Yerim yerim maşallah biz göremedik ya kollarıyla kapatmış yüzünü çikolata almayi unuttum yanımaBu da benim küçük danam dönmeye çalışıyor boyuna ama donemiyor anasının paşası:))
Ben tek isimcilerdenimKızlar amine isminin yanına isim önerebilir misiniz acabaaa?
Tontik ya yerim yaaa maşallahhBu da benim küçük danam dönmeye çalışıyor boyuna ama donemiyor anasının paşası:))
Ya yanında böyle zorlama durmayacak ilk ismin ağırlığını alacak şöyle hoş bi isim olsa diyorum bendeBen tek isimcilerdenim
Canım vajinal neden almıyorsun hem daha az yan etki hissediyorsun hemde daha etkili vajinal kullanımı.Geceleri içiyorum 200 luk dediğin gibi çok baş dönmesi çarpıntı göz kararması yapıyor. Sabahları da boğazım kuru uyanıyorum gece uyanıp çok sık su içiyorum kuruluktan ama yine de kuru sanıyorum ilactan:)
Ayy pofuduk yanaklara maşallah kuzuyaaBu da benim küçük danam dönmeye çalışıyor boyuna ama donemiyor anasının paşası:))
Çocuğum rahimin üstünde oturur vaziyette sanırım onla alakalı her gittiğimde görüyom ben :) bı daha ki kontrol ne zaman inşallah görürsün. Zaten onların o ellerini yemek lazım hiç dayanamıyorum o eller yüze gittiğinde deliriyorum yememek için :))Yerim yerim maşallah biz göremedik ya kollarıyla kapatmış yüzünü çikolata almayi unuttum yanıma
Korkuyom alttan almaya ne biliyim. Küçük mü tablet kalın mi ince mi bı görmem lazım.Canım vajinal neden almıyorsun hem daha az yan etki hissediyorsun hemde daha etkili vajinal kullanımı.
Ayy pofuduk yanaklara maşallah kuzuyaa
Sueda:))Ya yanında böyle zorlama durmayacak ilk ismin ağırlığını alacak şöyle hoş bi isim olsa diyorum bende
Benimkide makat pozisyonda 2 haftaya devlette orda bişey göremiyorum zzaten ondan 2 hafta sonra özelde kısmet oraya artıkÇocuğum rahimin üstünde oturur vaziyette sanırım onla alakalı her gittiğimde görüyom ben :) bı daha ki kontrol ne zaman inşallah görürsün. Zaten onların o ellerini yemek lazım hiç dayanamıyorum o eller yüze gittiğinde deliriyorum yememek için :))
Biz daha tek ismede karar veremedik malesefYa yanında böyle zorlama durmayacak ilk ismin ağırlığını alacak şöyle hoş bi isim olsa diyorum bende
Biz daha tek ismede karar veremedik malesefsen yine birini belirlemissin
Alternatif varmibiz de aynı durumdayız
Bende geçen sene senin gibi düşünüyordum benim ilk çocuğum herşeyi yeni olsun herşey mükemmel olsun. Sonra erken doğurdum dedim eski olaydıda yanımda yataydı, yaşasaydı. Şimdi ilk 6 ay için yatacağı yatağı arkadaşımdan alıcam. 4-5 yaşına kadar yatacağı beşiği eşimin 39 senelik oyma gerçek ahşap beşik onu boyatıp elden geçiriyoruz. Yani ne odası ne beşikleri için öyle mükemmelliyetçi olmadım bu sefer.
Biz daha tek ismede karar veremedik malesefsen yine birini belirlemissin
aynen canım öyle yapmaya karar verdim alacağım şeyler de çok farklı değildi zaten gerek yok. bebek arabasını ve oto koltuğunu kaliteli alırım inşallah. zaten küçük şeyleri istediğim gibi alıyorum. Sağlıkla gelsinler yeter ki :)Eğer zevkine hitap ediyorsa neden olmasın canım temizlik ve bakımını yaparsın mis gibi olur hep yeni almak tüketim çılgını olmak ne kadar doğru bir süre sonra sende bir başkasına verirsin içine ne siniyorsa onu yap
Bende hangisini aliyim karar veremedim de canim.sadece ped yada kalkan yetmiyo sanirim ikisinin kullanim zamanlari farkli galiba.alicam artikGöğüs ucunun atlete sürtünmesini istemiyorlar yara oluşmaması adına. Gümüş kapak hiç kullanmadım ama gümüşün yarayı tedavi edici özelliği var, ben fiyatından dolayı avent kalkan kullandım 15 gün deneyebildim. Ucu delikli olduğundan meme havalanıyor ama ben silikon saat bile kullanamıyorum kaşıntı yapıyor bununda memeye değen yeri silikon. Cildini rahatsız etmexse kalkan kullanabilirsin, ben ped kullanmayacağım.
Bende sanirim,merakimdan gumus alcam canim.kalkanlar zTen silikon olmuyo mu? O bahsettigin avent in ki?Aveeno kullanıyoruz biz. Kendim de kremlerini kullanıyorum, çok memnunum..
Karamelatlas canım ☺
Göğüs pedi ve avent kalkan kullandım..
Avent kalkan çift kapaklı biri delikli biri deliksiz..
Deliksiz olanda süt birikme şansı oluyo. Memeden damlayan süt içinde birikiyo hooo biberona.. Emzirme sonrası delikli olan kısa sürede hava ile kuruma şansı tanıyo meme ucuna. Bu da yarayı tahrişi engelliyo..
Gelenim gidenim olmadığından evde memeler fora gezdiğim bir dönem olmuştu sanırım dişlerden sonraydıhava ile kurutma en güzeli..
Göğüs pedini de dışarı çıkarken ya da uyurken kullandım. Çünkü kalkanla yatılmıyo.. yani kalkan derken
Kısa süre takmak zorundasınız kalkanı. Uzun süre kullanımda mastite sebep olabiliyor baskısından ötürü..
silikon meme ucu kullanmadım ama ilk günden beri kullanan bi arkadaş hiç meme ucu yarası çatlağı kanaması vs çekmedi, ama bebeği de bir gün tenine değmedi. Almadı asla silikonsuz memeyi..
Gümüş kapaklar pahalı, iyileştirici etkisi varmış.. ama bence ciltten cilde değişen bir etki bu çünkü olumsuz yazan pişman olan da çok okudum.. Merakımdan alırdım sanırım ilk bebeğim olsa ama ilkinde sorun yaşamadım sanırım yine onsuz halledebilirim
Kuzum benim de ikinci gebelik ve yaş araları az olacak nasipse, her şey aklımda ben burda paylasayım okumak isteyenler için kaynak olur@deeploneliness
Ne güzel..
Muhtemelen hiçbirini okumayacağım. İlkinde Çocuk yetiştirme Çocuk Ruh Sağlığı vs. pek çok okudum. Gerekli de bence okumak. Yol yordam yöntem görmek için. Sonra içgüdülerin eklenmesi. Ve deneyim sahibi olmak..
alıp kullanırdım canım, hatta ihtiyacı olursa tekrar geri bile verirdim, sınırlı kullanılıyor çünkü ona vereceğin paraya bebişinin başka ihtiyaçlarını görebilirsin. bende kız kardeşimden sepet beşik aldım, onu kullanacağım sonra ihtiyacı olursa ona geri vereceğim mesela,kızlar size bir soru yakın bir arkadaşınızda temiz ve sizin işinizi görecek yeni sayılabilecek ana kucağı puset ve beşik varsa alıp kullanırmıydınız? yoksa ilk çocuk herşeyi istediğim gibi yapmam lazım deyip yeni mi alırdınız? :)
Canım ben de şeker diyeti yapıyorum bebekler normal kilosundaydı en son. Seninki dediğin gibi genetik de olabilir. Bana endokrinci bebeklerde irilik gelişirse insülin başlarız şeker yüksek giderse dediŞimdi ben normalde zaten şeker hastasıydım ama gebeliğin basından beri diyetle götürüyorum işi sürekli ölçüm yapıyorum ölçümlere görede bana hiçbir doktor insülin vermedi bugüne kadarda hep normal gidiyordu kilosu suyu.bu ay 3 hafta öne geçmiş kilosu.doktorun benim insülin kullanmadımı unutup ama insülin kullanan annelerde görüyoruz bu iriliği dedi.bende iyide ben insülin kullanmıyorum dedim.ozaman tekrar dahiliyeye yönlendirdi.insülin bebeğe geçmiyor bi zararı yok evet ama kilosunu etkiliyomuş nasıl oluyor bende bilmiyorum. Peki ben bastan insülin kullansaydım ne olacaktı ya 6 hafta mı önden gidecekti. Bana genetik de olabilir gibi geliyor ben 4 kiloya yakın babada 4.5 kilo doğmuş.ne bilim moralin bozuldu işde canım
Ben aventin kalkanını aldım canım. Arkadaşım çok çekti göğüs yarasından korktum yalan yok. İnşallah gerek kalmaz da benim verdiğim paraya olur olanKizlaar ben gogus pedi/kalkaniyla ilgili bisey sormustum ona gore alcaktim.ped mi kalkan mi silikon gumus vs hangisini almak lazim bilen yazsa bana?
Canım ikiz bebek arabasını arkadaşımdan, pusetlerin birini de kardeşimden aldım kılıfları yıkandı oldu bitti, puset dediğin altı ay kullanılıyor zaten. Bence alınabilirkızlar size bir soru yakın bir arkadaşınızda temiz ve sizin işinizi görecek yeni sayılabilecek ana kucağı puset ve beşik varsa alıp kullanırmıydınız? yoksa ilk çocuk herşeyi istediğim gibi yapmam lazım deyip yeni mi alırdınız? :)
Canım vajinal kullanıyorum ben yan etkisini görmüyorum sende o şekilde yapabilirsinProgestan in böyle ağız boğaz kuruluğu yapma etkisi var mı bebekler tecrübe eden var mı benim gibi ?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?