Ay çok sağol rahatladım eşimde çok endişelendi doktora gidelim dedi gitmedim.Çatlayabilir canım. İlk gebeliğimde ben 6. Aydan itibaren meme ucu kremi kullanmaya başlamıştım.
Lansinoh lanolin içeren kremi biliyosundur. Eğer nemlendirici kullanmıyorsan arada bir kullanabilirsin bunu. Geçmiş olsun
Canım bence bu tamamen tercih. Herkes farklı cevap verecektır. Mesela ben suit oda tutmayı bile düşünüyorum çünkü çok gelen giden olacak, o halde görüşemem kimseyle. Ama bir yanda düğün gibi 1/2 gecede olacak biticek. Zaten öyle ya da böyle doğuruyorsun. aradaki fiyat (yoğun bakımdı, sorunlu bir doğum gbi komplikasyonlar yoksa) konfor farkı oluyor sadece. Buna da değer mi diye kendi açından bak. Bir de dediğin gbi bu saatten sonra yeni doktor seçmek zor ama imkansız da değil..Size bir sey danismak istiyorum. Siz olsanız benim yerimde ne yapardınız bana fikir verin.
Suana kadar takip olduğum hastane özel ama devlet destekli bir hastane. Çok uygun fiyatı. Dolayısıyla aşırı aşırı aşırı kalabalik. Her yer vıcık vıcık insan, en kötüsü de odalar 2 kişilik. Yanı benim doğum yapmak istediğim fiziksel koşullara asla uygun değil. Doktorum ise doçent ve kendisini çok seviyorum çok güveniyorum. Doktorla ilgili bir skntim yok. Zaten o hastaneye de doktorumdan dolayi gidiyorum. Şimdiye kadar defalarca bulantılardan dolayı beni serviste yatırdı iki doğum parasından daha çok para harcadık bu süreçte. Başka özel hastaneyle baş edemezdik, fiyatı uygun bir hastane olmasına rağmen serum takviyeleri, hastane yatisları, doçent parası vs 15 bin gitmiştir rahat rahat.
Şimdi doğum için hastane kararı vermem lazim
Istanbul da orta hallı bir özel hastanede doğum yapabilirim, borç harç bir şekilde hallederiz. Sonuçta insan hayatında kaç kere doğuruyor ki? Iyi imkanlar ve fiziksel koşulları önemsiyorum. Bir yandan da bu bahsettiğim özel ama çok iyi olmayan hastanedeki doktorumu da bırakasım yok
Başka doktora da güvenirim elbet ama bu saatten sonra yeni doktor yeni hastane vs zor olur gibi geliyor. Yanlış mı düşünüyorum sizce?
Kafam karışık. Siz olsanız ne yapardınız?
Canım Allahın izniyle bebeğini kucağına al bi sonra güzelce araştırırsın.gecen bi video da izledim.biz türkler genel olarak çok baharatlı ve acılı yiyecekler tukettigimizden dolayı, bi süre sonra bağırsaktaki dayanıklılık yani bağırsak floranız da bulunan saydamlık yok olabiliyormuş.bunun sonucundada bağırsaktaki bakteriler idrar yollarına çok çabuk geçebiliyormuş. Sende aciyi cok seviyordun sanirim.Acıdan kendini sakınmaya çalış biraz.Her ayni veriyorum benn bu testleri kuzum idrar kan idrarda hep var çözemedim öbür ay da çıkarsa vijanal kültür yaptırıcam acaba akıntım da mı bişey var diye düşünmeye başladım
Evet canim ya ufacik yavrum bile terkedilmenin korkusunu anasinin karninda yasamis.nekadar acı bi durum aslındaBencede biz ne kadar mutlu huzurlu bi hamilelik geçirirsek bebeklerimiz de o kadar mutlu huzurlu olacaktır. Bunu etrafimizda bi cok kiside de goruyoruz aslinda stresli bi hamilelik gecirdiginde bebek dogduktan sonra cok huzursuz oluyor.
Yazdığını okurken de tüylerim diken diken oldu küçücük bi bebek bile herşeyin farkında.
Canım daha öncede kilo konusunda biraz çemkirmişti eşin galiba. Yaşı genç mi? Biraz daha sana destek olmasını mı rica etsen acaba. Fizikiyi geçtim, psikolojik olarak da çok zor bi süreç, erkeklere de çok iş düşüyor. Çinkin bile olsak çok güzelsin karıcım demelilerEşim gelip bana söylüyor utanmadan , ev pis, güzel yemekler yap diye. Eşimle arami bozmadan bı çıkıp gitseler bir hafta temizlik yapacağım o kadar pisler ki. Başka sıkıntım yok ama evimin bu kadar hor kullanılıp pis kullanilmasi stres ediyor beni cinlerim tepemde
Hissetmezmi annesi, bizim salgıladigimiz hormon onlara huzur veriyor.Ah yavrum ya nasıl içim yandipeki aşırı sevgiyi de hissedeler mi? :)
Geçmiş olsun canım. İnşallah sağlıkla tamamlariz hamilelik donemimiziKoç üniversitesi hastanesi canım. Sgk geçerli fiyatı 10bin civarı
Yok geçen sene ikizdi erken doğurdum, kaybettik. Bu senede tek transfer yaptık. Şimdide sıkıntılarım var diye 36ya kadar progesterona devam edicem
Canim senin tiroid hamilelikle mi basladi. bende de var tirod duzenli kontrolumu yapiyo doktorum. ama benim hamilelikten oncede vardi hasimato tiroidi. Degerlerim iyi gidiyo ama tiroidden.acikcasi korkuyorum ondan ihmal etmemek.lazimBaşla canım bende başlicam hemen
Kan ilacı kullanmıyodum 20 gündür onu da içmeye başlicam
Birde devit zorluyor beni dedim yeni başka damla verdi günlük 1 damla yeterli oluyomuş paralı ama olsun ondan da yırttım endokrine gidicem tekrar hafta içi troid için mecbur vitaminlere devam yani
Of sen de mi benim gibi enfeksiyon geçiriyorsun? Ağrının falan yok mu canım. Kasıklarda idrar yaparken. Bir şey sorucam lökosit eritrosit bakteri falan kaç çıkmış söyleyebilir misin. Ben iyice kafayı takmış durumdayım enfeksiyona. Ultrasonda sancı çektiğimi anladı doktor bu yüzden.Kızlar
Şeker çıkmadı çok şükür
Açlık 81
1 saat sonra 129
2 saat sonra 112
75 grlık yaptılar
Kötü haber idrar yolu enfeksiyonu geçmemiş ilerlemiş ilaç verdi kurtulamamışım yani
Kan 12
d vitamini yerlerde troid yerlerde
Ve doktor dediki vitamini alman şart bebeğin göbek çapı haftasına göre uyumlu olsada düşmüş bu ileriki haftalarda sıkıntı olur yani kısaca öpe öpe o vitaminleri kullanıcaksın dedi
İhmal etme çok çok önemli senin rezervlerin Bitiyo bebeğe de zamanı gelicek yeterli olmicak dedi bilginiz olsun
Ay çok sağol rahatladım eşimde çok endişelendi doktora gidelim dedi gitmedim.
Evet lansinoh kremi biliyorum ondan alıp.simdiden evde bulundurayim. Aslında vücut yağı falan kullanıyorum ama göğsüme sürmedim hiç ama bu kremden alıp kullanırım.
idrar yolu enfeksiyonuna daha iyi cozum bulmak.icin kültür testi yapmak lazimmis. hangi bakteri.oldugunu bilip ona gore antibiyotik yazmak icin.Canım asla girmiyorum havuza falan iş yerinde ki wc 3 kişi kullanıyoruz sadece bizim ofise çok giren çıkan olmaz oda çamaşır suyu döküp sifona basıp öyle giriyorum nolur nolmaz diye
Ben çözemedim bu işi geçti diye düşündüm çünkü hiç bi belirtim yok şuan ama artmış epitel ve lokosit çıkıyo sürekli bol miktarda bu verdiği ilaç komple idrar yolu mesaneyi yıkıyomuş inşallah çözüm olur kurtulurum
Benim çatladi canım. Acıyor da. Doktora gittim nemlendir dedi. Ucunda da böyle beyaz beyaz bir şeyler çıkıyor normalmişKızlar bisey sorucam göğüs ucu şimdiden çatlarmi.
Benim çatlamış biraz da kanamış krem falan kullandım şimdi acımıyor iyileşti gibi doktora gitsem mi acaba
Ben iciyorum son tahlilde kan iyi dedi doktor fakat genede depolar dolsun diye yazdi canim iciyorum@Meylen Çok sevindim iyi sonuçlar almana.. İdrar enfeksiyonu can sıkmış ama olsun şeker yok ve vitamin konusu da netleşti en azından..
Kanı iyi olduğu halde kan hapı kullanan var mı ya? Acaba arada bir iki içsem mi diyorum ben.. Sonra bir işe yarar mı diye şüphe ediyorum. Sonra günler geçiyo amaaaan diyorum
Ben de sistim zaten canım yemek de 2-3 güne bir yapıyorum evi b.k götürdü yok yani kimse ne utanıp yemek yaptı ne bir süpürge açtı sanki benim pisligimYanı var ya öyle şeyler ağzıma geliyor ki susuyorum sen anlattikca
Hamile ve çalışan bir kadınsın. Sen gelene kadar afedersin hayvan gibi k.çlarini yayıp oturuyorlar. Senin gelip yemek yapmanı bekliyorlar. Sonra o yemeği yiyorlar, pisliklerini bırakıyorlar her tarafa... kusura bakma da bunalr insan değil.
Geçtim hamile olmanı, normal çalışan bir kadın bile olsan yaptıkları ayıp
Asıl mesele eşin bence ama seni üzmemek için bisey demek istemiyorum. Inşallah bir an önce defolup giderler . Ay şiştim
Senin adına kızıyorum yani yanlış anlama bisey dicem. Mesela yemek yapmasan rahatsizim deyip yatıp uyusan. Temizliği falan bosversen... yuzlerine bakmasan odanda takilsan ???
Yaa arkadaşım ben sana inan çok üzülüyorum yaEşim gelip bana söylüyor utanmadan , ev pis, güzel yemekler yap diye. Eşimle arami bozmadan bı çıkıp gitseler bir hafta temizlik yapacağım o kadar pisler ki. Başka sıkıntım yok ama evimin bu kadar hor kullanılıp pis kullanilmasi stres ediyor beni cinlerim tepemde
Çok tessekkür ederim bende kullanıcam bunu internette de baktım biraz emzirirken de kullanılabilir silmeye bile gerek yokmuş. Inşallah bi daha olmaz şimdiden başlamasi kötü.Emzirirken bile güvenli olan bir krem o yüzden tavsiye ederim ben. Yine aklında şüphe kalırsa doktoruna danışabilirsin..
Kozmetik kremleri pek sürme taraftarı değilim meme ucuna ben. Buna extra güvenmiştim. Çatlağım yokken başlamıştım 13 ay da çatlamadı hiç.
Sağol canım bende artık düzenli çatlak kremi sürerim.göğüslerime dokunma konusunda biraz hassasım o yüzden hiç bisey sürmedim çok gidiklanirim nasıl emziricem şimdiden düşünüyorum:)Benim çatladi canım. Acıyor da. Doktora gittim nemlendir dedi. Ucunda da böyle beyaz beyaz bir şeyler çıkıyor normalmiş
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?