Görüşüne katılıyorumMaalesef bu dedikleriniz günümüzde pek işe yaramıyor. Evladını iyi yetiştirip, kol kanat germek, olması gereken bir şey zaten. Bu bir ayrıcalıkmış gibi gösterilmemeli. Çocuğunun doğumundan, kendi ayakları üstünde durana kadar olan hayatını garanti altına almak senin görevin. Maddiyatının değişiklik gösterecek risklerden uzak duracaksın demek ki. Ya da çocuğun için ayırdığın bütçeye kesinlikle dokunmayacaksın. Daha çok çalışıp, daha çok üreteceksin. Çocuk yetiştirmede duygusallığa yer yok diye düşünenlerdenim. Allah rızkını verir nasılsa deyip, aşkımızın meyvesi seremonilerine girmek bana romantik komediden başka bir şey gibi gelmiyor.
Eskiden gerçekten öyleydik. Sokaklar bizim, dizlerim kan içinde salçalı ekmeklerle büyüdük. Ben de orta halli bir ailenin kızıyım ve ben de devlet üniversitesine gittim. İnanın şu an arkadaşlarımın çocuklarına, yeğenlerime bakıyorum, bizim zamanımızda ki gibi değil hiçbir şey. Sevgi, aile bağı aynı ama maddiyat maalesef çocuk yetiştirmede çok önemli hale geldi. Bizim zamanımızda kaç tane kolej vardı? Şu an devlet okuluna çocuğumu göndermek istemem açıkçası. Keşke eskisi gibi kalsaydık ama maalesef..Vallahi canım benim bizim zamanımız da annelerimiz altımıza bağlayacak bez bile bulamazlarmış . Ama bak açlıktanda ölmedik parasızlıktan da serseri olmadık elhamdülillah devlet okullarında eğitim aldık Ben kreş öğretmeni oldum Ablam Fen öğretmeni Erkek kardeşimde henüz üniversiteye hazırlanıyor .Ve affınız ola sadece örnek olsun diye söylüyorum şuan herşeyi alicak kadar imkanımız var ama hiçbirseyin eskisi gibi tadı yok :) Demem o ki maddiyatın hiçbir şekilde önemi olduğunu sanmıyorum önemli olan aile bağları yetiştirme şekli ...
Haklısın canım bende devlette yaptırdım önceden randevu alman gerekiyordu sanırım devlet hastaneleri ücret almıyor ayrıca düşük gelirli de olsak üst seviyede olsak hepimiz için evlat en kıymetli varlık hepimiz elimizden geldiğince sağlıklı karakterli bireyler yetiştirmek isteriz en önemlisi de budurgercekten genel konuşmussun canım çünkü burda o şekilde bi konu söz konusu olamaz, Elhamdülillah burdaki herkes çocuğunun temel ihtiyaçlarını yerine getirebilecek durumda en azından bilindiği kadarıyla. Durumu olmayanlara Allah yardım etsin. Benim yadırgadığım konu diğer şehirlerde ki gibi benim bulunduğum şehirde de ücretsiz seçeneğinde olması gerektiği hususundaydı. Bıktım bunu dile getirmekten, Ama biz baya gerildik zaten yanlış anlaşılmalar sebebiyle ve bu konuyu çoktan kapattık.
Allah aşkına kaç kilo aldın bakiim :)Feda olsun kızıma anası 250 kg olsun sorun yok
Yaktı beni bu çocuk hayatımın en güzel yanma sebebi
Ben uzun sure kendi odamda yatirmayi dusunmuyorum bir.sure sonra.odasina gecirecegim icin buyuyen besik tercih ettim. Ve dolapta cok lazim oluyo bebeklerin esyalari cok.oluyo ondan almisken oyle almak istedim.Buyuk Park yataklarda cokta ucuz olmuyo. Yengem 4 yil once 680 e.almisti ama baya buyuktu uzun sure.kullanmak icin
Bana da 75 ml olandan verdi. Ailemde seker.hastasi var diye. Saat.kactan itibaren bir sey yememek lazim canim. Benim o an bir seyler araya girdi soramadim doktorumda unuttu sanirimCumartesi şeker yükleme testini yaptıracagım,75 gramlik olani
Cumartesi görcez bebişim evde tartılmıyorumAllah aşkına kaç kilo aldın bakiim :)
Seninki çok güzel gidiyor bence sadece gobusB
Bende kilodan dolayı catliycam diye taktım ya karnıma dün diyom ki ben anlamam valla oğlun yüzünden oluyor estetik olacamoda diyor ki tmm söz ne istersen yapcam ama kilo aliyom diye oğlumu aç bırakma
Resmini attım canım ben 500 e aldım ama şuan 360 TL hepsiburda da ben bunun lacivertini aldım gelince kurduk çokda güzel duruyor ve sağlam yorumları okursan alanlarda aynısını yazmışKaca aldin canim birde fotografi var mi netten
Ben de sabah akşam tartidayim ilkinde ipin ucunu kaçırdım :)Cumartesi görcez bebişim evde tartılmıyorumama bence en az 5 aldım gibi
Bende seninle aynı düşüncedeyim canım 10 ay 1 sene benimle kalsın sonra odasına geçiricem büyüyen beşik alıcam 3 kapılı gardrop ve şifonyer
nasip olurda ikinci çocuk olursa rahat rahat kullansınlar diye.
Sadece park yatak yerine sepet beşik düşünüyorum kendi odama o kadar.
Evet canim Allah nasip ederse sonucta 2. coxukta dusunuyoruz bir.sure sonra 2. cocuk kullanir nasilsa
4 haftada bir tartılıyorum he dersen ki umrunda mı asla değil hamişim alırım kilo benim hakkımBen de sabah akşam tartidayim ilkinde ipin ucunu kaçırdım :)
Ben henüz 32 yaşındayım. Eşekler gibi çalışıyorum. Eşim de öyle. Daha iyi olalım, kendimizi yetiştirelim diye uğraşıyoruz. Çocuk yapmaya 6 yıl sonra karar verdik. Çünkü geleceğimizi anca garanti altına aldık ve bir yerlere geldik. Ben anne babasını trafik kazasında kaybetmiş biriyim ve kaderi en kötü tecrübe edenlerdenim. Demem o ki, sizin Allah Korusun dediğiniz şeyleri ben yaşamış bulunmaktayım. Söylediğim hiçbir şeyi de sakıncalı bulmuyorum. Önce istediğin hayat için mücadele edeceksin, daha sonrasında sonucunu Allah'a bırakacaksın diye düşünenlerdenim. Çocuğumun hayatını maddi açıdan rahat edeceği şekilde şekillendirmek bizim elimizde. Kendinizi bu kadar küçümsemeyin derim arkadaşım. Allah gönlüne göre versinBiz kimiz de dogumundan yetidkinligine kadar hayatını garantiye alicaz ya rabbi ne büyük konuşmalar bunlar tuylerim diken diken oldu. Tüm kainat doğar büyür ürer. Milyarlarca yıldır olup bittiği gibi. Bebek meselesi de tüm evrende zerre yer tutan bir meseledir. Böyle laflar o kadar sakıncalı ve o kadar ham ki!
Şimdi yazdiginizla o yazdiginiz arasında dağlar kadar fark görüyorum. Bu dediklerinizi bende onaylıyorum . Küçüklük meselesine gelince de ben küçüğüm arkadaşım. İcimle disimla. Yalnızca çaba gosterebilirim. bunun dışında kazanmak da kaybetmek de elimde irademde değil.Ben henüz 32 yaşındayım. Eşekler gibi çalışıyorum. Eşim de öyle. Daha iyi olalım, kendimizi yetiştirelim diye uğraşıyoruz. Çocuk yapmaya 6 yıl sonra karar verdik. Çünkü geleceğimizi anca garanti altına aldık ve bir yerlere geldik. Ben anne babasını trafik kazasında kaybetmiş biriyim ve kaderi en kötü tecrübe edenlerdenim. Demem o ki, sizin Allah Korusun dediğiniz şeyleri ben yaşamış bulunmaktayım. Söylediğim hiçbir şeyi de sakıncalı bulmuyorum. Önce istediğin hayat için mücadele edeceksin, daha sonrasında sonucunu Allah'a bırakacaksın diye düşünenlerdenim. Çocuğumun hayatını maddi açıdan rahat edeceği şekilde şekillendirmek bizim elimizde. Kendinizi bu kadar küçümsemeyin derim arkadaşım. Allah gönlüne göre versin
Başın sağ olsun bu arada.Ben henüz 32 yaşındayım. Eşekler gibi çalışıyorum. Eşim de öyle. Daha iyi olalım, kendimizi yetiştirelim diye uğraşıyoruz. Çocuk yapmaya 6 yıl sonra karar verdik. Çünkü geleceğimizi anca garanti altına aldık ve bir yerlere geldik. Ben anne babasını trafik kazasında kaybetmiş biriyim ve kaderi en kötü tecrübe edenlerdenim. Demem o ki, sizin Allah Korusun dediğiniz şeyleri ben yaşamış bulunmaktayım. Söylediğim hiçbir şeyi de sakıncalı bulmuyorum. Önce istediğin hayat için mücadele edeceksin, daha sonrasında sonucunu Allah'a bırakacaksın diye düşünenlerdenim. Çocuğumun hayatını maddi açıdan rahat edeceği şekilde şekillendirmek bizim elimizde. Kendinizi bu kadar küçümsemeyin derim arkadaşım. Allah gönlüne göre versin
Benimle kavga eder gibi konuşmanıza hiç gerek yok aslında, niye bu kadar sinirlendiniz? Çocuklarımız akran olacak. Herkes kendi bildiği gibi büyütecek. Hangisi doğru, bunu ise çocuklarımız gösterecek. Boşuna bana yüklenmeyin derim.3. Bir eleştiri de bebek yetiştirirken duygusallığa yer olmadığını düşünmek. Siz bir robot üretin emredin yapsın o zaman. Bebegin duygudan başka neye ihtiyacı var ki ?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?