Sen yarın 27 ye giriyorsun canım. 26 bitiyor.AA BENDE YARIN 26 YA GİRİYORUM CANIM DOĞUM TARİHİ 14 MART OLARAK MI GÖZÜKÜYOR SENİNDE BENIM KONTROLÜMDE 22 ARALIK DAHA VAR MAAESEF.
Sen bi kullandığın tüm ilaçları yazsana bizeMetilfolat ve quatrefolic asit etken maddeli olanlara bakacaksın. Benim kullandıklarım bunlar. İnternette daha farklı markalarda var
Sağol canım. Aynen öyle
Arada ic canim ben cok canim isteyince arada iciyorumBen o ünlü markanın kahvesine hasret kaldım
Şuan öyle çok içesim var kı anlatamam
Sentetik folik asitler emiliyor, hücre zarınada bağlanıyor ancak içeriye alınamıyor. Mthfr enziminde de mutasyon olanlarda sentetik folik asit aktif folik asite çevrilemiyor. Aslında mthfr olmayanlarda sentetik folik asit aktif forma dönüştüğü için teorik olarak 4. Jenerasyona gerek yok diyebiliriz. Ama yaş ve çevresel etkenlerle vücuttaki metilasyon döngüleride boZulduğundan ya vitb12 yi ya da folik asiti hep metil formunda kullandırmak lazım. Normalde yazılan b12 lerde siyanokobalin. Kanda ölçülünce güya b12 de normal çıkıyor ama metilasyon defekti yüzünden o da hücre içinde kullanılamıyor. O yüzden hep metil formları öneriliyor.betsy_pc ben 4. jenerasyondan hiç kullanmadım, düz bemix verdi doktorum onu kullandım. Her gebeye önerilmeli aslında demi? Biraz anlatsana quatrofolic i araştırmışsındır.
AAAA GERÇEKTEN Mİ UYGULAMALAR 26 DİYO BNA HEP BENDE O YÜZDEN ÖYLE SANIYORUMSen yarın 27 ye giriyorsun canım. 26 bitiyor.
Şuan d vit ile birlikte olan quatrefolic alıyorum. Ama gebelik haricinde menak2 alıyorum. K vit ile birlikte mobilize olan kalsiyumun hedef dokusunu belirliyorSen bi kullandığın tüm ilaçları yazsana bizeŞu an kullandıkların
Ben hep hakkımı çaydan yana kullanıyorumArada ic canim ben cok canim isteyince arada iciyorum
AAAA GERÇEKTEN Mİ UYGULAMALAR 26 DİYO BNA HEP BENDE O YÜZDEN ÖYLE SANIYORUM
Sentetik folik asitler emiliyor, hücre zarınada bağlanıyor ancak içeriye alınamıyor. Mthfr enziminde de mutasyon olanlarda sentetik folik asit aktif folik asite çevrilemiyor. Aslında mthfr olmayanlarda sentetik folik asit aktif forma dönüştüğü için teorik olarak 4. Jenerasyona gerek yok diyebiliriz. Ama yaş ve çevresel etkenlerle vücuttaki metilasyon döngüleride boZulduğundan ya vitb12 yi ya da folik asiti hep metil formunda kullandırmak lazım. Normalde yazılan b12 lerde siyanokobalin. Kanda ölçülünce güya b12 de normal çıkıyor ama metilasyon defekti yüzünden o da hücre içinde kullanılamıyor. O yüzden hep metil formları öneriliyor.
Uzun oldu biraz ama kusura bakma :)
AMA DR LARDA ÖYLE HESAPLIYOR CANIM BENİM DEDİĞİM GİBİ ŞUAN 25+6 YIM YARIN 26 ÖYLE DİYORLar.Bende çok karıştırıyorum haftaları 26+2 olarak gözüküyorum bi uygulamada onu takip ediyorum ama
En güZeli yetişkinler içinde new life ın güzel bir ürünü var. Metilkobalamin+folic asit+biotin. Dilaltı. Güzel takviyeÇok açıklayıcı olmuş, çok teşekkürler. Zaten reçeteyle ödenen B12 ler hep siyanokobalamin, maalesef b12 düzeyi yeterli görülse bile eksiklik bulguları görülebiliyor kişide. Kızım için metil kobalamin alacağım puff lar oluyor ya. Ocean Methyl B12 var. Üstelik şeker falan da yok içinde.
Sorma canım hic sonu yok sanırım :)He bende bu kadar zaman iyi dayanmışsın diyecektim
Aldıkça alasım geliyor :))
Şuan d vit ile birlikte olan quatrefolic alıyorum. Ama gebelik haricinde menak2 alıyorum. K vit ile birlikte mobilize olan kalsiyumun hedef dokusunu belirliyor
Prenatal dha alıyorum
Et yemeğe başladığım için metilkobalamini kestim
Previt pozitif alıyorum bir de.
Gebelik haricinde birkaç ek desteğim daha oluyor ama
Yarın 26 haftan bitiyor 26+1 olunca 27. haftanın içindesin demek.AMA DR LARDA ÖYLE HESAPLIYOR CANIM BENİM DEDİĞİM GİBİ ŞUAN 25+6 YIM YARIN 26 ÖYLE DİYORLar.
gokceyener gida muhendisiydi diye hatirliyorum ben arada iciyotum kahve kokusuna bitiyorum zaten genelde filtre kahve icmeye calisiyorum o yine daha saglikliymis
Endüstri mühendisiyim canım. Teşekkür ederim kendi adıma
Aslında fetus için gerekli değil. Ama ben bana destek olsun diye alıyorum. Zararı yok sonuçta. Benim bebek kafasını tutabiliyor olarak çıkacak muhtemelenFolik asite devam etmek gerekiyor mu normalde? Senin mutasyon nedeniyle mi devam ediyorsun. Doktorum organogenez tamamlandıktan sonra folik asit kesip multivitamin alalım demişti. K2 de meşhur şu sıralar, K2 içeren çok yeni destek ürünü var ama bu işleri iyi bilen birini bulmak lazım, mesela gebelikte kullanılması sakıncalı mı bilmediğimden kullanmadım.
cook tesekkurler kızlaaarhepinizin muhendisler gunukutlu olsun geronimo_s bende iciyorum 2 yudum turk kahvesi gunde, içmezsem dayanamam sanki o kadar canım istiyor
hilalcikk evet canım bu arada dogru hatırlamıssın gıda muhendisiyim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?