O gruba uyeyim hamile kalmadan bile takip ediyordum hikayeler harika .. benim iki dogum arasi 5 yıl olacak doktorum da ssvd yaptırıyor hersey yolunda giderse normal istiyorum :)Bende istiyorum.
Face de grup var uye misin oraya degilsen uye olmani tavsiye ederim.
Ssvd icin hastane kosullarinin uygun olması önemli. Bu yüzden her doktor yaptirmiyor. Gruptan yaptiran hastane ve doktorlara ulasabilirsin.
Ssvd yapanlar hikayelerini de paylasiyorlar. Hikayeleri okumak da motive ediyor.
Ilk hamileligimde de uyeydim ben normal dogum icin tavsiyelerini okuyup uygulamaya calistim.
Catim uygundu ama kizim kakasini yaptigi ve kalp atisi düştüğü icin sezeryana dondu.
Doktorum da ssvd yaptiran bir doktor zaten. Ayni doktora devam ediyorum. Son anda ne olacagi belli olmaz tabi ama kosullar uygun olduktan sonra ssvd olur insallah.
Benim 5 yil olucak iki dogum arasi doktorumla dogum yaklasinca tekrar konusucaz :) illa da diye bir diretmem yok herseyin en guzeli dogal olani yolunda giderse hersey ben de yapmak istiyorumCok rısklı canım. Geride baska bir evlat varken bu riski alamam kendi adıma. Zaten benim için uygun değil araları az oldugu için. En az 5 sene olmalı dıye bılıyorum.
Teşekkür ederim canım benimGüzel sonuçlar alırsın inşallah canım
CanımmmHerşey güzel çıkıcak inşallah elinden gelenin en iyisini yapıyosun sen
Sartlar uygun olur da dilediğin gibi olur canım inşallahBenim 5 yil olucak iki dogum arasi doktorumla dogum yaklasinca tekrar konusucaz :) illa da diye bir diretmem yok herseyin en guzeli dogal olani yolunda giderse hersey ben de yapmak istiyorum
Evet kullanabiliyoruz canimana kucağını oto koltuğu olarak kullanabilir miyiz ki?
Bana da ilk 50lik yapılmıştı açlık normal 1.saat 154 çıkmıştı Salı günü 3saatlik olanı yaptırdık biraz uzun sürdü ama sonucu iyi çıktı umarım seninde öyle olurOff Allah korusun hiçbirisi olmasın inşallah yaBende de çıktı şeker 1 saatlik yaptırmıştım şimdi 3 saatlik olarak tekrarlayalım dedi doktorum bakalım ne olacak bir tesellim açlığım iyi çıktı. Ne kadar çok kişide çıktı bu ya çok şaşırdım.
Ya demek sadece bende değil.. ya yeter ki normal olsun ilk Oğlumda olmustu da bu denli olmamıştı. Aklıma ne senaryolar geldi kötü bi hastalığım mi var da gebelikte ortaya çıktı acaba diye neler geçirmedim ki aklımdanCanım bu yaşadıklarını ben uzun zamandır çekiyorum ne hissettiğini iyi biliyorum
Evet bağladılar ve nnst de sancı çıktı serum taktilar serumla birlikte sancılar nst de bitince gönderdiler insallah devam etmez bu agrilsr çünkü cok halsiz bırakılır beniGeçmiş olsun canım nstye bagladılar mı
O gruba uyeyim hamile kalmadan bile takip ediyordum hikayeler harika .. benim iki dogum arasi 5 yıl olacak doktorum da ssvd yaptırıyor hersey yolunda giderse normal istiyorum :)
Sancı kac cıktı canım. İdrar tahlili falan verseydin bazen ondan da oluyor. Yanma vs olmasa da idrarda enfeksiyon sancı yapıyor nst de.O kadar asırı ise agrıların neden bıraktılar ki kontrol altına almaları gerek. Rahım agzı nasıl. İlac vermedi miEvet bağladılar ve nnst de sancı çıktı serum taktilar serumla birlikte sancılar nst de bitince gönderdiler insallah devam etmez bu agrilsr çünkü cok halsiz bırakılır beni
Kızlar benım su cok az fazla dedi. Şeker yuklemesi yaptırma dahiliye de kontrol altında olalım dedi.Bir de burada bir arkadas vardı kardiyolojiye gıdıyordu kalp için kimdi o. Duyuyorsa ses versin
Kesinlikle bakıyordur. Zaten kontrolun amacı sadece bebege bakmak degıl ki. Plasenta su rahim agzı hepsine bakıyor sorun varsa soyluyorlar.İçin rahat olsun canım.Benim dr da titiz ancak hiç su ve rahim ağzı yorumu yapmıyor. Hani normal bulup söylemiyor mu bakmıyor mu dersin?
Ya cidden mi? Benim de açlık iyi 1. saat 162 çıktı. İnşallah dediğin gibi olurBana da ilk 50lik yapılmıştı açlık normal 1.saat 154 çıkmıştı Salı günü 3saatlik olanı yaptırdık biraz uzun sürdü ama sonucu iyi çıktı umarım seninde öyle olurhastanedeki hemşirelerin dediğine göre 50lik bazen böyle tekrarlamalara sebep olabiliyormuş
Bende nefes nefeseyim hatta hafif yokuş çıkarken bile 20mt 1 durup dinleniyorum kalbim göğsümden çıkacak sanıyorum. Dün doktor nabzıma baktı çarpıntım yoktu ama istirahat halindeydim. Bende bazı testler istedi tiroit ferritin dvit vs.. eksiklikleride yapabilir dedi.
Benimde yürürken kasıklarım sertleşiyor ve biyanma hissi oluyor dünki muayenemde yürüyebilirsin rahim ağzın şimdilik iyi dedi ama bu sertliğe nasıl çözüm bulacağız bilmiyorum. İşim olmadıkça dışarı çıkmıyorum.
Canım artık devlet hastanelerinde bile doğuma geldiğin gün tuvalete çıktıysan lavman yapmıyorlarmış. İsterseniz doğumda bunu ebe/doktorla konuşun.
Normal doğum yapacaksan Kesinlikle epidural tavsiye ederim ilk Doğumun süresi ne kadar olacak bilemezsin saatlerce sancı çekmek yorucu olabilir, epidural tüm sancıyı kesmiyor ama hızını hafifletiyor yardımcı oluyor
Canım benim şeker 17 üniteyle ancak düzene girdi, çok şükür 3-4 gündür yükselmiyor açlıkta toklukta çok dengeli yalnızca akşam eşimin zoruyla iki dilim pizza yedim 149 çıktı tokluk, sabah yine 95 normale inmişti..
Canım epidural biraz şans işi kişiden kişiye değişiyor ve tutmayabiliyormuş bide 4-5 cm açıklıkta takılıyomuş o baştaki sancıları her türlü çekiyosun. O an ki kafayla sürece göre hareket etmek lazım baktım dayanamicam süreç uzayacak o zaman deneyebilirim ama başta ben epidural istiyorum demicem.
Sezeryandada spinali düşünücem
Anladım kızlar. Çünkü doğum plani yapmam lazım yakinda kimler içerde olacak yanimda,epidural ister miyim istemez miyim diye. O zaman açık kapı bırakıp isteyebilirim de istemeyebilirim de yazayım. Cevap içinde hepinize teşekkürlerBenim gittiğim hastanede hemen arkası önü çıtçıtlı pembe bir önlük giydiriyorlar. Lavman, serum, muayene ve doğumhane süreci böyle geçiyor. Hatta ben serum yani suni sancı alınca hemen kusuyorum. Önlük yenileniyor. Doğum sonrası kendi geceliğimi giyiyorum. Ben onu da elbise şeklinde tercih ettim. Bunda da ekru bir elbise gecelik alacağım. İkinci gün normal kıyafetlerle çıkış yapıp evde pijamalı takımlara geçiyorum.
Umarım böyle kolay çabuk bi süreçle yeni bebeğime de kavuşurum.
Normaldi. Epidural yoktu. Öyle bi seçenek sunarlarsa kabul ederim diyorum.
Gizli de olabilir. Bence denemekte yarar var.
50 lik deneyebilirsiniz. Ben çok korkuyordum. Genetik yatkınlık var ama sonuçlar için 75 lik teste göre gayet iyi dedi dr.
Gitmeden birkaç gün önce yediklerime de dikkat etmeye çalıştım bundan sonrasında da dikkat etmeye çalışıcam Çok olmasada bunun da bir katkısı vardır belki sonuca diye düşünüyorum Umarım iyi çıkar sonuçYa cidden mi? Benim de açlık iyi 1. saat 162 çıktı. İnşallah dediğin gibi olur
Canim. Tekrar baktım ben sonuçlaraCanım senin yüksek çıkmış peki bebeğin suyu nasıl? Şimdi seni endokrinciye yönlendirecek sana rapor çıkartacaklar günde 6 kere açlık tokluk şeker ölçeceksin diyetisyene yönlendirecek diyet yapacaksın diyetle düzenli olursa ne ala olmazsa maalesef insülin başlanacak.
Ben saglik ocagindaki doktor icin soyledim canim. Benim hastahanedeki doktorum karismiyo zaten ben her ay saglik ocagindaki sonuclari kadin dogum doktoruma gosteriyorum. Zaten doktorum da hastahaneye para vermemem icin en basindan beri hep saglik ocagina gitmemi istemistir.benim doktorumda çok ilgilidir aslında
1 hafta hastanede yattım
pazar günü hastanede olmadığı halde sabah akşam 2 kere yanıma geldi evinden
nöbetçi doktora bırakmadı
herşeyimle tek tek kendisi ilgilendi
Bizim doktorlar aynı mı acabaBen saglik ocagindaki doktor icin soyledim canim. Benim hastahanedeki doktorum karismiyo zaten ben her ay saglik ocagindaki sonuclari kadin dogum doktoruma gosteriyorum. Zaten doktorum da hastahaneye para vermemem icin en basindan beri hep saglik ocagina gitmemi istemistir.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?