- 3 Şubat 2019
- 1.827
- 3.219
- 48
- 37
ben bunu aldım canımKızlar merhaba daha önce konuşulmuş olabilir ama yoğun çalışmadan dolayı çok fırsat bulup takip edemiyorum.
Bebek arabası, puset aldınız mı? Hangi marka tercihiniz oldu?
canım benim ablamda karaciğer enzimlerin yükselmesi sonucunda 36.haftada doğum yaptı küveze almadılar küçücük minicik bir bebek idi şimdi 2 yaşında kocaman oldu :)36 haftalık mı doğdu canım
küvezde kaldı mı kilosu falan nasıldı
ya bende erken doğumdan korkuyorum
gelişememesinden küveze girmesinden
allahım korktuklarımızla sınamasın
hep endişe içinde geçiyo
Ağlayarak çıktım çok sinirim bozuldu
Koca bir ay boyunca sadece yarım kilo almışım
Dr da epey üstüme geldi kocam kişisiyle bir olup
Şimdi bebek iyi hatta 6 gün önde ama bu kadar az kilo alımı olmazmış bu aylarda
Başından beri olduğu gibi beslenme konusunda sorunlar yaşıyorum
6 öğün yemem için benim evde başımda jandarma gibi birinin dikilmesi lazım
Üç öğün süt iççekmişim falan filan
Canım bizim şu şekilde ilerliyor. İlk trimesterde pazartesi günü gebelik başlangıcı ile ilgili tek günlük eğitim. İkinci trimesterde salı günü, doğum hakkında tek günlük eğitim. Son eğitim de doğuma yakın lohusalık bebek bakımı vs çarşamba günü oluyor. Ama her cuma nefes, pilates egzersizleri, diyetisyen sunumu ve sosyal Çalışmacının psikoloji sunumu oluyor. Genel şeyler ama ortam güzel. Şuana kadar öğrendiğim en önemli şeylerden biri doğumda açılma olana kadar bi gebe gögüs solunumu yapmalı, açılma olduktan sonra nefesiyle bebeği itmek için ise karın yani diyafram solunumu yapmalı. Diğer türlü açılma olmadan önce karın solunumu yapmak gebelik boyu bizi çok yorarmış. Ben altın bilgiler öğrendikçe yazacağım buraya aklımda merak etmeyin.gebe okulunda gördüklerinden bahseder misin canım
devlet hastanesi bana uzak o yüzden gidemiyorum
gittiğim özel hastanedekide 300 tl dedi 3 günlük eğitime gitmedim orayada
sağol canımmm@Meylen güle güle kullansın kızın.lavitabellamk canım anne karnında 1 gün bile fazla kalması önemli.Bebekler gelene kadar bekle ya da Dr dinle.Benim Dr kabul ederse sancımı beklemek istiyorum o derece yani bütün bebekler en hayırlı zamanda sağlıkla gelsinler. Sukella11 canm Dr kilo almamana niye taktı anlamadım.Ben ilk 5 ay 7-8 kilo verdim.Bir aydır da verdiğim kilolardan bir gr bile almadım.Bebek iyi Dr bişey demedi.Anlayamadim doğrusu.
Ben sadece çileğe taktım kafayı hergün yarım kiloya yakın yiyip kalkıyorum nerdeyse eve almicam artıkYa kızlar Bu hafta full aşermelerdeyim her gün bi şey her gün bi şey Allahtan bulunmayacak şeyler değilsizde durum ne?
Şeker problemim yok onun için çilek yiyorum günlük ama her gün farklı bi şey canım çekiyorBen sadece çileğe taktım kafayı hergün yarım kiloya yakın yiyip kalkıyorum nerdeyse eve almicam artık
Al bendende o kadar. Herkese sinir oluyorum bazen eve gelenleri kovasim bile geliyor. Sonra oturup ağlıyorum. Allah im ben böyle biri değilim diyeBeybiler nasılsınız
Dertler derya olmuş yine
Hepsi geçicek Allahın izniyle içinizi ferah tutun dua edin ve kimseyi dinlemeyin
Benim de nefes darlıkları hemen yorulmalar tavan yaptı geçtiğimiz hafta
Bugün normalde iki tur yaptığım parkuru yarım bile yapamadım tıkandım kaldım belgradta
Asıl sıkıntı psikolojik
Deliriyorum sanıyorum bazen :)) kesicem adamı gece uykusunda o kadar saçmalıyorum
Acayip kıskançlık oldu bende ya kii hayatım boyunca hiç kıskanmadım kimseyi ben rüyalar falan görüyorum
Bişeyi kafaya takıp saatlerce ağlıyorum falan
hayırlısıyla bi doğuraydık iyiydi
Yarın kontrol var bu arada çok heyecanlıyım görücem diye ve kaç kilo aldım acaba diye
İnşallah güzel poz verir yakalayamadık ikidir 4D de bişey
Bi sıkıntı yaratmıyorsa boşver canım ye gitsin en fazla 3 5 kilo fazla alırız etkilemiyomuş doğumu falandaŞeker problemim yok onun için çilek yiyorum günlük ama her gün farklı bi şey canım çekiyor
50 kilo yokum su an 48 49 cıvarıydım gecen hafta. Kızımda 54 kılo dogum yaptım. Bir cok doktora gıttım o zamanda sımdı de. Hepsi zayıf olmanın dogumda avantaj oldugunu soyledı. Dahılıyecısı de kadın dogumcusu da ebesı de endokrıncisi de hemsıresi de.Bazı doktorlara anlam veremiyorum gercekten. Bebeğin gelişimi iyiyse kilonun hiçbir anlamı yok ki zaten bebeğin kilosunun anne kiloyla da ilgisi yok.Tamamen kan akışı ve anne kanındaki vitamin minerallere baglıAğlayarak çıktım çok sinirim bozuldu
Ben 22. Haftadan beri 15günde 1 gidiyorumHerkese teşekkürler
Değerlerim düşük evet ama alıyorum takviylerimi yükselmiyo ama alıyorum yinede
Et süt protein ve düzenli beslenmeyle aram olmadığını bildiğinden bu kadar üstüme geldi farkındayım birazda eşim benden önce konuştu galiba dr la konuşmadım diyo ama
Az yiyorum canım istemiyo normalde sevdiğim ve çok yediğim şeyleri az yiyorum artık eşimde tepemde sürekli ama beni daha çok strese sokuyolar haberleri yok
15 günde bire düşürdü kontrolleri benim haftamda böyle giden var mı mesela?
50 kilo yokum su an 48 49 cıvarıydım gecen hafta. Kızımda 54 kılo dogum yaptım. Bir cok doktora gıttım o zamanda sımdı de. Hepsi zayıf olmanın dogumda avantaj oldugunu soyledı. Dahılıyecısı de kadın dogumcusu da ebesı de endokrıncisi de hemsıresi de.Bazı doktorlara anlam veremiyorum gercekten. Bebeğin gelişimi iyiyse kilonun hiçbir anlamı yok ki zaten bebeğin kilosunun anne kiloyla da ilgisi yok.Tamamen kan akışı ve anne kanındaki vitamin minerallere baglı
Senin durumun biraz özel ya ama kuşum ya :/Ben 22. Haftadan beri 15günde 1 gidiyorum
Ben sadece çileğe taktım kafayı hergün yarım kiloya yakın yiyip kalkıyorum nerdeyse eve almicam artık
İkizlerde mi 39. Hafta cnm.normalde 3 hafta erken diyorlar normal doğum tarihindenartık sezeryanda 39. haftaya kadar beklediklerini okumuştum makalede kişinin durumu suyu bebişlerin sağlığı vs faktörünü değerlendirir doktor evet anne karnında geçirilcek bi gün bile kıymetli ama riske değmez kilosu gelişimleri tamamsa ben olsam doktorumu dinlerdim canım.
Ay tarihi bilmekte ayrı bi heyecan resmen
Sıkma canını çok mu zayıfsın ki doktor yarim kiloya az dedi. Valla ben de kilo aldıkça aglayasim geliyor. 13 kilo aldım. Senin gibi olmayı tercih ederdim. Bebeğin kaç kilo olmuş seninle günümüz aynı merak ettimAğlayarak çıktım çok sinirim bozuldu
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?