Gerekli durumlarda normal oldugunu yazdım zaten canım. Acıkcası ben dogumdan sonra ya da baska bir durumda ücretsiz izin hakkı varken sırf maaş yatsın diye rapor almaktan bahsettim. Herkes bebeğiyle fazla vakit geçirmek ister ama sonucta devlet 2 yıl ızın verırken bir takım baska haklar da öevcutken ne yardan ne serden gecmemek için rapor almak haksızlık olur.Bunu kastediyorum.Valla ben para verip heyet raporu aldim. Zaten devler hastanesi de olsa para veriliyor diye biliyorum. 10 günlük rapor haklarım bitti diye 2 aydır çalışıyorum ama ne çalışmak.
Işlerine kusa kusa gitmekten helak olmustum artik. ofiste de akşama kadar kusuyordum, çalışamıyordum, toplantılara devam edemiyordum. Dogru duzgun beslenemiyordum. Doktorum bana heyet vermedi gebelik riski yok diye. Ama ben en sonunda işyerinde bayilmalara başlayınca kendi müdürüm heyet raporu al sana eziyet ediyoruz burda dedi. Ve başka doktora gidip heyet raporu aldim . Heyet raporu vermeyen doktorum hatalıydı bence.
Ücretsiz izin hakkım şuan için yok memur değilim cunku
Böyle bir hakkım olsaydı kullanır miydim emin değilim. Illa bebeğinizin ya da kendimiizn yaşam riski mı olması lazım. Heyet almayıp napacaktım ki
Doktorun kendi yazdıgı rapor zaten gerekli bir durumdur canım ben onu demek istemedim.Zaten hem onu yazan doktor hem de yazdıran kişi suç işlemiş oluyor. Her seyden ote gunah kul hakkı hele ki devletin ya da herhangi bir işyerinin farketmez yoktan yere yatırdığı o maaşta kim bilir kimlerin hakkı vardır. Ben öyle seylerden korkarım Allah korusun baska yerden cıkar dıye dusunur yeltenemem bile. O yuzden dedimonda haklısın canım
ben yalvarıyorum doktora çok bunaldım gideyim diye gönderemem riskin var yatıcaksın diyo
inan parayla rapor alındığını ilk defa duyuyorum
buda doktorun karektersizliği yani para için
Kızlar canım.çok.kumru cekti ama salam sosis yasak diye yemiyorum ama olücemm yani o derece canım cekti ... vicdanim hayir nefsim evet diyor napayim ben
Kızlar selam bugün devlet Hastanesi'nde kontrole gittim 930 Gr olmuş maşallah kızım haftamizla uyumluyuz ama ben göremedim tabiki USG de vermedi Dr 50mg şeker yükleme yapıldı neye göre 50-75 yapılıyor anlamadım 1. Saat bakıldı sadece 64 çıkmış sonucum
Merhaba arkadaşlar uzun zamandır yazamıyorum bugün ayrıntılıya girdik . Bebisimin cinsiyet kesinleşti prensesim olacakmış ama sevincim kursağımda kaldı doktor kordonunda bebeği besleyen ve kirli kanı taşıyan iki damar olduğunu söyledi normalde 3 olması gerekiyormuş tabi ben ilk defa duydum böyle birşeyi o an afalladım ne diyeceğimi şaşırdım . Doktorum diğer organların hepsinin gayet iyi olduğunu söyledi çok şükür bir problem yok dedi ama yinede daha ayrıntılı bir ultrasonda gozukmemi tavsiye etti eğer sorun sadece iki damar olması ise bebekte gelişim geriliği olur dedi yani zayıf doğabilirmiş ama şuan bebeğimin kilosunun gayet iyi olduğunu söyledi 21 haftalık 450 gr . Içim hiç rahat değil internette okuduklarım beni mahvetti pazartesi iyi bir doktora gidip tekrar ayrıntılı olucam çok korkuyorum dua edin bana
Kızlar bu arada yoğun diş ağrımdan dolayı diş hekimine gittim. Kadın doğumcumdan yazılı onay alıp dişimdeki sinirleri aldı. Ptesi de dolgu yapacak. Ağrıdan kafamı duvarlara vuruyordum insallah kurtuldum sanirim
Bu arada ben sürekli para döküyorum ya oraya buraya. Çok sağlık problemi çıkıyor bende. Siz de aynı durumda mısınız
Devlet hastanelerinde bu kadar hızlı çözüme kavuşamıyoruz diye özele gidiyorum. Ondan dolayı galiba
doğum parasınıda konuştuk bugün normal 6900 sezeryan 7800
Canım senin sıkıntıların gayet normal rapor almak için.. Ama herkes aynı şekilde davranmıyor. Benim bi önceki grubumdan birinin eşi doktordu. Tıbbi zorunluluk yaratan bir neden olmaksızın bir yıl heyet raporu aldı. Devlet memuruydu. Ücretsiz hakkı vardı oysaki. Eşi de çalışıyor. Etik olan heyet olmamalıydı sanki.Valla ben para verip heyet raporu aldim. Zaten devler hastanesi de olsa para veriliyor diye biliyorum. 10 günlük rapor haklarım bitti diye 2 aydır çalışıyorum ama ne çalışmak.
Işlerine kusa kusa gitmekten helak olmustum artik. ofiste de akşama kadar kusuyordum, çalışamıyordum, toplantılara devam edemiyordum. Dogru duzgun beslenemiyordum. Doktorum bana heyet vermedi gebelik riski yok diye. Ama ben en sonunda işyerinde bayilmalara başlayınca kendi müdürüm heyet raporu al sana eziyet ediyoruz burda dedi. Ve başka doktora gidip heyet raporu aldim . Heyet raporu vermeyen doktorum hatalıydı bence.
Ücretsiz izin hakkım şuan için yok memur değilim cunku
Böyle bir hakkım olsaydı kullanır miydim emin değilim. Illa bebeğinizin ya da kendimiizn yaşam riski mı olması lazım. Heyet almayıp napacaktım ki
Ben 3-4 kere kumru yedim. Evde de sosis sucuk yedim.
Aç mısın? dedi dr. Açım deyince o zaman 75 lik yapalım dedi. Tok muydun belki ondan 50 lik yapmıştır?
Gebelik takvimin mi yanlış?
Orda 27. Hafta yazıyor.
Evet yanlış canım hiç dikkat etmemişim
Bacaklarım dizden altı hep yara ettim özellikle ayak bileği civarını, hiçbir problem yok tahlillerde şekeri 2-3 gün kesince hafifliyor sanırım benim vücut fazla şeker istemiyorKızlar bacaklarda ve ellerimde inanılmaz kaşıntı mevcut
Karaciğer enzimlerime baktırdım,tam idrar tetkiki,hgb,ldh,biliruinlere baktırdım her şey normal
Benım gibi kaşıntısı olanlar var mı akşamları oluyor özellikle
Kaşımaktan yara oldu
Hangi şehirdesin canım. Artik devlet hastanelerinde gebe okulu var ücretsizbugün hastanede gebe okulunu sordum
300 lira dedi
3 gün oluyomuş
bana pahalı gibi geldi gitmek istiyodum ama gidemicem galiba
Hahaha aynen öyle canım, ben biraz yemek için yaşayanlardanım sanırım ondanSarı şeker sen bu şeker işini düşünmekten hamileliğin tadını çıkartamadın :) abimin eşi de şekeri çıktı hamilelikte yeğenim nerdeyse 2.5 yaşında sorun falan kalmadi annede
teşekkür ederim canım
aynen öyle dedi doktorumda gece içip yat iyice idrara sıkış dedi
aslında hiçbi şikayetim yoktu
niye olurki anlamıyorum
daha iyi durumdayım derken bi şikayetin vardı o mu geçti yoksa tekrar tahlil yaptırdın mı
ilaç içildikten sonra tahlilin tekrarlanması gerekiyo mu
Tabi doktor çok önemli o parada ödenir bir şekilde sağlıkla gelsinözel hastane
devlet hastanesine hiç gitmedim nasıl bilmiyorum ama doktorumdan çok memnunum bi aksilik olmazsa doğumu burda yapıcam
Hahaha aynen öyle canım, ben biraz yemek için yaşayanlardanım sanırım ondaninş canım, böyle örnekler duyunca seviniyorum, düzeldi zaten moralim :))
izmirdeyim canımHangi şehirdesin canım. Artik devlet hastanelerinde gebe okulu var ücretsiz
Zaten şeker hiç yemiyorum neyden bilmiyorum can sıkıcı bir durumBacaklarım dizden altı hep yara ettim özellikle ayak bileği civarını, hiçbir problem yok tahlillerde şekeri 2-3 gün kesince hafifliyor sanırım benim vücut fazla şeker istemiyor
anladım canımCanım ben seçimlerden bir önceki gece rahatsızlandım baya.İshal,kusma.Secim günü acile gittim enfeksiyon dedi dr.Tek kullanımlık ilacı içtikten sonra ishal kusma geçti.Bel ve kasık ağrısı oldu 3 gün falan.Dun kadın doğuma gittim bebek iyi mi enfeksiyonum geçmiş mi diye.Engeksiyonun çok az kalmis bol su iç dedi.Bugun de bel ve kasık ağrım geçmiş durumda.Insallah bi daha olmayız.Senin değerlerin de benimkinden düşük az yani enfeksiyonun.
saol canım hepimizinki inşallahTabi doktor çok önemli o parada ödenir bir şekilde sağlıkla gelsin
Kesin vardır ordaki devlet hastanelerinde de canım bi araştır istersenizmirdeyim canım
Bende dün gece uyuyamadim sabah 5 de ancak uykuya dalabildim .artık uykusuz geceler bizi bekliyor sanırımYa sorma bende suan acayip uykusuzum,rahat degilim uyurken,kendimi sola uyumaya zorluyorum ve beynim yoruluyor asla uyuyamıyorum
Bi kaç gündür sık olmaya başladı doktoruma sorayim bi .Bende üşütmüş olabilirim böbrek agrım vardı aile doktoruna gittim bisey yok idrarda biraz bakteri var dedi ilaç verdi. Inşallah hayırlısıyla doğuralım hepimiz zamanında.Senın gibi bebiş bi yere toplandı ve adet agrım oldu doktor vajinal muayene ile rahim agzına baktı normal cıktı .üşüttüysen az su içtiysen olur dedi .ama bu haftalarda hiç istemedigimiz durum kasılma ve toplanma dedi.içini rahat tut danısmanda fayda var.
Sen çalışıyor musun ? Ben evdeyim ama sonradan da uyuyamıyorum şimdi uzandim yatağa esim gelene kadar belki uyurum diyeBende dün gece uyuyamadim sabah 5 de ancak uykuya dalabildim .artık uykusuz geceler bizi bekliyor sanırım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?