- 3 Şubat 2019
- 1.827
- 3.219
- 48
- 37
istek gelmedi bana canımTakip ettim ama senmisin bilemedim çok gülay avşar var:))
Amin canımmmBirebir aynı davranmamız mümkün olmayacak sanırım canım düşündüklerini çok iyi anlıyorum annelik duygusu vicdan çok farklı birşey, misal gece çocuklarımın üstünü örtmeye gidiyorum birini öpüp örtüyorum diğerinin yatağı daha alçak ve öpmeye eğilmek çok zor oluyor karnım kocamansaçlarını okşayıp dönüyorum odama ama vicdan azabı duyuyorum halbuki çocuklar uyuyor haberleri bile yok.. Allah bizlere güç versin yavrularımıza yetebilelim mutlu çocuklar yetiştirelim
Canım hiç işin içinden çıkamıyorum@Saye- @Saryamarya S Shewolf15 @LaL kızlar normal gebelik, emzirme vs kitabını bitirdim:)) yalnız ikiz bakımı farklı birkonu biliyorsunuz, bu dönemde ikiz eğitimiyle ilgili bildiğiniz iyi bir kitap var mı? Ne düşünüyorsunuz bu konuda? Doğru davranış biçimleri vs nasıl olmalı
Teşekkür ederizzAyy masallah size❤
Valla benim de kafam karışık. Ben de 25 ünite insulin kullanıyorum akşamları ki buna rapmen değerlerimin yüksek çıktığı zamanalr oldu. 2 hafta önce kendi doktorum yaklaşık 1 hafta önde bir tanesi dedi ama haftasıyla uyumlu herşey dedi. 1250 gr civarıydılar. Bugün sgk doktoruna gittim 1450 gr olmuşlar, suyum, kiloları vs herşey çok iyiymiş. Haftasından 2-4 gün geride dedi ama hala uyumlu dedi. Benim de anlamadığım nasıl gerilemiş, makinadan makinaya hala farkeder mi? Şekerime rağmen de hiç etkilenmemişler ayrıcaŞimdi ben normalde zaten şeker hastasıydım ama gebeliğin basından beri diyetle götürüyorum işi sürekli ölçüm yapıyorum ölçümlere görede bana hiçbir doktor insülin vermedi bugüne kadarda hep normal gidiyordu kilosu suyu.bu ay 3 hafta öne geçmiş kilosu.doktorun benim insülin kullanmadımı unutup ama insülin kullanan annelerde görüyoruz bu iriliği dedi.bende iyide ben insülin kullanmıyorum dedim.ozaman tekrar dahiliyeye yönlendirdi.insülin bebeğe geçmiyor bi zararı yok evet ama kilosunu etkiliyomuş nasıl oluyor bende bilmiyorum. Peki ben bastan insülin kullansaydım ne olacaktı ya 6 hafta mı önden gidecekti. Bana genetik de olabilir gibi geliyor ben 4 kiloya yakın babada 4.5 kilo doğmuş.ne bilim moralin bozuldu işde canım
Tamam tatlım, bi yandan bakınıyorum hala iyisi hangisidir diyeCanım hiç işin içinden çıkamıyorumegitimde hep tek bebek anlattılar kitaplar tek bebek. Kk da ikiz doğum yapan annelerin topiklerine takılalım bari biraz böyle aktif bir yer varsa, kitap vs bulursan bizi etiketle ben de alayım
Canımm sen hangi hastaneye gittin? Benimde doktorum özelde bir araştırayım.Canım yazdı, direk kadın doğumcusu sisteme girdi, böylece sgknın da sistemine girmiş oluyor. 30+0 da gittim usg ye göre ama bebişler kendi doktorumda öndeyken kadında 29+4 falan gözüktü. Gene de yzdı canım başvuruyu.
Bende bugün yemekte et söyledim iyiYani ben tam çözemedim. Hatta dün sonunda koca bir hamburger+pattes kızartması yedim ve kola içtim. Pişman diildim zaten, şimdi hiç diilim
Benim 28+3te 1400gr ve doktora göre 30 haftalık görünüyorum. O yüzden bence fazla çıkmış önemli olan persantil sınırları içinde olması %5-95 arası yanlış hatırlamıyorsam.Bence normal canım.Benim bebe 26. haftada 1260 gr dı.Su an senin bebeğinin kilosuna ulaşmıştır tahminen.
En derin cep ölçümünü kaç ölçtü, sınır 8 benimsuyum 9,6 yakadar çıktı diet dışımda yapacak hiçbirsey yok bebişte 10gün önde. Şeker yüklemem pozitif.Kızlar yazdıklarınızı okuyamadım birazdan okucam inşallah..kızlar bugün kontrole gittim bebek 3 hafta önden gidiyormuş suyuda fazlaymış 3 hafta önde giden var mı benim gibi
Banada hepşekerden dediler başka doktorbuldum çocuğun kilodue et fazlaama diğer ölçümleride fazla, bu sekerden bağımsız genetik olabilir dedi. Eşim 1.88 103kg 3950gr doğmuş yani illaşekerden olacak diye bişey yok.Heralde kilosu önde .bana 3 hafta önde gidiyor iri dedi.büyük ihtimal tombiş doğucak dedi 4 kilo yada biraz üstü dedi.öyle deyince bende sigortalar koptu zaten dahiliyeye yönlendirme yaptı şekerden de olabilir olmaya da bilirmiş ölçümlerin iyi aslında dedi şeker için.suyu nasıl dedim suyu da fazla dedi.kafam karıştı .insülin bebeği irileştirir dedi eee insülin kullanayım daha da mı irileşsin anlamadım ki şimdi
Persantilin aralığında olduğu sürece sorun yok, sadece doğum şeklini etkiliyor. 4kg doğarlarsa sezeryan gibi duruyorŞimdi ben normalde zaten şeker hastasıydım ama gebeliğin basından beri diyetle götürüyorum işi sürekli ölçüm yapıyorum ölçümlere görede bana hiçbir doktor insülin vermedi bugüne kadarda hep normal gidiyordu kilosu suyu.bu ay 3 hafta öne geçmiş kilosu.doktorun benim insülin kullanmadımı unutup ama insülin kullanan annelerde görüyoruz bu iriliği dedi.bende iyide ben insülin kullanmıyorum dedim.ozaman tekrar dahiliyeye yönlendirdi.insülin bebeğe geçmiyor bi zararı yok evet ama kilosunu etkiliyomuş nasıl oluyor bende bilmiyorum. Peki ben bastan insülin kullansaydım ne olacaktı ya 6 hafta mı önden gidecekti. Bana genetik de olabilir gibi geliyor ben 4 kiloya yakın babada 4.5 kilo doğmuş.ne bilim moralin bozuldu işde canım
Canım benim de iki buçuk üç hafta önde ama suyu normal. İlla ki şekerden diye bişey yok aynen. Genetik de çok önemli. Benim eşimde 187 5 kilo doğmuş. Boyu da önde kilosu da .Canımm sen hangi hastaneye gittin? Benimde doktorum özelde bir araştırayım.
Bende bugün yemekte et söyledim iyi
pişsin dememe rağmen içi kıpkırmızı kanlı geldi, 3 parmak kalınlığında et mi olur yaa, sonra eşimle yemekleri değiştik, bir tabak makarnayı gömdüm. Zaten kaçamak yapmasak iyice mutsuz olacağız, bebişimizde üzülecek sonra
Benim 28+3te 1400gr ve doktora göre 30 haftalık görünüyorum. O yüzden bence fazla çıkmış önemli olan persantil sınırları içinde olması %5-95 arası yanlış hatırlamıyorsam.
En derin cep ölçümünü kaç ölçtü, sınır 8 benimsuyum 9,6 yakadar çıktı diet dışımda yapacak hiçbirsey yok bebişte 10gün önde. Şeker yüklemem pozitif.
Banada hepşekerden dediler başka doktorbuldum çocuğun kilodue et fazlaama diğer ölçümleride fazla, bu sekerden bağımsız genetik olabilir dedi. Eşim 1.88 103kg 3950gr doğmuş yani illaşekerden olacak diye bişey yok.
Persantilin aralığında olduğu sürece sorun yok, sadece doğum şeklini etkiliyor. 4kg doğarlarsa sezeryan gibi duruyor
Göğüs ucunun atlete sürtünmesini istemiyorlar yara oluşmaması adına. Gümüş kapak hiç kullanmadım ama gümüşün yarayı tedavi edici özelliği var, ben fiyatından dolayı avent kalkan kullandım 15 gün deneyebildim. Ucu delikli olduğundan meme havalanıyor ama ben silikon saat bile kullanamıyorum kaşıntı yapıyor bununda memeye değen yeri silikon. Cildini rahatsız etmexse kalkan kullanabilirsin, ben ped kullanmayacağım.Kizlaar ben gogus pedi/kalkaniyla ilgili bisey sormustum ona gore alcaktim.ped mi kalkan mi silikon gumus vs hangisini almak lazim bilen yazsa bana?
Aveeno kullanıyoruz biz. Kendim de kremlerini kullanıyorum, çok memnunum..Kizlar. Şampuan,vücut yikama,masaj yağı, ve pişik kremi önerir misiniz bana? Ama Türk malı olmayan kolay bulunan
Karamelatlas canımKızlar gelsin instalar
Göğüs pedi ve avent kalkan kullandım..Kizlaar ben gogus pedi/kalkaniyla ilgili bisey sormustum ona gore alcaktim.ped mi kalkan mi silikon gumus vs hangisini almak lazim bilen yazsa bana?
Bende aveeno bakmistim gift set icinde 3 urun var deneyim begenirsem devam ederim diye. Göğüs kalkanı zorunlu mu? Ben sadece göğüs pedi aldimAveeno kullanıyoruz biz. Kendim de kremlerini kullanıyorum, çok memnunum..
Karamelatlas canım ☺
Göğüs pedi ve avent kalkan kullandım..
Avent kalkan çift kapaklı biri delikli biri deliksiz..
Deliksiz olanda süt birikme şansı oluyo. Memeden damlayan süt içinde birikiyo hooo biberona.. Emzirme sonrası delikli olan kısa sürede hava ile kuruma şansı tanıyo meme ucuna. Bu da yarayı tahrişi engelliyo..
Gelenim gidenim olmadığından evde memeler fora gezdiğim bir dönem olmuştu sanırım dişlerden sonraydıhava ile kurutma en güzeli..
Göğüs pedini de dışarı çıkarken ya da uyurken kullandım. Çünkü kalkanla yatılmıyo.. yani kalkan derken
Kısa süre takmak zorundasınız kalkanı. Uzun süre kullanımda mastite sebep olabiliyor baskısından ötürü..
silikon meme ucu kullanmadım ama ilk günden beri kullanan bi arkadaş hiç meme ucu yarası çatlağı kanaması vs çekmedi, ama bebeği de bir gün tenine değmedi. Almadı asla silikonsuz memeyi..
Gümüş kapaklar pahalı, iyileştirici etkisi varmış.. ama bence ciltten cilde değişen bir etki bu çünkü olumsuz yazan pişman olan da çok okudum.. Merakımdan alırdım sanırım ilk bebeğim olsa ama ilkinde sorun yaşamadım sanırım yine onsuz halledebilirim
Bence yeterli..Bende aveeno bakmistim gift set icinde 3 urun var deneyim begenirsem devam ederim diye. Göğüs kalkanı zorunlu mu? Ben sadece göğüs pedi aldim
Canım sana şeker yapmışmıydı drKızlar yazdıklarınızı okuyamadım birazdan okucam inşallah..kızlar bugün kontrole gittim bebek 3 hafta önden gidiyormuş suyuda fazlaymış 3 hafta önde giden var mı benim gibi
Canım ben gümüş kapak aldımKizlaar ben gogus pedi/kalkaniyla ilgili bisey sormustum ona gore alcaktim.ped mi kalkan mi silikon gumus vs hangisini almak lazim bilen yazsa bana?
Canım senin ikiz olmasından kaynaklı olabilir ikizler genelde düşük kiloda dünyaya geliyorlar.Valla benim de kafam karışık. Ben de 25 ünite insulin kullanıyorum akşamları ki buna rapmen değerlerimin yüksek çıktığı zamanalr oldu. 2 hafta önce kendi doktorum yaklaşık 1 hafta önde bir tanesi dedi ama haftasıyla uyumlu herşey dedi. 1250 gr civarıydılar. Bugün sgk doktoruna gittim 1450 gr olmuşlar, suyum, kiloları vs herşey çok iyiymiş. Haftasından 2-4 gün geride dedi ama hala uyumlu dedi. Benim de anlamadığım nasıl gerilemiş, makinadan makinaya hala farkeder mi? Şekerime rağmen de hiç etkilenmemişler ayrıca
Zaten şeker hastası olduğumdan yükleme yapılmadıCanım sana şeker yapmışmıydı dr
Benim oğluma da doktor iri diyor da 2 hafta önden gidiyordu önceki aylarda. Şimdi bir hafta önden gitmeye başlamış. 28+0 iken 1365 Gr olmuştu.Bilmiyorum canım iri falan deyip konuşunca ben unuttu m sormadım sağolsun oda söylemedi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?