Canım hayırlısı olsun inşallah:)) Rabbim sağ salim kucağına almayı nasip etsinKızlar ben yine hastanedeydim. Nişan geldi :)) 35 haftalığız muhtemelen üstüne gormusum. Adetim leke olarak gelmişti çünkü Eylül'de. Nts de hafif sancı da çıktı. Zaten dün gece sabaha kadar sancim da vardı. Her an doğum da olabilir bı kaç hafta da sürebilir doğumun başlaması dedi. 2 hafta daha durursa harika olur dedi. Bebeğim 2700 olmuş. Hayret ki çok sakinim eşimin zorlamasıyla gittim hastaneye. Sanıyorum Bayramı cikaramiycaz.
Sana dogurcam dedim dedim inanmadın :)) amin canım hakkımızda hayırlısı artık bekleyip görecezCanım hayırlısı olsun inşallah:)) Rabbim sağ salim kucağına almayı nasip etsin
Doğur kız doğur bişey olmaz bende 36 bitince doğurcam bi problem olmuyor demekki sağlıklı olacak bebişlerimiz yalnızzzzz doğuruncada burayı unutma hem benden önce doğurcan tüm sorular sana gelicek ohhhhSana dogurcam dedim dedim inanmadın :)) amin canım hakkımızda hayırlısı artık bekleyip görecez
her bebeğin gelişimi farklı son haftalar 300 400 gr birden alıyor. Hiç endişelenmeyin.E bebekte bebek bakım cantalarinda indirim vardı kızlar ben aldım, bakalım ilk deneyim nasıl olacak.. rabbim evladı hasta olan arkadaşımızın kızına şifa versin inşallah.. dualarımda.. ben iyice yoruluyorum kızlar enerjim yerini ayak bacak ağrılarına bırakıyor. Birde bebişin kilosu için endiselenmeli miyim şuanda 1910 gram dedi doktor. Tecrübeli anneler , normalde iki haftada 500 gram falan almış kızım. Sanırım bu zamanlar kilo alacak artık ama ufacık olur mu diye de endişeleniyorum. Sizce nasıl olur??
Sanırım 32 yi aldıktan sonra herhangi başka rapor o çalışabilir raporunu devre dışı bırakır diye biliyorum. Onun yerine 1 2 gün yıllık izin kullanılabilir amaBir de mesela ben 32yi geçtim ya şimdi çalışabilir raporu aldım, diyelim ki normal bi rapor almak istedim dinlenmek için 2 gün, Doğum iznine mi giriyorum direk, ya da heyet alsam mesela , Yine Doğum iznimden mi gidiyor ?
Aa çok geçmiş.olsun. Inş durur o kasilmalarNaptın canım ne durumdasın? Beni hastaneye aldılar, rutin kontrol için gelmiştim hastaneye rahim ağzında ani kısalmayla serum bağlandı kasılmalar çok çok sıklaştı 3-4 dkya düşmüştü ilaçla biraz sakinleşti ciğer geliştirici yapıldı, en az 2,5 hafta yatırıcaz dediler
Senin yaramaz durmayacak anlaşıldı. Fırlama olacak desene, üstüne gördüysen eğer zamanını doldurmuş demektir. Hiç korkma oyuzden canımKızlar ben yine hastanedeydim. Nişan geldi :)) 35 haftalığız muhtemelen üstüne gormusum. Adetim leke olarak gelmişti çünkü Eylül'de. Nts de hafif sancı da çıktı. Zaten dün gece sabaha kadar sancim da vardı. Her an doğum da olabilir bı kaç hafta da sürebilir doğumun başlaması dedi. 2 hafta daha durursa harika olur dedi. Bebeğim 2700 olmuş. Hayret ki çok sakinim eşimin zorlamasıyla gittim hastaneye. Sanıyorum Bayramı cikaramiycaz.
Evet durmayacak bence de canım. Her şeyim hazır galiba. Bugün bı de kendi doktorum görsün de bakalım nolucak. Korkuyorum ama Allah büyük :)Senin yaramaz durmayacak anlaşıldı. Fırlama olacak desene, üstüne gördüysen eğer zamanını doldurmuş demektir. Hiç korkma oyuzden canım
Herşeyin hazır mı evde?
Canım inşallah sağlıkla kucğına alırsın içini rahat tut inşallah miniğin sıkıntısız gelecekEvet durmayacak bence de canım. Her şeyim hazır galiba. Bugün bı de kendi doktorum görsün de bakalım nolucak. Korkuyorum ama Allah büyük :)
Sağlıkla gelir inşallah canım ,serviks uzunlugu kaç mm?ay heyecanlandım sanki:)Evet durmayacak bence de canım. Her şeyim hazır galiba. Bugün bı de kendi doktorum görsün de bakalım nolucak. Korkuyorum ama Allah büyük :)
Onu sormayı unuttum valla.Sağlıkla gelir inşallah canım ,serviks uzunlugu kaç mm?ay heyecanlandım sanki:)
İnşallah canım hepimizin ki biz kalpten gitmeden hayırlısıyla bı gelseydi :)Canım inşallah sağlıkla kucğına alırsın içini rahat tut inşallah miniğin sıkıntısız gelecek
Ben Mayoral aldım canım. Piyasadakilerden bir gıdım daha pahalı ama hem çok güzel, hem de baya kaliteli.Hala bebek bakım çantası almayan var mı ?
Çin malı dışında kaliteli bir çanta arıyorum skipler gibi 500 liralık değil tabi
12 yaşında dogum serbest mı
Çok ilginç ya şaşırdım
Bu arada kişisel tercihler konusunda haklisin. Zaten her anne kendini ve çocuğunu herkesten çok düşünür psikolojik manyak değilse:). Bir de inançlı bir insanım, kadere inanırım
Ama ben bu konuyu kişisel tercihler kapsamında degerlendirmiyorum.
Çevremizde yok belki ama çocuk yasta evlendirilmiş ya da bir sekilde hamile bırakılmış belki de istismara ugramis minicik kizlarimiz var. Bunlar evlerde gizlice dogurtuluyor. Yaşadıkları büyük tramvalar var. Hayatalri ellerinden koparilip aliniyor.Ayrıca tecavüz sonucu meydana geldiği için yine evde doguttturulmus ve gizlenmiş sayıca çok sayıda bebek var. Burası Türkiye. Dogusu var Guneydogusu var Karadenizi var. Ben bunları düşündüğümde bu konunun bir tercih sebebi olmadığını ve en ufak bir teşvike bile izin verilmemesi gerektiğini düşünüyorum. Hassasiyet diyelim :)
Normalde bildiğin sümük gibi rengi falan da ama. Bı sefer içinde pempe pihtili bı sefer de kahverengi pihtili şekilde geldi. Şu an yine sarı yeşil gibi bı renkte geliyor tuvaletlerden sonra. Rahim ağzı uzunluğu hakkinda bişey demedi. Bende unuttum sormayı zaten alttan ultrasonla bakınca proba bulaşan akıntıdan nişan olduğunu söyledi. Gecen hafta idrar tahlili kültürü her biseyi yine yapılmıştı enfeksiyon falan yok. Korkacak bişey yok ya Allah'ın izniyle. Ama tam doktorun tarif ettiği sancı oldu. Önce belden adet ağrısı gibi sonra karnın üstüne sonra da kasiklara yayılan bir ağrı. Tabi tam doğum ağrısı gibi şiddetli değil ama uyutmadi öyle soyleyim .
Yanından geçerken arabaya dayanıp biraz dinleneyim dedim. Renklerimiz yakışınca arkadaşım fotoğraf çekmeye başladı :)) Ağzın bal yesin bebekTabi tabi hiç panda görmedik zati.Masallah o yeşil klasikte kırmızılı sende yakıyorsunuz
Birkez daha iyiki türkiye dedim .12yasında nasıl yasal olabılır bi insan canı nasıl bu kadar önemsiz olabılır .Allah yardımcınız olsun canımTürkiye’de evde doğum yasal mı bilmiyorum. Yani anlaşmalı olarak hastane doktorunu hemşiresini ebesini vs gönderip, parası neyse verelim evde doğum istiyorum diyebiliyor mu bir anne adayı bilmiyorum..
Ama elbette ekstra riskli yasal olmayan yollarla hastanede olsa bile..
Bir de burda doğum dediğin gibi çok farklı bir süreç. Biz sizin kadar kontrol edilmiyoruz. Ölürse ölür ölmezse senindir doğar rahatlığındalar. Tr kadar duygusal temkinli değiller. Riskleri bilip dikkat ediyorlar ama ani gelişen şeyler karşısında tam tevekkül içindeler, kaderciler.
Siz mesela rahim uzunluğunuzu, bebeğinizin pozisyonunu, kilosunu, suyunuzu vs vs biliyorsunuz ama biz bilmiyoruz. Biz bi rahme düştüğünü biliyoruz bi de 20. Haftada ölmediğini, organlarının iyi olduğunu. Geri kalan her şey doğumda..
12 yaşında hamilelik burda yasal devlet bakıyo sana da bebeğine de, ama engellisine de, yetimine de.. Yani Her ülke kendi içinde hem iyi hem kötü yanını barındırıyor.
Biz bebeklermiz için en iyisini en sağlıklısını düşünmek zorundayız.. Sanıyorum evde doğuma karar veren anne de bunu ölçüp biçmiştir.
Ben yapamam. Yapmam. Tanıdığım kimse de yapsın istemem ☺
Ay cok heyecanlı :) Allahım saglıkla kavustursun bizleride eriştirsin insallahKızlar ben yine hastanedeydim. Nişan geldi :)) 35 haftalığız muhtemelen üstüne gormusum. Adetim leke olarak gelmişti çünkü Eylül'de. Nts de hafif sancı da çıktı. Zaten dün gece sabaha kadar sancim da vardı. Her an doğum da olabilir bı kaç hafta da sürebilir doğumun başlaması dedi. 2 hafta daha durursa harika olur dedi. Bebeğim 2700 olmuş. Hayret ki çok sakinim eşimin zorlamasıyla gittim hastaneye. Sanıyorum Bayramı cikaramiycaz.
Hadi hayırlısı inşallah canım 2650 doğdu kardeşim ne küvez ne iğne hiç bişeye gerek kalmadı canım çok şükür gelişmiş sağlıkla gelsin minnağınKızlar ben yine hastanedeydim. Nişan geldi :)) 35 haftalığız muhtemelen üstüne gormusum. Adetim leke olarak gelmişti çünkü Eylül'de. Nts de hafif sancı da çıktı. Zaten dün gece sabaha kadar sancim da vardı. Her an doğum da olabilir bı kaç hafta da sürebilir doğumun başlaması dedi. 2 hafta daha durursa harika olur dedi. Bebeğim 2700 olmuş. Hayret ki çok sakinim eşimin zorlamasıyla gittim hastaneye. Sanıyorum Bayramı cikaramiycaz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?