- 19 Kasım 2017
- 3.561
- 8.959
- 108
Kizlar nasilsiniz ?
Ben ayrintili ultrason sonucumu yazili almamistim. Sadece previa totalis demislerdi ama kagitta Vasa Previa + Previa Totalis yaziyorHemen netten baktim korkudan ne yapacagimi sasirdim. Previada ben kay kaybetmeye hazirlamistim kendimi. Kan verirler duzelirim demistim ama Vasa Previa da bebek kan kaybediyormus Hatta bir yerde bebekler saglikli da olsa % 75 i kaybediliyormus. Napacagimi sasirdim moralim cok bozuldu. Aksam kendi doktorumla randevum var korku icindeyim su an Bir kac gun once bebek arabasi vs diye uzulmustum su an kendime cok kiziyorum. Dunya mali alinir bir sekilde onemli olan saglikmis. Su an bebegim risk altindaymis Yabanci kaynakli yazilari okudum bunun duzelme ihtimali de yokmus. Misal 40 haftaya saglikli gelinse bile dogum esnasinda bebegin plasenta damari yirtilip kan kaybediyormus Hamile oldugumu bile artik anlayamiyorum her dk birsey olacak korkusu yasiyorum nolcak benim bu halim bilmiyorum
Evet benim arkadaşımda yaptı etimedde baya memnun kalmıştı ikinciyi de dogurdu aynı hastanede.fiyati çok uygun ama bildiğim kadarıyla gebelik paketi satıyorlar doğum+kontrol ucretleri dahil 3.500 demişler eltime öyle söylemişti.cnm bizim bi arkadas etimedde dogum yapmis sezaryanla hemde 2500 tlymis. cok uygun degil mi?ankarada duydugum en uygun fiyat. cokda memnun kalmis. tabi etimesgut tarafi bu taraflara uzak ama hastaneleri gezerken oraya da bir ugruycam bakalim
Cnm her gebelikte belirli riskler vardir. Doktorun önemli görseydi sana söylerdi ben iki oldu ayrintiliya girdim yarin yine girecem uzman gördüğünü yazmis doktor önce o rapora bakarak bana seni riskli gebeliğe yollayabiliriz dedi bebek belki sakatttir belki yasamaz dedi. Sonrada bide ben bakıyım dedi bakti usgyle korkulcak bisey yok dedi. Yarin kesin sonucu raporu alicam hayirla insallah . Allahim korktugumuza ugratmasin insallah sende bende bütün arkadaslarimizda hayirla saglikla kucagimiza alirizKizlar nasilsiniz ?
Ben ayrintili ultrason sonucumu yazili almamistim. Sadece previa totalis demislerdi ama kagitta Vasa Previa + Previa Totalis yaziyorHemen netten baktim korkudan ne yapacagimi sasirdim. Previada ben kay kaybetmeye hazirlamistim kendimi. Kan verirler duzelirim demistim ama Vasa Previa da bebek kan kaybediyormus Hatta bir yerde bebekler saglikli da olsa % 75 i kaybediliyormus. Napacagimi sasirdim moralim cok bozuldu. Aksam kendi doktorumla randevum var korku icindeyim su an Bir kac gun once bebek arabasi vs diye uzulmustum su an kendime cok kiziyorum. Dunya mali alinir bir sekilde onemli olan saglikmis. Su an bebegim risk altindaymis Yabanci kaynakli yazilari okudum bunun duzelme ihtimali de yokmus. Misal 40 haftaya saglikli gelinse bile dogum esnasinda bebegin plasenta damari yirtilip kan kaybediyormus Hamile oldugumu bile artik anlayamiyorum her dk birsey olacak korkusu yasiyorum nolcak benim bu halim bilmiyorum
Canım doktorunla görüş şimdiden moralini bozma. Kendimden örnek vermek istemiyorum ama hiç takmıyorum herşey olacağına varıyor Allah büyüktür diyip tevekkül etmekten başka elimizden birşey gelmiyor kuzum.Kizlar nasilsiniz ?
Günaydın canım bencede zaman hızlı geçiyor :))Tünaydın güzel anneler
26. Haftama girdim bugün şaka gibizaman akıyor. Allah sağlıkla kucağımıza almayı nasip etsin inşallah bebişlerimizi
Ay canım sürekli programlarda çıkıyor ne bebekler kaçırılmışCanim benimde ikiz kardesim var ama cift yumurta.annem bizi istanbulda evde dogurmus birde.o zamanlar cocuk kacirma olayi cokmus evde yapmis annem.simdi olsa cesaret edemeyiz
Bende tam 7 kilo almisim .Hedefim 10 kiloydu güya.Su anda 12 ile bitirirsem razi olacam:)Keşke şöyle bı 13_14 kiloyla bitirsek.bakalim kaç kilo Alicaz
Normal mi?Memnun kalmismimerve teacher arkadas özel eryaman hastanesinde Ayse sema mutğan isimli doktorla takip ve doğum yapmış. Bide orayida arastir istersen
Kuzu bi kaç soru dahaAyırdım canım düz renk örneğin kremse beyazsa onları ayrı yıkadım desenlileri ayrı yıkadım. Canım henüz 1 adet battaniyemiz var onu da yıkadımaldıkça dolaba koymadan yıkayıp hurca kaldırıcam.
Canım bence istanbulda birçok hastane olduğu için, neredeyse her ilçede devlet hastanesi var her iki yakada da araştırma hastaneleri var aile hekimlerine pek talep olmuyor da olabilir ya da benim aile hekimliğimden araştırma hastanesine yürüme gidilebiliyor ondan dolayı da aramıyor olabilirlerama insanın kafası dalgın olabiliyor ben 2. Aşıyı unutmuştum örneğin son anda aklıma geldi
İyi düşünmüşsün canım sen oda değişikliği falan yapıcaksın yavaştan başlamanda fayda var dediğin gibi :)Ben oglanin odasiyla misafir odasinin yerini degistirmeyi planliyorum canim misafir odasi daha buyuk ferah oglan da genis genis oynar diye dusunduk bebitoyu yatak odasina alicaz besik var abisinden.
Biraz buyusunler oglusla ayni odaya dizayn yapariz bakalim duruma gore
O nasil dogurdu canim?Normalmi sezaryenmiEvet benim arkadaşımda yaptı etimedde baya memnun kalmıştı ikinciyi de dogurdu aynı hastanede.fiyati çok uygun ama bildiğim kadarıyla gebelik paketi satıyorlar doğum+kontrol ucretleri dahil 3.500 demişler eltime öyle söylemişti.
Canim magnezyum takviye aliyorum yaklasik 2 aydir. Ama bu uyusma son 1 ayda basladi.Bide cnm ben bu elde ayakta uyuşmalar ve ağrılar için anwayin magnezyum takviyesini aldım 5 gündür kullanıyorum ağrım filan kalmadı rahat nefes alabiliyorum ve uyuyabiliyorum gece yatmadan alıyorum...bı dene istersen.
O sivri göbekli kız bebişlerin içinde kızcemle bizde varııızzŞey için sordum kuzum ilk bebişi erkek bu kız yaLusi nin. Kişiden kişiye mi yoksa gerçekten bebeğe göre mi değişiyor onu merak ettiğimdendi.
Bazılarının bebişi kız olsada sivri oluyor mesela :)
Kuzum maşallah kızına ve sana
Kuzum tabii ki sorKuzu bi kaç soru daha
Sadece bebeğin kıyafetlerini mi yıkadın yoksa kendi çamaşırlarınla bir mi yıkadın ?
Battaniyesini kaç derecede yıkadın
Çok sordum
İnsan dalgın olabiliyor dediğin gibi çok haklısın
İyi düşünmüşsün canım sen oda değişikliği falan yapıcaksın yavaştan başlamanda fayda var dediğin gibi :)
Bende yavaştan kendime start vereyim artıkın
Bende ikizim kuzu çift yumurtamisiniz tek yumurtami??bizde evde doğmuşuz annem ikiz olduğumuzu bile bilmiyormuş.bizde 2.5 kilo doğmuşuz..
Kuzu bi kaç soru daha
Sadece bebeğin kıyafetlerini mi yıkadın yoksa kendi çamaşırlarınla bir mi yıkadın ?
Battaniyesini kaç derecede yıkadın
Çok sordum
İnsan dalgın olabiliyor dediğin gibi çok haklısın
İyi düşünmüşsün canım sen oda değişikliği falan yapıcaksın yavaştan başlamanda fayda var dediğin gibi :)
Bende yavaştan kendime start vereyim artıkın
Teşekkür ederiz canımmO sivri göbekli kız bebişlerin içinde kızcemle bizde varııızz
Kuzum maşallah kızına ve sana
Tamam canım çok sağol bende dediğin gibi yapayım renklerine göre falan ayırıp ayrı yıkayayım :)Kuzum tabii ki sorbaşka kıyafetle atmadım sadece bebek kıyafetlerini yıkadım battaniye de 30 derecede yıkandı bence yeterli derecesi ama ileride kusma vb durumlarda çıkması için derecesi artırılabilir.
Kuzum inan tiroid için randevu almayı unutmuşum normalde 4 ünde doluyor ben 7 sinde aldımsürekli hastanelere gittiğim için ( annem için de gittik baya) kafam karışıyor unutuyorum. Eşime dün dedim cuma kontrole gitcem unutursam hatırlat bana mutlaka diye
Ohh maşallah ben haa bire alıyorum yıkama faslına geçmedim daha :))tek yumurta canım. çok benzeriz hala da benziyoruz :) biz 2 düşükten sonra geldiğimiz için anmem sürekli hastanede olurmuş. hatta bir ara tehlikesi varmış hastanede yatmış ama sonra düzelmiş.
canım 1 yaşına kadar ayrı yıkamaya çalış. ben sadece sabun tozu kullanıyorum. benim çamaşır yıkama işi bitti. bi tek ütüler kaldı. onu da izne ayrıldığımda yapmayı düşünüyorum.
Tamam canım çok sağol bende dediğin gibi yapayım renklerine göre falan ayırıp ayrı yıkayayım :)
Ablamın aldıklarını bekliyordum asıl benden fazla eşya almış
Annemle göndermiş ama annemle konuşmuyoz nasıl olcak kara kara düşünüyom
B12in çok mu düşük ki kuzum baktırdın mı yakında.
Bende tsh,şeker çocuğun kontrolünü hepsini aynı güne aldım
Ohh maşallah ben haa bire alıyorum yıkama faslına geçmedim daha :))
Benim makinenin bebek programı var 40 derece, acaba çocuğun çamaşırlarını orda mı yıkasam?
Çekme falan yapar mı zaten küçükler
Bırde o ara ikizse birini muhakkak alıyorlarmış.annem akillilik etmisAy canım sürekli programlarda çıkıyor ne bebekler kaçırılmışannen akıllı kadinmis valla. Nasıl olsa ikiz diye Allah muhafaza birinizi alırlar diye korkmustur
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?