2019 Temmuz Anneleri Gebelik, Ultrason, Testler, Gebelik Takibi

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    250
Kimseye bu tarz hani cocuk yok mu yapmiyo musunuz vs vs sorulari sormamak lazim. Belki istemiyo evliliginde sorun var belki istiyo da olmuyo hele buysa sorun gercekten anlatmak istemiyo da olabilir.cogu insan tedavi oldugunu soylemek istemez.yani ozel bi soru bu.ben suana kadar hicbi arkadasima sormadim banada buyukler disinda soran olmadi.buyukler daha patavatsiz malesef.

Bana sorulmasından en hoşlanmadığım soruydu sanırım o yüzden kardeşim e bile sormuyorum. Ben 3 yıl bekledim çok veklemedim belki ama o 3 yıl boyunca hep tedavi gördüm insanlar bazen üstüne vazife gibi görüyor onları ne ilgilendiriyorsa bize evlatlık alın diyen bile oldu. Defalarca bu konu yüzünden oturup ağlamışımdır.Rabbim çok şükür nasip etti .
Dilerim rabbimden isteyen gerçekten hakeden herkese nasip etsin inşallah.

Ne kadar bekledigini ne kadar acı cektigini bilmeden konusuyor malesef bazilari sahsen o kdar zorki 2.5 yil ama insani 10 yil yaslandiriyo yasayan bilir yasamayan da anlayamaz beklemek her cocuk gordugunde dalip gitmek millet bebegiyle pazara carsiya giderken piknige giderken gozun dusmesi nasil bisey yasamazsan bilemezsn cok sukur ki bi sekilde nasip oldu kiz yada erkek er yada gec rabbim nasip etti bilseler evlat ne kiymetli ozelliklede gec elde edince onu kaybetme korkusu insana o kdar yetiyoki ve biliyomsnz bi daha olurmu ki acaba korkusu bile simdiden sariyo insani malesef boyle sorular sormak icin kendilerinde ne gibi hak goruyor insanlar bilemiyorum bir defa kadinin biri bana istemiyomusn dediginde istiyorm dedim yeter gezdigin yap dedi icimden cok sey soylemek gelsede dilime gelmedi o kdar yorulmstm ki sen ne biliyodun ne kadarini biliyodun yasadigimin neresindeydn tam olarak hic bir yerinde ama iste ah ah soylenecek o kdar cok sey varki .m

Kızlar kontrolden geldim şükür bebekler iyi. Rahim ağzı aynı çok yorulmak yok 35i bir görelim dedi. Benim sağdaki yaramaz kafayı yukarı döndürmüş daha dönebilir dedi. Diğeri baş aşağı. Tabii gene bir fotoğraf yok poz vermiyorlar. Biri 1300 biri 1500 gr olmuş aradaki fark açılmamalıymış

Bu mesele gerçekten çok ince bir çizgide. Ben yedi yıl bıktım laftan sözden. İstediği zaman hamile kalan bir arkadaş amaan çocuğu ne yapacaksın paranla kendine eziyet ediyorsun demişti. Defalarca kürtaj oldum ben sabrettim. Kendisi bir kimyasal gebelikle yıkıldı resmen ama konuşmak be kolay. İğneler ilaçlar geçirdiğim işlemler bunu anlamalarını beklemiyorum ama keşke konuşmasalar. Patavatsızon biri de ikinci dış gebeliğimde bir çocukları taşıyamıyorsun bu kaçıncı demişti. Allah kimseye yaşatmasın isteyene versin bekletmesin inşallah.

Ben de henuz 2 yil bile olmadan hamile kaldim ona ragmen cevreden tedaviyle mi kaldin diyenler oldu. Artik kadin toplulugunun icine girmek istemez olmustum.Nasilsin iyi misin ardindan cocuk yok mu soruyoru nefret etmistim artik.Bence de kimseye soamak lazim.Kimseyi ilgilendirmez yani. Ailelerimizden hic oyle sozler isitmedim kayinvalidem falan 1 kez olsun sormadi.Ama cevreye ne oluyoduysa artik neyse ki geldi gecti cok.sukur Rabbim dogru zsmanda nasip etti. Sanki evlenir.evlenmez cocuk yapmaliyiz algisi var insanalarda

Canlarım biraz konu dışı ama oğlum 4 yaşında tam.Avm ye geldik.Sinemaya girmek istiyor.Yaşı uygun mudur sizce?İlk defa gireceğiz.

Güzel haberler almışsın canım gözün aydın, benim kuzularda 200 gr farkla ilerliyor daha fark açılmasını istemiyor dr inş düzelir zamanla.. hedef 35 ve ötesi inşallah

Bizim toplumumuz özellikle küçük yerler kırsal kesimler çok düşüncesiz.Evlendikten sonra 9 ay korunduk.Çocugu olmuyormuş diye konuşmuşlar beni.25 yaşındaydım.Yasi geç olunca olmuyor da dediler.Evet 25 çok geç bir yaşmış çocuk için.Benim kv 6 aylık evli iken dr git niye çocuğun olmuyor yasin da küçük değil ki korunuyorsunuz desem dedi yüzüme.Etrafa da dert yanmış çocukları olmuyor diye.Bilincsiz insanlar soğan suyu iç şuradaki türbeye git demeye başladılar.Çocuk olmayadabilirdi bu Allahın takdiri.Ne kadar kırıcı olduğunu düşünmüyor insanlar.Ayrica çocuk olmasa bile neden ben Dr gidiyorum soğan suyu içiyorum problem eşimde olamaz mı?Çok çok çok düşüncesiz insanlar.ALLAH kimsenin kucağını boş bırakmasın.Dileyen hakeden herkese anneliği tattirsin.Enerji emen düşüncesiz bilincsiz insanları da bizden uzak etsin.Amin...

Güzel haberler almışsın canım gözün aydın, benim kuzularda 200 gr farkla ilerliyor daha fark açılmasını istemiyor dr inş düzelir zamanla.. hedef 35 ve ötesi inşallah
İnşallah düzelirler canım Son haftaları da görürüz inşallah hep birlikte

gojibeeren hoşgeldin canım şikayetlerimiz aşağı yukarı aynı, sırt üstü yatabilmene şaşırdım ben sağdan sola dönerken bile sırt üstü nefessiz kalıyorum bebekler sanki midemde
Hoşbuldum canım. Kafamı biraz yükseltip yatabiliyorum sırt üstü. Hem reflü için de iyi oluyor.

Henüz dru normal veya sezeryanla doğum olur şeklinde bir açıklamada bulunan oldu mu? Daha erken galiba bunu anlayabilmek için.
Benim doktorum tercihi bana bıraktı aslında ama önceden planlamış bir sezaryende bebeklerin nerdeyse sıfır riskle dünyayla geldiklerini söyledi. Benim ikiz bebeklerim olacak. Pozisyonu uygunsa ilk bebek problemsiz şekilde dünyaya gelir ama 2. bebek için kimse garanti veremez, riske girmeye değer mi? dedi bana

Reactions: LaL
Canlarım biraz konu dışı ama oğlum 4 yaşında tam.Avm ye geldik.Sinemaya girmek istiyor.Yaşı uygun mudur sizce?İlk defa gireceğiz.
1,5 yaşında sesi çocuklar için ayarlanmış sinemaya gittik biz ilk. 2’den sonra normal sinemaya gidiyoruz. Çok ön koltuk olmadan arkalar ortalar keyifli oluyo

Reactions: LaL
Kızlar merhaba ara ara mesajlara baktım hepsini okuyamadım

Pazar gününden beri hep hastanedeyim. Ateşim çok zor düştü. Antibiyotik tedavisine başladık, bakalım düzelirim inşallah

Oruç konusu konuşulmuş, kızlar bir ilahiyatçı olarak söyleyeyim. Hamilelikte beslenmenin en önemli olduğu ayların içerisindeyiz. Hem kendi sağlığımız hem de bebeğimizin sağlığı için oruç tutmak kesinlikle doğru değil. Hatta hamileliği geçtim, emziren annelere bile Allah musade vermis.

Diyelim ki, siz kendinizi iyi hissediyorsunuz, oruç tutabiliyorsunuz. Ama karnimizda olup bitenlerle ilgili fikriniz var mi? Bebeğe nasıl bir etki yaptığından haberiniz var mı?

Allah yarattığı canlıları tanıyor biliyor, bu yüzden kadınlardan hamilelikte ve emzirme döneminde bu zorunluluğu kaldırmış. Kendinize ve bebeğini de eziyet etmeyin

Bir de "şu kişi 9. Ayda bile tuttu, bu kişi bütün gebeliklerinde tuttu" gibi örneklere hiç yanaşmayın. Birincisi oruç tutulan Gunler şuan çok uzun, ikincisi herkesin bünyesi ve bebeği farklı, üçüncüsü o insanlar oruç tutmanın zararını farketmemiş olabilirler gebelikleri boyunca.

Y Yademim canım 5.15 çıkmış 28+0da
27+4 uyumlu demek ki kısa çıkabiliyor haftasına uyumlu dedi hatta
Yanında normal değerleri 25+3 29+4 arası yazıyo için rahat olsun

Kaynanam sinirimi bozdu bu konuda son ayınız tutsanız tutarsınız ben tutmuştum dedi
1. Senin yaz sıcağına gelmemiş anne dedim (ardahanın ayazı gün kısa)
2. Ben normal de susuzluğa zor dayanıyorum bebeğimi düşünmek zorundayım susuz bırakamam hadi yemeği geçtim dedim
İnsanlar gerçekten Bi acayip ben tutcam diyip onun tutma demesi lazım

Canlarım böyle patavatsız insanlara çat diye cevap vermek lazım aslında, inanın nezaketin de bı sınırı var. 2li test zamanında Dr bize bebeğin beyninde kist var dedi direk, biz 1ay uyku uyumadik kaç km yol yapıp başka Dr lara gittik. Neler yaşadığımı bı ben bı Allah bilir. Meğer o dönemde olabilen bı şeymiş ve 20 hafta civarında beyin gelişmesini devam ettirdiği için o sorun ortadan kalkabikiyormus ki öyle de oldu çok şükür sonsuz şükür Rabbime... Ve biz bu durumu kimseye soylemedik çünkü ileri geri konuşurlar biliyoruz. Telefobda sesimizden bı sorun olduğunu anlasalar da biz bilmiyoruz, Dr net bı şey söylemedi geveledi fln dedik. Ona rağmen benim eltim olacak kadın aramış, bana olmuşla ölmüşe çare yok dedi. Aptal kadın! Ona o an küfür etmek istedim! Sonra da kalkmış 2 çocuğu arasında yaşadığı kaybını (1-2aylik gebeydi galiba) anlatiyo, çok üzülmüş de bilmem ne. Seninki can da benim ki ne! Valla bu saatten sonra bana laf soyleyeni, yavruma iliseni yırtarım. Hiç tavizim tahammulum yok bu cahillere. Geçen gün de fesatligin kitabını yazan teyzem aramış bana doğumda bebeği çalanlar fln oluyo diyip aklınca bana moral bozukluğu vermeye çalışıyo. Daha da tel acmiycam. Allah ıslah etsin bu kalbi kötü insanları

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…