2019 Temmuz Anneleri Gebelik, Ultrason, Testler, Gebelik Takibi

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    250
Bu haftayı temizlik haftası ilan ediyorum akşam 8e kadar boşum gardrobu boşaltıcam enerjim yerinde
yarın mutfak dolapları ve bazayı halledicem
Dikkatli yap canım kendini yormadan.Bende dün başladım ders çalışmaya başlamadan evi bi elden geçireyim diye.Cok yormuşum kendimi.Belim tutuldu sabahta kustum aşırı halsizlik oluştu.Esim kızdı beni niye beklemedin diye kalanını beraber yapicaz.Demem o ki çok yorulma eşinle halledin

Ben susamam yaa büyük konuşmiim ama danarıma bastırmam asla. Öyle yardım olmaz olsun bence.. Evim pis olsun yemeğim olmasın ama bırakın huzurla ilk gğnlerimin tadını çıkarayım yani..

Mesela 40’ından önce bebek çıkartmıyorlarmış Tr de, kv bana sordu sen nasıl istersin diye.. ben çıkarıcam annecim dedim. 5. Gün waffle yemeye gittik
Elbette danıştığım şeyler oldu ama bizim doğumların üstünden çok zaman geçti şimdi siz daha iyi bilirsiniz ya da ebeye soralım dedi hep sağolsun..

Saygılar efenim

Kilo konusuna değinilmis.
Ben yaklaşık +6kg ile devam ediyorum yola

Aksam 5-6dan sonra yememeye çalışıyorum dokunuyor baya yatarken.

Az kilo alan arkadaşlar ne yiyip ne iciyorsunuz bize de söyleyin yahu
Baya yiyorum ben aslında ama kilo almıyorum. Ama istersen hepsini yazarım. Daha 2 kg aldım ama bebeğe gidiyor yediklerim sanirim

Teşekkür ederim canım benim moral oldu

Oyyy böyle davransa canımı yese.15 gün sonra eşim annecim cok sagol hersey icin sen evine gidebilirsin(aynı binadayiz) biz hallederiz bebek yürüyene kadar yanımızda olamazsın alışıcaz mecbur bi sıkıntı olursa çağırırım dedi.Yani kibarca gönderdi.Allah sizi inandırsın.Kv gitti psikolojim 2 günde düzeldi.Sütüm doldu taştı.Bebegimle çok güzel vakit geçirdim.Her işimi kendim yaptım.Psikolojik destek çok önemli.15 gün boyunca kizim sen geç uyu ıcerde demedi 1 defa bile.Bebek doğdu ertesi gün hastanede reçel yedirmis çocuğa inanabiliyor musunuz.Sekerli su icirmeye calistı.Sutun inmedi diye bebegime mamayi dayadi biberonla.Neredeyse emmeyi birakiyordu.En son mamayi çöpe attim da cocuk emdi.Çok kötü günlerdi o ilk 15 gün aklıma gelince çok fena oluyorum.Oglum doğduğunda 51 yaşındaydı kv ama 80 yaşındaki kendi kv si ondan daha düşünceli ve ileri görüşlüydü rahmetli.Anlayissiz kv çok zor ama bunda tecrübeliyim.Anne sen büyük oğlumun bakımı ile ilgilen ben bebeğe bakarım dicem.Zaten o zamanki gibi karışamıyor herşeye.İlk 15 gün de misafir kabul etmeyi düşünmüyorum.

Kızlar kan tahlilinde kolestrol ve trigliserit yüksek cıkmış bnim.hayatım boyunca bu ikisi yüksek çıkmamıştı sizde de yüksek çıkan var mı? Nette biraz araştırdım hamilelikde yüksek çıkması normalmiş bu iki değerin

Kızlar günaydın dün DETAYLIMIZ vardı. Perinatolog da solda ufak bir parlaklık olduğunu ama diğer her şeyin normal olduğunu söyledi. Siz de bir bakar mısınız ? Sizce ne yapmalıyım ?
Fetal doppler mi önermiş fetal dna testimi anlayamadım. As demek amniyosentez demek. Heralde onları otomatik yazıyorlardır sana sözlü öneride bulunmadıysa.
Çok güzel canım gülegüle giysin
Ben canan karatayda şekeri olan annelerin kolestrolü çıkar diye dinlemiştim.

Kızlar türkiye hastanesinden fiyat alanlar olmuştu tekrar yaZabilirmi? Oranın yenidoğan yoğunbakımı bakanlıkla anlaşmalıymış. Ben yenidoğan yoğunbakımları ücretsiz diye biliyordum meğersem acil doğurursan ücretsizmiş yoksa ben 2 gün sancı çektim doğurdum olayı olursa ücrete tabiymiş.

Benim kayinvalidem de geldi. Normalde koyde yasiyor. Inegi var onu başkasına birakti sagimi ve bakimi icin. Cok duramadi o yuzden.
O istedi ki bebeği ona vereyim. Baksin sallasin etsin.
Gece bebe uyanıyor ben emziriyorum altini aliyorum filan. O da geliyor basima. Kovaladim git uyu bekleme basimda diye. Tabii nazik bi dille.
Baktim oyle mutfaga girmeye niyeti yok. Anne evde sunlar var ne yemek yapalim dedim. Dedi ne yapacağımızı. Koydum onune sen ayikla pisir diye.
Ama kotulugunden ya da hizmet beklediginden degil di mutfaga girmemesi cekiniyordu.
Ilk torunu oldugu icin ve kisa kalacagi icin de bebekle vakit gecirmek istiyordu ama bizde birbirimize yeni alisiyorduk zaten. Bi de ben sallamayacagim hic dedim. Bebegim de sakindi cok sukur. Emzikle kendi kendi uyudu. Durmadigi zamanlarda da kucagima alip yurudum evin icinde. Ayakta sallama olayına hic girmedik.
Buyudugunde koye gitmistik. Kizimi onlara birakip disari cikmistim. Firsattan istifade sallamislar. Daha dogrusu sallayamamislar. Ayaga aldikca aglamis. Donmeye calismis durmamis. Böyle cocuk mu olur dedilerdi
Tek sorunumuz su icirme konusunda oldu. Ille su icir. Dilsiz olur konusamaz vs dedi. Bende doktorlar su vermeyin dedi dedim ama... tekrar tekrar soyledi. Bakti ben dinlemiyorum
Ben iki cocuk buyuttum deme gafletinde bulundu. Bende dedim ki iyi işte iki tane buyutmussun musadenle bu cocugu da ben buyutcem dedim. Daha da bisey diyemedi.
Severim kayinvalidemi cok iyi niyetlidir sagolsun. Ama lohusalik baska bi psikoloji. Daha fazla kalsaydi belki kavga ederdik.
Sonra ki donemlerde de koye gittigimizde esimi tembihliyordum agzina bisey vermesinler diye. Ben demiyordum esim diyordu sakin bisey vermeyin diye. Zaten esime de kucukken cikolata alerji yapmis. Onu bildiklerinden ek gıda konusunda sikinti yasamadim.
Destan yazmisim yalniz
Kuzenim gelmisti lohusayken en cok onun faydasi oldu bana. Simdi o da hamile cok yeni 7 haftalik. Niyetim vardi dogumuna gidecektim bende ona yardimci olmak icin ama bende iki cocuk varken zor gibi. Uzakda da oturuyor nasil olcak bilmiyorum.

Selam kızlar internet sorunum var çok sık giremiyorum ne alemdesiniz? Eşim askere gidiyor 3nisanda ayriliyoruz kayseride olucak...nisan sonuna kadar gelmiş olur Allahin izniyle...bakalim o gitmeden şeker yüklemesi işlerini halledicez biz de sonrasında sadece nst zamanlarını beklemek kalıyor nasil da geciyor zaman...

Canım tüm yenidoğan üniteleri ücretsiz. Doğduğu hastanede yenidoğan ünitesi varsa direkt alıyorlar herhangi bir problemde. Eğer doğduğu hastanede yoksa başka hastaneye sevk ediliyor ama o da çok zor oluyor. Anne bebek ayrı kalıyor, hastaneler yer yok diye kabul edemiyor vs

Benim kızım doğduğunda girmedi , 21 gunlukken girmek zorunda kaldi. Direkt dogdugu hastaneye goturduk, hakkı olduğu için orda 10 gün yattı. lüks hastane olmasına ragmen tek kurus para odemedik

Annenin ne kadar sancı çektiği onemli degil, sonucta bebek dogunca artik o hastanenin hastası oluyor, sağlık durumu yoğun bakım gerektiriyorsa alınıyor

Yasada Son bir düzenleme yapılmadıysa olay bu

Banada bugün muayene olduğum kadındoğumcu söyledi, hangi hastanede doğum diye konuşurken. Yenidoğam yb ücretsiz değilmi diye sorduğumda acil doğum olursa ücretsiz ama 2 gün yat sancı çek sonra doğur dersen ücretli şartları var dedi canım. Banada iki hastane söyledi sgk geçerli.

Ne yani yasa mı değişmiş?
Bana doktorun söylediği çok mantıksız geldi. Acil olmayan doğum diye bir şey yok ki zaten her doğum acildir. Kimi 2 saatte doğurur kimi 2 günde. Bebegin kuveze girmesiyle bir ilgisi olmamalı bunun

Ilginç geldi, araştırıp öğrenmek lazim

Yani o nasıl bişey 2 gün yat doğur bu kadar mantıksız bişey duymadım.çabuk doğuran kazanır mı:)))

28 gunluge kadar yenidogan yogun bakım tüm hastanelerde ucretsizdir. Tek şart bebeğin kimliğinin olmasıdır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…