2019 Nisan Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ?

• Ankete Katılan
    272
Ben gece yatmıyorum da gunduz arada uzaniyorum.geceleri sürekli uyaniyorum o psikolojiyle yattigim icin heralde.sagima cok yattim simdi soluma doneyim diyorumgece uykusu simdiden yok

B12 yi hatırlamıyorum canım tsh için gittiğimde onu da isterim ama homoglobin olarak sürekli bakılıyor zaten bir iki değer,bir iki sayı düşük bir de enfeksiyon görüyorlar yeteri kadar su içemediğimden diyorum bazen midem rahatsa yarım litreyi dikiyorım kafama benimde minik kuzenimden kalan iyi kıyafetleri teyzem ayırmıştı bugunde onları yıkıcam.

Kuzum özel değilse annenle neden konuşmuyorsun? Belki bebek dolayısıyla barışırsınız

Ben gece yatmıyorum da gunduz arada uzaniyorum.geceleri sürekli uyaniyorum o psikolojiyle yattigim icin heralde.sagima cok yattim simdi soluma doneyim diyorumgece uykusu simdiden yok
Bende sürekli tetikte yatıyorum sırt üstü kalmamak için ama bi yerden sonra vücut yoruluyor herhalde ona da ihtiyaç duyuyor :)

hımm yani benim ki her halükarda tekmeliyor.. düz yan sağ sol farketmiyor. acaba tam yan yatmasan mı yani yarım yan yat. sol tarafa yatınca anne, bebek çok daha keyiflenirmiş öyle okudum bir yerde.
Benimkide sagda solda tekmeliyor ama duz yatinca ozellikle cok donuyor sanki ve karnim geriliyir oda acitiyor biraz.duzde daha kuvvetli vuruyor.ozelikle sola yatmaya çalışıyorum daha saglikliymis
Sırt üstü yatınca basliyo hemen hareket etmeye ama ben kötü oluyorum sirt üstü yatinca nerdeyse bayilacak gibi icim bi hos oluyo. Bu aralar hep bi fenalık geliyor oturduğum yerde bile
Düz yatinca bende cok rahatsiz oluyorum.oturdugun yerde oluyorsa kan sekerin mi düşüyor acaba

İnsallah hepimiz sag salim atlatiriz bu sureci cnm. Bana ayrintili ultrason yapan doktor, kendi doktorumun bulundugu hastanede riskli gebelik uzmaniydi. Normalde plasentadan bebege uzanan kordon damarlari amniyos sivisi icinden geciyormus. Boyle oldugunda da bir jel tabakasi bu damarlari koruyormus. Yirtilma vs engelliyormus. Ama Vasa Previa da bu damarlar amniyo sivisinin disinda korunmasiz bir sekilde rahim agzindaymis. Saran bir sivi da olmadigi icin dogum esnasinda bebegin kesesi acildiginda kanama yirtilma yasaniyormus. Bebege giden damar oldugu icinde acil davranilip bebegi kurtarmaya calisiyorlarmis. Yoksa bebek kaybediliyormus. İnternette baktigimda cok az kisinin basina gelmis. Kotu kotu seyler yaziyor. Bende Allaha emanet ettim hem kendimi hem bebegi. Allahim insallah, sana, bana ve butun hamilelere yardim etsin guzel haberler almayi nasip etsin insalah cnm

Benim.abimin tek yumurta kızları birbirinin aynı biz çift yumurtayiz alakamız yok.huy bakımından da çok ayriyiz abimin kızları aynıları ama her bakimdan.yok kuzu bizimki umursamamis bile iki tane daha olunca

Canim oncelikle gecmis olsun umarim hersey yolunda gider ve bebegini alirsin saglicakla kucagina. Bende de plesanta pervia var qma marjinalmis yani kenarda. Sende var mi kanama filan bu arada doktorun kim ankarada misjn

Canim bende de previa totalis vardi simdi birde vasa previa cikti. Kanamam benim 6 haftada basladi. 12 haftaya kadar surdu her gun hastanelik oldum. Dusecek dediler hastanede yatirdilar vs. Simdi yok cok sukur ama vasa ve previa yuzunden doktor iliskiyi, agir kaldirmayi ve fiziksel aktiviteyi yasakladi. Agri ve kasilma yasamamam gerekiyormus. Benim tup bebek oldugu icin tup bebek doktorum maueyene ediyor. Cukurambarda Mehmet Erdem bey. Ayrica Gazi Univ Hastanesi ve Cebeci Tip Fakultesinde de kontrolum yapiliyor. Seninki Marjinalse yukari cikma ihtimali cok fazla icini ferah tut. Sende mi Ankaradasin ?

Canim sen oyle dusunme netede sakin bakma en iyi doktorun bilir.benimde on duvar yerlesimli ay nette bir baktım cok olumsuz anlatmış doktor hic bisey demedi normal dedi.sen simdi arastirip kendini strese sokuyorsun.her sey Allahin elinde olumlu dusun olumlu olsun.sen kabullenme

Evet canim ankaradayim. Ben de Meltem aksu sonmezer e gidiorm cukurambar atoda klinigi. 24. Haftaya kadar bir sikayet yoktu. Hatta ayrintili ultrasona girdim esi murat sonmezer yapti ayrintiliyi ve herhangi bir sikinti gormemisti plasentayla ilgili. Ancak 24. Haftada hafif kanama oldu. Doktorum bakti ve marjinal dedi. Yani ne olduysa ayrintilidan sonra oldu ve plasenta asagi indi. Agir grip gecirdim oksurme krizleri hapsirma krizleri yasadim o mu etkiledi bilmiorm. Doktorum da cilabilir dedi. Rapor aldim evde yatiorm umarim duzelir ve yerine gelir plasenta

merve teacher kendi isteğiyle sezeryan olmus arkadasım. Hastaneden ve doktorundan memnun kalmis banada önermişti ama tam ters te kaliyo bana o taraf

Kızlar bende devlet hastanesinde bir dr gittim plesanta previa var dedim baktı inş düzelir diye gittim prof randevum 18 ocakta hemde şeker testini yaptiririm dedim dr aynısını dedi ve ben sordum totalis çıkmayan mis ondanmi dedim evet dedi tam rahim ağzını kapatmış yukarı çıkma ihtimali yok dedi Prof da %99 çıkar dedi anlamadım.doğumu nu mutlaka tip fakültesinde yada kadın doğum hastanesinde yap dedi özele gitme dedi.azıcık bir ümidim vardı oda gitti ve sezeryan i tip fakultesi de yapmak istemiyorum çok kötü anim var birde tam dogumum bebeğimi kaybettiğim tarihe denk geliyor moralim çok bozuk ben sezeryandan sonra normal olsun diye hastane hastane gezdim birde.Allahım yardım. Etsin.75 lik yükleme yapıldı sabah alacam sonuçları .

Ilk gebeliğim canım. Ben hep uzanıyorum zaten ayakta hiç değilim.. Bakalım ne olacak bu hamileliğin sonu. Benim hiç bir zaman göbeğim olmadı hep çok serti ve kaslı spor yaptığım içinde küçüklüğümden beri. Bakalım bendr korse takacağım canım zor olacak ama rabbim nasip ederse doğumdan sonra hemen tekrar spora başlayacam birde korse takacam. Sonucu zaten inşallah burdan gönderirim :)

Rabbim yardımcın olsun kuzum. Maalesef bazı hamilelikler çok zor geçiyor. Ne desek şu an sana fayda etmez biliyorum anlıyorum seni. İçinde o korku endişe hep baki kalacak. Tek dileğim var oda rabbim hepimizin yüzüne baksın. Bu sene evlatlarımıza hayırlısıyla kavuşalım. Rabbim kimsenin kucağını boş bırakmasın.

Allah yardımcın olsun kuzum. Her doktor ayrı birşey söylüyor bilemedim.. Ben genelde tek doktor tarafından takip edilmeyi doğru buluyorum yoksa kafalar çok karışıyor. Kendine bir uzman seç ve bundan sonra o seni takip etsin mümkünse doğum yapacağın hastanede seç doktorunu takibini o yapsın..

Tavsiyeni dikkate alıp yıkıcam canım teşekkür ederim :)

İnsanın çevresinde veren oldu mu çok iyi oluyordur canım gerçekten.
Faydası çok olur zaten çabuk büyüyor diyorlar ❤
Kuzum b12nin tahlilini ayrı istemeyi unutma.
En büyük eksikliği unutkanlık.
Benim hamileliğin başında 450 küsurlardan en sonki yaptırdığım tahlilde 280lere falan inmiş haftada 2 gün rahat kırmızı et tükettiğim halde

Çok faydası olur canım tanıdıktan gelenler,şanslısın :)
Çok uzun hikaye kuzum,bebek olunca gelmek isticekler bu seferde bizi sona getirdiler, eşim istemiyor artık.

Kızlar nasılsınız? Şeker yüklemesi 25. Haftada mı yapılıyordu? Doktorum bilgi vermedi henüz. Cumartesi randevum var. Bir de idrar testimde crp yüksek cıktı. Var mı yasayan?
Geçmiş olsun canım crpyle ilgili bilgim yok.
Yükleme 24-28 hafta aralığında yapılıyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…