Aynen ben de aksama kasap sucugu ve dana sosisle yapicam evde ... hamburger canim çektiğinde onu da evde yapmistimBenimde 2 haftadır aklıma gelip duruyor ama direniyorum yememek için. Dışarıda yemeye güvenemiyorum. Sanırım malzemeleri alıp evde iyice pişirip yapsak daha iyi
İyİ bir yerde yiyebilirsin canım ama iyi pişmiş olması gerek bir de tabi kaliteli salam sucuk sosis olması lazımKızlar canım.çok.kumru cekti ama salam sosis yasak diye yemiyorum ama olücemm yani o derece canım cekti ... vicdanim hayir nefsim evet diyor napayim ben
İnşaallah sorunsuz bi şekilde bebişlerimizi kucağımıza alırız Allah hepimizin yardımcısı olsunEvet gebeliğe bağlı yükseliyor canım. Diyet yapıyorum gene yüksek
Ben de diyetisyene gittim diyete başladım ama istediğimi yiyememek çok cnmı sıkıyor diyete başladım ölçmler iyiydi snr cnmın istediği bşyden yedim snrki şeker ölçümüm yine yüksek çıktı iyice sinirlerim bozuldu hem yemek istiyorsun hem suçluluk duyuyorsun zor oluyor inşaallah ben de çabucak alışırım bu düzeneCanım benim de hbac1 normal çünkü biz normal şeker hastası değiliz, gebelikteki şeker hormonlarla alakalı, hamilelikten sonra gene geçecek. Takibini yap bence canım. İnş gerek kalmaz diete ama ben ilk öğrendiğimde 2 gün kendime gelemedim, kızacak kimse de bulamadım :)) diete mecbur alıştım, çocuklar iyi , ben kilo almıyorum die avutuyorum kendimi...eskisi gibi zulm gelmiyor artık kısaca
Merhaba arkadaşlar uzun zamandır yazamıyorum bugün ayrıntılıya girdik . Bebisimin cinsiyet kesinleşti prensesim olacakmış ama sevincim kursağımda kaldı doktor kordonunda bebeği besleyen ve kirli kanı taşıyan iki damar olduğunu söyledi normalde 3 olması gerekiyormuş tabi ben ilk defa duydum böyle birşeyi o an afalladım ne diyeceğimi şaşırdım . Doktorum diğer organların hepsinin gayet iyi olduğunu söyledi çok şükür bir problem yok dedi ama yinede daha ayrıntılı bir ultrasonda gozukmemi tavsiye etti eğer sorun sadece iki damar olması ise bebekte gelişim geriliği olur dedi yani zayıf doğabilirmiş ama şuan bebeğimin kilosunun gayet iyi olduğunu söyledi 21 haftalık 450 gr . Içim hiç rahat değil internette okuduklarım beni mahvetti pazartesi iyi bir doktora gidip tekrar ayrıntılı olucam çok korkuyorum dua edin bana
Afiyet bal olsun aksama ben de kasap sucugu ile iyi bir markanin dana eti sosisini alip yapayim dedim biraz icimi rahatlatirim belki :)
Kasılma böyle mi oluyor :) Ben ağrılı bisey olduğunu sanıyordum. Bu haftada bende olmaya başladı.Günaydın hanımlar
Kasılma olabilir mi canım sertleşip karnın şişiyor bir yere yükseliyor gerginlik hissediyorsan bir süre sonra geçip yumuşuyorsa bu kasılma demek oluyor
Günaydın...toplanıyomuş gibi değil de sanki kafasıyla ya da ayağıyla ittiriyormuş gibi oluyor:) birazcık o bölgeyi okşayınca da dışardan görünecek şekilde hareket ediyor :) pek afacan oldu benimki maşallah
Evet evet kafasıyla bastiriyormus gibi oluyor .
Benimde kontrolüm 10 gün sonra bi sorayim doktora bi zararı varmıdır acaba.Bende birkez oldu doktor eger Kasılma da yapıyorsa gel demişti
Benim hep solda oluyor gece soluma yatınca hiç rahat edemiyorum sanki bebeğin üstüne yatmış gibi hisediyorum hep sağıma yatıyorum.Evet bana oluyor canım. Bazen sağım da yada solumda toplanir küçüğüm :)
Sakin ol. Benim ilk gebeligimde kordon problemi olmamasına rağmen her şey gayet normalken 30. Haftadan sonra gelişim geriliği başladı ve gebelik sonuna kadar devam etti
Kızım hastaneden çıkarken 2200 gramdı kedi kadardı :)
Doğduktan sonra kendi beslenmeme çok dikkat ettim, onu da güzel emzirdim derken çok çabuk toparladı.
Organ fonksiyonlarinda bir problem yoksa sknti yapma. Bazen sebepsiz yere de bununla karsilasilabiliyor.
Kendine dikkat et moralini bozma. Internetten de hiçbir şey okuma. Internette sadece kötü senaryolar var. Kimse iyi bir anısını oraya yazmiyor
Zayıf doğsun pek önemli değil aslında ama işte erken doğum olursa diye korkuyorum
Ya sorma bende suan acayip uykusuzum,rahat degilim uyurken,kendimi sola uyumaya zorluyorum ve beynim yoruluyor asla uyuyamıyorumKasılma böyle mi oluyor :) Ben ağrılı bisey olduğunu sanıyordum. Bu haftada bende olmaya başladı.
Benimde kontrolüm 10 gün sonra bi sorayim doktora bi zararı varmıdır acaba.
Benim hep solda oluyor gece soluma yatınca hiç rahat edemiyorum sanki bebeğin üstüne yatmış gibi hisediyorum hep sağıma yatıyorum.
Evet canım bi tarafta toplanan sertlik kısa süre sonra normale dönüyor ağrısızKasılma böyle mi oluyor :) Ben ağrılı bisey olduğunu sanıyordum. Bu haftada bende olmaya başladı
İşte doğumdan sonra geçeceğine dair kesin net birşey yok. Benim ikizlerde de gebelik şekeri vardı bu gebeliğimde de. Doktor doğumdan sonra mesela 2-3 ay sonra tekrar şeker yükleme yapmayı önerdi. Babamdan da miras olunca kalıcı olma ihtimali artıyor.Canım benim de hbac1 normal çünkü biz normal şeker hastası değiliz, gebelikteki şeker hormonlarla alakalı, hamilelikten sonra gene geçecek. Takibini yap bence canım. İnş gerek kalmaz diete ama ben ilk öğrendiğimde 2 gün kendime gelemedim, kızacak kimse de bulamadım :)) diete mecbur alıştım, çocuklar iyi , ben kilo almıyorum die avutuyorum kendimi...eskisi gibi zulm gelmiyor artık kısaca
Senın gibi bebiş bi yere toplandı ve adet agrım oldu doktor vajinal muayene ile rahim agzına baktı normal cıktı .üşüttüysen az su içtiysen olur dedi .ama bu haftalarda hiç istemedigimiz durum kasılma ve toplanma dedi.içini rahat tut danısmanda fayda var.Kasılma böyle mi oluyor :) Ben ağrılı bisey olduğunu sanıyordum. Bu haftada bende olmaya başladı.
Benimde kontrolüm 10 gün sonra bi sorayim doktora bi zararı varmıdır acaba.
Benim hep solda oluyor gece soluma yatınca hiç rahat edemiyorum sanki bebeğin üstüne yatmış gibi hisediyorum hep sağıma yatıyorum.
Genelde gizli şekeri olanların gebelik şekeri de oluyormus diye okumustum gizli şeker zaten seker hastası yapıyor enınde sonunda ama tabi gebelikten sonra duzelenler de varİşte doğumdan sonra geçeceğine dair kesin net birşey yok. Benim ikizlerde de gebelik şekeri vardı bu gebeliğimde de. Doktor doğumdan sonra mesela 2-3 ay sonra tekrar şeker yükleme yapmayı önerdi. Babamdan da miras olunca kalıcı olma ihtimali artıyor.
Ben de yiyorum canım, sadece çiğ olan et ve türevlerini yemiyorum. Bence hamilelikte aşırıya kaçılmadığı sürece yeme içme kısılmamalı. Verdiği mutluluğun daha çok faydası olduğunu düşünüyorum. Ama herkesin görüşüne saygım var. Kimisi çok daha titiz olur bu konuda kimisi çok daha rahatSucuk da mı yasak ya ben yiyorum. Diğer işlenmiş etler gibi değil ya onun yapısı. O yüzden yiyorum . Ilk hamileliğimde de yemiştim
Canım iki gündür uyuyorum ama nasılYa sorma bende suan acayip uykusuzum,rahat degilim uyurken,kendimi sola uyumaya zorluyorum ve beynim yoruluyor asla uyuyamıyorum
Evet canım doğru, uzun etkili dediler eczanede...Canım ben novorapide kullanıyordum sabah akşam yemek öncesi, yeni vereceği de levemir isimliymiş.. swnin kullanacağın 24 saat etki edenlerden galiba
Çok zor canım haklısın, sinirden ağlıyodum ben, doktorlara bile sıkı diet verdiler diye gıcık oluyordum:)) ciddi bunalıma girdim 2-3 gün. Önce kabullenmekle başla canım, bebişin için, senin için...Ben de diyetisyene gittim diyete başladım ama istediğimi yiyememek çok cnmı sıkıyor diyete başladım ölçmler iyiydi snr cnmın istediği bşyden yedim snrki şeker ölçümüm yine yüksek çıktı iyice sinirlerim bozuldu hem yemek istiyorsun hem suçluluk duyuyorsun zor oluyor inşaallah ben de çabucak alışırım bu düzene
İşte doğumdan sonra geçeceğine dair kesin net birşey yok. Benim ikizlerde de gebelik şekeri vardı bu gebeliğimde de. Doktor doğumdan sonra mesela 2-3 ay sonra tekrar şeker yükleme yapmayı önerdi. Babamdan da miras olunca kalıcı olma ihtimali artıyor.
Valla gebelikten sonra kalırsa bunalıma o zaman girerim:)) şöyle bana da dediler ilerde şekerin olabilir diye ama 55 li yaşlarda falan. Ha, bu hamilelik döneminde dietine ve ilaçlarına dikkat etmeyip şekerin olursa, kalıcı olma ihtimali de artıyormuş.. Annemde de hipoglisemi vardı. Genelde gebelikten sonra birçok kişide geçmiş(netten okuduğum kadarıyla).yani ben yakın zamanda şeker sorunuyla uğraşacağımızı sanmıyorum, değerlerim de çok yüksek hala diil zaten..Genelde gizli şekeri olanların gebelik şekeri de oluyormus diye okumustum gizli şeker zaten seker hastası yapıyor enınde sonunda ama tabi gebelikten sonra duzelenler de var
Umarım herşey yolunda gider cnm. Öyle yapacağım artık arada kaçamak olur yani napalım hamileyiz sonuçta aşermelerimiz oluyorÇok zor canım haklısın, sinirden ağlıyodum ben, doktorlara bile sıkı diet verdiler diye gıcık oluyordum:)) ciddi bunalıma girdim 2-3 gün. Önce kabullenmekle başla canım, bebişin için, senin için...
yani bana da kızlar dediler, ben de geçen bi bozdum, arada yapmaktan çok bişi olmaz. Ama dengesini ayarla, nadiren yapmaya çalış canım...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?