Kızlar selam :) Bi kaç gündür yoğunluktan giremedim ama okudum bütün mesajları. Şeker problemi olanlara kolaylıklar diliyorum. Benim kontrolüm ayın 17 sinde tam 25+0 olacağım, şeker yüklemesi için bir şey söylemedi, henüz yaptırmayan var mı? Biraz fazlaca kilo almaya başladım ve tedirgin oluyorum açıkçası 15 günde 2 kilo aldım. Karnım da birden büyüdü eşimle ben çok şaşırdık, kuzular atak yaptı demek diye düşündük. Bir de dün kayın validem memleketten sevdiğim bir ot getirmişti onu yedim ama midem berbat oldu gece, kusmaktan sabahı zor ettim, hala da yemek borum yanıyor
Doğum yardımı için ben bir şey ekleyeyim. Türkiye de doğan her çocuğa Çalışma, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlükleri tek seferlik doğum yardımı yapıyor, ailenin ekonomik durumuna bakılmaksızın yani sadece çocuğun ve annenin TC kimlik numarası ile işlem yapılıyor; ilk çocuğa 300 tl, ikinciye 400 tl ve üçüncü ve daha sonraki çocuklara 600 tl yardım yapılıyor. Benim 1 kızım var ikizler içinde 2. ve 3. çocuk yardımı toplamda 1000 tl yardım alacağım. Başvuru sonrası 1 ya da 2 ayda anne adına PTT'ye yatıyor.
Yine çoğul gebelikler için doğum yardımı var ancak onda ailede kişi başına düşen gelirin 609 tlden az olması bekleniyor. Eğer kişi başına düşen gelir 609 tlden az ise bulunduğunuz ilçenin kaymakamlığına gidip, sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakfına çoğul doğum yardımı için başvuru yapabilirsiniz. Kişi başına düşen geliri kendimden örnekle açıklayayım; şu an hanede eşim kızım ben 3 kişiyiz, ikizler doğunca 5 kişi olacağız. Eve giren gelir toplamı 8200 tl bunu 5 e böleceğiz 1640 tl :) (Bu arada hala yoksulluk sınırının altında yaşıyoruz :) 609 tl olan muhtaçlık sınırının üstünde olduğu için ben bu yardımı alamıyorum :):):)
Umarım faydalı olmuştur.
Benim memeler hala XSXs giyerken artık large filan alıp giyiyoruz Allah'ım travma üstüne travma vucudum bozulacak diye dogurmayan kadınların ne demek istediğini yeni yeni anlıyorum
Gereksiz panik yaptırmış bence canım 1 kilo normal haftan için yani iyiye yakın normal :)) bebeğin kilosunda genetik çok ön planda. Bizim sulalemizde zayıf çocuk doğuran hiç yokmus mesela bizimki de 2 buçuk hafta önde gidiyor ama doktor hiç bir problem yok diyor :)) maşallah bebisine:)Tünaydın kızlar ❤ Bugün kontrol vardı. Kendi doktorum il dışında başka bir Dr a gittik mecburen. Tombul bir bebek dedi 10 gün ilerde kilosu yaklaşık 1 kilo boyu da 30 cm. Yediklerine içtiklerine dikkat et dedi. Acaba Aralık ne olmalı bu haftalarda 25+1 im.
takılıyor canım standart fileler hep ben başka biryerden aldım, köpüklü file almanızı tavsiye ederim bu arada kızlarCanım güle güle kullanın bende a101 den küvet aldım herhangi biyerden aldığımız file ona takılır mı acaba
Benim de tek eksik pijama kaldı daha ne kadar kilo alicam bilmediğimden alamıyorum. Ve çok da merak ediyorum bu konuyu hangi beden alicaz yani.Kızlar bir şey daha sorayım size. Kayınvalide doğum günüm için lohusa pijama takımı almış bana. Aynı dükkana gittim baktım baya da para vermişNormalde S beden giyiyordum. M almış. Dar mı olur acaba, değiştirsem mi bilemedim. Bedenler nasıl oluyor?
Canım cevabın için teşekkür ederim benim sordupum daha farklı bi ödenekti bundan faydalanmak için doğumdan önce son biryılda belli bir prim ödenmesinden bahsediyorKızlar selam :) Bi kaç gündür yoğunluktan giremedim ama okudum bütün mesajları. Şeker problemi olanlara kolaylıklar diliyorum. Benim kontrolüm ayın 17 sinde tam 25+0 olacağım, şeker yüklemesi için bir şey söylemedi, henüz yaptırmayan var mı? Biraz fazlaca kilo almaya başladım ve tedirgin oluyorum açıkçası 15 günde 2 kilo aldım. Karnım da birden büyüdü eşimle ben çok şaşırdık, kuzular atak yaptı demek diye düşündük. Bir de dün kayın validem memleketten sevdiğim bir ot getirmişti onu yedim ama midem berbat oldu gece, kusmaktan sabahı zor ettim, hala da yemek borum yanıyor
Doğum yardımı için ben bir şey ekleyeyim. Türkiye de doğan her çocuğa Çalışma, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlükleri tek seferlik doğum yardımı yapıyor, ailenin ekonomik durumuna bakılmaksızın yani sadece çocuğun ve annenin TC kimlik numarası ile işlem yapılıyor; ilk çocuğa 300 tl, ikinciye 400 tl ve üçüncü ve daha sonraki çocuklara 600 tl yardım yapılıyor. Benim 1 kızım var ikizler içinde 2. ve 3. çocuk yardımı toplamda 1000 tl yardım alacağım. Başvuru sonrası 1 ya da 2 ayda anne adına PTT'ye yatıyor.
Yine çoğul gebelikler için doğum yardımı var ancak onda ailede kişi başına düşen gelirin 609 tlden az olması bekleniyor. Eğer kişi başına düşen gelir 609 tlden az ise bulunduğunuz ilçenin kaymakamlığına gidip, sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakfına çoğul doğum yardımı için başvuru yapabilirsiniz. Kişi başına düşen geliri kendimden örnekle açıklayayım; şu an hanede eşim kızım ben 3 kişiyiz, ikizler doğunca 5 kişi olacağız. Eve giren gelir toplamı 8200 tl bunu 5 e böleceğiz 1640 tl :) (Bu arada hala yoksulluk sınırının altında yaşıyoruz :) 609 tl olan muhtaçlık sınırının üstünde olduğu için ben bu yardımı alamıyorum :):):)
Umarım faydalı olmuştur.
Allah razı olsun kuzum sağol rahatladım birazGereksiz panik yaptırmış bence canım 1 kilo normal haftan için yani iyiye yakın normal :)) bebeğin kilosunda genetik çok ön planda. Bizim sulalemizde zayıf çocuk doğuran hiç yokmus mesela bizimki de 2 buçuk hafta önde gidiyor ama doktor hiç bir problem yok diyor :)) maşallah bebisine:)
Canım benimkiler o haftada 830 gr civarıydı. Dr haftalarıyla uyumlu demişti. Tabi benimki ikiz fark var mı bilmiyorumTünaydın kızlar ❤ Bugün kontrol vardı. Kendi doktorum il dışında başka bir Dr a gittik mecburen. Tombul bir bebek dedi 10 gün ilerde kilosu yaklaşık 1 kilo boyu da 30 cm. Yediklerine içtiklerine dikkat et dedi. Acaba Aralık ne olmalı bu haftalarda 25+1 im.
Yaa sen de öylesin ne güzel görünüyorsunHayatım benim memelerim o kadar küçük ki, yıllarca beni kandırmışlar hamile olduğunda büyür diye Anasını satayım hiç bir değişiklik yok
Aman yok hayatım mercimekti nohut oldu yani o kadarDenizde sırt üstü yüzsem, frikik vermem o derece yani
bende baya büyüttüm yaa zaten büyüktü boşver daha iyi küçük olmasıYaa sen de öylesin ne güzel görünüyorsunHayatım benim memelerim o kadar küçük ki, yıllarca beni kandırmışlar hamile olduğunda büyür diye Anasını satayım hiç bir değişiklik yok
Canım sen de salopet arıyordun sanırım bulabildin mi ben de bakındım biraz ama hiç bir yerde denk gelmedi.
İnşallah canım çok teşekkür ederim
Maşşallah bebişe canım:)kontrolden çıktım kızlar
kızım 970 gram olmuşherşey yolunda çok şükür
kbb sinüzit dedi
5günlük ilaç antibiyotik yazdı onu kullanıcam
kendi doktorumda işe göndermedi yine rapor yazdı
kan tahlili yaptırmıştım sağlık ocağında onun sonuçlarını gösterdim herşey normal dedi çok şükür
idrar tahlili istedi onu verdim bakalım sonucu bikaç saate çıkar mesaj atıyo çıkınca
bizde durumlar böyle işte :)
bizimki yine sırtı dönüktü hiç göremedim daha yüzünü ya
ayakları aşağıda kafası yukarıdaydı
kasıklarım ağrıyo bazen dedim ayaklarıyla vuruyodur aşağıda dedi
sola yatma olayını sordum sırt üstü yattığında tansiyonun düşüp kendini kötü hissedersen bilki bebekte bu durumdan rahatsız oluyodur dedi
öyle gece uyurken sırt üstü uyandığında panikleme bişey olmaz dedi güldü :)
Bende benim çok cikmadi diye dert ettim kendime simdide .herkes hiç karnin çıkmamış diyorYaa kızlar benim göbek aldı başını gitti. Çok komik duruyor penguen gibi oldumHaftası benimle uyumlu olanlardan destek fotoları istiyorum. Moral bulmam lazım
Eki Görüntüle 2254651
doğum günün kutlu olsun canımGünaydın kızlaaarrr
hem doğum günüm hemde resmi nikahımızın yıl dönümü bugün
26 oldum yeni yaşım bana kızımı sağlıkla getirsin başka hiç bişey istemem
Kızlar bir şey daha sorayım size. Kayınvalide doğum günüm için lohusa pijama takımı almış bana. Aynı dükkana gittim baktım baya da para vermişNormalde S beden giyiyordum. M almış. Dar mı olur acaba, değiştirsem mi bilemedim. Bedenler nasıl oluyor?
Çok buyukte hıc iyi degil yinedeYaa sen de öylesin ne güzel görünüyorsunHayatım benim memelerim o kadar küçük ki, yıllarca beni kandırmışlar hamile olduğunda büyür diye Anasını satayım hiç bir değişiklik yok
Lcw da var ama hoşuma gitmedi yanları düğmeli değil lastikli gör&sin matherwayden falan alıcam canım biraz göbüş büyüsün de hoşuma gidiyo benimCanım sen de salopet arıyordun sanırım bulabildin mi ben de bakındım biraz ama hiç bir yerde denk gelmedi.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?