2019 Şubat Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak?

• Ankete Katılan
    252
Günaydın Bugün hava kapalı Ankara’da bizde kızımla yorgan altında sıcak sıcak yatıyoruz
Günaydın canım oh valla keyif sizde kıskandım şimdi benim oğlanlar beni yatırmıyor vallahi Ordu da hava yağacak gece şimşek çakmasından uyuyamadım valla gerçi şuan günlük güneşlik ama her an hava bozabilir meteoroloji uyarı yaptı bekliyoruz

Arkadaşlar merhaba , uzun zamandır yazmıyordum biraz kötü günler geçirdim. Belki hatırlayanlar vardır aranızda beni durumumu anlatmak istedim. 15. Haftamda perinataloga gittim bana; bebeğe giden iki damarımda da çentik var dedi. Buda 20. Haftamdan sonra preeklampsi yanş gebelik zehirlenmesi riski bebekte gelişim geriliği htta daha kötü senaryolr olabileceği yazıyordu nette. Doktorum aspirin başladı 15. Haftamda. Bende trabzon’da yeterli ilgi ve aydınlatıcı bilgi bulamadığım için İstanbul’a geldim. Zaten ayrıntılı ultrason zamanımda gelmişti burada iyi bir perinataloga gittim. İstanbul’dakiler için şiddetle tavsiye ederim doç dr ahmet gül. Neyse ben 2 perinataloga gittim ikiside damarlarımda çentik olmadığını gayet sağlıklı olduğunu söylediler. Şuan 21+4 haftalık olduk kızım Asya ile ben :) hamdolsun bugünümüze çok şükür. Allah’ım isteyen herkese hayırlı haberler almayı nasip etsin. Biliyorsunuz benim tüp bebek. O 6 hafta ömrümden ömür gitti çok ağladım sızlandım. Şimdi daha iyiyim tek dikkat etmem gereken şey fazla kilo almamak :) şuan zaten iştahım yok ama bebeğin beslenmesi için hem aç kalmayıp hem nasıl kilo almayacağım onu ayarlamaya çalışıyorum.
Allah hepimizin yar ve yardımcısı olsun arkadaşlar. Sağlıkla sıhhatle kucağımıza alalım inşallah hepimiz.

Canım benim çok geçmiş olsun çok sevindim Rabbim kimseyi evladıyla sınamasın düşüncesi bile insanı mahvediyor Allah sağlıkla kavuşmayı nasip etsin hepimize

Cokk şükür iyi haberler almışsınız benim bebiş de zayıf ne yapacam şaştım kaldm, protein ağırlıklı beslen dedi bana doktorum, sağlıklı olsnlar da

Öncelikle gözün aydın canım. Daha gramla ölçülürken bebeğin doğum kilosu için yorum yapmak erken olur. Ultrason cihazları tahmin üzerine çalışıyor biliyorsun, milimetrenin yarısı kadar oynatsa değerler değişiyor. Sen normal doğum yapmak istiyorsun ve çok kilolu olmasını istemiyorsun sanırım. Şimdiden o belli olmaz yani, canını sıkma. Arkadaşıma doğuma kadar çok iri bebek nasıl doğuracaksın dedi durdu doktor, 40 haftanın bitmesine 2 gün kala 2970 doğdu çocuk.
Kilolu olup olmayacaklarının belli olması için daha çok uzun yol var önümüzde.

Hem geçmiş olsun hem gözün aydın canım. Hamileliğinin kalanı hiç sıkıntısız geçer ve sağ salim kavuşursun umarım yavruna.

Hayırlı pazarlar hanımlar
Simdi mart annelerinede yazdım yardimci olursaniz cok sevinirim
Detayli ult. Ense kalinligi 6.2 cikti tekrar bakti 5.8 cikti
sınır 6 mış
Diger tum herseyi saglikli masallah mesela 22.hafta dolsaymis normal sayilacakmis
Bize nifty test onerdi yaptirdik esim cok panikledi hala onu rahatlatmaya calisiyorum ben saglikli olduguna inaniyorum
Perinatologta prosedür boyle dedi standart olcu de olmazsa önermek zorundayim dedi ama amniyosentez onermiyorum cunku bebeginiz buyuk ihtimalle saglikli cunku baska hicbirsey gozukmuyor dedi yinede kuşku bıraktı
Halbuki ikili testimizde guzeldi sınır 3.5 ken bizim sanirim 1 cikmisti ense kalinligi
Cevrenizde bu durumu yasayan paylasirsa cok sevinirim
Haaa bu arada bebegim 1 hafta ilerde gozukuyor hep ult. Boyutuna gore 22 subat a gerilemis gosteriyor dogum
Herkese saglikli bebekler hayirli dogumlar versin Allah

İlk hamilelikte yatiyorsun da ikinci de olmuyor bizim kızda rahat bırakmıyor bu sene bana dinlenme diye birşey yok.Burda da hava kapalı bugün

Bizde de alerjik aştım var iminol diye bir surup var onu aldım iyi geldi gibi 5gün oldu hergun bir ölçek içiyoruz.

İlk kizimda 2 yaşına kadar bu yatağı kullandık sonra kendi yatağına geçti memnun kaldık şimdi 2. Kizimda kullanacağız

Ben de kramplar var deyince magnezyum yazdı doktor gerçekten çok iyi geldi ağrıları azalttı.

Canım benim konuyla alakalı hiçbir bilgim yok ama inşallah geçici birşeydir rabbim sağlık versin bence bebeğin gayet iyi sağlıklı Allah sağlıkla kavuştursun inşallah

İlk hamilelikte yatiyorsun da ikinci de olmuyor bizim kızda rahat bırakmıyor bu sene bana dinlenme diye birşey yok.Burda da hava kapalı bugün
Ay ben ilkinde yatamamıştım bunda da hep yatıcam keyif yapıcam diyordum eşime falan tabi kanamalar sağolsun beni gerçekten yatırdı hatta eşim şakasına takılmıştı bana yatcam yatcam diyordun şimdi tam yattın oldu mu diye sağlık olsun ne yapalım iyileştik çok şükür ama sıpalar dinlendirmiyor insanı biri dursa biri durmuyor :))

Amin tatlım sağlikla kavusalim insallah

Yani böyle şeyler öyle hassas ölçümler ki, ne desek yanlış olur. Dediğin gibi doktor standart prosedür gereği tavsiye etmek zorunda. Ben de böyle şeylerde hep şunu düşünürüm: Eğer anne karnında tedavisine başlanabilecek veya başlanması gereken bir rahatsızlığı teşhis edecekse tamam ama geri kalan şeyler için test yapılsa ne olur yapılmasa ne olur? standart uygulama diye yaptırıyoruz her şeyi ama karnımızdaki şey mucize ve kimse ona %100 teşhis koyamaz. Olumlu veya olumsuz hiç fark etmez, her şey doğumda çıkacak ortaya. Bence geri kalan testleriniz iyiyse bebeğin sağlıklıdır. Sağ salim kucağına almanı dilerim.

Bende seni merak ediyodum uzun zamandir yoksun demek sıkıntılar yasadın canim yaa şükür ki sonucun temiz cıkmış valla benboyle seyler yasayip hamileligim zehir olmasin diye ayrintiliya bile gitmedim dr umla konuştuk bizi aydinlattı oda ama geri donmene sevindim dilerim saģlikla kucağına alırsin bebeģini Allah a emanet olsunlar

biz zaten hep bir problem varsa tedbir olur ilaç kullanırız ya da ne bileyim Allah korusun kalbinde herhangi bir şey varsa doğum sonrası tedavi amaçlı baktırdık
ama tabi dediğin gibi hiçbir şeyin yüzde yüzde garantisi yok
herşey Allahtan
sağol tatlım amin inşallah sağlıkla alırız kucağımıza :>

arkadaşlar sizde de baş ağrısı oluyor mu bugün uyandığımdan beri boynumdan başıma vuran ağrı vardı ve çok şiddetliydi daha yeni geçti hafta da yada 10 günde bir böyle tutuyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…