2019 Temmuz Anneleri Gebelik, Ultrason, Testler, Gebelik Takibi

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    250
Kızlar merhaba daha önce konuşulmuş olabilir ama yoğun çalışmadan dolayı çok fırsat bulup takip edemiyorum.

Bebek arabası, puset aldınız mı? Hangi marka tercihiniz oldu?
ben bunu aldım canım

@Meylen güle güle kullansın kızın. lavitabellamk canım anne karnında 1 gün bile fazla kalması önemli.Bebekler gelene kadar bekle ya da Dr dinle.Benim Dr kabul ederse sancımı beklemek istiyorum o derece yani bütün bebekler en hayırlı zamanda sağlıkla gelsinler. Sukella11 canm Dr kilo almamana niye taktı anlamadım.Ben ilk 5 ay 7-8 kilo verdim.Bir aydır da verdiğim kilolardan bir gr bile almadım.Bebek iyi Dr bişey demedi.Anlayamadim doğrusu.

canım benim ablamda karaciğer enzimlerin yükselmesi sonucunda 36.haftada doğum yaptı küveze almadılar küçücük minicik bir bebek idi şimdi 2 yaşında kocaman oldu :)

Bebeğin iyiymiş şükür ki
Kilo alımı bende de yavaş. Daha verdiklerimi almadım. Hala eksilerdeyim

Ama benim doktorum sorun etmiyo her şey normalse

gebe okulunda gördüklerinden bahseder misin canım
devlet hastanesi bana uzak o yüzden gidemiyorum
gittiğim özel hastanedekide 300 tl dedi 3 günlük eğitime gitmedim orayada
Canım bizim şu şekilde ilerliyor. İlk trimesterde pazartesi günü gebelik başlangıcı ile ilgili tek günlük eğitim. İkinci trimesterde salı günü, doğum hakkında tek günlük eğitim. Son eğitim de doğuma yakın lohusalık bebek bakımı vs çarşamba günü oluyor. Ama her cuma nefes, pilates egzersizleri, diyetisyen sunumu ve sosyal Çalışmacının psikoloji sunumu oluyor. Genel şeyler ama ortam güzel. Şuana kadar öğrendiğim en önemli şeylerden biri doğumda açılma olana kadar bi gebe gögüs solunumu yapmalı, açılma olduktan sonra nefesiyle bebeği itmek için ise karın yani diyafram solunumu yapmalı. Diğer türlü açılma olmadan önce karın solunumu yapmak gebelik boyu bizi çok yorarmış. Ben altın bilgiler öğrendikçe yazacağım buraya aklımda merak etmeyin.

sağol canımmm

Al bendende o kadar. Herkese sinir oluyorum bazen eve gelenleri kovasim bile geliyor. Sonra oturup ağlıyorum. Allah im ben böyle biri değilim diye Allah sonumuzu hayretsin. Amin..

50 kilo yokum su an 48 49 cıvarıydım gecen hafta. Kızımda 54 kılo dogum yaptım. Bir cok doktora gıttım o zamanda sımdı de. Hepsi zayıf olmanın dogumda avantaj oldugunu soyledı. Dahılıyecısı de kadın dogumcusu da ebesı de endokrıncisi de hemsıresi de.Bazı doktorlara anlam veremiyorum gercekten. Bebeğin gelişimi iyiyse kilonun hiçbir anlamı yok ki zaten bebeğin kilosunun anne kiloyla da ilgisi yok.Tamamen kan akışı ve anne kanındaki vitamin minerallere baglı

Herkese teşekkürler

Değerlerim düşük evet ama alıyorum takviylerimi yükselmiyo ama alıyorum yinede
Et süt protein ve düzenli beslenmeyle aram olmadığını bildiğinden bu kadar üstüme geldi farkındayım birazda eşim benden önce konuştu galiba dr la konuşmadım diyo ama
Az yiyorum canım istemiyo normalde sevdiğim ve çok yediğim şeyleri az yiyorum artık eşimde tepemde sürekli ama beni daha çok strese sokuyolar haberleri yok
15 günde bire düşürdü kontrolleri benim haftamda böyle giden var mı mesela?

Ben 22. Haftadan beri 15günde 1 gidiyorum

Ben normalde çok zayıf değilim bide 67-69 arasıyım yıllardır
Hani depodan yiyorum belki de

Ayrıca ben belki çağla şıkel olcam yani kime ne niye önümü kesiyolar anlamıyorum resmen kıskançlık

Ya kızlar konumuzla alakalı değil ama bu dünyada ne iğrenç ne fesat ne fena insanlar varya.bildiğin midem bulanıyo artık çoğu insanlardan.Üniv.de sıkı 3 arkadaştık sonra Okul bittti biri evlendi vs dağıldık.sonra bi ara yine bi arkımla görüşmeye başladık ama benim kafam uymamaya başladı.insanlar yaş aldıkça huyu suyu değişiyor öle değil mi? Öyle olunca kestim arkadaşlığı görüşmedim.şimdi diğer ünv.deki arkadaş eşinden boşanıp yine evlendi beni eklemiş kabul ettim msjlastık resimlerini beğendim vs vs.gecen yine yazmış hamilelik başı gidio falan diye konuşurken emineyle niye görüşmüyosun dedi bende kafam uymuyor dedim artık.aaaa niye miye dedim uymuyo işde biraz hoppidik dedim.ama çok ısrarla sormasına .hoppidik kelimesini de o An o çıktı ağzımdan yazdım ama hoppa anlamında yazmadım hani hoppidik aşeri hareketli vs anlamında düşünüp yazdım Allah biliyor ya.yememiş içmemiş gitmiş kıza sana hoppa dedi demiş tabi o da bana vermiş veriştirmiş onun yazdıklarınıda utanmadan bana yollamış.

İkizlerde mi 39. Hafta cnm.normalde 3 hafta erken diyorlar normal doğum tarihinden

Sıkma canını çok mu zayıfsın ki doktor yarim kiloya az dedi. Valla ben de kilo aldıkça aglayasim geliyor. 13 kilo aldım. Senin gibi olmayı tercih ederdim. Bebeğin kaç kilo olmuş seninle günümüz aynı merak ettim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…