Ben çok güldüm elinde tokayla görünce küçücük bebeğe toka mı olur dedim ama çok tatlı oldu yaa...bizim babamız çok meraklı... biz ikimizde çocukken sarıymışız sonra kahverengi olmuşuz kızımızında kaş kirpik sarı saçlarda sararacak gibi.. son aylarınızda mide bulantısı olmuşmuydu bende oluyordu herkes bebeğin saçlı olacak diyordu ben inanmıyordum ameliyathanedeki herkes saçları ne kadar çok diye şok olmuştu sizinkini görseler ne derlerdi acaba..:)))Bizimki çok az dökülüyor bi kaç tane günde, tamamen dökülmeyecek demek ki diyorum bende, ne eşimin ne de benim bu kadar siyah değil saçlarımız muhtemelen rengi açılır biraz daha, toka çok yakışıyor ya bandana falan takıyorum ben alışsın şimdiden yaza bi sürü toka biriktirelim :))
30. Haftamdan 35. Haftaya kadar her sabah bulantım oldu buraya yazmıştım hatta benim başa döndü bulantılarım geri geldi diye hiç yol gidemiyordum arabaya bindiğim anda sürekli kusuyordum, 35. Hafta da Doğum yaptım zaten :))Ben çok güldüm elinde tokayla görünce küçücük bebeğe toka mı olur dedim ama çok tatlı oldu yaa...bizim babamız çok meraklı... biz ikimizde çocukken sarıymışız sonra kahverengi olmuşuz kızımızında kaş kirpik sarı saçlarda sararacak gibi.. son aylarınızda mide bulantısı olmuşmuydu bende oluyordu herkes bebeğin saçlı olacak diyordu ben inanmıyordum ameliyathanedeki herkes saçları ne kadar çok diye şok olmuştu sizinkini görseler ne derlerdi acaba..:)))
Aynisi bazen mama verme geregi bile duyuyorum sagdigimda bile gelmiyorKızlar ya akşama doğru sizinde sütünüz azalıyor mu, yani sabahları dolgun oluyor hatta direk göğsümü açar açmaz damlıyor süt ama mesela şimdi 8 de bebeğimi emzireceğim ama göğsüm boş gibi
Bende ilkkez sende goruyorum canimBen çok şaşırmıştım ilk defa bu kadar çok saçlı yenidoğan bebek gordum kendi bebeğim :))
3-4 gündür gece 12 de emzirme saatine sütüm olmuyor diye buzlukta sağdığım sütlerim vardı onlardan veriyorum, gun içinde aç da kalmıyorum elimde su şişesi ile geziyorum Bugün 2 litre su içtim yatana kadar 1 litre daha içerim ama neden akşama doğru azalıyor bilemedimAynisi bazen mama verme geregi bile duyuyorum sagdigimda bile gelmiyor
Bende ilkkez sende goruyorum canim
Masallah insallah yeni cikan saclarinizda cok olur
Sanki yok gibi kuzum yani sabahki ile kıyaslayamam bile şimdi bebek 8 de emip 10 a kadar dayanamıyor böyle az olduğunda ama öğlen çok güzel doymuştu bebişim napmak lazım bilemedimKizlar masallah bebislerinize S Sevimlipanduf benimde dedigin gibi daha yumusak oluyor gogsum ama süt var merak etme
Vucutla alakali bir durum galiba mesai saati bitiyordur onunda3-4 gündür gece 12 de emzirme saatine sütüm olmuyor diye buzlukta sağdığım sütlerim vardı onlardan veriyorum, gun içinde aç da kalmıyorum elimde su şişesi ile geziyorum Bugün 2 litre su içtim yatana kadar 1 litre daha içerim ama neden akşama doğru azalıyor bilemedim
Bence uykuyla alakalı gün içinde uyuyamadığımız için süt üretimi azalıyor ben bazen kızımla öğleden sonraları 1-2saat uyuyorum çok farkediyor o günlerde akşamda fazla oluyor ben sağıp veriyorum farkı net görüyorum tek göğüste 10-20cc arası artış oluyorKızlar ya akşama doğru sizinde sütünüz azalıyor mu, yani sabahları dolgun oluyor hatta direk göğsümü açar açmaz damlıyor süt ama mesela şimdi 8 de bebeğimi emzireceğim ama göğsüm boş gibi
Olabilir evet uyku çok etkiliyor gerçekten ama gündüz hiç uyumaya fırsatım olmuyorBence uykuyla alakalı gün içinde uyuyamadığımız için süt üretimi azalıyor ben bazen kızımla öğleden sonraları 1-2saat uyuyorum çok farkediyor o günlerde akşamda fazla oluyor ben sağıp veriyorum farkı net görüyorum tek göğüste 10-20cc arası artış oluyor
Ben yapıyorum canım kimyonla yiyorum şimdiye kadar gaz yapan biçok şeyi yedim. Ama benim bebeğim çok gazlı değil sıkıntı yaşamadım o yüzden. Ama bazı bebekler çok etkilenirmiş.Kizlar kurufasulye yada nohutu pisirirken haşlayip suyunu dokup yemegede kimyon koyaa yinede gaz yaparmi sizler neler yiyorsunuz ben hergun dusunmekten yicek birsey bulamiyorum neye baksam gaz yapar uzak durun diyor :-(
Biz 46 günlüguz sarılık olduk sarılık yüzünden hep uyudu ememedi kilo alımı olmadığı için mama verdim bizim sarılık uzadı 1 aylik olunca gecti bu esnada mama takviyesi arttı siringayla 30cc kolay veriliyor 60 olunca siringayla veremedim biberonla verdim ama beni bırakmadı hala emiyo ama sutum az çoğalmadı gittiSık sık emzirirsen sütün geliyor canım ben göğsüm acıdığı için çok veremiyordum mecburen sarılık olmadın diye mama verdim ama silikon uçla emince süt de gelmeye başladı mamayı bıraktık şükür sarılık da olmadık 10 günlük olduk mamayı da verirken 30 cc verdik şırınga ile biberon kullanmadım emzirme sonra mama veriyorduk
Ben bazen dayanamıyorum kızımıda alıyorum yanıma beraber uyuyoruz. 1 saat bile farkediyor.Olabilir evet uyku çok etkiliyor gerçekten ama gündüz hiç uyumaya fırsatım olmuyor
canım bos degıl gecelerı uzun sure emmeyınce süt bırıkıyor bır noktada ürertm duruyor ben de gecelerı bebegımnnagzına zor tutturuyorum semsert oluyor kalkandan da hemen sagdıgım sutlere eklıyotum ama gunduz emzırme devamlı gerceklestıği için yumusuyor aslnda süt var sıksan fışkırır ben bazen bakarken bebegımın yuzunu fışkırıyor gecen gözune gıttı :) zamanla yumusayacakmıs goguslerımız daha fazla gucle emıceklerı ıcınKızlar ya akşama doğru sizinde sütünüz azalıyor mu, yani sabahları dolgun oluyor hatta direk göğsümü açar açmaz damlıyor süt ama mesela şimdi 8 de bebeğimi emzireceğim ama göğsüm boş gibi
ay delırmelık bu gercektrn hep et yemeklerı yemek de ıstemıyorum sebzeler bıle gaz yapıyor ıkıgundur sucuk yıyeym dedm kızıma gectı sanırım demın cok agladı of ıcım gıdıyor o aglayınca ben de agladım özürler dıledım bıdaha gaz yapan sey yemıcem dıye Tecrubelı annelere seslenıyorummm nezaman bıtecek bu yemek ayırma derdiKizlar kurufasulye yada nohutu pisirirken haşlayip suyunu dokup yemegede kimyon koyaa yinede gaz yaparmi sizler neler yiyorsunuz ben hergun dusunmekten yicek birsey bulamiyorum neye baksam gaz yapar uzak durun diyor :-(
Cidden çok sıkıntı yemek konusu çorba salata haşlanmış tavuk veya et o şekilde yiyorum, pırasa yaptım dün, evde karnabahar brokoli var yapmaya korkuyorum gaz yapıyormuşay delırmelık bu gercektrn hep et yemeklerı yemek de ıstemıyorum sebzeler bıle gaz yapıyor ıkıgundur sucuk yıyeym dedm kızıma gectı sanırım demın cok agladı of ıcım gıdıyor o aglayınca ben de agladım özürler dıledım bıdaha gaz yapan sey yemıcem dıye Tecrubelı annelere seslenıyorummm nezaman bıtecek bu yemek ayırma derdi
Aynen geceleri silikon emzirme ucunu takıyorum ucu hemen süt doluyor daha bebek emmeden ama gündüz o kadar olmuyor sankicanım bos degıl gecelerı uzun sure emmeyınce süt bırıkıyor bır noktada ürertm duruyor ben de gecelerı bebegımnnagzına zor tutturuyorum semsert oluyor kalkandan da hemen sagdıgım sutlere eklıyotum ama gunduz emzırme devamlı gerceklestıği için yumusuyor aslnda süt var sıksan fışkırır ben bazen bakarken bebegımın yuzunu fışkırıyor gecen gözune gıttı :) zamanla yumusayacakmıs goguslerımız daha fazla gucle emıceklerı ıcın
cok zor kac aya gecıcek acaba pırasa da gaz yapıo dıyolar ama onu yyorum ben sende gaz yaptı mıCidden çok sıkıntı yemek konusu çorba salata haşlanmış tavuk veya et o şekilde yiyorum, pırasa yaptım dün, evde karnabahar brokoli var yapmaya korkuyorum gaz yapıyormuş
Yok Ya yapmadı pırasa bana yediğim bi o zaten yapmasın yacok zor kac aya gecıcek acaba pırasa da gaz yapıo dıyolar ama onu yyorum ben sende gaz yaptı mı
bebekten bebege degişir ama 4. aya kadar geçer genelde ben dün fasulyeyi iki kez hasladım gazı gitsin diye sukür pek gaz yapmadı yani ekstra olmadı yoksa hep gazlıyızay delırmelık bu gercektrn hep et yemeklerı yemek de ıstemıyorum sebzeler bıle gaz yapıyor ıkıgundur sucuk yıyeym dedm kızıma gectı sanırım demın cok agladı of ıcım gıdıyor o aglayınca ben de agladım özürler dıledım bıdaha gaz yapan sey yemıcem dıye Tecrubelı annelere seslenıyorummm nezaman bıtecek bu yemek ayırma derdi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?