2019 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Yazdıktan sonra düşünmediğim değil:) rabbim ikinciyi bir nefeste doğurmayı nasip etsin.
Uzun bile sürse sağlıkla doğsun da. Ben sancı odasında 12 saat falan durdum, sancılar arası bile belim ağrıyordu ama rahat nefes alıyordum en azından. Sakinleştirici müzikler dinlemiştim. İlk 24 saat sancı evde çektim. Sadece 2 kez hastaneye gelip NST ve muayene olup eve dönmüştüm.

Bu arada o kulaklık kayboldu o akşam eşim aylarca kızdı durdu telefonunun orijinal kulaklığıydı. Telefonu da yeni almıştı. O kızdıkça ben ona kızdım senin çocuğunu doğurmakla meşguldüm diye, bu sefer kaybolsa da üzülmeyeceğim kulaklık götüreceğim.

Bir de doğum sonrası oda ile sancı odası falan farklı oluyor mutlaka minik çanta olmalı yanımızda bebeğin ilk giyeceği 10lu takımı ve doğum süresince kullanılabilecek eşyalar (telefon, kulaklık minik bir yastık gibi) minik çantaya koyulmalı.

Hemşireye teslim ediyoruz ya doğmadan önce giydireceğimiz şeyleri ben yumuşak tülbent gibi bez de vermiştim. Onunla da sildiler bebeği, sonra giydirdiler, oradaki taşlaşmış yeşil ameliyathanede kullanılan bezlerden iyidir.

Refakatçi kendi hazırlasın ya.. biz mi onun da donunu atletlini ayarlayacağız

bence de kendi hazırlasın, benim annem kalmıştı gece yanımda, kendi evinden geldiğinden kıyafetleriyle geldi benim söylememe gerek kalmadı. Ama yan odamda aynı gün doğum yaptığımız kişinin eşi hiç bir şey almadığı için yanına eve geri dönmek zorunda kaldı. ilk gece günlük kıyafetleriyle yatmış adam, bebekte ufak bir problem nedeniyle 1 gece daha kalmaları gerekti. 2. gece için eve gitmek zorunda kalmıştı, kadıncağız yalnız kalınca eşine bayağı bi sövmüştü. Ben uyarayım da, ev hastaneye yakınsa problem olmaz tabi.

Bende hep 1 gece yatılır diye plan yapıyordum. Geçen hastane muhasebesiyle konuşurken öğrendim sezeryanlar iki gün yatıyormuş. Pek hoşuma gitmedi bu fikir

Bende hep 1 gece yatılır diye plan yapıyordum. Geçen hastane muhasebesiyle konuşurken öğrendim sezeryanlar iki gün yatıyormuş. Pek hoşuma gitmedi bu fikir
Evet genelde sezaryenler 2 gece. Normal doğum sabah 6da yapınca aynı gün akşama çıkaracaklardı beni, sabah bebekten kan aldırmak için getireceksiniz dediler. İstersen çıkma dediler, zaten bi şey olur diye tırsıyordum gece kaldım. Aman 2 gün olsun ne olacak

Oğluşumun ismi yok henüz hala netleştiremedik ya çok merak ediyorum isimli şeylere

Erkek isim önerilerine açığım kızlar
Benim de oğlumun ismi yok henüz
Yağız
Yiğit
Mert
Erdem
Alper (?)
ve ikinci isim Efe ya da Ege.
Ama ilk isim listede hiç yazmayan bir şey olabilir. Senin aklında isim var mı?

Müzik nasıl dinledin ya.. Ben sancı çekerken sadece allah diye bağırıyordum o kadar:
geronimo_s Aynı şeyi düşündüm. Ben tek kişilik odada sancı çektim eşim ve annem yanımdaydı tv açıktı. Onu bile kapattırdım hatta annem ve eşim bişey sorunca filan konuşturmadım susturdum onları hala arada bahsederler nerdeyse dövecektin bizi diye ben sabah 9 da hastaneye gittim akşam 6da doğum yaptım. Öğleden sonraki sancılarda oluyor bu durum tabi. Sancı geldikçe sessizlik istedim ben

Evet benim dinlediğim de zaten meditasyon müzikleri falandı. Sessizlik iyi oluyordu gerçekten. Ayrıca 4cm açıklık olduktan sonra nereye fırlattığımı bilmediğimden kulaklığı kaybettim.

Kiz biraz once yazdimki simdide senin yazini gordum valla bende konusturmadim
Annem arada odadan cikiyodu cikiyo diyede kiziyodun
Odada esimle konusuyo konusuyolar diyede kiziyodum :))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…