2019 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

betsy_pc ben 4. jenerasyondan hiç kullanmadım, düz bemix verdi doktorum onu kullandım. Her gebeye önerilmeli aslında demi? Biraz anlatsana quatrofolic i araştırmışsındır.

betsy_pc ben 4. jenerasyondan hiç kullanmadım, düz bemix verdi doktorum onu kullandım. Her gebeye önerilmeli aslında demi? Biraz anlatsana quatrofolic i araştırmışsındır.
Sentetik folik asitler emiliyor, hücre zarınada bağlanıyor ancak içeriye alınamıyor. Mthfr enziminde de mutasyon olanlarda sentetik folik asit aktif folik asite çevrilemiyor. Aslında mthfr olmayanlarda sentetik folik asit aktif forma dönüştüğü için teorik olarak 4. Jenerasyona gerek yok diyebiliriz. Ama yaş ve çevresel etkenlerle vücuttaki metilasyon döngüleride boZulduğundan ya vitb12 yi ya da folik asiti hep metil formunda kullandırmak lazım. Normalde yazılan b12 lerde siyanokobalin. Kanda ölçülünce güya b12 de normal çıkıyor ama metilasyon defekti yüzünden o da hücre içinde kullanılamıyor. O yüzden hep metil formları öneriliyor.

Uzun oldu biraz ama kusura bakma :)

Sen bi kullandığın tüm ilaçları yazsana bize Şu an kullandıkların
Şuan d vit ile birlikte olan quatrefolic alıyorum. Ama gebelik haricinde menak2 alıyorum. K vit ile birlikte mobilize olan kalsiyumun hedef dokusunu belirliyor

Prenatal dha alıyorum
Et yemeğe başladığım için metilkobalamini kestim
Previt pozitif alıyorum bir de.

Gebelik haricinde birkaç ek desteğim daha oluyor ama

Çok açıklayıcı olmuş, çok teşekkürler. Zaten reçeteyle ödenen B12 ler hep siyanokobalamin, maalesef b12 düzeyi yeterli görülse bile eksiklik bulguları görülebiliyor kişide. Kızım için metil kobalamin alacağım puff lar oluyor ya. Ocean Methyl B12 var. Üstelik şeker falan da yok içinde.

En güZeli yetişkinler içinde new life ın güzel bir ürünü var. Metilkobalamin+folic asit+biotin. Dilaltı. Güzel takviye

Folik asite devam etmek gerekiyor mu normalde? Senin mutasyon nedeniyle mi devam ediyorsun. Doktorum organogenez tamamlandıktan sonra folik asit kesip multivitamin alalım demişti. K2 de meşhur şu sıralar, K2 içeren çok yeni destek ürünü var ama bu işleri iyi bilen birini bulmak lazım, mesela gebelikte kullanılması sakıncalı mı bilmediğimden kullanmadım.

gokceyener gida muhendisiydi diye hatirliyorum ben arada iciyotum kahve kokusuna bitiyorum zaten genelde filtre kahve icmeye calisiyorum o yine daha saglikliymis

Endüstri mühendisiyim canım. Teşekkür ederim kendi adıma

cook tesekkurler kızlaaar hepinizin muhendisler gunukutlu olsun geronimo_s bende iciyorum 2 yudum turk kahvesi gunde, içmezsem dayanamam sanki o kadar canım istiyor
hilalcikk evet canım bu arada dogru hatırlamıssın gıda muhendisiyim

Aslında fetus için gerekli değil. Ama ben bana destek olsun diye alıyorum. Zararı yok sonuçta. Benim bebek kafasını tutabiliyor olarak çıkacak muhtemelen

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…