Herşey güzel çıkıcak inşallah elinden gelenin en iyisini yapıyosun senkızlar yarın kontrolüm var, şuana kadar bebişler haftasıyla hep uyumlu gitti kilosu, suyu vs. Yarın önemli benim için; bu değerlerden sonra inş yarın da negatif gelişmeler duymam. Dualarınıza da ihtiyacım var
Bende nefes nefeseyim hatta hafif yokuş çıkarken bile 20mt 1 durup dinleniyorum kalbim göğsümden çıkacak sanıyorum. Dün doktor nabzıma baktı çarpıntım yoktu ama istirahat halindeydim. Bende bazı testler istedi tiroit ferritin dvit vs.. eksiklikleride yapabilir dedi.Bu şekilde sivrilmeye devam ederse göbek deligimden çıkacak. Ayakları sürekli kasiklarimda bazen sağda bazen solda ama yukarda hissettiğim hareketler hep sivri olan yerlerde nadiren de yanlarda. Bugün tam 7 ayligiz daha iki ay var. Nasıl olcak bilmiyorum artık o kadar ağırlaşmış hissediyorum ki kendimi otururken kalkarken nefes nefese hep
Benimde yürürken kasıklarım sertleşiyor ve biyanma hissi oluyor dünki muayenemde yürüyebilirsin rahim ağzın şimdilik iyi dedi ama bu sertliğe nasıl çözüm bulacağız bilmiyorum. İşim olmadıkça dışarı çıkmıyorum.Benim ilişki ayin 1 inde ikisindeydi canım benim hesaba göre aslında 7 ay bir haftaligim ama ben yine de bu hafta 7 ay dolmuş saydımkan değerlerin normaldi senin demi ona rağmen çarpıntı nefes darlığı sende de oluyor mu? Dinçlik mevzuuna gelince de hareketli olmak çok iyi bence ama biz markete gidene kadar benim kasiklarima çakılıyor adım atamıyorum tam bir kısır döngü. Bı de dışarı çıkmaya korkuyorum tuvalet sorunsalı yüzünden 20 dk ya bir wc bulamıyoruz yürürken. Siz nasıl başa çıkıyorsunuz bu durumla?
Bende hem sızı hemde zonklama vardı rahim ağzını ölçtü normal dedi daha öncede erken doğum yaptığım için 34e kadar ev işi yapmayı yasakladı. Sanırım alt perine kaslarımız bebek büyüdükçe kendini hazırlıyorArkadaşlar hepiniz fikirlerinizi yazarsanız cok sevinirim dr a gidicem daha kontrole zaman olduğu icin size sorayım dedim
Arkadaşlar alt tarafım vajina sızım sızım sızlıyor yürürken acı hissinde bi agrim var önceden az di ama bugun yoğun yuridukce sızlama halinde bi agrim var sizce normal mi sizde de oluyor mu
Canım doktoruna danış istersen 5-6fincan çay bana çok geldi, kafein bebeğin vücudundan 24 saatte atılıyormuş.kız yok öyle değil gün içinde gidiyorum gecede kalkıyorum tabiki yolda idare etme kısmına dedim ben evime gidene kadar götürüyo yada ofise gelene kadar götürüyo eskisi gibide çiş nöbeti tutmuyorum ki kasıklarımda baskı yok ben günde 5-6 fincan çay içiyorum 2.5 3 litre su içiyorum yani
Benim doktorum babamda şeker olunca direk 75lik 3 saatlik yaptırdınve bendede şeker çıktı şimdilik diyet yapıyorum. Şimdi sana 100lük yapacaklar değilmi? Benim doktorum 50lik yaparsak şeker çıktığında 100lük yapmamız lazım biz direk 75liği yapalım 2. Teste gerek olmasın demişti.Kızlar korktuğum başıma geldi tokluk şekerim 162 çıkmış o da yetmezmiş gibi kan değerlerim de düşmüş idrarda da bakteri varidrarda bir de squamoz epitel de varmış ne demek olduğunu anlamadım
Bana cildiyeci solenta pregna verdi hamilelere özelmiş oldukça yoğun kıvamlı ve beyaz tabaka bırakıyor. Altına nemlemdirici sürünce eh işte biraz daha iyi oluyor.Kızlar malum yaz yaklaşıyor günlük hayatta yüzüme kullanacağım gebelerinde rahatça kullanacağı bir güneş kremi istiyorum. Aslında ben kışın bile kullanırdım ama kış boyu evde olduğum için birde olabildiğince kimyasal kullanmamak için buzamana kadar erteledim doğuma yakın yavaş yavaş yürüyüş market filan çıkacağım için şimdi almam lazım buzamana kadar daylong ve shiseıdo markaları kullandım ama gebelikte kullanılabilir mi fikrim yok sizin kullandığınız bir marka varmı drunuza danıştınızmı acaba
Canım senin yüksek çıkmış peki bebeğin suyu nasıl? Şimdi seni endokrinciye yönlendirecek sana rapor çıkartacaklar günde 6 kere açlık tokluk şeker ölçeceksin diyetisyene yönlendirecek diyet yapacaksın diyetle düzenli olursa ne ala olmazsa maalesef insülin başlanacak.Ben 75 lik içtim 204 çıkmış
Dün internetten baktim sonucuma
Bugun Doktora gidicem bakakalım ne dicek
Açlikta 101
Bende sordum canım 6 kere şartmı diye bana gelmeden 3-4 gün 6 kere ölçte çok düzenli ölçemiyorsanda sorun yok dedi.Yok canım gayet iyi gidiyordu bu güne kadar anlamadım bende. Endokrin hatta bana her gün ölçme arada ölç bıkacaksın sonra dedi.
Ay canım doktor 3 hafta önde gitmesiyle ilgili birşey demedi mi? Benimki 10gün önde gidiyor ve amniyo sıvım fazla sıkı sıkı tembihliyor bebeğin önde gitmesini istemiyorum katı diyet katı diyet. 3-4 gün önde gitmesi sorun değil ama 10gün önde gitmesin dediBenim tosun paşa nerdeyse 3hafta önden gidiyor
doktor bu yuzden kesinlikle yaptirmami soyledi
(Ben 4 buçuk kilo doğmuşum galiba bana çekicek)
Canım artık devlet hastanelerinde bile doğuma geldiğin gün tuvalete çıktıysan lavman yapmıyorlarmış. İsterseniz doğumda bunu ebe/doktorla konuşun.Benim gittiğim hastanede hemen arkası önü çıtçıtlı pembe bir önlük giydiriyorlar. Lavman, serum, muayene ve doğumhane süreci böyle geçiyor. Hatta ben serum yani suni sancı alınca hemen kusuyorum. Önlük yenileniyor. Doğum sonrası kendi geceliğimi giyiyorum. Ben onu da elbise şeklinde tercih ettim.
Güzel sonuçlar alırsın inşallah canımkızlar yarın kontrolüm var, şuana kadar bebişler haftasıyla hep uyumlu gitti kilosu, suyu vs. Yarın önemli benim için; bu değerlerden sonra inş yarın da negatif gelişmeler duymam. Dualarınıza da ihtiyacım var
Bende nefes nefeseyim hatta hafif yokuş çıkarken bile 20mt 1 durup dinleniyorum kalbim göğsümden çıkacak sanıyorum. Dün doktor nabzıma baktı çarpıntım yoktu ama istirahat halindeydim. Bende bazı testler istedi tiroit ferritin dvit vs.. eksiklikleride yapabilir dedi.
Benimde yürürken kasıklarım sertleşiyor ve biyanma hissi oluyor dünki muayenemde yürüyebilirsin rahim ağzın şimdilik iyi dedi ama bu sertliğe nasıl çözüm bulacağız bilmiyorum. İşim olmadıkça dışarı çıkmıyorum.
Bende hem sızı hemde zonklama vardı rahim ağzını ölçtü normal dedi daha öncede erken doğum yaptığım için 34e kadar ev işi yapmayı yasakladı. Sanırım alt perine kaslarımız bebek büyüdükçe kendini hazırlıyor
Canım doktoruna danış istersen 5-6fincan çay bana çok geldi, kafein bebeğin vücudundan 24 saatte atılıyormuş.
Benim doktorum babamda şeker olunca direk 75lik 3 saatlik yaptırdınve bendede şeker çıktı şimdilik diyet yapıyorum. Şimdi sana 100lük yapacaklar değilmi? Benim doktorum 50lik yaparsak şeker çıktığında 100lük yapmamız lazım biz direk 75liği yapalım 2. Teste gerek olmasın demişti.
Bana cildiyeci solenta pregna verdi hamilelere özelmiş oldukça yoğun kıvamlı ve beyaz tabaka bırakıyor. Altına nemlemdirici sürünce eh işte biraz daha iyi oluyor.
Canım senin yüksek çıkmış peki bebeğin suyu nasıl? Şimdi seni endokrinciye yönlendirecek sana rapor çıkartacaklar günde 6 kere açlık tokluk şeker ölçeceksin diyetisyene yönlendirecek diyet yapacaksın diyetle düzenli olursa ne ala olmazsa maalesef insülin başlanacak.
Bende sordum canım 6 kere şartmı diye bana gelmeden 3-4 gün 6 kere ölçte çok düzenli ölçemiyorsanda sorun yok dedi.
Ay canım doktor 3 hafta önde gitmesiyle ilgili birşey demedi mi? Benimki 10gün önde gidiyor ve amniyo sıvım fazla sıkı sıkı tembihliyor bebeğin önde gitmesini istemiyorum katı diyet katı diyet. 3-4 gün önde gitmesi sorun değil ama 10gün önde gitmesin dedi
Canım artık devlet hastanelerinde bile doğuma geldiğin gün tuvalete çıktıysan lavman yapmıyorlarmış. İsterseniz doğumda bunu ebe/doktorla konuşun.
Canım eğer normal beslenmende şeker sıfır değilse ben olsam yaptırırdım. Hiç şeker tüketmeyen bir insan değilsen zaten o kadar şeker bünyeye giriyor için rahat etmiş olur. İlla ki bir belirtisi olmuyor çünkü bunun.Evet canim ailede var mi diye sordu yoktu kimsede.yani bildigimz kadariyla yok.basta kilosu ondeydi ama son kontrollerdr normal haftasina gore gidiyo ailede de yok deyince yapmayalim bi dedi genede dikkat et dedi. Ama arkadaslar gercektn cok fedakarlik gosteriyolar ciddi caba gosteriyolar ben herseyden yiyorum
Evet 100 lük yapılacak şimdi. İlk önce 1 saatliği duyunca iyi bari rahat geçer demiştim de ilkinde 2 saatlik yapılsa daha iyi olacakmış benim için de.Benim doktorum babamda şeker olunca direk 75lik 3 saatlik yaptırdınve bendede şeker çıktı şimdilik diyet yapıyorum. Şimdi sana 100lük yapacaklar değilmi? Benim doktorum 50lik yaparsak şeker çıktığında 100lük yapmamız lazım biz direk 75liği yapalım 2. Teste gerek olmasın demişti.
Bende şok oldum gerçekten değerler sürekli oynuyor çünküNasıl istemiyolar ya doktorlarınız tahlil
Bende 4 haftada bir düzenli kan veriyorum herşeye bakılıyo
Sağlık ocağındaki hemşirede ayrı takip ediyo tansiyon tahlil aşı vs va
Beslenme ve egzersiz ile ilgili de bilgi veriyo her ay bana
Boğazlarını yiyim ben onların öyle hevesim var ki kokusuna tenine nefesine ağlamasına bileBoğaz kavgası naapsın yavrıcaklar :))
Ben de şekeri içersem kusarım dedim. O yüzden açlık tokluk baktiBana da teklif dahi etmedi doktor bende tereddütte kalmıyor değilim açlık tokluk şekerine baktı sınırda dikkat et dedi
benim doktorumda çok ilgilidir aslındaBilmiyorum ki canim acaba bazi doktorlar daha mi ilgili ondan olabilir mi
Eğer hem bebek öndeyse hemde su fazlaysa benim iki doktorumda direk yükleme yaptırma görüşünde canım. Çünkü şeker çıkan annelerde biz hep seviniyoruz bebek önde gidiyor maşallah büyüyor diye ama ciğerleri geç gelişiyormuş birde doğum sonrası bebekte şeker düşüyormuş damardan şeker takabiliyorlarmış, bu yüzdende şeker testi önemli.Kızlar benım su cok az fazla dedi. Şeker yuklemesi yaptırma dahiliye de kontrol altında olalım dedi.Bir de burada bir arkadas vardı kardiyolojiye gıdıyordu kalp için kimdi o. Duyuyorsa ses versin
Bilemedim hersey normal giderse yapan cok kisi var ssvd diye diretmiyorim ama akisına birakmaya karar verdimÇok korkuyorum ssvdden zaten o ayrı da bence ikinci bir sezaryen daha az tehlike oluşturacaktır hem bebek hem anne için... doğal olanı her zaman daha makbul ama ilki sezaryense kesinlikle ikincide vajinal doğum çok riskli..
Suyum biraz fazlaymışCanım senin yüksek çıkmış peki bebeğin suyu nasıl? Şimdi seni endokrinciye yönlendirecek sana rapor çıkartacaklar günde 6 kere açlık tokluk şeker ölçeceksin diyetisyene yönlendirecek diyet yapacaksın diyetle düzenli olursa ne ala olmazsa maalesef insülin başlanacak.
Hmmm kesisi olmustur muhtemelen ... ilkini de norm istedim şartlar el vermediKarşı komşum mecburen ssvd yaptı kontrole gittiğinde 7 cm açıklık olmuş ve Doğum başlamıştı ama çok zor toparlandı sezeryanda daha iyiydim diyor
Bence genel duruma gore kan tahlılı istiyorlar ilgisizlikten değil. Örneğin kontrol sırasında carpıntı hissediyor tshdan suphelenıyor onu takip altına almak için istiyor.Gözünün beyazından bile kansızlık anlasılıyor o yuzden yatkınlık oldugunu dusunup o yuzden istiyor. Asırı kilo artısı olur el ayakta şişlik olur tansıyon fazla olur düşük olur bunlara gore tedbir amaclı istiyorlardır sık tahlil isteyenler. Onun dısında normal seyrındeyse sıkıntı yok zaten.benim doktorumda çok ilgilidir aslında
1 hafta hastanede yattım
pazar günü hastanede olmadığı halde sabah akşam 2 kere yanıma geldi evinden
nöbetçi doktora bırakmadı
herşeyimle tek tek kendisi ilgilendi
Benim doktorum yaptiriyor paylasiyor gayette saglikli anneler :)) cesaretimi toplayıp risk yoksa yapmak istiyorumIstiyorum ama mümkün değil sanırım. Turkiyede henüz çok yaygın değil, doktorlar sıcak bakmıyor çoğu kez
Benim cok yakin arkadasim yapti cok memnun kaldi ssvd yapmak icin hastane kosullarinin her turlu komplikasyona hazir olmasi gerekiyormus her hastane de yapilmiyor yani ... isler yolundangiderse sorun yokBen istiyordum. Araları da 4 sene olacak ama doktorum ben bu riski almam dedi. Bunu duyduktan sonra açıkçası ben de alamam. Ben alsam eşim asla kabul etmiyor
Bebeğim haftasına göre normal canım.Önceki gebeliğimde de bu haftalarda su aynı miktarda fazlaydı perinatolog da takip ediyordu endokrin de ama sekerim yoktu. Bence bu haftalarda benim bunyem bu sekilde ilerliyor cunku ilkinde de bir sonraki kontrolde normal sınırlara gelmişti su.Eğer hem bebek öndeyse hemde su fazlaysa benim iki doktorumda direk yükleme yaptırma görüşünde canım. Çünkü şeker çıkan annelerde biz hep seviniyoruz bebek önde gidiyor maşallah büyüyor diye ama ciğerleri geç gelişiyormuş birde doğum sonrası bebekte şeker düşüyormuş damardan şeker takabiliyorlarmış, bu yüzdende şeker testi önemli.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?