canım ne acılar ... gerçekten çok üzücü.. rabbim inşallah bu evladına sağasağlim kavuştursun. diğerleri de şefaatçin olsun inşallah annesi..Ben doğum yaptığımda 25+4teydim ama bebekler önden gidiyordu. Birinin kilosu 780 diğeri 930du ilk doğan zaten makat gelip doğum kanalında sıkışmştı ve hiç ağlamadı bile doğarken 1 gün sonra akciğer kanamasından vefat etti. Diğer bebeğim doğarken cılızda olsa ağlamıştı biraz umudum vardı ama hemen solunum cihazına bağladılar. Ufak bir beyim kanaması arada akciğer kanaması geçirdi. Ama 13 gün dayandı. Biraz toparlanınca da midesinden anne sütü başlandı, barsakları tam gelişmediği için yırtık oluştu onuda kaybettik. Allah sizlere yaşatmasın. 14 nisanda doğdular, 1 ay sonra senesini mezarlarını yaptıracağız bir yandan yeni bebek telaşı bir yandan senesi insan hiçbir seye sevinemez oluyor. İnşallah bu bebeğim sağlıkla zamanında gelir.
Bende de oluyor ara ara sorun yok dediler ama kendi druna danışsan daha iyi olur canımHerkese Günaydııııııın
Geçen perşembe detaylı ultrasonumuz vardı her şey yolunda çok şükür, fakat 2 gündür çok garip bir şekilde bebek hareketini resmen vajinamda hissediyorumsize de oluyor mu merak ettim.
Çok tatlı güzel günlerde kullanın inşallah, sağlıkla büyüt yavru kuşlarını. Ben de ayrıntılıdan sonra sipariş vereyim canım, hem bu beşikleri en az 3 yaşına kadar kullanır kuzular.Eki Görüntüle 2241794
Kızlar beşiği merak edenler vardı ben memnun kaldım görselini ekliyorum. Anne yanı olacak şekilde kurduk şu anlık. Cibinliği, yorganı çarşafı yan korumalıkları ve üç tane tatlı yastığı var. Onları açmadım şimdiden tozlanmasınlar
-Termos çantasını kullan ve kalitesine bak, termos almaya ondan sonra karar verirsin, muhtemelen tek çocuk kadar rahat dışarıya çıkamayacağız en azından bi müddet :):)Kızlar sezeryan cevapları İçin çoook teşekkür ederim. Bilmeyince herşey öyle karışık ki stres oluyorum.birkaç sorum daha olacak tecrübeli annelere, cevaplayabilirseniz çok sevinirim
- bebek bakım çantamın içinden biberon termos çantası çıktı(2 biberonluk). Ayrıca matara gbi olan termoslardan almam gerekir mi?
- çantadan gene alt değiştirme matı çıktı. Ayrıca Kullan/at alt değiştirme pedlerinden de mi almam gerekiyor?
- oda nem/buhar makinası şart mı?
- biberon ısıtıcısı ve ya steril makinası gerekli mi?
- ev tipi ana kucağı ne önerirsiniz titreşimli
Maşallah canım, fit anne kız hiç kilo almadın mı :):) sen * 2 = Ben :):)Günaydın biz 19+0 olduk göbeğimiz bu kadar :)) Eki Görüntüle 2241832
Allah sabır versin, çok acı çok zor, rabbim bu yavrunu sağlıcakla kucağına alıp büyütmeyi nasip etsin.Ben doğum yaptığımda 25+4teydim ama bebekler önden gidiyordu. Birinin kilosu 780 diğeri 930du ilk doğan zaten makat gelip doğum kanalında sıkışmştı ve hiç ağlamadı bile doğarken 1 gün sonra akciğer kanamasından vefat etti. Diğer bebeğim doğarken cılızda olsa ağlamıştı biraz umudum vardı ama hemen solunum cihazına bağladılar. Ufak bir beyim kanaması arada akciğer kanaması geçirdi. Ama 13 gün dayandı. Biraz toparlanınca da midesinden anne sütü başlandı, barsakları tam gelişmediği için yırtık oluştu onuda kaybettik. Allah sizlere yaşatmasın. 14 nisanda doğdular, 1 ay sonra senesini mezarlarını yaptıracağız bir yandan yeni bebek telaşı bir yandan senesi insan hiçbir seye sevinemez oluyor. İnşallah bu bebeğim sağlıkla zamanında gelir.
En iyisi ayrıntılıyı beklemek canım. Sonrasında gönül rahatlığıyla alabilirsin. İnşallah sağlıklı günlerde kullanırız hepimiz.3–4 yaşa kadar kullanılıyormuşÇok tatlı güzel günlerde kullanın inşallah, sağlıkla büyüt yavru kuşlarını. Ben de ayrıntılıdan sonra sipariş vereyim canım, hem bu beşikleri en az 3 yaşına kadar kullanır kuzular.
-Termos çantasını kullan ve kalitesine bak, termos almaya ondan sonra karar verirsin, muhtemelen tek çocuk kadar rahat dışarıya çıkamayacağız en azından bi müddet :):)
-Evet 1 paket al giriş için :):) Sonra ne sıklıkta kullandığını anlarsın :) Dalinin 10 lu alt açması 10 tl filandı. Misafirlikte ve dışarı çıktığında gerekli :):) Evde ben annemin yaptığı 2 alt açma vardı onları kullanıp yıkıyordum ama dışarı için almıştım yine :)
-İstanbul için extra neme ihtiyacınız olmaz :):) Zaten yaz bebekleri olacaklar :):)
-İşte bu sorunun cevabı çocuklarımızın ne zaman doğacağına çok bağlı, inşallah zamanında doğarlar ve extra tıbbi bir gereksinimleri olmaz da evimizde rahat rahat emziririz. Yani bu da doğuma yakın belli olur canım, normal şartlarda ihtiyacın olmaz, çalışmıyorsun da, ısıtıcıya hiç ihtiyacın olmaz ama sterilazyon konusunda beklemek en mantıklısı bence :)
-Ben ana kucağı hiç kullanmadım, onun yerine oyun halısı kullandım, kızım da Allaha şükür beni çok dinlendiren bir bebekti. İkizler de inşallah ablalarına çekerler, kuzular uslu olursa oyun halısı, yok gazlı vs. olursa ben de titreşimli ve müzikli bir ana kucağı düşünürüm :) İnşallah uslu olurlar, dinimiz amin :)
Maşallah canım, fit anne kız hiç kilo almadın mı :):) sen * 2 = Ben :):)
Allah sabır versin, çok acı çok zor, rabbim bu yavrunu sağlıcakla kucağına alıp büyütmeyi nasip etsin.
Ben de almıştım onu canım ama bende bana mısın demediiGünaydın kızlar, kabızlık sorunu için doktorum bana lif içerikli bitkisel bi karışım yazdi, kesin benzeri bir ilaç türkiye de de vardır.eczane nize bi sorun derim.sadece meyve lerin liflerinden oluşan toz karışımı.bi bardak su ile içiliyor.ben haftada bir iciyorum .çok iyi geliyor.
Bu arada şimdi doktorumdayim , seker yuklemesi yapilacak.dun akşamdan 6 dan beri yiyip içmem yasaktı.. susuzluktan oluyorum.
Olur mu canım gayet güzel açıklamışsın valla. Kelime kelime dikkatli okuyorum. Anneme sorsam zaten herşeyi ben hatırlamıyorum dediği için:)Kendi tecrübelerimden size biraz yardımcı olmaya calisayim.
●matara gibi olan termoslar özellikle formül süt kullanan bebekler için çok iyi oluyor, benim pek sütüm yoktu yaklasik 2 ay emzirdim sonra hep sut hazirlamamiz gerekti. Cantanin icinden çıkanların etkisi çok uzun surmuyor, eğer kısa süre içinde bebeğinizi besleyecekseniz kullanabilirsiniz ama mamayı yapıpta ona koyup bi kaç saat bekletemezsiniz çünkü hazırlanan süt 1 saat içinde tuketilmesi gerekiyor.
●kullan at değişme padleri az da olsa iyi olur bence çünkü özellikle ilk zamanlarda çişlerini yapabiliyorlar veya kakalarinida aynı şekilde sulu olabiliyor ve siz tam değiştirilen bi bakıyorsunuz hop o kısa arada yine yapmış :) yani diğerinden daha kullanışlı oluyor en azından ilk zamanlar için, büyüdükçe pek supriz olmuyor.
●nem buhar makinası için ise daha yeni bir doktorun yazısını okudum önermiyordu özellikle istanbul gibi nemi fazla olan yerler için gereksiz olduğunu söyledi, bende kullanmadım ihtiyaç duymadım.
● ben cok fazla biberon kullandim dogumdan 2.5 yasa kadaf sut icti kizim ve biberon isitici veya steril makinasina ihtiyac duymadım, süt lazım olunca hemn taze olarak hazırladım zaten çok bekletmek iyi olmadığı için bebeğin içeceği kadar miktar yapmak ve bekletmemek en güzeli. Isıtmak gerekirsede uzmanlar sıcak suya oturtma yöntemini öneriyorlar, steril makinası içinde zaten sürekli sıcak suda kaynatıyoruz bu çok yeterli oluyor ayriyetten bir makinaya gerek kalmıyor ve yine geçenlerde bir yazı okudum yine bir doktor, çokta fazla steril bir hayatın çocuğu olumsuz etkilediğini söylüyordu, evin içinde herşeyin tamamen steril olduğu bir ortamda büyüyen cocuk dışarı çıktığında avm kreş misafir vs hastalanma olasılığı çok artıyor diyordu. Biz ebeveynler özellikle ilk çocukta çok daha özenli ve titiz olmaya çalışıyoruz ama çocuğun özel bir hastalığı vs yok ise tamamen doğal büyütmek gerekir, elimizde mikrop barındırmayan jellerle çocuğun peşinde dolaşınca ancak ona zarar vermiş oluyoruz. Bunları bu kadar rahat söylüyorum çünkü ablam doktor ve herşeyi ilk önce ona danışıyorum ve bilgi alıyorum, bu doğrultuda yaşamımıza yok veriyorum, mümkün olduğunca doğal olanları kullanalım, eskiden insanlar çocukları nasıl yetiştirmiş yedirmiş içirmiş bunlarida bir düşünelim hatalar elbet olabilir ama tecrübe edilcek şeylerde oluyor mutlaka.
●son olarak ben evde anakucagi kullanmadim ama elektrikli beşik kullandım cok ağlayan bir bebeğim olduğu için, benim işime çok yaradı. Herkes biraz deneme yanılma yolu ile kendi bebeği için uygun olanı buluyor. Bende bir kaç farklı beşik kullandım elektrikli olandan memnun kaldim, max 1 yasa kadar kullanilabiliyor.
Çok konuştum galiba:)
Rabbim bu bebegine sağlıklı güzel yaşam nasip etsin, cok çok zor yaşadıkların, onlar melekler ve seni bekliyor olacaklar, sefaatcin olacaklar..Ben doğum yaptığımda 25+4teydim ama bebekler önden gidiyordu. Birinin kilosu 780 diğeri 930du ilk doğan zaten makat gelip doğum kanalında sıkışmştı ve hiç ağlamadı bile doğarken 1 gün sonra akciğer kanamasından vefat etti. Diğer bebeğim doğarken cılızda olsa ağlamıştı biraz umudum vardı ama hemen solunum cihazına bağladılar. Ufak bir beyim kanaması arada akciğer kanaması geçirdi. Ama 13 gün dayandı. Biraz toparlanınca da midesinden anne sütü başlandı, barsakları tam gelişmediği için yırtık oluştu onuda kaybettik. Allah sizlere yaşatmasın. 14 nisanda doğdular, 1 ay sonra senesini mezarlarını yaptıracağız bir yandan yeni bebek telaşı bir yandan senesi insan hiçbir seye sevinemez oluyor. İnşallah bu bebeğim sağlıkla zamanında gelir.
Çok güzel açıklamışsın bizim de otomatik sallanan besigimiz var ilk aylar hayat kurtarıcı oldu, ve streril konusunda da hem fikirim, oğlum atopik dermatitli bir bebekti, yani alerjik egzama biz de yok ama ailelerde var bu gen çekinik olarak, egzamaya her sey sebep toz akarı, cevresel kosullar, yiyecek alerjisi ve ergenlik donemine kadar devam edebiliyor ve bu hastalarin yuzde ellisi astım oluyor. Biz ise bu durumu yendik cok şükür.Evimizde iki kedimiz var, aksine cok temizlik iyi degil bağışıklığınin onlar sayesinde güçlendiğini ve bu hastalığı yendigini düşünüyorum.. Daha iki yaşına gelmeden tüm belirtiler gecti..Kendi tecrübelerimden size biraz yardımcı olmaya calisayim.
●matara gibi olan termoslar özellikle formül süt kullanan bebekler için çok iyi oluyor, benim pek sütüm yoktu yaklasik 2 ay emzirdim sonra hep sut hazirlamamiz gerekti. Cantanin icinden çıkanların etkisi çok uzun surmuyor, eğer kısa süre içinde bebeğinizi besleyecekseniz kullanabilirsiniz ama mamayı yapıpta ona koyup bi kaç saat bekletemezsiniz çünkü hazırlanan süt 1 saat içinde tuketilmesi gerekiyor.
●kullan at değişme padleri az da olsa iyi olur bence çünkü özellikle ilk zamanlarda çişlerini yapabiliyorlar veya kakalarinida aynı şekilde sulu olabiliyor ve siz tam değiştirilen bi bakıyorsunuz hop o kısa arada yine yapmış :) yani diğerinden daha kullanışlı oluyor en azından ilk zamanlar için, büyüdükçe pek supriz olmuyor.
●nem buhar makinası için ise daha yeni bir doktorun yazısını okudum önermiyordu özellikle istanbul gibi nemi fazla olan yerler için gereksiz olduğunu söyledi, bende kullanmadım ihtiyaç duymadım.
● ben cok fazla biberon kullandim dogumdan 2.5 yasa kadaf sut icti kizim ve biberon isitici veya steril makinasina ihtiyac duymadım, süt lazım olunca hemn taze olarak hazırladım zaten çok bekletmek iyi olmadığı için bebeğin içeceği kadar miktar yapmak ve bekletmemek en güzeli. Isıtmak gerekirsede uzmanlar sıcak suya oturtma yöntemini öneriyorlar, steril makinası içinde zaten sürekli sıcak suda kaynatıyoruz bu çok yeterli oluyor ayriyetten bir makinaya gerek kalmıyor ve yine geçenlerde bir yazı okudum yine bir doktor, çokta fazla steril bir hayatın çocuğu olumsuz etkilediğini söylüyordu, evin içinde herşeyin tamamen steril olduğu bir ortamda büyüyen cocuk dışarı çıktığında avm kreş misafir vs hastalanma olasılığı çok artıyor diyordu. Biz ebeveynler özellikle ilk çocukta çok daha özenli ve titiz olmaya çalışıyoruz ama çocuğun özel bir hastalığı vs yok ise tamamen doğal büyütmek gerekir, elimizde mikrop barındırmayan jellerle çocuğun peşinde dolaşınca ancak ona zarar vermiş oluyoruz. Bunları bu kadar rahat söylüyorum çünkü ablam doktor ve herşeyi ilk önce ona danışıyorum ve bilgi alıyorum, bu doğrultuda yaşamımıza yok veriyorum, mümkün olduğunca doğal olanları kullanalım, eskiden insanlar çocukları nasıl yetiştirmiş yedirmiş içirmiş bunlarida bir düşünelim hatalar elbet olabilir ama tecrübe edilcek şeylerde oluyor mutlaka.
●son olarak ben evde anakucagi kullanmadim ama elektrikli beşik kullandım cok ağlayan bir bebeğim olduğu için, benim işime çok yaradı. Herkes biraz deneme yanılma yolu ile kendi bebeği için uygun olanı buluyor. Bende bir kaç farklı beşik kullandım elektrikli olandan memnun kaldim, max 1 yasa kadar kullanilabiliyor.
Çok konuştum galiba:)
canım Allah bir daha yaşatmasın Allah şimdiki bebeğini sağlıkla kucağına almanı nasip etsin güzel düşün ve hep dua et.Ben doğum yaptığımda 25+4teydim ama bebekler önden gidiyordu. Birinin kilosu 780 diğeri 930du ilk doğan zaten makat gelip doğum kanalında sıkışmştı ve hiç ağlamadı bile doğarken 1 gün sonra akciğer kanamasından vefat etti. Diğer bebeğim doğarken cılızda olsa ağlamıştı biraz umudum vardı ama hemen solunum cihazına bağladılar. Ufak bir beyim kanaması arada akciğer kanaması geçirdi. Ama 13 gün dayandı. Biraz toparlanınca da midesinden anne sütü başlandı, barsakları tam gelişmediği için yırtık oluştu onuda kaybettik. Allah sizlere yaşatmasın. 14 nisanda doğdular, 1 ay sonra senesini mezarlarını yaptıracağız bir yandan yeni bebek telaşı bir yandan senesi insan hiçbir seye sevinemez oluyor. İnşallah bu bebeğim sağlıkla zamanında gelir.
Maşallah canım, fit anne kız hiç kilo almadın mı :):) sen * 2 = Ben :):)
sizin otomatik sallanan beşik nasıldı canım ? ben anne yanı kademeli beşik düşünüyorum bir de otomatik sallanan ana kucağı tarzı bişey. ama hangisi kullanışlı olur fikrim yok.Çok güzel açıklamışsın bizim de otomatik sallanan besigimiz var ilk aylar hayat kurtarıcı oldu, ve streril konusunda da hem fikirim, oğlum atopik dermatitli bir bebekti, yani alerjik egzama biz de yok ama ailelerde var bu gen çekinik olarak, egzamaya her sey sebep toz akarı, cevresel kosullar, yiyecek alerjisi ve ergenlik donemine kadar devam edebiliyor ve bu hastalarin yuzde ellisi astım oluyor. Biz ise bu durumu yendik cok şükür.Evimizde iki kedimiz var, aksine cok temizlik iyi degil bağışıklığınin onlar sayesinde güçlendiğini ve bu hastalığı yendigini düşünüyorum.. Daha iki yaşına gelmeden tüm belirtiler gecti..
Kizlar maşallah baya güçlendi bebisler artık vurunca gobegimi sallıyor :)
Güzel düsünmüssün canım ikisi de kullanışlı olur. Elde sallamaktan yorulmustuk, ilk zamanlar gaz sancıları cok oluyor bebeklerin, biz 20 günlükken ihtiyaç dahilinde aldık, gece de uyanınca otomatik zamanlayıcı ile kurup salladık, bizimki baby2go marka. Ekte fotosunu gönderiyorum. Ana kucağı olarak degil sallanan besik olarak geciyor..sizin otomatik sallanan beşik nasıldı canım ? ben anne yanı kademeli beşik düşünüyorum bir de otomatik sallanan ana kucağı tarzı bişey. ama hangisi kullanışlı olur fikrim yok.
teşekkürler canım memnun kaldınız mı peki. aşırı yer de kaplamıyor güzelmiş.Güzel düsünmüssün canım ikisi de kullanışlı olur. Elde sallamaktan yorulmustuk, ilk zamanlar gaz sancıları cok oluyor bebeklerin 20 günlükken ihtiyaç dahilinde aldık, gece de uyanınca otomatik zamanlayıcı ile kurup salladık, bizimki baby2go marka. Ekte fotosunu gönderiyorum.
Eki Görüntüle 2241969
Ben cok memnun kaldım simdi yine kullanacağım yepyeni duruyor. Şöyle söylim 60*120 cm park yatagimiz da var, yandaki direkleri ile birlikte o boyuttaki bir park yatak kadar yer kaplıyor, bizi 5 ay götürdü sonra park yatağa gectik zaten sallanma ihtiyaci da bitiyor o donemde bebeklerin eğer alışkanlık haline gelmezse, esim de altina sabitlensin diye normal zamanlar icin suntadan bir kutu yaptı, sabit kaldığında yatak olarak kullandik. İcine de annem yatak yapmıştı o boyutlarda. İcinin büyüklüğü bir sepet besik kadar..teşekkürler canım memnun kaldınız mı peki. aşırı yer de kaplamıyor güzelmiş.
tamam canım detaylı açıklaman için teşekkür ederim kafama yattı :)Ben cok memnun kaldım simdi yine kullanacağım yepyeni duruyor. Şöyle söylim 60*120 cm park yatagimiz da var, yandaki direkleri ile birlikte o boyuttaki bir park yatak kadar yer kaplıyor, bizi 5 ay götürdü sonra park yatağa gectik zaten sallanma ihtiyaci da bitiyor o donemde bebeklerin eğer alışkanlık haline gelmezse, esim de altina sabitlensin diye normal zamanlar icin suntadan bir kutu yaptı, sabit kaldığında yatak olarak kullandik. İcine de annem yatak yapmıştı o boyutlarda. İcinin büyüklüğü bir sepet besik kadar..
Hahaha çok etkili olmuş ben biraz bitter yedim hemen uyandiDün gece uyku öncesi bi hareketlendi baktım uyumuyor açtım mozartı hadi uyu oğlum dedim dün geceden beri tıkırtı yok
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?