Aa öyle mi tedaviyi de o mu yaptı? Yani hiç ben gelmiyorum şeklinde bi konuşması olmadı ama en son randevuda hangi hastaneler olabilir dediğim de hepsi olur dedi sonra bir iki gün sonra aklıma bir şüphe düştü acaba yanlış mı anlıyoruz birbirimizi diye. Yani nasıl olsa oradaki bir doktorla yaparsın anlamında mı söyledi acaba diye kaç gündür o kurcalıyor aklımı. Sana hiç doğumla ilgili birşey söylemiş miydi?10 yıl boyunca faruk hocaya gittim hatta daha salı günü ordaydım. Çok iyi bir hoca, insana güven veriyor. Faruk hoca normal doğumlara geliyormu?
Ben lierac ın çatlak önleyici kremini kullanıyorum hergün sürmek gerekiyor ama arada unutuyorum. Bakalım bir işe yarayacak mı?Kızlar vücudunuza yağ sürüyor musunuz ve suruyorsaniz her gün mü surmemiz lazım ben duş aldıkça sürüyorum her gün surmuyordum
Ben de yağ sürüyorum krem almadım en azından bir gün arayla sursem iyi olacak herhalde işe yaramaz yine catlarsa elimden geleni yaptım derimBen lierac ın çatlak önleyici kremini kullanıyorum hergün sürmek gerekiyor ama arada unutuyorum. Bakalım bir işe yarayacak mı?
Ben de daha sık sürmeye çalışayım bari, benim tuhaf şekilde bacaklarimin dizden altı korkunç kaşınıyor yara ettim. Cümleten hayırlı geceler kızlarValla hiçbir şey sürmüyorum
Cildim kaşınmaya başladı,sanırım başlayacağım
Bazen dayanılmaz oluyor
Ben hergun gobegime sürüyorum her dus aldığımda da bütün vücuduma sürüyorum. Cildim duştan sonra çok kuruyor.Kızlar vücudunuza yağ sürüyor musunuz ve suruyorsaniz her gün mü surmemiz lazım ben duş aldıkça sürüyorum her gün surmuyordum
Amin inşallah, tabi yurtdisinin özellikle cocuk yardımları oluyor insanların çok masrafı olmuyor, ama burda öyle bir sistem çok zor, yine az çok biseyler veriliyor ama çok kıyaslanamaz.Allahtan seçenekler var. Rabbim yardım etsin yoksul olanlara valla. Ben Türkiye de olsaydim asla çocuk yapamazdım valla.abimin eşi Türkiye dönüp geri geldiğinde hep der bezin ve mamanın ne kadar pahalı olduğunu. Amin allah herkesin gönlüne göre versin
Aa öyle mi tedaviyi de o mu yaptı? Yani hiç ben gelmiyorum şeklinde bi konuşması olmadı ama en son randevuda hangi hastaneler olabilir dediğim de hepsi olur dedi sonra bir iki gün sonra aklıma bir şüphe düştü acaba yanlış mı anlıyoruz birbirimizi diye. Yani nasıl olsa oradaki bir doktorla yaparsın anlamında mı söyledi acaba diye kaç gündür o kurcalıyor aklımı. Sana hiç doğumla ilgili birşey söylemiş miydi?
Ben sürüyorum canım bazen unutsam da. Sürdüğüm halde kaşınıyor göbeğimKızlar vücudunuza yağ sürüyor musunuz ve suruyorsaniz her gün mü surmemiz lazım ben duş aldıkça sürüyorum her gün surmuyordum
Aslında normalde candida çoğu insanın bağırsaklarında var, ben bir yerde test yaptirmistim, candida bende çıkmamıştı ve doktorlar çok şaşırmıştı şimdiye kadar candida çıkmayan ya ilk yada ikinciydim, ben o sıra çok aloevera içeceği iciyordum o bağırsak florasını düzenlediği ve toksik maddeleri vucuttan attığı için bende çıkmamıştı. Ama hamile olanlar o içeceği kullanamıyor malesef :/Kızlar ben candida mantarı olmuşum. Vajinal kültürde çıktı. İdrar yolu enfeksiyonunda da candida mantarı çıktı. Vajinadan bulasiyormus idrara. Zolax hap verdi. Sıkıntı olmaz hamilelikte dedi Dr ama bazı yerlerde gebeyken kullanilmamali yazıyor. Donaxyl vajinal fitil kullaniyordum candida mantarında etki etmezmiş. Sizde de süt kesiği gibi akınti varsa bir kültür yaptırın derim. Hamilelikte bağışıklık düştüğü için 24. Haftadan sonra daha sık görülüyormus.
Anladım canım seninki öyle dediyse iyice içime kurt düştü şimdi en iyisi sorayım ben onu. Yani öyle bir durum olsa söylerdi diye düşündüm ben hep ama faruk beyi sen de biliyorsun pek konuşkan birisi değilYok ben doğum yada tüp bebek için ona gitmedim, 2017de bıraktım hocayı çünkü ozamanlar sgk geçerli hastanede çalışmıyordu genelde acıbadem fulyadaydı. Endometriyozis nedeniyle ameliyat olmam lazımdı özeller 50bine yakın para isteyince sgk geçerli bi hastanede hallettim işimi. Sonrada ameliyat olduğum doktorlar tüp bebek devam ettik.
Yani faruk hocaya soramasanda sekreterini ara sor bence. Benim kendi doktorumda prof doğuma geliyormusunuz dedim ben gerekmedikçe gelmiyorum dedi, o gece kim varsa o doğuma giriyor. Ama sezeryanlara gelir kongre eğitim vs ona doğum planını ayarlar. Normal doğurabileceksek neden sezeryan olalımki. Benimki 18. Haftadan beri makat gelişi ilerde değişirmi bilmiyorum
Bende hala çok hissetmiyorum, daha önce erken doğum yaptim normal oldu, bunda da yine riskim var ve düşünmekten kendimi alamıyorum çokta stres yapmamaya çalışıyorum ve dua ediyorum, zamanında sağlıkla gelsin diye, hareketler içinse el doppleri kullanıyorum en azından kalp atışını duyunca rahatliyorum, bu korkular emin olun hiç bitmiyor, bir kere artık anneliğe adım attiysaniz o korkular çoğalarak devam ediyor, artik Allaha emanet :)kızlar 22. haftaya geldim ama endişelerimden bi türlü kurtulamıyorum
hergün tekmelemiyo mu acaba diye yatıp dinliyorum
ya bişey olursa diye sürekli yüreğim ağzımda
doğum korkusuda var
neyle karşılaşıcam nasıl doğurcam hepsi kafamın içinde dönüp duruyo
daha 18 hafta var
nasıl geçicek böyle günler bilmiyorum
böyle daralanlar varmı aranızda ve neler yapıyosunuz sakinleşmek için yardım lütfeeennn
Hamileykende dogum sigortasi yaptirabiliyorsunuz 2 farklı alternatifi var kaçıncı haftada oldugumuzun bir önemi yok her zaman oluyor , benim hastanem ile anlasmasi yoktu malasef ama acibadem gibi hastanelerde olması lazim.Kolan 8.000 dedi
Türkiye de iyi dr kalmamış diye duydum ve çok eskidi artık
Florance ve memorial uçuk diye biliyorum baya
Keşke sigorta yaptırsaydık diyorum
Avusturya hastanesi uygunmuş beyoğlunda
Ben de duştan duşaKızlar vücudunuza yağ sürüyor musunuz ve suruyorsaniz her gün mü surmemiz lazım ben duş aldıkça sürüyorum her gün surmuyordum
Bende sizin gibiyim hiç bir iş yapamıyorum, sürekli kanamam var riskli gebeligim var, 3.5 aydır annemdeyim, yaşıda 63 zorlansada hem bana hem kızıma bakıyor bir bardak tutturmuyor, kizim 3.5 yasinda o kadar aktif ki yerinde duramiyor ama yinede sagolsun birsey demeden sevgiyle bakiyor, eşimde saolsun o da burda kalmama bişey demiyor işi dışında yanımıza galip kalıyor, aslında kendi evimin yanında eşimin çok akrabası var bazen ayıp olmasin diye gelin biz bakarız diyorlar ama ben annem gibi bakamazsiniz diyorum, Allah basimizdan eksik etmesin.benim ailem 10 dk yürüme mesafesi olmasına rağmen doktorum yürümeme izin vermediği için her sabah arabayla alıp her akşam arabayla evime bırakıyolar
haftada birde annem gelip bütün evimin işini yapıyo sağolsun ütü çamaşır temizlik
2 aydır böyle
dahada 4 ayım var
allah başımdan eksik etmesin anamı ama çok zor böyle eli kolu bağlı beklemek
çoraplarımı bile giymeye korkuyorum eğilmeye
Hamileyken yapilan sigortalar var bi Inceleyin derim, acibademde geçiyor olması lazim ama tam emin degilim, arayıp konuşmak lazım.Canım maalesef benim özel sigortam yok. O yüzden bi tarafımıza kaçıcak. Epidural sezeryan hastahane ücreti doktorumun indirimiyle 7500. Sigortası olanlara bedava sanırımEpidural olmazsa daha da ucuz 500-700 arası inecek. Doktor 6100 alıyor. Bir de ikinci bebek farkı ve suit farkı olacak bende. Sende sigorta var mı ?
ben hergün hindistan cevizi yağı sürüyorumKızlar vücudunuza yağ sürüyor musunuz ve suruyorsaniz her gün mü surmemiz lazım ben duş aldıkça sürüyorum her gün surmuyordum
Canım burdaki bebek için parayla insanlar ev araba alıyor biriktiripAmin inşallah, tabi yurtdisinin özellikle cocuk yardımları oluyor insanların çok masrafı olmuyor, ama burda öyle bir sistem çok zor, yine az çok biseyler veriliyor ama çok kıyaslanamaz.
kaçıncı haftandı canımBende hala çok hissetmiyorum, daha önce erken doğum yaptim normal oldu, bunda da yine riskim var ve düşünmekten kendimi alamıyorum çokta stres yapmamaya çalışıyorum ve dua ediyorum, zamanında sağlıkla gelsin diye, hareketler içinse el doppleri kullanıyorum en azından kalp atışını duyunca rahatliyorum, bu korkular emin olun hiç bitmiyor, bir kere artık anneliğe adım attiysaniz o korkular çoğalarak devam ediyor, artik Allaha emanet :)
Bende de sigorta yok canim.daha dogrusu var ama faydasi yok dogumu kapsamiyor.bizimde doktorun anlasmasi varmis normal doguma 5 bin demisler ama zam gelmis olabilir suan tam bilmiyorumCanım maalesef benim özel sigortam yok. O yüzden bi tarafımıza kaçıcak. Epidural sezeryan hastahane ücreti doktorumun indirimiyle 7500. Sigortası olanlara bedava sanırımEpidural olmazsa daha da ucuz 500-700 arası inecek. Doktor 6100 alıyor. Bir de ikinci bebek farkı ve suit farkı olacak bende. Sende sigorta var mı ?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?