul'da misin. Bizim semt tamamen kırmızı 😬

İnşallah . dün ilk şoku atlattıktan sonra kendime geldim. Biz tedavimizi olucaz ve herşeye eskisi gibi devam edicez. Çünkü ben bu durumun üzerinde ederinden fazla durursam oğlum da bu konuda kendini kötü hisseder . Kendisini diğerlerinden ayıran olumsuz bi özellik olarak algilasin istemiyorum. Babası da ben de eğitim konusunda çok fazla duskunuz kendi egitimimiz için yani. Çocuk olduğu günden beri de onda büyümüş de küçülmüş edası vardı ve hep profesör diye seviyoduk. Gollzlujlerimkz eksikti 😁
Bak ne güzel iyi yanından bakıyorsun :)) olsun çok erken fark ettin buna şükür. Ben fark etmezdim inan. Şu an o kadar çok var ki tembellikten dolayı göz kapama. Herkes telefon tablet çocuğu herkes gözlüklü. Belki bilirsin Şule Alkış diye bir hanım var. Onun iki çocuğu da gözlüklü. Onun blogunda cocuklarda gözlük kullanımı süreç ve göz kapama hakkında bilgiler var. Sen zaten tecrübelisin ama anne olarak bu süreci yaşamış birinin tecrübeleri belki ilgini çeker.

Vallahi bizim oğlanın da duruşu bakışı aynı Sağlık Bakani Fahrettin Koca. Tipi de benziyor. Biz de sayın bakan diye seviyoruz. Bıyık da var benim oglanda 😂

Bak ne güzel iyi yanından bakıyorsun :)) olsun çok erken fark ettin buna şükür. Ben fark etmezdim inan. Şu an o kadar çok var ki tembellikten dolayı göz kapama. Herkes telefon tablet çocuğu herkes gözlüklü. Belki bilirsin Şule Alkış diye bir hanım var. Onun iki çocuğu da gözlüklü. Onun blogunda cocuklarda gözlük kullanımı süreç ve göz kapama hakkında bilgiler var. Sen zaten tecrübelisin ama anne olarak bu süreci yaşamış birinin tecrübeleri belki ilgini çeker.

Vallahi bizim oğlanın da duruşu bakışı aynı Sağlık Bakani Fahrettin Koca. Tipi de benziyor. Biz de sayın bakan diye seviyoruz. Bıyık da var benim oglanda 😂
Canım çok teşekkür ederim kesinlikle incelicem bloğu . Bu süreci çocuk olarak yönetmekte zorlanmistim anne olarak iyi bi rehber olabiomeliyim.
Bakana sevgiler bıyıkları öpülür onun yaa😁😁😁😁

Ankara. İstanbul'dan bir farkı kalmadı maalesef. Oysa ne kadar temizdi iyi gidiyordu. Bizim de her taraf kırmızı. Annemlerin olduğu şehirde vaka çok az. Bayrama kadar 30-35 toplam vaka vardı. Dün baktım biraz artmis ama yine iyi. Bahceli ev. Ufaktan inşaat tesisat işleri devam ediyor orada iyi güzel. Ama benim endişem biz giderken virüs taşır miyiz....
Rint kendinizi koruyamaya çalışıyorsunuz. Buna rağmen bişey olursa oda Allah'ın takdiri dicez.bahceli ev çocuklar için çok iyi olur.

Kizlar,oglanlardan minigi bu sira cok kusturmaya basladi kendini.Yemek yerken bisey oluyo bogazina takiyo gibi sonra gürrr hepsini cikartiyor.Puturluyu bu sira istemiyor.Normalde kahvaltida bizle ekmegin kosesini kemire kemire yiyen cocuk gitti devamli neredeyse her.ogun cikartiyor biraz putur gelsin bogazina.Cok uzuluyorum 1 haftadir napicam ?nedendir bu😥
Canım açken denesen birde. İştahsızlık vardır.
Sağol cnm. Emmede sorun yok. Hatta ek gıda az alıyor emerek yaşıyor diyebilirim. Eczaneler hala kapalı. Bı hafta daha beklicem adet olmazsam bı test yaparım.

Bizi daha. cagirmadilar . Neyi bekliyolar ki. Onbucuk aylık olduk nerdeyse
Bizi de yarın çağırıyor Normalde Perşembe günü aşı günüydü, cuma günü gidicez 9 buçuk aylık oldu
Kizlar gunde ne kadar yogurt veriyosunuz ? Abartiyorum sanirim azaltayim dedim bu defa iyice az vermeye basladim sanirim.Ne kadar ve hamgi ogunde veriyorsunuz?
Öğlen ve akşam toplamda bı çay bardağı.
Benim büyük oğlum böyleydi, ek gıdada çok zorlandım.. reflü bu şekilde yapıyor.. şuan 4,5 yaşında hala reflüsü azdığı dönemlerde kıyma et gibi sert şeyler yemek istemiyor. 3 yaşına kadar hep öğürdü zaten 😕😕 hala arada azında lansor ve gaviskon kullanıyoruz bence dr. İle görüşün derim.
Eğer refluden olsaydı ek gıda başından beri ogurmez miydi Bı de başka belirtileri de olmalı.
Baska ne gibi belirtiler vardi? 2 gundur kusmuyor ama corbada puturlu bisey olunca hemen cikariyor.Biraz once elimde pogaca vardi onu yedi mesela ama corbada,yemekte olunca cikartiyor.Anlamadim gitti
Cajim bazı bebekler geriye donermis belki de ondan öyle yapıyordur. Önceden yediğini yemezmis veya çok verirsen de çıkarır küçük lokmalar halinde ver bı de. Ya da tok hissediyordur kendini iştahsızlık yaşıyordur canı istemezsede yapabilir. Eğer reflü olsa çorbayı vs her yediği şeyi kusardi Çünkü reflü demek fazla yediğini çıkarmak, midenin ters etkisi. Yutma zorluğu her zaman olması lazımdı. Yatarken ağzından su da akabilir, bunu fark ederdin. Öğünlerini tam yiyemezdi. Yani reflunun bu saatten sonra çıkacağını sanmıyorum. İnşallah değildir. Çünkü reflü kasları geliştikçe iyileşen, 8. Aydan sonra iyileşme gösteren fizyolojik bı durum. Eğer patolojik reflü olsaydı çoktan farkederdin.
Öfff aynı şey bizde de var hala sabahları bulamaç şeklinde Kahvaltı;
Yulaf, yumurta sarısı, ceviz, pekmez, labne, Bebe bisküvisi kendi yaptığım, şeftali ya da kayısı...
Öğlen; sebze çorbası tarhana ya da yayla çorbası
İkindi meyve yoğurt
Akşam ya muhallebi ya da yine yoğurt ya da saat erkense öğle porsiyonuna göre daha az çorba.
Ama asla katı yutamıyor :(
Bi kere yoğurt içine kuskus koydum bi tatlı kaşığı kadar boğazında kaldı. :(
Nasıl öğrenecek yemek yemeyi bilmiyorum ve çok panik oluyorum eline bir şey veremiyorum
Canım mutlaka eline ver, ancak öyle aliscak Eliyle tutup ağzında lapa olacak şeyler ver. Kesin yer. Bı de yetmezse bı gafta sonra yeniden dene. Ek gıda maalesef çok sancılı bir süreç, sabır lazım.
Umarim puturlu yiyemedigi icindir yoksa reflu ise uzulecegim baya.
Hickiriyor arada.Bu da reflü belirtisiymis.Sizler de var mi bu?
Bizim reflü teşhisi vardı, hıçkırıgi da var demiştim Dr o sayılmaz demişti. Üzülme canım herşeyi bı çaresi var.
Reflu gece uyanmasi mi yapiyor.Aglayarak uyanmasi bu yuzden mi acaba?Bazen neredeyse deliksiz uyuyor bazen devamli uyaniyoe.Su son 3 gundur surekli uyaniyor .Acilen doktora gitmek gerekiyor.
Bana göre, çok ileri derecede değilse kesinlikle uyku bozukluğu yapmıyor. Eğer süregelen bi ağrı yapsaydı hergun uyanirdi. Bende başta öyle sanmıştım. Dört aylıkken uykuları bozuldu, 7bucuk aylıkken yatır kaldır yöntemi yaptım. Beşiğinde uyumayiu öğrendiği ilk gün sadece bı defa uyanmıştı.. o günden sonra geceleri daha güzel uyuyor. Uyku bozukluğu da yaşıyor olabilirsiniz.
Çok geçmiş olsun canım..Bahsettiğin kontrolün aynısını 4.ayda yaptırmıştık biz.1.yasta yine kontrol amaçlı cagirmislardi.İnsallah geçer gider geleceğine etki etmeden 🙏

4 mü 🙄Ben kızıma üç öğün veriyorum ama o zorla iki ogununu yiyor.Bir öğünü benim saçlarım onun elleri ve yerler yiyor malesef.Ne tarifler çeşitler denediysem de kabul ettiremiyorum.Boy kilo değerler çok şükür sıkıntı yok diye ustelemiyorum artık.Aksam yemeği mercimekti ve ben nasılsa yemicek pütürlü diye kendimi inandirmistim uzulmemek için.Ve yiyeceği tuttu 😅 Yani sabah yemedi ama sağolsun bugünde iki öğünü tamamladı 😅 Meme reddiyle üç ay ugrasmistim.Suan çok şükür o konuda sıkıntı yok.Karni doysun da nasıl doyarsa kendi bilsin..
Aynen.. meme reddi deyince.. Tam beş ay uğraştım bende ah neler çektim...
Sorma .... Herkes alay ediyor. Annemler memlekette. Biz evden çıkmıyoruz hiç. Eşim ise gidip geliyor sadece. Ama şükür iş yeri fena değil bir kamu kurumu ve insanlar özenli.
Geçen ay ve bu ay anneme gittik. Onun dışında çıkmıyoruz. Yine gidecegim sanırım ama virüs taşımaktan çok korkuyorum. Offf offff ben yine kafayı yedim. Burada haritanın her yeri kırmızı. Oğlan dışarı çıkalım diye ağlıyor. Evde kalmamız gerek. Eşim de diyor hepimiz kafayı yiyecegimize en iyisi siz memlekete gidin 10-15 gün diyor. Kafamda deli sorular.
Eşimde aynısını diyor, gidin de bari siz biraz rahatlayın diyor. Biz de çok önemsiyoruz ama kimsenin umurunda değil vallahi 🤷

Cok
Rutin 6. Ay kontrolüne korona yüzünden goturememistim. Sol gözünde arar ara çok çok nadiren kayma fark ettim . Sağ gözünde hiç bir şey yoktu yani ben fark etmedim. Zaten ne zaman göz tembellesiyomus o zaman şaşılık basliyomus yani fark edilir duruma geliyormuş.
Bi alet var ışıklı bişey sanal gözlük gibi ama uzaktan tutuyo . Çocuğum da ona baktı. Öncesinde de damla damlatti sonra muayene etti. Göz kusurları erken dönemde çok sinsiymis sakın ihmal etmeyin doktor erken yakaladık dedi . Geçici olan da varmış ama bizimki muhtemelen kalıcı olur çünkü bende de vardı. Ben erken teşhis edilmisim 2 yaşında o yüzden tedavi oldum kuzenim de okuldaki muayenede anlaşılmış geç kalınmış göz tembellesmis şuan bir gözü %30 görüyo. Tedavi ediliyo ama ne biliyim ben gözlükle çok zorluk çektim artık öyle olmaz ama yine de bi an inanılmaz üzüldüm şuan daha iyiyim ama sakın sakın ihmal etmeyin. Benim oğlum da en ufak zerreyi görür gözünden hiç bi şey kaçmaz yani görememe durumu yok. Hipermetropi zaten fazla görme demekmiş . İleri yaşta görememe durumu oluyomuş. Ancak bebeklerde ve çocuklarda bgorememe olmuyo. Yani benim çocuğum her şeyi görüyo sorun yok diye aman ihmal etmeyin.
Çok geçmiş olsun canım ya

Bizi de yarın çağırıyor Normalde Perşembe günü aşı günüydü, cuma günü gidicez 9 buçuk aylık oldu

Eğer refluden olsaydı ek gıda başından beri ogurmez miydi Bı de başka belirtileri de olmalı.

Cajim bazı bebekler geriye donermis belki de ondan öyle yapıyordur. Önceden yediğini yemezmis veya çok verirsen de çıkarır küçük lokmalar halinde ver bı de. Ya da tok hissediyordur kendini iştahsızlık yaşıyordur canı istemezsede yapabilir. Eğer reflü olsa çorbayı vs her yediği şeyi kusardi Çünkü reflü demek fazla yediğini çıkarmak, midenin ters etkisi. Yutma zorluğu her zaman olması lazımdı. Yatarken ağzından su da akabilir, bunu fark ederdin. Öğünlerini tam yiyemezdi. Yani reflunun bu saatten sonra çıkacağını sanmıyorum. İnşallah değildir. Çünkü reflü kasları geliştikçe iyileşen, 8. Aydan sonra iyileşme gösteren fizyolojik bı durum. Eğer patolojik reflü olsaydı çoktan farkederdin.

Canım mutlaka eline ver, ancak öyle aliscak Eliyle tutup ağzında lapa olacak şeyler ver. Kesin yer. Bı de yetmezse bı gafta sonra yeniden dene. Ek gıda maalesef çok sancılı bir süreç, sabır lazım.

Bizim reflü teşhisi vardı, hıçkırıgi da var demiştim Dr o sayılmaz demişti. Üzülme canım herşeyi bı çaresi var.

Bana göre, çok ileri derecede değilse kesinlikle uyku bozukluğu yapmıyor. Eğer süregelen bi ağrı yapsaydı hergun uyanirdi. Bende başta öyle sanmıştım. Dört aylıkken uykuları bozuldu, 7bucuk aylıkken yatır kaldır yöntemi yaptım. Beşiğinde uyumayiu öğrendiği ilk gün sadece bı defa uyanmıştı.. o günden sonra geceleri daha güzel uyuyor. Uyku bozukluğu da yaşıyor olabilirsiniz.

Eşimde aynısını diyor, gidin de bari siz biraz rahatlayın diyor. Biz de çok önemsiyoruz ama kimsenin umurunda değil vallahi 🤷
Bugün gazete haberlerinde gördüm yasaklar tekrar gelecek bazı illerde giriş çıkış kısıtlaması sokağa çıkma yasağı falan olacak diyor. Sanırım biz gidemeyecegiz 🤦‍♀️

Belki ben teshis koyuyorumdur yoktur ama boyle sanki geğirir gibi yapiyor yemek yedikten sonra.Nasil tsshisi konucak bilmiyorum.Fakukteye goturmek istemiyorum daha topuk kani genetik sonucunu almaya gitmedik aylardir pandemi yuzunden.Moralim bozuluyor ama 1 haftadir kusma yokcok sukur.

Sabahtan beri bir kaşık yoğurdu ağzına zor verdim.Onda da zir zir agladi.İki öğünü yok saydı,bakalım akşama yiyecek mi ama sanmıyorum.Ust dişler zor dedikleri bu mu acaba?Damagi kesmiş dis daha ne kadar yasicaz bunu 🤷 Çaresizlikten gözlerim doldu,baktı aglicam.Gulmeye başladı 😒😒 of..

Sabahtan beri bir kaşık yoğurdu ağzına zor verdim.Onda da zir zir agladi.İki öğünü yok saydı,bakalım akşama yiyecek mi ama sanmıyorum.Ust dişler zor dedikleri bu mu acaba?Damagi kesmiş dis daha ne kadar yasicaz bunu 🤷 Çaresizlikten gözlerim doldu,baktı aglicam.Gulmeye başladı 😒😒 of..
oynatarak yedır cnm ustler ıkı hafta suruyor cok sancılı oldu bızımkıde sonra 4tane bırden cıkardı cok mız mız oluyorlar sımdıde altan yancdıs gelıyor huyu suyu degısdı capol verebılırsın bır cay kasıgı

Aynı durumdayız. Üst dişler haftalardır perişan etti bizi. Bı çıksa da rahatlasak. Yemek konusunda üç öğün önüne yemek koyuyorum yediği kadar. Napalim.

Biz yaklaşık 10 günle hallettik onu şimdi diğeri çıkıyo yine aynı.

Ben önce akrabam fakulte de bu dudak bagına plastik cerrahi bakıyormuş. Prof önce çocuk diş hekimi görsün onay versin hemen yaparım dedı ama genel aneztezı ve cerrahi işlem oluyor dendi. Ben de eski yaşadığım yerde iyi bildiğim bir cocuk cerrahı vardı. Onun bu ameliyatları yaptıgını biliyorum zaten ben Sünnete ona göturecektım. Ona resım attım evet var dedi. Maske anestezi olacak ve koter işlemi yaoacagım ama öncesinde çocuk diş hekimi görüp onay vermesi gerek dedi.onay verirse gel hem sünneti hem ikisini aynı anda yapalım dedi. Dedım 2 işlem agır gelmez mi cocuga. Hayır dedı. Dudak bagı aşırı basıt işlem dedi. Yani önce çocuk diş hekimi görecek... Onay verirse her sehrın fakulte hastanesi farklıdır. Ben fakulteye guvenemıyorum cunku hep asıtan yapıyormuş. Size tavsiyem fakultelerde doçentler proflar ucretlı hasta bakıyor ama çok uygun. Ben gecen yıl buyuk oğlumu endokrin prona 150 tlye mı ne goturmuştum.. Çünkü arabamda diyo fakulte de hoca muanesıne git yoksa ameliyat gıbı işlemleri asistanlar yapıyor. Hele bu dudak bagı gıbı basit işleme prof elini sürmez. Kısaca önce çocuk diş hekimi bakacak, sonra ya cocuk cerrahı ya da fakultelerde plastik cerrahi bakoyormus
Verdiginiz bilgiler için çok teşekkür ederim.Bende biraz araştırdım özel diş klinikleri on yaş altina bakmadiklari için mecburen fakülteye gidecem ama şu dönem.de çok fazla covit vakası olduğu için cekiniyorum acikcası

Back
X