- Konu Sahibi white_chocolate_mocha
-
- #18.501
Nutrigen üzüm iyi iştah acıyor. Balik yağı nasıl gelmişti kilo almis miydi? Bir hastalık olduğunda zayıf olunca iyice zayifliyorlar Ozellikle ishal olunca hali kalmıyor daha da kilo veriyor. Besin takviyeci surup varmış raporla veriliyormuş en son doktor onu verelim kan tahlili yaptıralım.dedi ama esim doğal yollardan kilo almasından yana kabul etmediBizde aynı dertten muzdaribiz canım kızım 26 aylık kızım cok iştahsız ve hareketli. salı günü hastalandı doktora götürdük 10 kilo 900 gr çıktıdoktorumuz normalden 2 kilo eksiğimiz var dedi . 4 ay nutrigen balık yağı kullandık . Normalde en fazla 3 ay öneriliyormuş. Şimdi ne kullanabiliriz diye sorduğumda mucizevi birsey yok dedi nutrigen üzüm verdi bunu kallan bakalim dedi . Ayrıca ben keçiboynuzu özü de veriyorum . Cok üzülüyorum resmen 1 yaşındayken de ayni kilodaydı
Istah şurubu değil aslında vitamin veriyoruz o da iştahını acıyorBenim kizim ilk 1 yilinda alerjiyle mucadele etti. Ek gidaya 1 yasinda basladik diyebilirim o da cok kisitli. Coklu gida alerjisi vardi. O yuzden hic damak tadi olusturamadik. Ustuen inatci, aala kandiramiyorum tadina bakmasi icin vs. Kilosu boyuna ve yasina gore fena degil, 4 yasi bitecek ocakta, 14.5 kilo ama boyu hep geriden geliyor. Ben ve esim de cok uzun degiliz, ben 164, esim 177 boyunda. Endokrinde de takip ediliyoruz. Su an daha yeni 3-4 yas kiyafetleri giymeye basladi ki onlar da hafiften buyuk oluyor yine de. Bir arkadasim Hayri Gozlukgillerin'in boy uzatan ve kilo aldiran kurunden bahsetti. Henuz yaptirip kullanmak nasib olmadi ama nette falan da cok guzel yorumlar var. Denemekte fayda var diye dusunuyorum. Dogal bir karisim nihayetinde.
Ancak istah suruplarini arastirmistim, beynin direk istah bolgesini uyariyormus, dolayisiyla ben cok tehlikeli buldum acikcasi.
Ben mollers omega 3 aldım canm eczacı arkadaşım bunu önerdi 130 liraya aldım çok pahalı ama yeterki faydası olsun daha başlamadım nutrigen üzüm bitsin baslicam iştah acarsa size dönüş yaparım.Kızlar pat diye giricem ama ocean sade balık yagı ciddi oranda istah aciyor tavsiye ediyorum.
Corek otu mucize zatenbide bağışıklık için şuan 27 aylik haftada 1 çörek otu yagı 1 cay kaşığı veriyorum bunuda arastirabilirsiniz :)
bundan önce mollers kullaniyordum canım en iyi mollers dedi banada eczaci yakınım benim oglum sindiremedi onu ne zaman versem kustu bende kestim ocean başladım fayda gördüm gerçekten. ilk 1000 gün çok onemli buyumenin hizli oldugu dönem daha sonra verilen takviyeler çok fazla ise yaramadığını söylüyor uzmanlarBen mollers omega 3 aldım canm eczacı arkadaşım bunu önerdi 130 liraya aldım çok pahalı ama yeterki faydası olsun daha başlamadım nutrigen üzüm bitsin baslicam iştah acarsa size dönüş yaparım.
Geçmiş olsun canm Allah beterinden korusunBu arada kızlar kendi deneyimlerimi paylaşayım. Az önce yazdım ya kızım 5 yaşına girmek üzere ama hala 15.4 kilo diye, daha kötü zamanlarımız da oldu.
3350 doğdu,
1 yaş-8900 (1 yaşında kadar 3 kere idrar yolu enfeksiyonu oldu ve antibiyotik kullandı. Biraz benim yüzümden oldu gibi, çiş kaka ne yapsa çocuğa uygun bir sabun ile sabunlardım poposunuAntibiyotik biliyorsunuz ki barsaklardaki zararlı-yararlı bütün bakterileri ayırt etmeden temizlediği için, işler normal seyrine dönene kadar yediği içtiği şeylerin çocuğa bir faydası olamıyor. Sık antibiyotik kullanımı çocuklarda büyümeyi yavaşlatıyor yani.)
2 yaş-11.300
3 yaş-11.800
Böyle giderken kızımın bir otit (orta kulak iltihabı) olayı oldu. Antibiyotik kullandık ma 8 ay boyunca beklememize rağmen orta kulakta biriKen sıvıyı atamadı. 2.5 yaşındaydı otit olduğunda 3 yaş doğumgününden 3 gün sonra ameliyat oldu. Kulaklarına tüp takıldı ve geniz eti alındı. Geniz eti, gece çocuğun sık sık uyanmasına sebep olduğu ve kesintisiz bir gece uykusunu önlediği için büyüme hormonu salgılanmasını baskılıyormuş.
Neyse, kızım ameliyat oldu, 6 ayda 11.800'den (anestezi için ölçüldüğünden tam kilosunu biliyorum) 13.800'e çıktı. Yani 2 yılda aldığı kiloyu 6 ayda aldı.
'Yaşasın bulduk sorunu' derken sonra da oralarda çakıldı kaldı bir süre, şu an 15.400 civarı işte. Ama diyeceğim o ki, bir insanın en hızlı büyüdüğü dönem önce anne karnı sonra da ilk 1 yıl. Bu dönemde bir sorun olduğunu düşünüyorsanız çocuğu her açıdan kontrol ettirin ve o hızlı büyüme dönemini kaçırmasın çocuğunuz. Biz 8 ay bekledik boş yere ameliyat için. Yani tabi olacağın önüne geçilmiyor ve ne yaparsan yap çocuk olacağı kadar oluyor. Şu an ne geniz eti var be kuşakta sorun, ne sık sık antibiyotik kullanıyoruz, ama şu an da artık büyümenin yavaşladığı yaşlar geldi. İlk 3 yılda semiren çocuk sonra da öyle gidiyor. Ama ağırlık olarak özellikle eksik gelen çocuk malesef hep öyle arkadan takip ediyor yaşıtlarını
Genetiklikte var tabikide canm benimkide aynı babası. Ama şükür bağışıklığı düşük değil. Ben yiyen çocuk gorunce özeniyorum ya hiç yemeği seven çocuğum.olmadi ikinciler bari yemek yemeği sevseBizimki ufak tefek annesi gibi minyon tipli şuan ama babası da çocukken öyleymiş sonradan boy atmış yemek yememesi de aynı babasının bebekliğiymiş çocuk hep babadan almış herşeyiya tıka basa herşeyi yesin demiyorum ama az buçuk yese ona da razıyım bizim çocuk çok titiz ve tikli herşeyi yemez herşeyi koklar hiç bir şeyin tadına bakma huyu yok baksa belki sevecek ama maalesef yemek gördüğü an kaçıyor tek yediği makarna pilav patates kızartması salam sucuk yararlı pek birşey yok ne yazık ki
Yatar canım benimki hala sığıyor yatıyor
Vallahi ne yapacağımı şaşırdım bende
Bizimki de 4 yaşında 13 kilo bende kafayı yememek için zor duruyorumdoğduğunda 3500 kiloydu bakalım kardeşi nasıl olacak :))
bundan önce mollers kullaniyordum canım en iyi mollers dedi banada eczaci yakınım benim oglum sindiremedi onu ne zaman versem kustu bende kestim ocean başladım fayda gördüm gerçekten. ilk 1000 gün çok onemli buyumenin hizli oldugu dönem daha sonra verilen takviyeler çok fazla ise yaramadığını söylüyor uzmanlar
Bizde işe yaramadı maalesef . Aynen ishal olunca daha da kotu oluyor yavrumNutrigen üzüm iyi iştah acıyor. Balik yağı nasıl gelmişti kilo almis miydi? Bir hastalık olduğunda zayıf olunca iyice zayifliyorlar Ozellikle ishal olunca hali kalmıyor daha da kilo veriyor. Besin takviyeci surup varmış raporla veriliyormuş en son doktor onu verelim kan tahlili yaptıralım.dedi ama esim doğal yollardan kilo almasından yana kabul etmedi
Bu arada kızlar kendi deneyimlerimi paylaşayım. Az önce yazdım ya kızım 5 yaşına girmek üzere ama hala 15.4 kilo diye, daha kötü zamanlarımız da oldu.
3350 doğdu,
1 yaş-8900 (1 yaşında kadar 3 kere idrar yolu enfeksiyonu oldu ve antibiyotik kullandı. Biraz benim yüzümden oldu gibi, çiş kaka ne yapsa çocuğa uygun bir sabun ile sabunlardım poposunuAntibiyotik biliyorsunuz ki barsaklardaki zararlı-yararlı bütün bakterileri ayırt etmeden temizlediği için, işler normal seyrine dönene kadar yediği içtiği şeylerin çocuğa bir faydası olamıyor. Sık antibiyotik kullanımı çocuklarda büyümeyi yavaşlatıyor yani.)
2 yaş-11.300
3 yaş-11.800
Böyle giderken kızımın bir otit (orta kulak iltihabı) olayı oldu. Antibiyotik kullandık ma 8 ay boyunca beklememize rağmen orta kulakta biriKen sıvıyı atamadı. 2.5 yaşındaydı otit olduğunda 3 yaş doğumgününden 3 gün sonra ameliyat oldu. Kulaklarına tüp takıldı ve geniz eti alındı. Geniz eti, gece çocuğun sık sık uyanmasına sebep olduğu ve kesintisiz bir gece uykusunu önlediği için büyüme hormonu salgılanmasını baskılıyormuş.
Neyse, kızım ameliyat oldu, 6 ayda 11.800'den (anestezi için ölçüldüğünden tam kilosunu biliyorum) 13.800'e çıktı. Yani 2 yılda aldığı kiloyu 6 ayda aldı.
'Yaşasın bulduk sorunu' derken sonra da oralarda çakıldı kaldı bir süre, şu an 15.400 civarı işte. Ama diyeceğim o ki, bir insanın en hızlı büyüdüğü dönem önce anne karnı sonra da ilk 1 yıl. Bu dönemde bir sorun olduğunu düşünüyorsanız çocuğu her açıdan kontrol ettirin ve o hızlı büyüme dönemini kaçırmasın çocuğunuz. Biz 8 ay bekledik boş yere ameliyat için. Yani tabi olacağın önüne geçilmiyor ve ne yaparsan yap çocuk olacağı kadar oluyor. Şu an ne geniz eti var be kuşakta sorun, ne sık sık antibiyotik kullanıyoruz, ama şu an da artık büyümenin yavaşladığı yaşlar geldi. İlk 3 yılda semiren çocuk sonra da öyle gidiyor. Ama ağırlık olarak özellikle eksik gelen çocuk malesef hep öyle arkadan takip ediyor yaşıtlarını
Istah şurubu değil aslında vitamin veriyoruz o da iştahını acıyor
Mesela d vitamini eksikligi ve demir eksikligi de iştahsızlık yapıyormuş. Özellikle balik yemeyen iştahsız çocuklar mecbur omega 3 almalı.bence. keske her seyi doğal besinlerden takviye etsek. Dediğin doğal karışımın için de ne var cnm nerden ulaşabiliriz bu karisima
biz anneler hep kendimizi suçluyoruz:) Deme öyle elinden geleni yapmışsın yaş ilerledikce düzelicek diye düşünüyorum insallah:) 27 aylik benim kuzu 1cay kasigi verilebiliyordu. genellikle icirdikten bir sure sonra oluyorduinsallah bizde ise yarar tadi kötü muydu ondan mi acaba kustu? Birde mollersi küçük yaşta önermiyorlar seninki.kac yasinda? Ilk bin gün valla gayet güzel besledim tereyağını kendim yaptim biskuvisini bile kendim yaptim doğal pekmezle.anne sütü de aldı. Her seyi organik vermeye çalıştım ama sanirim fazla ozenmekte iyi değil Onu anladim tat duygusunu gelistiremedigimi düşünüyorum.aman boğazında kalır aman zararlı.olur diye 6 aya kadar bir sey vermedim.sonrasinda da hep püre şeklinde verdim.
Hadi ya herkesin bünyesinde farklı reaksiyon gösteriyor demek ki bu vitaminler.Bizde işe yaramadı maalesef . Aynen ishal olunca daha da kotu oluyor yavrum
Canı sağolsun da zayif olsun zorla yediriyoruz resmen kasim da 3 yas dolacak suan 15.400 falan gecen sene 16 _17 Arasıydı hareketlendikce de daha cok eritiyor ve hazir yedirdiklerimizi de yakıyorlar ben artık yoruldum ve akisina biraktim ama findik ceviz arada yedirmeye çalışıyor ve günde birer kasik uzum harnup pekmez i veriyorum bağışıklığı güçlü olsun bide bende kucukken celimsiz biseydim esimde oyleymis biz böyleyken çocuklardan ne bekleyebiliriz ki
Metabolizmasi nasıl canm ? Günde kaç defa yapıyor. Benim ki günde 2 kere yapıyor çok hareketli yakıyor. Ama benimki de yese her şeyden bende takmam sanirim ama yemiyor zorla anca yediriyorum ve vitaminsiz kalmasından hasta olmasindan korkuyorum. Yüzü kaşık gibi resmen inşallah ikincilerin iştahı açık olurda özenirler birlikte yerler
Kızlar pat diye giricem ama ocean sade balık yagı ciddi oranda istah aciyor tavsiye ediyorum.
Canim aslinda gecmeyen kulak iltihabi, geniz eti falan bunlar hep alerji belirtisi biliyor musun? Belki de o donemleede gida alerjisi vardi. Cok yuksek duzeyde seyretmeyince bu sekilde yan etkiler veriyor anlasilmayabiliyor gida alerjisi. Genel olarak da gida alerjisi 3 yasindan sonra ya bitiyor ya da sekil degistiriyormus.
ahh o herkesler yokmuYemiyor canm iste vitamin şurubu ile yiyor babası da küçükken öyle imis genetik sanırım. Ama ben çok üzülüyorum Herkes bu çocuğa yemek yedirmiyor musun diyo
Sağlıklı olsun canım doğum kilosuna hiç takılma benim oğlum 4100 doğdu reflusunden gazina herseyi fazlasiyla geçirdik şuan yaşıtlarıyla aynı bir ekstrası olmadı sonuç olarak 1 yaşından sonra hepsi genetigine dönüyor o yüzden çok takılmamak lazımPerşembe günü 21+1 de ayrıntılı muayene olduk. Şükür herşeyimiz normal çıktı. Kızımın boyu 29,5 cm kilosu 498gr çıktı. Haftası da 22+2 çıkıyor. Ben şeker aletiyle arada aç ve tok ölçüm yapıyorum. Aç 70 lerde Tok 90 lardayım bir problem yok. İlk hamileliğim. Biraz iri bir bebiş mi oluruz tecrübeli anneler sizce, ne dersiniz?
Ya bu işler genetik biraz bunun farkındayım ben bi anda kilo alsın ya da bir anda boyu uzasın istemiyorum en azından vücuduna gerekli olan vitaminleri şu yemeklerimizden alsalar keşke hiç şurup vs uğraşmasakBenim kizim ilk 1 yilinda alerjiyle mucadele etti. Ek gidaya 1 yasinda basladik diyebilirim o da cok kisitli. Coklu gida alerjisi vardi. O yuzden hic damak tadi olusturamadik. Ustuen inatci, aala kandiramiyorum tadina bakmasi icin vs. Kilosu boyuna ve yasina gore fena degil, 4 yasi bitecek ocakta, 14.5 kilo ama boyu hep geriden geliyor. Ben ve esim de cok uzun degiliz, ben 164, esim 177 boyunda. Endokrinde de takip ediliyoruz. Su an daha yeni 3-4 yas kiyafetleri giymeye basladi ki onlar da hafiften buyuk oluyor yine de. Bir arkadasim Hayri Gozlukgillerin'in boy uzatan ve kilo aldiran kurunden bahsetti. Henuz yaptirip kullanmak nasib olmadi ama nette falan da cok guzel yorumlar var. Denemekte fayda var diye dusunuyorum. Dogal bir karisim nihayetinde.
Ancak istah suruplarini arastirmistim, beynin direk istah bolgesini uyariyormus, dolayisiyla ben cok tehlikeli buldum acikcasi.
Ah canım ya senin baya zorlu geçmiş sağlıklı olsunlar da kilo önemli değil aslında sadece azıcık yemeklerle araları olsa keşkeBu arada kızlar kendi deneyimlerimi paylaşayım. Az önce yazdım ya kızım 5 yaşına girmek üzere ama hala 15.4 kilo diye, daha kötü zamanlarımız da oldu.
3350 doğdu,
2 yaş-11.300
3 yaş-11.800
Yok kız nerdeee acıkınca yer muhabbeti bizde tutmuyor açlıktan ölse bile yemeyecek neredeyseHiç sorma bebekken yediğimiz çoğu şeyleri tattırdım yabancılamasın damak tadi olussun diye ama nafile . Kimileri hic umursama acikinca zaten yer diyorlar ama zerre umrunda olmuyor.
Bizimki de etrafında çocuklar olduğu zaman onlarla beraber yiyor geçen dikkatimi çekti akrabalara oturmaya gittik oradaki çocuklarla beraber birşeyler yemeye çalıştı heveslendi omları görünce aslında bu sene kreşe veresim var ama hala küçücük benim gözümde kıyamıyorum :))Kizlar iyi aksamlar hizlica okudum çocukların istahsizligi konuşulmuş galiba ben de nacizane deneyimimi yazmak isterim belki bi faydam olur benim oglum inanilmaz istahsızdi ve ben inanin ostah suruplarina inanmiyorum 1. Si ilkokula baslamasi bizde cok etkili oldu arkadaslarina baktimi degisti bilmem ama daha guzel beslenmeye basladi
2. Si arı sütü kullaniyoruz yaklasik 40 günü buldu hem istah acti hem de allerjik bronsit di oglum onu baya etkiledi şükür allerjimiz minimumam indi hani ari sutune allerjiniz yoksa oneririm
Bizim oğlan aynı babasına çekmiş maalesef gerçi babası şuan dünyaları yiyorCanı sağolsun da zayif olsun zorla yediriyoruz resmen kasim da 3 yas dolacak suan 15.400 falan gecen sene 16 _17 Arasıydı hareketlendikce de daha cok eritiyor ve hazir yedirdiklerimizi de yakıyorlar ben artık yoruldum ve akisina biraktim ama findik ceviz arada yedirmeye çalışıyor ve günde birer kasik uzum harnup pekmez i veriyorum bağışıklığı güçlü olsun bide bende kucukken celimsiz biseydim esimde oyleymis biz böyleyken çocuklardan ne bekleyebiliriz ki
Aynen bana da öyle diyorlar yaşını söylediğim zaman şok oluyorlar tabi bende sinir oluyorum derdim kilosu değil sağlığı aslında sağlığı için yemek yese başka hiç bir şey istemiyorum ama nerdeeYemiyor canm iste vitamin şurubu ile yiyor babası da küçükken öyle imis genetik sanırım. Ama ben çok üzülüyorum Herkes bu çocuğa yemek yedirmiyor musun diyo
Bi araştırayım canımKızlar pat diye giricem ama ocean sade balık yagı ciddi oranda istah aciyor tavsiye ediyorum.
Maşallah uzun boylu olacak sanırım canım iri bebek demek için erken canım şeker yüklemesi yaptırınca şeker çıkarsa iri bebek adayı olabilirPerşembe günü 21+1 de ayrıntılı muayene olduk. Şükür herşeyimiz normal çıktı. Kızımın boyu 29,5 cm kilosu 498gr çıktı. Haftası da 22+2 çıkıyor. Ben şeker aletiyle arada aç ve tok ölçüm yapıyorum. Aç 70 lerde Tok 90 lardayım bir problem yok. İlk hamileliğim. Biraz iri bir bebiş mi oluruz tecrübeli anneler sizce, ne dersiniz?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?