- 3 Şubat 2019
- 1.827
- 3.219
- 48
- 37
1 haftadaPeki Ne kadar sürdü suyun normal seviyeye ulaşması
1 haftaPeki Ne kadar sürdü suyun normal seviyeye ulaşması
gercekten genel konuşmussun canım çünkü burda o şekilde bi konu söz konusu olamaz, Elhamdülillah burdaki herkes çocuğunun temel ihtiyaçlarını yerine getirebilecek durumda en azından bilindiği kadarıyla. Durumu olmayanlara Allah yardım etsin. Benim yadırgadığım konu diğer şehirlerde ki gibi benim bulunduğum şehirde de ücretsiz seçeneğinde olması gerektiği hususundaydı. Bıktım bunu dile getirmekten, Ama biz baya gerildik zaten yanlış anlaşılmalar sebebiyle ve bu konuyu çoktan kapattık.Ben bu konuda farklı düşünüyorum. Bir çocuk getiriyorsun dünyaya, bakacak/temel ihtiyaçlarını karşılayacak durumun yoksa o çocuğu dünyaya getirmek bana bencillik geliyor biraz. Bugün detaylı ultrasondur, yarın okul masrafıdır vs. Bunlarda biraz kendini sağlama alıp, öyle karar vermelisin çocuk dünyaya getirmeye bence...(yazdığın üzerine genel konuştum arada)
Aynen canım. Mesela benim bu güne dair ilk olarak hatırladığım tek şey yemek yemek. Şuan dahilFeda olsun kızıma anası 250 kg olsun sorun yok
Yaktı beni bu çocuk hayatımın en güzel yanma sebebi
Bu o insanlara haksızlık olur bence çünkü kimsenin kendi tercihi değil maddi imkansızlık Her anne baba ister çocuklarını dört dörtlük yetiştirmek onlara en güzel imkanları sergilemek ve bence çoğu kadının hayali çocuk sahibi olmakBen bu konuda farklı düşünüyorum. Bir çocuk getiriyorsun dünyaya, bakacak/temel ihtiyaçlarını karşılayacak durumun yoksa o çocuğu dünyaya getirmek bana bencillik geliyor biraz. Bugün detaylı ultrasondur, yarın okul masrafıdır vs. Bunlarda biraz kendini sağlama alıp, öyle karar vermelisin çocuk dünyaya getirmeye bence...(yazdığın üzerine genel konuştum arada)
bende gece yatmadan içiyorum gece acıkmamak içinBende sutumu yatmadan iciyorum acikmamak icinde iyi.oluyo
Kesinlikle. Kaldı ki hamile kaldıktan sonra durumu bozulanlar var. Ne olacak bebeklerinin canına mı kiyacaklar dünyaya getirmeyip..Bu o insanlara haksızlık olur bence çünkü kimsenin kendi tercihi değil maddi imkansızlık Her anne baba ister çocuklarını dört dörtlük yetiştirmek onlara en güzel imkanları sergilemek ve bence çoğu kadının hayali çocuk sahibi olmak
Yani maddiyata güven olmaz bi anda herseyini kaybedebilirsin paradan puldan önce en önemli şey evladını iyi yetiştiren ona kol kanat geren bir ebeveyn olmakKesinlikle. Kaldı ki hamile kaldıktan sonra durumu bozulanlar var. Ne olacak bebeklerinin canına mı kiyacaklar dünyaya getirmeyip..
Katılıyorum canım. Bu arada hepimizin karnında birer minik olduğunu gösteren hamilelik takvimi olması ve bunun mesajlarımızın altında belirmesi bile çok güzel. Rabbim isteyen herkese iyi birer anne olmayı nasib etsin hayırlısıyla.Yani maddiyata güven olmaz bi anda herseyini kaybedebilirsin paradan puldan önce en önemli şey evladını iyi yetiştiren ona kol kanat geren bir ebeveyn olmak
Ben sizin aile yaşantınızı, planlamanızı bilemem tabiki.. sana yazmadığım dediğin gibi canım. Sadece arkadaş hiç durumu olmayan çocuk yapmasın mı demiş, ona İstinaden yazdım sadece...gercekten genel konuşmussun canım çünkü burda o şekilde bi konu söz konusu olamaz, Elhamdülillah burdaki herkes çocuğunun temel ihtiyaçlarını yerine getirebilecek durumda en azından bilindiği kadarıyla. Durumu olmayanlara Allah yardım etsin. Benim yadırgadığım konu diğer şehirlerde ki gibi benim bulunduğum şehirde de ücretsiz seçeneğinde olması gerektiği hususundaydı. Bıktım bunu dile getirmekten, Ama biz baya gerildik zaten yanlış anlaşılmalar sebebiyle ve bu konuyu çoktan kapattık.
Ben 4 4 lük demedim, temel ihtiyaçlar dedim. Tv d egörüyoruz sonrasında o çocukların ne sıkıntılar yaşadığını. Dediğim gibi çocuğu da düşünmek lazım kendi isteğinden önce...maddi imkansızlık asla tercih olamaz, ama bir çocuğu dünyaya getrmek bir tercih.. iflas etmek dersen, o da bir tercih değil, başına gelen bir kötü kader. Ben burda bile isteye bir karardan bahsediyorum. Allah korusun yarın trafik kazasında öledebiliriz, Hayatta herşey insanlar için ama bile bile lades farklı bişeyBu o insanlara haksızlık olur bence çünkü kimsenin kendi tercihi değil maddi imkansızlık Her anne baba ister çocuklarını dört dörtlük yetiştirmek onlara en güzel imkanları sergilemek ve bence çoğu kadının hayali çocuk sahibi olmak
Söylediklerin de bi yere kadar haklısın tabiki ama yaşanmadan bilinmez sanırım ...Ben 4 4 lük demedim, temel ihtiyaçlar dedim. Tv d egörüyoruz sonrasında o çocukların ne sıkıntılar yaşadığını. Dediğim gibi çocuğu da düşünmek lazım kendi isteğinden önce...maddi imkansızlık asla tercih olamaz, ama bir çocuğu dünyaya getrmek bir tercih.. iflas etmek dersen, o da bir tercih değil, başına gelen bir kötü kader. Ben burda bile isteye bir karardan bahsediyorum. Allah korusun yarın trafik kazasında öledebiliriz, Hayatta herşey insanlar için ama bile bile lades farklı bişey
Peki canım, birşey sormak istiyorum hamile bir kadının sonradan durumu bozuldu diyelim, bu kadına vereceğin öneri söylediklerinden yola çıkarsak kürtaj mı olacak?Ben 4 4 lük demedim, temel ihtiyaçlar dedim. Tv d egörüyoruz sonrasında o çocukların ne sıkıntılar yaşadığını. Dediğim gibi çocuğu da düşünmek lazım kendi isteğinden önce...maddi imkansızlık asla tercih olamaz, ama bir çocuğu dünyaya getrmek bir tercih.. iflas etmek dersen, o da bir tercih değil, başına gelen bir kötü kader. Ben burda bile isteye bir karardan bahsediyorum. Allah korusun yarın trafik kazasında öledebiliriz, Hayatta herşey insanlar için ama bile bile lades farklı bişey
@deeploneliness canım bızım buyuklerın yaşlar yakın. Tetanoz asısı olacakmısın sen tekrar
bana gecen hafta bir doz yaptı ve bi daha ki ay bir tane daha yapacağını söyledi 3 sene koruyacakmış. Farklılık gösterebiliyormuş demek ki doz ve koruyuculuk süreleriCanım normal aşı takvimini uyguluyor doktor tek doz vuruldum dün bir sonraki 5. doz bir yıl sonra...
Buna şuan iki dakikada cevap veremem. Öyle bir durumda 20 kez oturup, 20 kez düşünüp, herşeyi enine boyuna tartıp, neler yapabiliceğine bakıp öyle düşünmek gerek. Öyle bir durumda ne yapardım bilemem başıma gelmeden. Bu da gene kader dediğimiz şey oluyor zaten...Peki canım, birşey sormak istiyorum hamile bir kadının sonradan durumu bozuldu diyelim, bu kadına vereceğin öneri söylediklerinden yola çıkarsak kürtaj mı olacak?
Kanada. Yok burda ondan hiç görmedim duymadım valla
Benim bu gebelikte 4. doza denk geliyordu zaten onceki 3 yılda 3 kez vurulduğum icin 10 yil koruyuculuğu var dedi doktor. Ben aşı takvimini tamamlayip bir daha ömür boyu vurulmayacagim siz daha once kac doz vuruldunuzbana gecen hafta bir doz yaptı ve bi daha ki ay bir tane daha yapacağını söyledi 3 sene koruyacakmış. Farklılık gösterebiliyormuş demek ki doz ve koruyuculuk süreleri
Ben kürtaja karşıyım canım. Öyle bir durumda Rabbim rızkını verir, dünyaya gelen rızkıyla gelir diye düşünürüm. Çünkü zaten gerçekten kimsenin garantisi hiçbir zaman yok, hiçbirimizin durumu garanti değil.Buna şuan iki dakikada cevap veremem. Öyle bir durumda 20 kez oturup, 20 kez düşünüp, herşeyi enine boyuna tartıp, neler yapabiliceğine bakıp öyle düşünmek gerek. Öyle bir durumda ne yapardım bilemem başıma gelmeden. Bu da gene kader dediğimiz şey oluyor zaten...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?