2019 Şubat Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak?

• Ankete Katılan
    252
oo maşallah canm ben niyese hep 2 yaşında baza ya geçirdim bu sefer biraz uzun yatsa kızım iyi olur

bi ara amway in multivitamin ve balık hapını verdim iştah açmıştı şuan da vermiyorum maşallah iyi yiyolar

yemesi iyiyse üzülme canm benim ufaklığın yediğini görsen şok olursun ama 4 yaş 3 aylık 17 buçuk.kilo büyük oğlumda sevdiği şey olacakta öyle yiyecek ama boy olarakta baya uzun kilosu da 32 yaş 9 olacak şubatta,önemli olan sağlıklı olarak her şeyden yemeleri

Benzer bir şeyden muzdaribiz biz de. Kızım 2 ay sonra 5 yaşını bitirecek ve 15.4 kilo
Ben iştah açıcı bir şey aramıyorum çünkü kızım yediği halde kilo almıyor. Genetik olduğuna kanaat getirdik, kabullendik devam ediyoruz. Kafayı yemenin sınırından döndüm çünkü. 3350 doğdu, doğduğundan beri 5 yılda 12 kilo almış işte ala ala. 2. nasıl olacak eşimle onu merak ediyoruz

kızlar geçen hafta patır patır tekme atan bebeşim bu hafta çok nadir hafif dokunuslar yapmaya baslamistibende merak ettim acaba bi sıkinti mi war diye ,doktora gittigimde sordum bu hafta,dediki bu hafta kendini çok mu yordun,gercektende bu hafta çok yoğun geçti,meger yoruldugumuzda daha az hareket ediolarmiş,yani eger böyle bisi basiniza gelirse sebebi yorgunluk olabilir telaş etmeyin

Bizimki ufak tefek annesi gibi minyon tipli şuan ama babası da çocukken öyleymiş sonradan boy atmış yemek yememesi de aynı babasının bebekliğiymiş çocuk hep babadan almış herşeyi ya tıka basa herşeyi yesin demiyorum ama az buçuk yese ona da razıyım bizim çocuk çok titiz ve tikli herşeyi yemez herşeyi koklar hiç bir şeyin tadına bakma huyu yok baksa belki sevecek ama maalesef yemek gördüğü an kaçıyor tek yediği makarna pilav patates kızartması salam sucuk yararlı pek birşey yok ne yazık ki

oo maşallah canm ben niyese hep 2 yaşında baza ya geçirdim bu sefer biraz uzun yatsa kızım iyi olur
Yatar canım benimki hala sığıyor yatıyor

bi ara amway in multivitamin ve balık hapını verdim iştah açmıştı şuan da vermiyorum maşallah iyi yiyolar
Vallahi ne yapacağımı şaşırdım bende

Bizimki de 4 yaşında 13 kilo bende kafayı yememek için zor duruyorum doğduğunda 3500 kiloydu bakalım kardeşi nasıl olacak :))

Bizde aynı dertten muzdaribiz canım kızım 26 aylık kızım cok iştahsız ve hareketli. salı günü hastalandı doktora götürdük 10 kilo 900 gr çıktı doktorumuz normalden 2 kilo eksiğimiz var dedi . 4 ay nutrigen balık yağı kullandık . Normalde en fazla 3 ay öneriliyormuş. Şimdi ne kullanabiliriz diye sorduğumda mucizevi birsey yok dedi nutrigen üzüm verdi bunu kallan bakalim dedi . Ayrıca ben keçiboynuzu özü de veriyorum . Cok üzülüyorum resmen 1 yaşındayken de ayni kilodaydı

Valla geçen gün bizimki de pek hareket etmedi ama anladım çok yorulduğumu bazen yorulunca o da hareket etmiyor

Allah’ım bu çocuklar neden böyle ya azıcık yeseler nolurdu sanki

Benim kizim ilk 1 yilinda alerjiyle mucadele etti. Ek gidaya 1 yasinda basladik diyebilirim o da cok kisitli. Coklu gida alerjisi vardi. O yuzden hic damak tadi olusturamadik. Ustuen inatci, aala kandiramiyorum tadina bakmasi icin vs. Kilosu boyuna ve yasina gore fena degil, 4 yasi bitecek ocakta, 14.5 kilo ama boyu hep geriden geliyor. Ben ve esim de cok uzun degiliz, ben 164, esim 177 boyunda. Endokrinde de takip ediliyoruz. Su an daha yeni 3-4 yas kiyafetleri giymeye basladi ki onlar da hafiften buyuk oluyor yine de. Bir arkadasim Hayri Gozlukgillerin'in boy uzatan ve kilo aldiran kurunden bahsetti. Henuz yaptirip kullanmak nasib olmadi ama nette falan da cok guzel yorumlar var. Denemekte fayda var diye dusunuyorum. Dogal bir karisim nihayetinde.

Ancak istah suruplarini arastirmistim, beynin direk istah bolgesini uyariyormus, dolayisiyla ben cok tehlikeli buldum acikcasi.

Bu arada kızlar kendi deneyimlerimi paylaşayım. Az önce yazdım ya kızım 5 yaşına girmek üzere ama hala 15.4 kilo diye, daha kötü zamanlarımız da oldu.
3350 doğdu,
1 yaş-8900 (1 yaşında kadar 3 kere idrar yolu enfeksiyonu oldu ve antibiyotik kullandı. Biraz benim yüzümden oldu gibi, çiş kaka ne yapsa çocuğa uygun bir sabun ile sabunlardım poposunu Antibiyotik biliyorsunuz ki barsaklardaki zararlı-yararlı bütün bakterileri ayırt etmeden temizlediği için, işler normal seyrine dönene kadar yediği içtiği şeylerin çocuğa bir faydası olamıyor. Sık antibiyotik kullanımı çocuklarda büyümeyi yavaşlatıyor yani.)
2 yaş-11.300
3 yaş-11.800
Böyle giderken kızımın bir otit (orta kulak iltihabı) olayı oldu. Antibiyotik kullandık ma 8 ay boyunca beklememize rağmen orta kulakta biriKen sıvıyı atamadı. 2.5 yaşındaydı otit olduğunda 3 yaş doğumgününden 3 gün sonra ameliyat oldu. Kulaklarına tüp takıldı ve geniz eti alındı. Geniz eti, gece çocuğun sık sık uyanmasına sebep olduğu ve kesintisiz bir gece uykusunu önlediği için büyüme hormonu salgılanmasını baskılıyormuş.
Neyse, kızım ameliyat oldu, 6 ayda 11.800'den (anestezi için ölçüldüğünden tam kilosunu biliyorum) 13.800'e çıktı. Yani 2 yılda aldığı kiloyu 6 ayda aldı.
'Yaşasın bulduk sorunu' derken sonra da oralarda çakıldı kaldı bir süre, şu an 15.400 civarı işte. Ama diyeceğim o ki, bir insanın en hızlı büyüdüğü dönem önce anne karnı sonra da ilk 1 yıl. Bu dönemde bir sorun olduğunu düşünüyorsanız çocuğu her açıdan kontrol ettirin ve o hızlı büyüme dönemini kaçırmasın çocuğunuz. Biz 8 ay bekledik boş yere ameliyat için. Yani tabi olacağın önüne geçilmiyor ve ne yaparsan yap çocuk olacağı kadar oluyor. Şu an ne geniz eti var be kuşakta sorun, ne sık sık antibiyotik kullanıyoruz, ama şu an da artık büyümenin yavaşladığı yaşlar geldi. İlk 3 yılda semiren çocuk sonra da öyle gidiyor. Ama ağırlık olarak özellikle eksik gelen çocuk malesef hep öyle arkadan takip ediyor yaşıtlarını

Canim ya bayagi zorluklar atlatmışsınız sizde . Geçmiş olsun .. zamane çocuklarının çoğu boyle özellikle yemek hususunda imtihanlı büyüyor . Ben yemege düşkün obezite ile karşı karşıya olan çocuklarda gördüm . Bi yerde okumuştum çocuğunuza ye demek yeme demekten cok daha iyi bir durum diye . Hakikaten o daha zor. Bu halimizede çok şükür .

Valla arkadaşım dediğin çok doğru, aşırı kilolu olmasındansa hep zayıf olmasını tercih ederim diyorum zaten ama anne yüreği işte :)
2 yaşını 2 gün geçene kadar emdi kızım. O dönemde de 'sütün yaramıyor demek ki' günleri atlattık, tam bir kabustu
Neyse, benim bu süreçteki tek takıntı noktam 'kontrol edebileceğimiz, sağlıkla ilgili bir sıkıntısı varsa çocuğun kilo almasına engel olan, bu teşhis edilsin. Yok, ne yerse yesin kilo almıyor ama sağlıklı mı, ona da eyvallah' dedik hep. Çok şükür bakliyat-et-balık-meyve gurubundan yemediği hiçbir şey yok. Sebzeler ile ufak tefek sıkıntılar var her çocukta olduğu gibi. Onu da sebze çorbası yapıp koyuyorum önüne, bayılarak yiyor
O yüzden dedim, genetik dedik kabullendik artık diye. Ama sağlık söz konusu olunca her şey duruyor, önemini yitiriyor. Evlat sağlığı ile sınanmasın kimse. Ne kadar basit olursa olsun sebebi, ameliyathane kapısında evlat beklemek en zor şeylerden biri şu hayatta

Kizlar iyi aksamlar hizlica okudum çocukların istahsizligi konuşulmuş galiba ben de nacizane deneyimimi yazmak isterim belki bi faydam olur benim oglum inanilmaz istahsızdi ve ben inanin ostah suruplarina inanmiyorum 1. Si ilkokula baslamasi bizde cok etkili oldu arkadaslarina baktimi degisti bilmem ama daha guzel beslenmeye basladi
2. Si arı sütü kullaniyoruz yaklasik 40 günü buldu hem istah acti hem de allerjik bronsit di oglum onu baya etkiledi şükür allerjimiz minimumam indi hani ari sutune allerjiniz yoksa oneririm

aynen ya sağlıklı olsunlarda en önemlisi o .

Canım ben emzirmeyi bıraktıktan sonra çok uyku sorunu cektim kizimda geç saatlere kadar uyumaz aglardi doktora gittik sipraktin verdi ajerji ilaci yan etki olarak istah aciyor ve uyku yapıyor ya etkisi çok ama hwr doktor da vermiyor ben bi donem verdim uykusu düzene girince biraktim o ara iştahı da çok açılmıştı yani etkisi olmasa hergun veririm valla ben demeden yemek soruyor hoşuna gidiyor yoksa yalvar

Canı sağolsun da zayif olsun zorla yediriyoruz resmen kasim da 3 yas dolacak suan 15.400 falan gecen sene 16 _17 Arasıydı hareketlendikce de daha cok eritiyor ve hazir yedirdiklerimizi de yakıyorlar ben artık yoruldum ve akisina biraktim ama findik ceviz arada yedirmeye çalışıyor ve günde birer kasik uzum harnup pekmez i veriyorum bağışıklığı güçlü olsun bide bende kucukken celimsiz biseydim esimde oyleymis biz böyleyken çocuklardan ne bekleyebiliriz ki

Yemiyor canm iste vitamin şurubu ile yiyor babası da küçükken öyle imis genetik sanırım. Ama ben çok üzülüyorum Herkes bu çocuğa yemek yedirmiyor musun diyo

Metabolizmasi nasıl canm ? Günde kaç defa yapıyor. Benim ki günde 2 kere yapıyor çok hareketli yakıyor. Ama benimki de yese her şeyden bende takmam sanirim ama yemiyor zorla anca yediriyorum ve vitaminsiz kalmasından hasta olmasindan korkuyorum. Yüzü kaşık gibi resmen inşallah ikincilerin iştahı açık olurda özenirler birlikte yerler

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…