2019 Temmuz Anneleri Gebelik, Ultrason, Testler, Gebelik Takibi

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    250
Kızlar ben yine hastanedeydim. Nişan geldi :)) 35 haftalığız muhtemelen üstüne gormusum. Adetim leke olarak gelmişti çünkü Eylül'de. Nts de hafif sancı da çıktı. Zaten dün gece sabaha kadar sancim da vardı. Her an doğum da olabilir bı kaç hafta da sürebilir doğumun başlaması dedi. 2 hafta daha durursa harika olur dedi. Bebeğim 2700 olmuş. Hayret ki çok sakinim eşimin zorlamasıyla gittim hastaneye. Sanıyorum Bayramı cikaramiycaz.

Geçmiş olsun mu deyim,gözünaydin mi bilemedim. Çünkü bu durumun bana göre negatif bir tarafı yok masallah evladin büyümüş kilosuda iyi,içerde kalıp yüreğini hoplayacağına sağlıkla gelsin yaninda olsun daha iyi :)

Artık bende öyle diyorum valla canım. Doğsun istiyorum ona da yazık bana da. 2-3 hafta kaldığını öğrenmek beni çok rahatlattı. Sürekli büyük çişim varmış gibi hissediyordum bı kaç gündür dün gece nişan geldi bugün de devam etti meğer ondanmis. Karnım da daha aşağıda . İlk doğum da sancı hemen başlamaz zamana yayilirmis. Her an da olabilir bı kaç haftayı da bulabilir dedi. Tevekkeli inanılmaz agirlastim normal değil diyordum. İlk üç ay olan ultrasonlarda bebek yine ondeyse onu baz alıyorlar . Bebek 35 haftalık dedi. Adete göre 32 görünüyor.

Hayırlısı ile sağlıcakla kavuş yavruna canımcım..

Ay zor vallahi o kadar iyi anlıyorum ki seni. Rabbim hakkında hayırlısını eylesin. Sağlıklı gelsin inşallah

Canım hiç merak etme benim doktorumun hedef koyduğu haftadasın. Bebiş 2500üstü ciğer iğnesi oldun yine yaparlar. Senin rahim ağzı kapandı riskin bitti diye hatırlıyorum şimdi kaç çıktı?

Amanın.
Hadi hayırlısı olsun diyelim o zaman. Kızım doğduğunda 2500 gramdı, turp gibiydi. Hiç kötü düşünme, bence gayet sağlıklı bir bebek geliyor inşallah. Sen şimdi doğuma kadar hastanede mi duracaksın?

Yatırmak istiyorum dedi doktor bende sancılar dayanilmiycak gibi değil evime gitmek istiyorum dedim. Yarın kendi doktorum görüp karar vericek ama sanıyorum evime gelirim.

Canım hiç merak etme benim doktorumun hedef koyduğu haftadasın. Bebiş 2500üstü ciğer iğnesi oldun yine yaparlar. Senin rahim ağzı kapandı riskin bitti diye hatırlıyorum şimdi kaç çıktı?
Allah'a tevekkül ettim canım sakinim. Rahim ağzı kapalı su an sadece bebek aşağıya inmiş durumda hala ters tabiki. İlk doğumda birden gelişmez bı kaç hafta daha sürebilir dedi. Gecen hafta yazmıştım buraya sümüksü bı akintı geldi diye . O çok yoğun bir şekilde geldi dün ve bugün. Onun doğum nişanı olduğunu ve aslında doğumun başladığını söyledi.

Geçmiş olsun canım

12 yaşında dogum serbest mı
Çok ilginç ya şaşırdım

Bu arada kişisel tercihler konusunda haklisin. Zaten her anne kendini ve çocuğunu herkesten çok düşünür psikolojik manyak değilse:). Bir de inançlı bir insanım, kadere inanırım

Ama ben bu konuyu kişisel tercihler kapsamında degerlendirmiyorum.
Çevremizde yok belki ama çocuk yasta evlendirilmiş ya da bir sekilde hamile bırakılmış belki de istismara ugramis minicik kizlarimiz var. Bunlar evlerde gizlice dogurtuluyor. Yaşadıkları büyük tramvalar var. Hayatalri ellerinden koparilip aliniyor.Ayrıca tecavüz sonucu meydana geldiği için yine evde doguttturulmus ve gizlenmiş sayıca çok sayıda bebek var. Burası Türkiye. Dogusu var Guneydogusu var Karadenizi var. Ben bunları düşündüğümde bu konunun bir tercih sebebi olmadığını ve en ufak bir teşvike bile izin verilmemesi gerektiğini düşünüyorum. Hassasiyet diyelim :)

Geçmiş olsun canım. Ay ben de korktum şimdi. Yarın kontrolum var.Biliyorsun seninle aynı durumdaydık. Sümüksü akintin kahverengi kirmizi falan miydi yoksa sarı miydi. Rahim ağzı uzunluğun kısalmış mi yine?

Normalde bildiğin sümük gibi rengi falan da ama. Bı sefer içinde pempe pihtili bı sefer de kahverengi pihtili şekilde geldi. Şu an yine sarı yeşil gibi bı renkte geliyor tuvaletlerden sonra. Rahim ağzı uzunluğu hakkinda bişey demedi. Bende unuttum sormayı zaten alttan ultrasonla bakınca proba bulaşan akıntıdan nişan olduğunu söyledi. Gecen hafta idrar tahlili kültürü her biseyi yine yapılmıştı enfeksiyon falan yok. Korkacak bişey yok ya Allah'ın izniyle. Ama tam doktorun tarif ettiği sancı oldu. Önce belden adet ağrısı gibi sonra karnın üstüne sonra da kasiklara yayılan bir ağrı. Tabi tam doğum ağrısı gibi şiddetli değil ama uyutmadi öyle soyleyim .

Ben de sana onu soracaktım şimdi sancin nasıldı diye. Senin haftanın bana göre çok iyi. Bir şey olmaz Allah'ın izniyle. Bebişinin kilosu da iyi. Şimdi hastanede misin canım. Sancı önleyici falan veriyorlar mı.

Yok canım eve geldim. Yarın kendi doktoruma mutlaka gorunmem gerekiyormuş. Bu hafta doğmuş olsa bile bişey olmaz korkma dedi acildeki doktor. Yarın bı kendi doktoruma goruneyim de belki sezeryan tarih verir belki de sancıların siklasmasini bekle der.

Geçmiş olsun rabbim sağ salim zamanında kucağına almak nasip etsin inşallah.
Allah şifanı versin çok geçmiş olsun
Inşallah jer şey yoluna girer ve sağ salim vakti zamanında kucağına alırsın bebeklerini
Geçmiş olsun canım, moralini bozma iyi düşün, çok şükür yaşam sınırını geçtik, Rabbim zamanında sağlıcakla kucağına almayı nasip etsin inşallah
Çok geçmiş olsun canım.Bebeklerin sağlıkla zamanında gelsinler inşallah.İki buçuk hafta çokmus.Cocukta vardı sanırım.Allah kolaylık versin.
Geçmiş olsunn.. İnşallah kasılmaların geçer ilaçların etkisiyle, hakkında enn hayırlısı olsun canım. Sağlıkla , en hayırlı vaktinde kavuşun inşallah.
Geçmiş olsun canım
Çok teşekkür ederim kızlar Allah hepimize bebeklerine sağ Salim kavuşmayı nasip etsin

Hakkınızda hayırlısı neyse o olur inşallah rabbim sağlıkla kavuşmanızı nasip etsin ❤

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…