Kızlar sezeryan cevapları İçin çoook teşekkür ederim. Bilmeyince herşey öyle karışık ki stres oluyorum.birkaç sorum daha olacak tecrübeli annelere, cevaplayabilirseniz çok sevinirim
- bebek bakım çantamın içinden biberon termos çantası çıktı(2 biberonluk). Ayrıca matara gbi olan termoslardan almam gerekir mi?
- çantadan gene alt değiştirme matı çıktı. Ayrıca Kullan/at alt değiştirme pedlerinden de mi almam gerekiyor?
- oda nem/buhar makinası şart mı?
- biberon ısıtıcısı ve ya steril makinası gerekli mi?
- ev tipi ana kucağı ne önerirsiniz titreşimli
Tamam canım en azından telefon ile bir soracağım.belki normaldir olabilir ben hiç yaşamadım ama sen yinede ihmal etme canım bi daha bi görün doktorunla görüş
Tamam canım en azından telefon ile bir soracağım.
Anladım çok teşekkür ederim.Bana kızımda çok olurdu. Bir sorun teşkil etmiyor.
Günaydın canım ben de çelik termos, kullan at alt değiştirme alacağım. Sterilizasyon ve biberon ısıtma ile buhar makinesi almayacağım. Ana kucağına bakıyorum henüz karar veremedim
ok kızlar çok saolun. kısaca içeçek termos gerekli. Mama kısmına geçince mama kutuları vs. Zaten alınacak. Kullan/at alt değiştirme alınacak. Sterilizasyon ve ısıtma için suda kaynatmak zaten iş görüyor o zaman...buhar maxinası da extra, çok da gerekli değil o zaman...Yani şöyle ki o termos çantalardan ben ayrı almıştım ama ek gıda da sıcak yemek çorba falan koyuyordum dışarı çıkarken.ben pek emziremedim mama için ayrıca sıcak su termosum vardı artı soğuk su şişem ve mama kutusunu uzun bir süre yanımda taşıdım. Gittiğim yerde ne sıcak su ne kaynamış soğumuş su aramadım hemen 2 dk da mamamızı hazırladık. Ayrıca gece maması içinde sıcak suyu hazırlayıp koyuyordum termosa. Diğerlerini kullanmadım,ihtiyaç olmadı o yüzden bilemicem canım
Tamam canım notlarımı hep alıyorum, çok çok saolunSu matarasina hatta termosa falan ihtiyaç duyduğumu hiç hatırlamıyorum.
Kullan at değiştirme pedleri yolculuklarda ve misafirlikte çok iş görüyor. Ama evde ben sürekli kullanmıyordum.
Buhar makinası almıştık, hala evde duruyor. Sayili kez kullanmisizdir. Aslında çok çok elzem bir şey değil. Yanan petegin ustune ıslak bez ya da su dolu kap koysam aynı etkiyi gösterirmiş, doktor demişti.
Steril makineleriyle ilgili fikrim yok. Ama biberon ısıtıcıları bence senin için gerekli. Iki bebeğin olacak, bu tarz zaman kazandırıcı ürünler lazim sana
Ev tipi ana kucaklari konusunda ben de arastirmadayim
6dan beri yiyip içmek yasakmıGünaydın kızlar, kabızlık sorunu için doktorum bana lif içerikli bitkisel bi karışım yazdi, kesin benzeri bir ilaç türkiye de de vardır.eczane nize bi sorun derim.sadece meyve lerin liflerinden oluşan toz karışımı.bi bardak su ile içiliyor.ben haftada bir iciyorum .çok iyi geliyor.
Bu arada şimdi doktorumdayim , seker yuklemesi yapilacak.dun akşamdan 6 dan beri yiyip içmem yasaktı.. susuzluktan oluyorum.
ok kızlar çok saolun. kısaca içeçek termos gerekli. Mama kısmına geçince mama kutuları vs. Zaten alınacak. Kullan/at alt değiştirme alınacak. Sterilizasyon ve ısıtma için suda kaynatmak zaten iş görüyor o zaman...buhar maxinası da extra, çok da gerekli değil o zaman...
Tamam canım notlarımı hep alıyorum, çok çok saolun
Amin insallahAllah yardımcın olsun canım zor gerçekten inşallah kısa sürede riskli süreci atlatirsin
Ben troid yapımı dahi henuz içmedim.artik eve gidince içeceğim. Disimi fırçalarken bile dikkatli olmamı söylediler.aksam 6 dan beri yemek içmek yok. Evet suan uyumak uzereyim, doktorun bekleme odasinda bekliyorum .insallah sonuclar iyi cikar.6dan beri yiyip içmek yasakmıtürkiyede iki gebeliğimde de yaptırdım. Üniversite hastanesinde yaptırırken bana 3günlük diyet verdiler ve gece 12den sonra birşey yemedim. Eğer alman gereken ilaç varsa onuda az suyla iç dediler. Mesela ben sabah tiroit ilacımı içip gittim. Özelde yaptırdığımda ise diyet vermediler ve sadexe 12den sonra yiyip içme 9 saatlik açlık yeterli dediler. Önemli olan şekeri içtikten sonra yürümemek ve enerji harcamamak sanırım şeker yaktığın için sonuç etkileniyor. Birde o sıvıyı içtikten sonra uyku geliyor uyumamak oda metabolizmayı yavaşlattığı için sonuç etkileniyor. Onun harici seni çok aç bırakmışlar
Canım sonra notlarını bizimle paylaşırsan sevinirim. Ben geçen gebeliğimde 26. Haftada doğurunca bu gebeliğimde de iğnelerle devam edince 28den önce bişey almak istemiyorum.
Geçen gebeliğim ikizdi ve yoğunbakımdaydı ben mememi yıkıyor kuruluyor sonra sağıyordum hemen süt poşetine koyup dondurucuya atıyordum. Yoğunbakımda enfeksiyona karşı dirençleri az olduğu için sterilizatöre ihtiyaç duydum. Çünkü peçete ile biberon kurutmayı istemiyordu hastane steril gaz bezi veriyordu onunla kuruluyorduk. Ama bence miadında doğmuş bebek için hiç gerek yok. Zaten anneyi emecek inş.
Buharmakinası içinde nemli ortamından dolayı bakteri ürüyor diyip önermeyenlerde var. Bencede gerek yok.
Bende günde 2 defa 200luk kullanıyorum ama kabızlık sorunum olmuyor. Acaba başka birseyden olabilir mi ?Birde ben progesteron kullanıyorum kabızlıkla başım belada. Zeytinyağları kayısılar activialar duphalac hiçbirisi fayda etmedi. Nefes alamıyorum çatlıcam.
Kizmiydi canım daha çok çıkmamış :) ama 19 benimde öyleydi aslindaGünaydın biz 19+0 olduk göbeğimiz bu kadar :)) Eki Görüntüle 2241832
Ben doğum yaptığımda 25+4teydim ama bebekler önden gidiyordu. Birinin kilosu 780 diğeri 930du ilk doğan zaten makat gelip doğum kanalında sıkışmştı ve hiç ağlamadı bile doğarken 1 gün sonra akciğer kanamasından vefat etti. Diğer bebeğim doğarken cılızda olsa ağlamıştı biraz umudum vardı ama hemen solunum cihazına bağladılar. Ufak bir beyim kanaması arada akciğer kanaması geçirdi. Ama 13 gün dayandı. Biraz toparlanınca da midesinden anne sütü başlandı, barsakları tam gelişmediği için yırtık oluştu onuda kaybettik. Allah sizlere yaşatmasın. 14 nisanda doğdular, 1 ay sonra senesini mezarlarını yaptıracağız bir yandan yeni bebek telaşı bir yandan senesi insan hiçbir seye sevinemez oluyor. İnşallah bu bebeğim sağlıkla zamanında gelir.Canım yaranı deşmek hiç istemiyorum ama malum hepimizin korkusu erken doğum 24 haftaya yaşam sınırı diyolar 26. haftada neden yaşamadılar bebeklerin hani gelişimleriyle mi alakalı ikiz oldukları için mi çünkü bi kadını dinledim 27. haftada 700 gr doğurmuş ve bebeği çok sağlıklı 2 yaşında falan şuanda
Ben hergün göbeğimden 2 tane iğne yapıyorum, belki ipne olduğu içindir. Birde tiroidim var oda yavaşlatıyordur belki.Bende günde 2 defa 200luk kullanıyorum ama kabızlık sorunum olmuyor. Acaba başka birseyden olabilir mi ?
yok canım erkek ve ilk gebelik. bu haftalarda çıkar herhalde :))Kizmiydi canım daha çok çıkmamış :) ama 19 benimde öyleydi aslinda
Ben doğum yaptığımda 25+4teydim ama bebekler önden gidiyordu. Birinin kilosu 780 diğeri 930du ilk doğan zaten makat gelip doğum kanalında sıkışmştı ve hiç ağlamadı bile doğarken 1 gün sonra akciğer kanamasından vefat etti. Diğer bebeğim doğarken cılızda olsa ağlamıştı biraz umudum vardı ama hemen solunum cihazına bağladılar. Ufak bir beyim kanaması arada akciğer kanaması geçirdi. Ama 13 gün dayandı. Biraz toparlanınca da midesinden anne sütü başlandı, barsakları tam gelişmediği için yırtık oluştu onuda kaybettik. Allah sizlere yaşatmasın. 14 nisanda doğdular, 1 ay sonra senesini mezarlarını yaptıracağız bir yandan yeni bebek telaşı bir yandan senesi insan hiçbir seye sevinemez oluyor. İnşallah bu bebeğim sağlıkla zamanında gelir.
Kendi tecrübelerimden size biraz yardımcı olmaya calisayim.Kızlar sezeryan cevapları İçin çoook teşekkür ederim. Bilmeyince herşey öyle karışık ki stres oluyorum.birkaç sorum daha olacak tecrübeli annelere, cevaplayabilirseniz çok sevinirim
- bebek bakım çantamın içinden biberon termos çantası çıktı(2 biberonluk). Ayrıca matara gbi olan termoslardan almam gerekir mi?
- çantadan gene alt değiştirme matı çıktı. Ayrıca Kullan/at alt değiştirme pedlerinden de mi almam gerekiyor?
- oda nem/buhar makinası şart mı?
- biberon ısıtıcısı ve ya steril makinası gerekli mi?
- ev tipi ana kucağı ne önerirsiniz titreşimli
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?