2019 Temmuz Anneleri Gebelik, Ultrason, Testler, Gebelik Takibi

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    250

Su matarasina hatta termosa falan ihtiyaç duyduğumu hiç hatırlamıyorum.

Kullan at değiştirme pedleri yolculuklarda ve misafirlikte çok iş görüyor. Ama evde ben sürekli kullanmıyordum.

Buhar makinası almıştık, hala evde duruyor. Sayili kez kullanmisizdir. Aslında çok çok elzem bir şey değil. Yanan petegin ustune ıslak bez ya da su dolu kap koysam aynı etkiyi gösterirmiş, doktor demişti.

Steril makineleriyle ilgili fikrim yok. Ama biberon ısıtıcıları bence senin için gerekli. Iki bebeğin olacak, bu tarz zaman kazandırıcı ürünler lazim sana

Ev tipi ana kucaklari konusunda ben de arastirmadayim

Günaydın canım ben de çelik termos, kullan at alt değiştirme alacağım. Sterilizasyon ve biberon ısıtma ile buhar makinesi almayacağım. Ana kucağına bakıyorum henüz karar veremedim
ok kızlar çok saolun. kısaca içeçek termos gerekli. Mama kısmına geçince mama kutuları vs. Zaten alınacak. Kullan/at alt değiştirme alınacak. Sterilizasyon ve ısıtma için suda kaynatmak zaten iş görüyor o zaman...buhar maxinası da extra, çok da gerekli değil o zaman...

Tamam canım notlarımı hep alıyorum, çok çok saolun

Günaydın kızlar , kabızlık sorunu için doktorum bana lif içerikli bitkisel bi karışım yazdi, kesin benzeri bir ilaç türkiye de de vardır.eczane nize bi sorun derim.sadece meyve lerin liflerinden oluşan toz karışımı.bi bardak su ile içiliyor.ben haftada bir iciyorum .çok iyi geliyor.

Bu arada şimdi doktorumdayim , seker yuklemesi yapilacak.dun akşamdan 6 dan beri yiyip içmem yasaktı.. susuzluktan oluyorum.

6dan beri yiyip içmek yasakmı türkiyede iki gebeliğimde de yaptırdım. Üniversite hastanesinde yaptırırken bana 3günlük diyet verdiler ve gece 12den sonra birşey yemedim. Eğer alman gereken ilaç varsa onuda az suyla iç dediler. Mesela ben sabah tiroit ilacımı içip gittim. Özelde yaptırdığımda ise diyet vermediler ve sadexe 12den sonra yiyip içme 9 saatlik açlık yeterli dediler. Önemli olan şekeri içtikten sonra yürümemek ve enerji harcamamak sanırım şeker yaktığın için sonuç etkileniyor. Birde o sıvıyı içtikten sonra uyku geliyor uyumamak oda metabolizmayı yavaşlattığı için sonuç etkileniyor. Onun harici seni çok aç bırakmışlar

Tamam canım notlarımı hep alıyorum, çok çok saolun

Canım sonra notlarını bizimle paylaşırsan sevinirim. Ben geçen gebeliğimde 26. Haftada doğurunca bu gebeliğimde de iğnelerle devam edince 28den önce bişey almak istemiyorum.

Geçen gebeliğim ikizdi ve yoğunbakımdaydı ben mememi yıkıyor kuruluyor sonra sağıyordum hemen süt poşetine koyup dondurucuya atıyordum. Yoğunbakımda enfeksiyona karşı dirençleri az olduğu için sterilizatöre ihtiyaç duydum. Çünkü peçete ile biberon kurutmayı istemiyordu hastane steril gaz bezi veriyordu onunla kuruluyorduk. Ama bence miadında doğmuş bebek için hiç gerek yok. Zaten anneyi emecek inş.
Buharmakinası içinde nemli ortamından dolayı bakteri ürüyor diyip önermeyenlerde var. Bencede gerek yok.

Ben troid yapımı dahi henuz içmedim.artik eve gidince içeceğim. Disimi fırçalarken bile dikkatli olmamı söylediler.aksam 6 dan beri yemek içmek yok. Evet suan uyumak uzereyim, doktorun bekleme odasinda bekliyorum .insallah sonuclar iyi cikar.

Canım yaranı deşmek hiç istemiyorum ama malum hepimizin korkusu erken doğum 24 haftaya yaşam sınırı diyolar 26. haftada neden yaşamadılar bebeklerin hani gelişimleriyle mi alakalı ikiz oldukları için mi çünkü bi kadını dinledim 27. haftada 700 gr doğurmuş ve bebeği çok sağlıklı 2 yaşında falan şuanda

Birde ben progesteron kullanıyorum kabızlıkla başım belada. Zeytinyağları kayısılar activialar duphalac hiçbirisi fayda etmedi. Nefes alamıyorum çatlıcam.
Bende günde 2 defa 200luk kullanıyorum ama kabızlık sorunum olmuyor. Acaba başka birseyden olabilir mi ?

Ben doğum yaptığımda 25+4teydim ama bebekler önden gidiyordu. Birinin kilosu 780 diğeri 930du ilk doğan zaten makat gelip doğum kanalında sıkışmştı ve hiç ağlamadı bile doğarken 1 gün sonra akciğer kanamasından vefat etti. Diğer bebeğim doğarken cılızda olsa ağlamıştı biraz umudum vardı ama hemen solunum cihazına bağladılar. Ufak bir beyim kanaması arada akciğer kanaması geçirdi. Ama 13 gün dayandı. Biraz toparlanınca da midesinden anne sütü başlandı, barsakları tam gelişmediği için yırtık oluştu onuda kaybettik. Allah sizlere yaşatmasın. 14 nisanda doğdular, 1 ay sonra senesini mezarlarını yaptıracağız bir yandan yeni bebek telaşı bir yandan senesi insan hiçbir seye sevinemez oluyor. İnşallah bu bebeğim sağlıkla zamanında gelir.

Bende günde 2 defa 200luk kullanıyorum ama kabızlık sorunum olmuyor. Acaba başka birseyden olabilir mi ?
Ben hergün göbeğimden 2 tane iğne yapıyorum, belki ipne olduğu içindir. Birde tiroidim var oda yavaşlatıyordur belki.

Kabızlık sorunu bende de var taa hamileliğin başından beri.

Burda önerilen fitili deneyeceğim ben de

Ay Allahım çok büyük sabırlar diliyorum canım. Kimseye yaşatmasın rabbim evlatla sınamasın hiç bi ana babayı
komplikasyonlar gelişti yani gelişmese yaşama şansları vardı tabiki nasipten öteye geçilmiyor 2 tane cennet kuşun var.
Allahım cennetinde buluştursun canım. İnşallah ne seni ne bizi evladıyla imtihan etmesin zamanında sağlıkla gelsinler.

Kendi tecrübelerimden size biraz yardımcı olmaya calisayim.
●matara gibi olan termoslar özellikle formül süt kullanan bebekler için çok iyi oluyor, benim pek sütüm yoktu yaklasik 2 ay emzirdim sonra hep sut hazirlamamiz gerekti. Cantanin icinden çıkanların etkisi çok uzun surmuyor, eğer kısa süre içinde bebeğinizi besleyecekseniz kullanabilirsiniz ama mamayı yapıpta ona koyup bi kaç saat bekletemezsiniz çünkü hazırlanan süt 1 saat içinde tuketilmesi gerekiyor.
●kullan at değişme padleri az da olsa iyi olur bence çünkü özellikle ilk zamanlarda çişlerini yapabiliyorlar veya kakalarinida aynı şekilde sulu olabiliyor ve siz tam değiştirilen bi bakıyorsunuz hop o kısa arada yine yapmış :) yani diğerinden daha kullanışlı oluyor en azından ilk zamanlar için, büyüdükçe pek supriz olmuyor.
●nem buhar makinası için ise daha yeni bir doktorun yazısını okudum önermiyordu özellikle istanbul gibi nemi fazla olan yerler için gereksiz olduğunu söyledi, bende kullanmadım ihtiyaç duymadım.
● ben cok fazla biberon kullandim dogumdan 2.5 yasa kadaf sut icti kizim ve biberon isitici veya steril makinasina ihtiyac duymadım, süt lazım olunca hemn taze olarak hazırladım zaten çok bekletmek iyi olmadığı için bebeğin içeceği kadar miktar yapmak ve bekletmemek en güzeli. Isıtmak gerekirsede uzmanlar sıcak suya oturtma yöntemini öneriyorlar, steril makinası içinde zaten sürekli sıcak suda kaynatıyoruz bu çok yeterli oluyor ayriyetten bir makinaya gerek kalmıyor ve yine geçenlerde bir yazı okudum yine bir doktor, çokta fazla steril bir hayatın çocuğu olumsuz etkilediğini söylüyordu, evin içinde herşeyin tamamen steril olduğu bir ortamda büyüyen cocuk dışarı çıktığında avm kreş misafir vs hastalanma olasılığı çok artıyor diyordu. Biz ebeveynler özellikle ilk çocukta çok daha özenli ve titiz olmaya çalışıyoruz ama çocuğun özel bir hastalığı vs yok ise tamamen doğal büyütmek gerekir, elimizde mikrop barındırmayan jellerle çocuğun peşinde dolaşınca ancak ona zarar vermiş oluyoruz. Bunları bu kadar rahat söylüyorum çünkü ablam doktor ve herşeyi ilk önce ona danışıyorum ve bilgi alıyorum, bu doğrultuda yaşamımıza yok veriyorum, mümkün olduğunca doğal olanları kullanalım, eskiden insanlar çocukları nasıl yetiştirmiş yedirmiş içirmiş bunlarida bir düşünelim hatalar elbet olabilir ama tecrübe edilcek şeylerde oluyor mutlaka.
●son olarak ben evde anakucagi kullanmadim ama elektrikli beşik kullandım cok ağlayan bir bebeğim olduğu için, benim işime çok yaradı. Herkes biraz deneme yanılma yolu ile kendi bebeği için uygun olanı buluyor. Bende bir kaç farklı beşik kullandım elektrikli olandan memnun kaldim, max 1 yasa kadar kullanilabiliyor.

Çok konuştum galiba:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…