Tamam kendi gelme zamanını belirliyor elbette ama kendi adıma konuşayım sürprizleri sevmiyorum son ana kadar normal denilip Allah korusun Bişeyler ters gidince sezeryana alınmak değil ama benim bahsettiğim o an bebeğim önemli can acısı umrumda olmazMeylen öyle düşünme lütfen, bebek en azından kendi gelme zamanını belirliyor hazır olduğunda dünyaya geliyor. Ayrıca çekilen her sancı sadece annenin değil bebegin de mücadelesi oluyor onu hayata hazırlıyor. Ve en önemlisi kolostrum hızlı bir şekilde geliyor. Doğum sonrası emzirme çalışmaları daha başarılı geçiyor. İnşallah hepimizin kalbinde olan doğumlar gerceklesir biz burda bunları konuşmak zorunda kalmayiz
Bal mi dedin canım, bal yasak degilmi ?Bende sütten nefret ederim ama haftalık yoğurt mayaliyorum kendim onu yiyorumbalık ve yumurta ve etten nefret ederdim hepsini yiyorum. İki güne yada üç güne bir bir küçük kavanoz bal bitmiş oluyor. Bin yılda bir belki yerdim balı falan. Ben eski ben değilim ne oldu böyle anlamıyorum.
Çatı muayenesinde zaten çatı darsa sezaryen öneriliyor canım. sezaryen endikasyonu olarakta baş-pelvis uyumsuzluğu deniliyorTamam kendi gelme zamanını belirliyor elbette ama kendi adıma konuşayım sürprizleri sevmiyorum son ana kadar normal denilip Allah korusun Bişeyler ters gidince sezeryana alınmak değil ama benim bahsettiğim o an bebeğim önemli can acısı umrumda olmaz
Normalse normal sezeryansa sezeryan doğum elbette Bi tercih değil planlı olcak bişey değil örnek veriyorum çatım darsa ben bunu önceden bileyim istiyorum sadece o kadar onu merak etmiştim canım
Son anda benim doğumum başladı açıklık oldu 5 cm saatlerce sancı çektim bana çatın dar derlerse o zaman sinirlenirim bilmiyorum anlatabildim mi demek istediğimi
Yoksa sağlıkla gelsinde bebeğim nasıl isterse öyle gelsin umrumda değil canım
kuzum ye mahrum etme kendini en azından bir kaşık,abartmadığımız sürece sıkıntı olmazBal mi dedin canım, bal yasak degilmi ?
Ay benim canım nasıl istiyor.korkudan yiyemiyorum. Hicde araştırmadım, eşim sakin yeme sana yasak dedi diyeli ağzıma sürmedim.hergun kahvaltıda masada oluyor bal.esim çekinmesin yesin diyede canımın istediğini de ona söylemiyorum. Gerçekten yasak değilse şimdi hiç affetmiycem.
Yiyim demi canimkuzum ye mahrum etme kendini en azından bir kaşık,abartmadığımız sürece sıkıntı olmaz
Yok kuzum ben defalarca sordum doktoruma bal reçel çok yiyorum diye afiyet olsun dedi yasak değil :)Bal mi dedin canım, bal yasak degilmi ?
Ay benim canım nasıl istiyor.korkudan yiyemiyorum. Hicde araştırmadım, eşim sakin yeme sana yasak dedi diyeli ağzıma sürmedim.hergun kahvaltıda masada oluyor bal.esim çekinmesin yesin diyede canımın istediğini de ona söylemiyorum. Gerçekten yasak değilse şimdi hiç affetmiycem.
Ben içtim faydasını gördüm muhakkak iç bir büyük su bardağı çıktı hepsini içtim toplamda haftada 1 olmak üzere 2 hafta içtim toparladı ya şafi çekerek içtim birde şifa allahtanAldım canım insallah bugun içicem
Ohh Yarasın bebisimize insallah.afiyet seker olsun.bende şimdi bi tadına bakicamYok kuzum ben defalarca sordum doktoruma bal reçel çok yiyorum diye afiyet olsun dedi yasak değil :)
Tamam kuzum da bunu doğum anında söylemek zorundalar mıÇatı muayenesinde zaten çatı darsa sezaryen öneriliyor canım. sezaryen endikasyonu olarakta baş-pelvis uyumsuzluğu deniliyor
Eğer sancı varsa normal doğumda saatler sürmesine rağmen açılma olmuyorsa ilerlemeyen eylem olarak sezaryene alınıyor
Cayı kontrolu yapıyorlar canım tabiki musaıt degılse anlayıp soyluyorlar.Bana cok musait demişlerdi hatta hissetmemiştim bile çatı muayenesini ama sezeryan oldu 5 6 saat sancıdan sonra zorunlu olarakTamam kuzum da bunu doğum anında söylemek zorundalar mı
Ben şöyle biliyordum 37. Haftada çatı muayenesi yapılıp normal doğuma müsait yada değil denilecek
Tabiki çatı müsaitse açılma olmazsa ne bilim bebek strese girerse kalp atışı yavaşlarsa yada herhangi Bi kanama başlarsa normalden hemen sezeryana dönüyorlar
Benim demek istediğim çatı müsait değilse bunu doğum öncesi bilemiyo muyuz
Ay cahilim bu konuda
Canım gebe okulunda ebeler önceden yapılan çatı muayenesi çok fazla oranda yanlış oluyor doğum başlamadan çatı anlaşılmaz demişlerdi bana da hatta burada bazı arkadaşlara hiç bir kere bile yapmayan doktorlar olmuş bebekleri normal kiloda oluncaTamam kuzum da bunu doğum anında söylemek zorundalar mı
Ben şöyle biliyordum 37. Haftada çatı muayenesi yapılıp normal doğuma müsait yada değil denilecek
Tabiki çatı müsaitse açılma olmazsa ne bilim bebek strese girerse kalp atışı yavaşlarsa yada herhangi Bi kanama başlarsa normalden hemen sezeryana dönüyorlar
Benim demek istediğim çatı müsait değilse bunu doğum öncesi bilemiyo muyuz
Ay cahilim bu konuda
Benim normal Doğuma karar verildi canım bir değişiklik olmazsa 7 Haziran’dan sonra hastaneye yatırıp kontrol altında bekleyeceğiz dedi dr, 36 hafta dolmuş oluyor o zamanKızlar;LaL Saye- S Saryamarya gojibeeren S Shewolf15 size doğum tarihi için kaçıncı hafta verdi doktor?
Canım ben herşey şimdiye kadar olduğu gibi yolunda ve risksiz devam ederse inşallah normal doğum denicem kendi sancilarimi beklicem yani olmazsa nasıl olsa sezeryana dönecek, ama doktorum tahmini olarak temmuzun ilk iki haftasını söyledi yani 37 veya 38 . Hafta içinde dedi. Benim de nedense içimde sürekli bir ses 17 temmuz diyorKızlar;LaL Saye- S Saryamarya gojibeeren S Shewolf15 size doğum tarihi için kaçıncı hafta verdi doktor?
Doktordan doktora değişiyor öyleyse canımCanım gebe okulunda ebeler önceden yapılan çatı muayenesi çok fazla oranda yanlış oluyor doğum başlamadan çatı anlaşılmaz demişlerdi bana da hatta burada bazı arkadaşlara hiç bir kere bile yapmayan doktorlar olmuş bebekleri normal kiloda olunca
Heh demek istediğim öncesiydi kuzum ama galiba doktorla alakalı baksana yapmayanlarda oluyomuş hani sezeryana bileyim derdinseyim açıkçası Tabiki o zorunluluk ayrı canım annem 3 normal 1 sezeryan doğumu var oda kalp atışı yavaşladı riske atamadılar hemen aldılarCayı kontrolu yapıyorlar canım tabiki musaıt degılse anlayıp soyluyorlar.Bana cok musait demişlerdi hatta hissetmemiştim bile çatı muayenesini ama sezeryan oldu 5 6 saat sancıdan sonra zorunlu olarak
Aynen canım doktorlar bu konuda da hemfikir değil aynı hastanede yapan var yapmayan da var , sezeryana öngörülen bir risk varsa en baştan karar verdiği için hiç yapilmaz, Allah korusun doğumda aksilik olsa zaten dediğin gibi sezeryana alırlar artık son çareDoktordan doktora değişiyor öyleyse canım
Yaşayıp görücez anlaşılan inşallah en hayırlısı neyse o olur hepimiz için
Bi sorucam bakalım önümüzde ki hafta kontrolüm ne dicekAynen canım doktorlar bu konuda da hemfikir değil aynı hastanede yapan var yapmayan da var , sezeryana öngörülen bir risk varsa en baştan karar verdiği için hiç yapilmaz, Allah korusun doğumda aksilik olsa zaten dediğin gibi sezeryana alırlar artık son çare
Amin canımBi sorucam bakalım önümüzde ki hafta kontrolüm ne dicek
Ay zaman yaklaştı çok şükür bebeklerimiz sağlıkla gelsin dilerim Rabbimden
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?