Aslında hiç kötü bir niyetim olmadan yaşadığım süreci anlattım. 6 yıl kendi isteğimizle çocuk yapmadığınızı büyüklere anlatamıyorduk. Onlarda olmadığını düşünüyordu. En genel tabiriyle ülkede kısırlık deniyor diye bu kelimeyi kullandım.B bibliyofil_k canım ben 12 yıldır evliyim , Rabbim de bana şimdi nasip etti .bazı durumlarda ne yazıkki şanslı olamayabiliyoruz.hersey istediğimiz gibi olmuyor.hatta hayattan tek istediğimiz bir evlat olsada olmuyor.
Bir arkadaş kısır lik diye alay konusu etmiş. Bu durumun bu şekilde tabir edilmesi bile bunu direk yaşayan bir insanı çok kırıyor.
Hahah neden olmasın :)) inşallah herseyin hayırlısıDikkat ettim de bizim gibi zor hamile kalanlar genelde ikinciye yanlışlıkla pat diye hamile kalıveriyorlar
günaydınGünaydın bugün kontrol günü
Çok güzel canım seninki de mi tugbakuguhastane çıkışımız nasıl kızlar
Bizde öncekilerde gördük te insan her seferinde görmek istiyor işteBenimkisi 22 haftalıkken gösterdi ilk. Bayağı da hareketli en son kontrolde ayağını neredeyse burnuna sokacaktı. Elini yüzüne koymuştu bir ara mesela Dr öksşr falan dedi ben öksürünce o da zıoladı yüzü açıldı :)
5 ayda tanıştık evlendik ve balayında regl sonrasına denk geldi olmaz derken o kadar kolay değil hamile kalmak falan diyoduk ama bı baktım hamileyim Eylül'de tanışmıştık bir sonraki Eylül'de kızımizi kucağımiza aldık şimdi artık buyuttuk rahatladım derken kızıma kardeş çok istemeye başlamıştım iyiki varlar benim kadar hızlısı var mı peki bakalımİyi geceler kızlar. Evlilik konusu açılmış benim yaşım 35 olmasa hayatta evlenmezdim yani oldukça standartbir hayatım var ama evlilik bana göre değil onu biliyorum. Eşimle 10yıllık bi sevgili hayatımız oldu, yaşım artık geldi çocuk yapalım dedik evlendik. Onun harici sevgililik hayatı süper bence. Eşim hala diyor sana kalsaydıııı sen evlenmezdin biliyorum.
Bazıları kasılmalardan bahsetmiş bu haftasonu bana kasılmam var diye yatış verip 1 gün gözlem altında ilaç tedavisi uyguladılar. Benim kasılmalrım orta şiddetliydi ama düzenliymiş o yüzden yatış verdiler. Ebeye karnımı gösterip bu kasılma normalmi dedim evet dedi yani tek taraflı sertleşme ve çıkıntı olması bebeğin pozisyonundanmış. Benim nstde sancım çıktığında elimimkarnımda gezdirdiğimde rahmin nerde sonlandığını çeperini hissedip futbol topu gibi elime geliyordu. Ve2 tarafta kasılmıştı. Belki sizde öyle fark edebilirsiniz. Düzenli kasılma olması maalesef erken doğum belirtisiymiş yalancı sancı değil.
Dün eşimde 5 aylık bebeği kucağına almış çok minik garip oldum falan dedi ama kendi cocugunla başkasının çocuğu çok farklı ki biz 1810 Gr la eve çıktık yani düşün oldukça minnostu bebeğimiz ama hıc öyle gelmiyor anne babalık içgüdüsü evlat gerçekten çok farklıBebek görmeye gittik bu akşam
42 günlük daha
Minnacık bişey çok acayip hissettim ürktüm birazda
Gazı varmış çok sürekli mızıkladı hep emmek istiyo annesini memede uyuyo falan
Kadının memesi hamur olmuş :)
Ve memelerin kamuya açık olduğunu söylememe gerek yok heralde
Göğüsler enteresan bir şekilde koldan farksız bir hale geliyorBebek görmeye gittik bu akşam
42 günlük daha
Minnacık bişey çok acayip hissettim ürktüm birazda
Gazı varmış çok sürekli mızıkladı hep emmek istiyo annesini memede uyuyo falan
Kadının memesi hamur olmuş :)
Ve memelerin kamuya açık olduğunu söylememe gerek yok heralde
Maşallah minigine canım doğum günün kutlu olsunBen de kontrole geldim , ayrıca bugün doğumgünüm 30 Yaşıma giriyorum hediyem bu tospik oldu37 cm 1286 gr olmuş. Aldığım 10 kiloya fazla her gün yarım saat yürüyüş dedi 32. Haftaya nst ve tahlil istedi Eki Görüntüle 2264193
Benim de öyle oldu. Adetim düğünden bir hafta sonra olacaktı evlendiğimden beri olmadım. Ekim'de düğünüm oldu. Temmuzda doğum olcak. Tanışalı bir buçuk sene oldu. İki senelik tanışıyorken bir sene bile evliliğimiz dolmamışken anne baba olcaz. Daha evliliğe bile alıştık diyemem ailemizi çok özlüyoruz ikimiz de. Gurbetteyiz. Az önce ağlaştık hatta o memleketine gitmişti benim annem gelmişti yanıma. Şimdi yine yalnız kaldık.5 ayda tanıştık evlendik ve balayında regl sonrasına denk geldi olmaz derken o kadar kolay değil hamile kalmak falan diyoduk ama bı baktım hamileyim Eylül'de tanışmıştık bir sonraki Eylül'de kızımizi kucağımiza aldık şimdi artık buyuttuk rahatladım derken kızıma kardeş çok istemeye başlamıştım iyiki varlar benim kadar hızlısı var mı peki bakalım
Kesinlikle valla Allahım isteyene (hakedene) versin bizide sağlıkla kavuştursun yavrularımıza
Ay gelsin artık bebeklikler azıcık hava atalım evet ben yaptım çok güzel yapmışım dimi diye
İşte bence de öyle. Ben de ondan korkuyorum, kendi kendine gtmicek benim de kilolarım öyle hissediyorum. Diet yaptığımda hemen etkisini gösteriyor ama yanii sıkı bir irade ve çaba gerekiyor. Çok gıcık. Bi de yaş ilerledikçe, eskisi gbi kolay da olmayacaktır benim için...Normal doğum yapanlar daha kolay veriyor sanırım canım ben sezeryanla yapan biri olarak hiçte kolay vermedigimi söyleyebilirim baya diyetle falan hatta hamilelik öncesi kiloma 1.5-2 senede ulastim
Ben de ikisini de hiç göremedim canımİnşallah gül yüzünü bolca gösterir bu kadar hasrete canımbizim cadı hiç göstermedi yanına çikolata almayı unutma ben unutmuşum bolca uyudu
Ben 22 nisanda kontrole gittim 31 haftaliktm erken oldugunu dusundugum halde sordum hocam belli olurmu diye suan olmaz kilosu tam belli degil bile dedi yani son haline bagli kilosuna durusuna felan sanirim belki bi dahaki sefere daha net konusur diye umuyorumHenüz dru normal veya sezeryanla doğum olur şeklinde bir açıklamada bulunan oldu mu? Daha erken galiba bunu anlayabilmek için.
Biliyorsunuz bizim köpeğimiz var ve tatile, heryere hep onu da götürdük. İnstagramda sürekli onun fotolarını paylaştığımız için, millet dışarda görünce siz de köpekle kafayı yediniz çocuk yapın artık diyordu. Ben kısmet/hayırlısı diince, olsun olsun hadi artık yapın diyorlardı.(genelde büyükler) Ayıp olmasın diye size ne diyemiyordum ama düşününce bi terslemek lazım. Sanki çocuk yapsam 2 dakika için bile olsa sevinecek ya da bigün gelip de çocuğuma bakacak. Eski nesil daha patavatsız ve cahil olabiliyor...Aslında hiç kötü bir niyetim olmadan yaşadığım süreci anlattım. 6 yıl kendi isteğimizle çocuk yapmadığınızı büyüklere anlatamıyorduk. Onlarda olmadığını düşünüyordu. En genel tabiriyle ülkede kısırlık deniyor diye bu kelimeyi kullandım.
Yasadigin zorluğu ve kırılganlığı anlayabiliyorum ama asla niyetimin insanları kırmak olmadığını da bil lütfen. Sevgiler..
Ben de 33 haftalıkken gidicem o zaman sorarımBen 22 nisanda kontrole gittim 31 haftaliktm erken oldugunu dusundugum halde sordum hocam belli olurmu diye suan olmaz kilosu tam belli degil bile dedi yani son haline bagli kilosuna durusuna felan sanirim belki bi dahaki sefere daha net konusur diye umuyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?