- 28 Ekim 2018
- 3.112
- 6.728
- 88
kızlar bu rahim ağzı kısalığı muhabbeti ne ya
erken doğuma neden oluyo falan araştırdım biraz ama
buna nasıl bakıyo doktor alttan mı yoksa ultrasonda mı görünüyo
bana şimdiye kadar doktorum bununla ilgili hiçbişey söylemedi
şu kadar cm falan diye
sormam gerekiyo mu bidahaki kontrolümde sorayım
Valla ufak şeyleri de büyüten varçok ufak şeylere değil. söz konusu annelik ya hani en büyük konu.
kız mı erkek mi senin canım?
Bende randevu saatim gelmeden gider sorarım eğer yaptır derse yaptırırım Bi dahaki randevum 28. Haftamda nasip olursa yarın 24 oluyorum zamanı geçmesin sağlık ocağından da aradılar çünkü yaptırmicaksan gel kağıt imzala diyehmm konuşmadıysan ona bişey diyemem canım
beni sağlık ocağından aramışlardı şeker yüklemesine gelin diye
doktoruma söyledim orda yaptırmanı istemiyorum hastaneye gel dedi
bende gider gitmez sekreteri kan almaya gönderdi yaptırdım hemen sonrada sonucu doktorla konuştuk
Benimde karnımdam baktı kapalı dedi 41 mmdi 2 hafta önce gittiğimde canımBende kendim sordum öyle söyledi boyunu. Önceden rahim ağzı kapalı sorun yok diyordu. Bı de karnimdan baktı benim daha hiç alttan muayene olmadım aman olmayim da inşallah ya.
Bakalım şimdi kaç olmus. Eğer daha düşük çıkarsa demek ki gebelik ilerledikçe düşüyor demektir. Sen zaten olctureli bir ay oldu diyecektim de iki hafta mi oldu ?Benimde karnımdam baktı kapalı dedi 41 mmdi 2 hafta önce gittiğimde canım
He çitileye çitileye nolmuş:))) ben değil makine yıkıcak :) böyle cıtcıtlı bezler var içinede ped var onu koyu yosun üstünede yine bişi var kaka için falan filan zahmetli gibi ama çok sağlıklı diyorlar bambudan hazır bezlerde kanserojen falan varya.Kız elinde bez mı yikiycan?
Aman boşver ya :)) işin mı yok kendine iş çıkarıyorsun iki dakka boş kalacak uyumak banyo yapmak istiycez belkiHe çitileye çitileye nolmuş:))) ben değil makine yıkıcak :) böyle cıtcıtlı bezler var içinede ped var onu koyu yosun üstünede yine bişi var kaka için falan filan zahmetli gibi ama çok sağlıklı diyorlar bambudan hazır bezlerde kanserojen falan varya.
Valla benim kasık ağrım çok diye açıklık muayenesi bile yaptı dün. Baya rahatsız ediciydiBende kendim sordum öyle söyledi boyunu. Önceden rahim ağzı kapalı sorun yok diyordu. Bı de karnimdan baktı benim daha hiç alttan muayene olmadım aman olmayim da inşallah ya.
İki hafta oldu kuzum bu idrar yolu enfeksiyonunda sancı çıktı dedi ya devletteki doktor alttan muayene etmek istedi yaptırmayı direk koşarak özele gittim acile oradaki doktor bakmıştıBakalım şimdi kaç olmus. Eğer daha düşük çıkarsa demek ki gebelik ilerledikçe düşüyor demektir. Sen zaten olctureli bir ay oldu diyecektim de iki hafta mi oldu ?
Cesaret edemiyorum zaten bende ondan habire soruyorum kimseden de tık yok:))) alışmışız rahata valla analarımız kazanlarda kaynatırmıs:)Aman boşver ya :)) işin mı yok kendine iş çıkarıyorsun iki dakka boş kalacak uyumak banyo yapmak istiycez belki
Tahmin ediyorum da çok irite oluyorum bu durumdan. Son aylarda alttan bakilacakmis hep inan şimdiden yaşıyorum korkusunu sıkıntısını.Valla benim kasık ağrım çok diye açıklık muayenesi bile yaptı dün. Baya rahatsız ediciydi
İki hafta oldu kuzum bu idrar yolu enfeksiyonunda sancı çıktı dedi ya devletteki doktor alttan muayene etmek istedi yaptırmayı direk koşarak özele gittim acile oradaki doktor bakmıştı
Ben hamilelikten önce çok alttan muayene oldum. Sayısını hatırlamıyorum. Ama bunda üç parmağını sokup baktı. Artık katlanirz sonlara doğru pek uzun sürmüyor zaten. Saniyeler içinde bitiyor.Tahmin ediyorum da çok irite oluyorum bu durumdan. Son aylarda alttan bakilacakmis hep inan şimdiden yaşıyorum korkusunu sıkıntısını.
Valla bende bu yaşıma kadar hiç olmadım alttan.son ayları bende merak ediyorum napıcam bakalım.kimi doktor da yapmıyormuş ya doğuma kadarTahmin ediyorum da çok irite oluyorum bu durumdan. Son aylarda alttan bakilacakmis hep inan şimdiden yaşıyorum korkusunu sıkıntısını.
İçin rahat etmicekse git tabiki yarın yine ölçücek kendim içinde detaylı sorucam mutlaka çünkü benimde korkulu rüyam erken doğumYarın bı daha sor kaç mm olmuş . Ayy sana boyuna sor sor diyom da galiba ben yine gidecem yaa . Bı evham yaptım yine.
Benim de yarın ayrıntılı ultrasonum var saat 4’te inşallah çok iyi geçer kızlar
Kuzum benim nasıl da heyecanlısın. Hiç merak etme herşey yolunda bak gör. Yazarsın bize yarın.Gunluk rutinim : 6.30da kalkıyorum hazırlan kahvaltı hazırla aksamdan kalma bulasık veya döküntüleri topla eve ayar ver 1 saat sonra evden cık.
İşe servisle gidiyorum 35 40 dk sürüyor
Ogle arası yuruyus yap
Akşam eve 6da gel
Yemek yap sofrayı kur kaldır vs. Dunden yemek varsa şanslıyım bu saatte oturtabiliyorum.
Yoksa bir saat daha sarkıyor.
Haftasonu da çamaşır ütü temizlik.
Ama ben yine iyiyim hem cocuklu hem calısan hamileler var bir de @Saryamarya gibi. Allah onlara da hepimize de kolaylık versin :)
Yanlis anlama ben bugun sana birsey dedigimi sanmiyorum ve acikcasi agrilarim var kendi derdim de kendime yeter o yuzden seninle de ugrasamam.Bir insan bir soru soruyor ve bunu fırsat bilip eziklemeye çalışanlar var? bunun zevk veren yanını anlayamıyorum. Burda anneliğimi sorgulatacak bir soru sorduğumu da düşünmüyorum. Yine bazıları kadar bencil düşünmeyip empati yapmak ve bunu anlamak istiyorum. Bir çocuğum var 3.5 yaşında ona iyi annelik yaptığımı düşünüyorum tıpkı olması gerektiği gibi, ve anneliğin yanı sıra babalıkta yaptım ve eksik yanını gidermeye çalıştım. Burda kimse bu kadar detaya girmek zorunda değil ama beni zorunda bıraktınız. Bazılarınızın kırıcı ithamlarından yola çıkarak yazıyorum sandığınızın aksine acemi bir anne de değildim küçükte olsam çünkü onu çok sevdim haddinden fazla ve onun için en iyisini ben düşündüm burada birşey soruyorsam yine çocuğum için.. bir soru sordum diye cahil cühela muamelesi yapmak yerine güzel zanlarda bulunabilirsiniz çok araştırma yaptım normal doğumdan korktuğum halde araştırmalarımla bu korkuyu yendim bunuda başardım 17 yaşında! Rabbim izniyle, daha o doğmadan nasıl yıkanacağı, nasıl daha güzel emzireceğim yönünde araştırmalar yaptım, ilk zamanlar sütüm gelmedi diye pes etmek yerine tabiri caizse gece gündüz inek gibi sütümü getirecek yeşillikler yedim çaylar içtim neler yapmadım ki bu konu da burda detay verecek hale getirdiyseniz beni kimi bu kadar çabalamaz ya da daha çok çabalar ama mühim olan insanın evladını sevmesi, ona daha iyi bakabilmek ve onu daha iyi yetiştirebilmek için çaba sarfetmesi.. bunlarin arasında bile kıyas yapmak ne kadarda kötü.... Hal böyle iken hanginiz kendinizi üstün görmekten vaz geçmeyipte benim anneliğimi sorguluyorsunuz? git biraz araştırma yap çocuk doğuracaksın tarzında? ( Y Yademimlavitabellamk ) ve Burası bence insanların yararına kurulmuş bir forum. Burayı bu hale çevirmek daha mı güzel? bol eziklemeli? yersiz çabalar sarfeden. Bu çabanız da bana karşı olan herhangi bir nefretin payı varsa lütfen beni gözardı edin ve rahat bırakın.
@Mune abla kusura bakma bu kadar yazmak istemezdim ama artık çok ihtiyacım olduğunu hissettim..
Smear falan da aldirmamis miydinValla bende bu yaşıma kadar hiç olmadım alttan.son ayları bende merak ediyorum napıcam bakalım.kimi doktor da yapmıyormuş ya doğuma kadar
Tabii canım büyütende var bende görüyorumValla ufak şeyleri de büyüten varkız benimkisi.
Senın?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?