Allah razı olsun kızlar hepinizden. Durumu hala aynı.Hiçbir seyi yoktu haftasonu burnu akıyordu sadece ne ates ne baska bir sey. Ben de pazartesi cocuk doktoruna goturcektım. Ama birden cok agladı morardı hemen acile getirdik. Zatürre dediler. Yogun bakıma aldılar. Nefes alısverıs cok az cıhaz bagladılar. Doktor nefes alısverişinden dolayı riskli diyor. Dualarınızı esirgemeyin.
E bebekte bebek bakım cantalarinda indirim vardı kızlar ben aldım, bakalım ilk deneyim nasıl olacak.. rabbim evladı hasta olan arkadaşımızın kızına şifa versin inşallah.. dualarımda.. ben iyice yoruluyorum kızlar enerjim yerini ayak bacak ağrılarına bırakıyor. Birde bebişin kilosu için endiselenmeli miyim şuanda 1910 gram dedi doktor. Tecrübeli anneler , normalde iki haftada 500 gram falan almış kızım. Sanırım bu zamanlar kilo alacak artık ama ufacık olur mu diye de endişeleniyorum. Sizce nasıl olur??
Bir de mesela ben 32yi geçtim ya şimdi çalışabilir raporu aldım, diyelim ki normal bi rapor almak istedim dinlenmek için 2 gün, Doğum iznine mi giriyorum direk, ya da heyet alsam mesela , Yine Doğum iznimden mi gidiyor ?
Ben de senin gibiyim inan. Dün sabah 10'da evden bi çıktık, akşam 9'a geliyordu eve girdiğimizde. Sadece yavaş yürüyorum eskisinden ve ara ara oturma ihtiyacı duyuyorum. Bu fotoğraf da dünden. Tam bir pandayım :)) +13 Eki Görüntüle 2268295
Bende almadım henüz
bebek bakım çantasıyım diye bağıran adi bişey değil ama bebek çantası kadar işlevsel benimde severek kullanacağım bişey uygun fiyatlı kaliteli varmı acabaaaa
ücretsiz kullanamam canım evimizin kredi borcu var
tek eşimin maaşıyla geçinemeyiz
bide rapor alıp işe başlamazsan yarım gün hakkından yararlanamıyosun
ben 16 haftam bitince başlıcam işe yarım gün çalışıcam tam maaş alıcam öyle bi hakkımız var sabah 8den 12ye kadar 4 saat idare edicez bi şekilde
allah yardımcımız olsun
doğurdukta sonrasını konuşmaya başladık
Yarım gün çalışınca yarım maaş alıyoruz diye biliyorum. Öyle bir yasa var . Sanirim çocuk 3 yaşına gelene kadar geçerli. Senin söylediğin başka bir şey mi ?
Canım Ingiltere'deki ebelik sistemi ile buradaki kıyaslanamaz. Doğum öncesi ve sırası süreçler çok farklı işliyor orada.
Daha önce de bu konuda fikrimi söyledim yine söylerim, benim cevremde evde doğum yapma niyeti olan bir kadın tanısam şikayet ederim. Turkiye'de bu yasal degil. Ben sadece hayatı riskler acısından bakmıyorum. Burada sosyolojik olarak bir çok sknti var, gizli doğumlar, çocuk yasta anne olanlar vs... O yüzden ben asla bunun hoş görülmesini kabul etmem.
Bir de mesela ben 32yi geçtim ya şimdi çalışabilir raporu aldım, diyelim ki normal bi rapor almak istedim dinlenmek için 2 gün, Doğum iznine mi giriyorum direk, ya da heyet alsam mesela , Yine Doğum iznimden mi gidiyor ?
Kurul raporu alamazsın 32 den sonra. Mantıken mümkün değil. Çünkü adi üstünde 32 den sonra alınabilen rapor "çalışabilir raporu". Kurul raporu ise düşük, ölüm vb tehditlerden dolayı "calisamaz" ibaresi konulan gerekçeli bir rapor. 32 den sonra alınamaz
Ama bir arkadaşım 2 günlük tek hekim raporu almıştı 35. Haftada falandı.
Bende almadım henüz
bebek bakım çantasıyım diye bağıran adi bişey değil ama bebek çantası kadar işlevsel benimde severek kullanacağım bişey uygun fiyatlı kaliteli varmı acabaaaa
Kızlar buğün doktor kontrolüm vardı maşallah kızım büyümüş 29+2deyiz buğün ve tam 1617 gr olmuş ve 38 cm. Maşallah aldığı kilonun yarısı sanki yanaklara gitmiş resmen balyanak olmuş aynı bana benziyor gözler burun duduklar yüzü herşey ben inşallah doğunca da böyle olur 32. Hafta da çağırdı bir sonra ki kontrolüm bende durumlar böyle