Ben gece yatmıyorum da gunduz arada uzaniyorum.geceleri sürekli uyaniyorum o psikolojiyle yattigim icin heralde.sagima cok yattim simdi soluma doneyim diyorumDüz uzanınca damardan giden kan miktarı azalıyormuş ve oksijen daha zor ulaşıyormuş diye bir şey okudum rahatsız oluyordur belki canım önermiyorlar zaten sırt üstü yatmayı. Gece bazen bende sırt üstü uyanıyorum hemen yan dönüyorum insan ister istemez yatıyor öyle uyuşunca
Tamam canım çok sağol bende dediğin gibi yapayım renklerine göre falan ayırıp ayrı yıkayayım :)
Ablamın aldıklarını bekliyordum asıl benden fazla eşya almış
Annemle göndermiş ama annemle konuşmuyoz nasıl olcak kara kara düşünüyom
B12in çok mu düşük ki kuzum baktırdın mı yakında.
Bende tsh,şeker çocuğun kontrolünü hepsini aynı güne aldım
Ohh maşallah ben haa bire alıyorum yıkama faslına geçmedim daha :))
Benim makinenin bebek programı var 40 derece, acaba çocuğun çamaşırlarını orda mı yıkasam?
Çekme falan yapar mı zaten küçükler
Bende sürekli tetikte yatıyorum sırt üstü kalmamak için ama bi yerden sonra vücut yoruluyor herhalde ona da ihtiyaç duyuyor :)Ben gece yatmıyorum da gunduz arada uzaniyorum.geceleri sürekli uyaniyorum o psikolojiyle yattigim icin heralde.sagima cok yattim simdi soluma doneyim diyorumgece uykusu simdiden yok
Benimkide sagda solda tekmeliyor ama duz yatinca ozellikle cok donuyor sanki ve karnim geriliyir oda acitiyor biraz.duzde daha kuvvetli vuruyor.ozelikle sola yatmaya çalışıyorum daha saglikliymishımm yani benim ki her halükarda tekmeliyor.. düz yan sağ sol farketmiyor. acaba tam yan yatmasan mı yani yarım yan yat. sol tarafa yatınca anne, bebek çok daha keyiflenirmiş öyle okudum bir yerde.
Düz yatinca bende cok rahatsiz oluyorum.oturdugun yerde oluyorsa kan sekerin mi düşüyor acabaSırt üstü yatınca basliyo hemen hareket etmeye ama ben kötü oluyorum sirt üstü yatinca nerdeyse bayilacak gibi icim bi hos oluyo. Bu aralar hep bi fenalık geliyor oturduğum yerde bile
Cnm her gebelikte belirli riskler vardir. Doktorun önemli görseydi sana söylerdi ben iki oldu ayrintiliya girdim yarin yine girecem uzman gördüğünü yazmis doktor önce o rapora bakarak bana seni riskli gebeliğe yollayabiliriz dedi bebek belki sakatttir belki yasamaz dedi. Sonrada bide ben bakıyım dedi bakti usgyle korkulcak bisey yok dedi. Yarin kesin sonucu raporu alicam hayirla insallah . Allahim korktugumuza ugratmasin insallah sende bende bütün arkadaslarimizda hayirla saglikla kucagimiza aliriz
Keşke 10 kiloyla tamamlasak ama imkansız cnm son ayda deli gibi yeniliyor bebek büyüdüğü için doymak bilmiyor insan.Bende tam 7 kilo almisim .Hedefim 10 kiloydu güya.Su anda 12 ile bitirirsem razi olacam:)
Bende alıyordum cnm vardi uyusmam etki etmedi efermag kullanıyordum.bu anwayinki çok güzel kullanırsan görürsün etkisiniCanim magnezyum takviye aliyorum yaklasik 2 aydir. Ama bu uyusma son 1 ayda basladi.
Benim.abimin tek yumurta kızları birbirinin aynı biz çift yumurtayiz alakamız yok.huy bakımından da çok ayriyiz abimin kızları aynıları ama her bakimdan.yok kuzu bizimki umursamamis bile iki tane daha oluncatek yumurta canım. çok benzeriz hala da benziyoruz :) biz 2 düşükten sonra geldiğimiz için anmem sürekli hastanede olurmuş. hatta bir ara tehlikesi varmış hastanede yatmış ama sonra düzelmiş.
canım 1 yaşına kadar ayrı yıkamaya çalış. ben sadece sabun tozu kullanıyorum. benim çamaşır yıkama işi bitti. bi tek ütüler kaldı. onu da izne ayrıldığımda yapmayı düşünüyorum.
Canim oncelikle gecmis olsun umarim hersey yolunda gider ve bebegini alirsin saglicakla kucagina. Bende de plesanta pervia var qma marjinalmis yani kenarda. Sende var mi kanama filan bu arada doktorun kim ankarada misjn
Canim sen oyle dusunme netede sakin bakma en iyi doktorun bilir.benimde on duvar yerlesimli ay nette bir baktım cok olumsuz anlatmış doktor hic bisey demedi normal dedi.sen simdi arastirip kendini strese sokuyorsun.her sey Allahin elinde olumlu dusun olumlu olsun.sen kabullenmeKizlar nasilsiniz ?
Ben ayrintili ultrason sonucumu yazili almamistim. Sadece previa totalis demislerdi ama kagitta Vasa Previa + Previa Totalis yaziyorHemen netten baktim korkudan ne yapacagimi sasirdim. Previada ben kay kaybetmeye hazirlamistim kendimi. Kan verirler duzelirim demistim ama Vasa Previa da bebek kan kaybediyormus Hatta bir yerde bebekler saglikli da olsa % 75 i kaybediliyormus. Napacagimi sasirdim moralim cok bozuldu. Aksam kendi doktorumla randevum var korku icindeyim su an Bir kac gun once bebek arabasi vs diye uzulmustum su an kendime cok kiziyorum. Dunya mali alinir bir sekilde onemli olan saglikmis. Su an bebegim risk altindaymis Yabanci kaynakli yazilari okudum bunun duzelme ihtimali de yokmus. Misal 40 haftaya saglikli gelinse bile dogum esnasinda bebegin plasenta damari yirtilip kan kaybediyormus Hamile oldugumu bile artik anlayamiyorum her dk birsey olacak korkusu yasiyorum nolcak benim bu halim bilmiyorum
Seninde mi ikizin var.bizde cok farkliyiz huy olaraktaBenim.abimin tek yumurta kızları birbirinin aynı biz çift yumurtayiz alakamız yok.huy bakımından da çok ayriyiz abimin kızları aynıları ama her bakimdan.yok kuzu bizimki umursamamis bile iki tane daha olunca
Canim bende de previa totalis vardi simdi birde vasa previa cikti. Kanamam benim 6 haftada basladi. 12 haftaya kadar surdu her gun hastanelik oldum. Dusecek dediler hastanede yatirdilar vs. Simdi yok cok sukur ama vasa ve previa yuzunden doktor iliskiyi, agir kaldirmayi ve fiziksel aktiviteyi yasakladi. Agri ve kasilma yasamamam gerekiyormus. Benim tup bebek oldugu icin tup bebek doktorum maueyene ediyor. Cukurambarda Mehmet Erdem bey. Ayrica Gazi Univ Hastanesi ve Cebeci Tip Fakultesinde de kontrolum yapiliyor. Seninki Marjinalse yukari cikma ihtimali cok fazla icini ferah tut. Sende mi Ankaradasin ?
Bebek kilo alsa hic mühim degilde .En son gittigimde 382 gramdi .Ne yediysem kendime yemisim heraldeKeşke 10 kiloyla tamamlasak ama imkansız cnm son ayda deli gibi yeniliyor bebek büyüdüğü için doymak bilmiyor insan.
Kuzum ilk gebeliğinmi???benim.ilkinde öyleydi dediğin gibi ağrım oluyordu karnım devasa büyük olmustu ne yaparsan yap hiç birşey iyi gelmez cnm sen son haftalarında gör kendini taniyamiyorsun.catlagim benim yoktu 36 haftada her yerim yırtıldı catladi sana tavsiyem çok ayakta durma rahme baskı olmasın ben çok ayakta durmuştum rahmimde varis olusmus.dogum sonrasıda çektim.bide cnm kendine çok iyi bı korse al doğum sonrası için çünkü kolay toparlanmiyor o göbek ben sezeryan olduğum için korse kullanmadım ağrı yaptı diye ama bı doğumundan sonra agrimda olsa takicam mecburum çünkü piskolojik olarak etkiliyor insanı göbeğinin olması Allah yardımcın olsun.
Kizlar nasilsiniz ?
Ben ayrintili ultrason sonucumu yazili almamistim. Sadece previa totalis demislerdi ama kagitta Vasa Previa + Previa Totalis yaziyorHemen netten baktim korkudan ne yapacagimi sasirdim. Previada ben kay kaybetmeye hazirlamistim kendimi. Kan verirler duzelirim demistim ama Vasa Previa da bebek kan kaybediyormus Hatta bir yerde bebekler saglikli da olsa % 75 i kaybediliyormus. Napacagimi sasirdim moralim cok bozuldu. Aksam kendi doktorumla randevum var korku icindeyim su an Bir kac gun once bebek arabasi vs diye uzulmustum su an kendime cok kiziyorum. Dunya mali alinir bir sekilde onemli olan saglikmis. Su an bebegim risk altindaymis Yabanci kaynakli yazilari okudum bunun duzelme ihtimali de yokmus. Misal 40 haftaya saglikli gelinse bile dogum esnasinda bebegin plasenta damari yirtilip kan kaybediyormus Hamile oldugumu bile artik anlayamiyorum her dk birsey olacak korkusu yasiyorum nolcak benim bu halim bilmiyorum
Allah yardımcın olsun kuzum. Her doktor ayrı birşey söylüyor bilemedim.. Ben genelde tek doktor tarafından takip edilmeyi doğru buluyorum yoksa kafalar çok karışıyor. Kendine bir uzman seç ve bundan sonra o seni takip etsin mümkünse doğum yapacağın hastanede seç doktorunu takibini o yapsın..Kızlar bende devlet hastanesinde bir dr gittim plesanta previa var dedim baktı inş düzelir diye gittim prof randevum 18 ocakta hemde şeker testini yaptiririm dedim dr aynısını dedi ve ben sordum totalis çıkmayan mis ondanmi dedim evet dedi tam rahim ağzını kapatmış yukarı çıkma ihtimali yok dedi Prof da %99 çıkar dedi anlamadım.doğumu nu mutlaka tip fakültesinde yada kadın doğum hastanesinde yap dedi özele gitme dedi.azıcık bir ümidim vardı oda gitti ve sezeryan i tip fakultesi de yapmak istemiyorum çok kötü anim var birde tam dogumum bebeğimi kaybettiğim tarihe denk geliyor moralim çok bozuk ben sezeryandan sonra normal olsun diye hastane hastane gezdim birde.Allahım yardım. Etsin.75 lik yükleme yapıldı sabah alacam sonuçları .
Tavsiyeni dikkate alıp yıkıcam canım teşekkür ederim :)ben yün kazak yelek patik hepsini yıkadım 40 derecede hiçbiri de çekmedi. battaniyeleri de öyle yıkadım. sen yine de etiketlere bak. ben yeni hiçbirşey almadığım için, hepsi kızkardeşimden ve arkadaşlardan aldıklarım. ay ben daha çöp almadım
eşime diyorum ki, emzik ıslak mendil alalım bari biz alalım onları. maşallah pek bereketli geliyor oğlum. önümüzdeki 4 senenin kıyafeti ayakkabısı her şeyi oldu.
Kuzum b12nin tahlilini ayrı istemeyi unutma.B12 yi hatırlamıyorum canım tsh için gittiğimde onu da isterim ama homoglobin olarak sürekli bakılıyor zaten bir iki değer,bir iki sayı düşük bir de enfeksiyon görüyorlar yeteri kadar su içemediğimden diyorum bazen midem rahatsa yarım litreyi dikiyorım kafamabenimde minik kuzenimden kalan iyi kıyafetleri teyzem ayırmıştı bugunde onları yıkıcam.
Kuzum özel değilse annenle neden konuşmuyorsun? Belki bebek dolayısıyla barışırsınız
Geçmiş olsun canım crpyle ilgili bilgim yok.Kızlar nasılsınız? Şeker yüklemesi 25. Haftada mı yapılıyordu? Doktorum bilgi vermedi henüz. Cumartesi randevum var. Bir de idrar testimde crp yüksek cıktı. Var mı yasayan?
Tünaydın canım :)Tünaydın kızlarnasılsınız bugün bakalım ? Ben iyiyim günler azaldı eşime kavuşmaya az kaldı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?