İnş içine sinen birini bulursun canım, biz Pazartesi’den beri hastanedeyiz yatırdılar sancı rahim ağzı kısalması vs var ama bugün biraz daha iyiyim 2 hafta daha tutacaklar erken doğmasınlar diyeHayır bulamadım:) güvenimiz zaten sarsıldı, referans diyorlar ama doğru mu değil mi bilemiyosun ki arasanda... daha 5 kişiyle daha görüşücem 2 günde:) bakalım artıkSende nasıl durumlar, bebişler canım
Maşallah canımKızlar ben geldim. İkisi de iyi şükür. 1790 gr ve 1730 gr olmuşlar. Biri hala makat geliş döner inşallah ya. Suları falan gayet iyi dedi. İkisi de poposunu dönmüş tabii foto yok gene. 34. Haftada tekrar görüşelim dedi. Bir kilo vermişim ben kendimi tebrik ediyorum
Cevap için çok teşekkür ederim. Sütümü yumurtamı meyve vs hiç eksik etmiyorum. Elevit ve kan ilacımı da düzenli içiyorum bilemedimki. 2 hafta sınırmış fark açılmış mı bakacak dopplere falan bakarız dedi.Göbek çevresi küçüklüğü 24. Haftamda çıktı benimde düzenli beslenmedim vitaminlerimi almadım özellikle kalsiyum ve omega benimde aşırı aşırı moralim bozulmuştu farkım kaç 7-8 gün falandı
Kalsiyuma asıldım peynir yoğurt fındık ceviz badem ekledim ara öğünlerde meyve yiyorum günde 2 porsiyon o farkı 8 haftada kapattım hatta öne bile geçtik canım ama 2 hafta mı sınır onu bilmiyorum
Yatılı mi kalıyor canimHayır bulamadım:) güvenimiz zaten sarsıldı, referans diyorlar ama doğru mu değil mi bilemiyosun ki arasanda... daha 5 kişiyle daha görüşücem 2 günde:) bakalım artıkSende nasıl durumlar, bebişler canım
Canım bende yediğimi sanıyordum meğer yemiyomuşum şekerin var mı bilmiyorum ama günde 1 yumurta 1 kase yoğurt haftada 1 kalıp peynir + kalsiyum ilacı 4 5 tane tam ceviz Bi avuç fındık badem iki kase meyve yiyorumCevap için çok teşekkür ederim. Sütümü yumurtamı meyve vs hiç eksik etmiyorum. Elevit ve kan ilacımı da düzenli içiyorum bilemedimki. 2 hafta sınırmış fark açılmış mı bakacak dopplere falan bakarız dedi.
Benimkiler de iyi canım bugün kontrol vardı şükürCanım çok saoll, onlar iyi bence:) oynuyorlar sıksık, anneleri yorgun ama taktıklarını sanmamseninkiler ne durumda
Aynı sey bendede cıktı .2hafta hatta 3hafta bile geride cıkıyordu.ama benım suyum az o yuzden sürekli takipteyim eger bu fark acılırsa müdahale edecekler.meylenınde dediği gibi beslenirsen insallah toparlanırsın .suyun az değilse bebegin organlarında dasıkıntı yoksaSelam kızlar sorum olacaktı dün doktor kontrolümüz vardı 30+2 olarak gittim boy ve kafa ölçümleri haftasıyla uyumlu çıktı ancak göbek çevrrsi 2 hafta geri çıktı. Haftaya tekrar bakacak. Bebeğin pozisyonu ile alakalı ölçüm alamamış olabilirz falan dedi ama içimize sıkıntı çöktü tabi. Bilgisi olan var mı? Nedir ne değildir
Benim bildiğim kadarıyla zaten doğuma etki eden erkek spermindeki prostoglandinler. Eğer korunma olacaksa ilişkinin ne anlamı varki?Kızlar gebe eğitiminden geliyorum, ebemiz 36 dan sonra gün aşırı ilişki öneriyor, ama korunun diyor enfeksiyon riskine karşı. Gün aşırı yapamayanlar için haftada 2 3 kez öneriyor. Ayrıca bide perine masajı önerdi eşinize öğretin o yapsın 36 dan sonra dedi..
Aynen canım geri çıkarmak gerekirmiş, bakalım denicem
Bende dün çok oldu ama bebek kilo alıyor pelvis kaslarıyla alakalıdır diye düşünğyorum. Her gece progesteron fitil uyguluyorum günden güne inan sertliği bile değişiyor vajinanın.Benim vajinama ağrı giriyor kızlar ya. Daha dün kontrolum vardı. Serviks 3.8 çıktı. Bu sabah başladı. Sizde de oluyor mu
Canım birisi demiştiki asla kalkıp bebeğini emziremiceksin hasta gibi yatıp birinin sana getirmesini bekliceksinKız niye ağlıyon delimisin bende sezeryan olcam nevar nolmuş bebeğim hepsinde ister sezeryan ister normal ne farkediyor yani sadece biz daha çok acı cekicez sonrasında diğerleri hemen ayağa kalkıvercek ama onlarda doğururken çok acı çekçek ki:)))))))
Benim ablam sezeryanda sıkıntı çekti çünkü hem normale çok zorlandı 2 epidural 1 genel aldı ve bebek strse girip mekonyum yaptı. Birde doğum sonu gazını çıkaramadıki kız 5 dk yalnız kalmadı. Kayınvalşde kayınpeder vs ani gaz iş yanındamı gaz çıkarsın. Yanındakilerde birax düşünceli olacak. 25 gün önce kız kardeşim sezeryan oldu mis gibi ilk gece çıkaracaktı doktoru kardeşim kalmak istedi. Yani doğum işi şans işi bence, güzel olacak inşallajCanım birisi demiştiki asla kalkıp bebeğini emziremiceksin hasta gibi yatıp birinin sana getirmesini bekliceksin
Bu söz aklımdan çıkmadı bidaha
Allahtan cevremde iyi örneklerde var biraz biraz kendime geldim
Allah hepimizin yardımcısı olsun inşallah
Evet ilk iki bebeğim de evde doğdu ebe geldi. Avrupada çok yaygındır ama burda nedense herkes şaşırıyor:)Yanlış mı okudum diye birkaç kere baktım. Evde ebe ile mi dogum yapmayı dusunuyorsunuz?
öyle mi, sebebi ne peki? Hayırlısı olsun cnmCanım ben normal doğumdan bile çok korkuyorum
Sezaryan olucam anlaştık doktorla
Maşallah valla sana
Avrupada doğup büyüdüm ama şimdi Ankaradayım. Var tabi canim Avrupada birçok ülkede çok yaygın Hollandada her 3 çocuğun biri evde doğuyor tabi diplomalı ebeler var.Nerde yaşıyosunuz siz?
Ebe ile evde doğum hala var mı ki
Cevap için çok teşekkür ederim. Sütümü yumurtamı meyve vs hiç eksik etmiyorum. Elevit ve kan ilacımı da düzenli içiyorum bilemedimki. 2 hafta sınırmış fark açılmış mı bakacak dopplere falan bakarız dedi.
Kizlae bende 33 haftaligim bebegin hareket ediyor ama boyle güçlü kıpır kipir degil gun icinde karnimin icinde yavas hareketlilik var ama boylr gobegim sekilden sekile girmiyor yada tekme seklinde degil sadece icerde bir uafak hareketlilik gibi seyler oluyor benim gibi olan varmi acaba
Kizimdaki hamileligimde kizim baya kipir kipir hareketli tekme atan gobegum sekilden sekile girerdi ama bu hamilelikde bebek hareket ediyor ama cok yavas ve sanki güçsüz gibi sizde durumlar nasil benim gibi mi yoksa daga kuvvetli hareketlermi hissediyorsunuz
Elevit çoklu vitamin galiba. Omega da almak gerekiyor nbl alg oil yazıyordu dr bana. Biraz atladığım günler oldu. Göbek çevresi 4-5 gün az çıktı. Kan akımı iyiydi. Sonra düzenli aldım. Şimdi I mom kullanıyorum. Balık tüketemiyorum çünkü. Her gün 2 ceviz 5 fındık 2 badem alıyorum. Bir muz yiyorum. Vicium d3 çoklu vitaminim var ama her sabah kahvaltıda 1 bardak süt içiyorum. Değişik peynirlerden tüketiyorum. Bilmiyorum toparladı mı. Haftaya gideceğim. Yapısal minyon da olabilir. Ben ve eşim minyonuz. Genelde doğum kiloları iyi bebeklerim oldu. 37 de 3240 gr. 39 da 3680 gr. Umarım zamanında sağlıklı doğar tüm bebikler..
Karateristik de olabilir canım. Kızımı çok az hissediyordum. Hakikaten, kolik olmasına rağmen kriz sonu sessiz sakin uyurdu. Dönmeye tenezzül etmezdi. 15 aylık yürüdü. Gayet rahat biri şimdi de. Oğlan uçan tekmeler savururdu. Maşallah enerjik biri oldu. Hatta yorucu. Şimdi ise bilemiyorum bu civciv en kıpırdağı. Dönme yuvarlanma vurma her şey var. Allah büyük. Sağlıklı olsunlar da. Mizaç hallediliyor. Onunla uyum bi şekilde kuruluyor.
Merak etme bebekten bebeğe değişiyor. Bende de ilk bebek çok sakindi neredeyse hissetmezdim ama her gün hıçkırık tutardı onuKizlae bende 33 haftaligim bebegin hareket ediyor ama boyle güçlü kıpır kipir degil gun icinde karnimin icinde yavas hareketlilik var ama boylr gobegim sekilden sekile girmiyor yada tekme seklinde degil sadece icerde bir uafak hareketlilik gibi seyler oluyor benim gibi olan varmi acaba
Kizimdaki hamileligimde kizim baya kipir kipir hareketli tekme atan gobegum sekilden sekile girerdi ama bu hamilelikde bebek hareket ediyor ama cok yavas ve sanki güçsüz gibi sizde durumlar nasil benim gibi mi yoksa daga kuvvetli hareketlermi hissediyorsunuz
canım hiç bilmiyorum inan onu ama son zamanlar için mesela 38 de belki korunmayın der, bide benim enfeksiyonum da var acaba onun için mi dedi cuma günki eğitime gidince sorarımBenim bildiğim kadarıyla zaten doğuma etki eden erkek spermindeki prostoglandinler. Eğer korunma olacaksa ilişkinin ne anlamı varki?
Bende dün çok oldu ama bebek kilo alıyor pelvis kaslarıyla alakalıdır diye düşünğyorum. Her gece progesteron fitil uyguluyorum günden güne inan sertliği bile değişiyor vajinanın.
Bu arada bu 36 ne önemli hafta ilişki serbedt masaja başla bizim için progesteron bırakma zamanı.. ben tümgün uzanıyorum önceki doğumum normaldi ama bebişler çok ufaktı 780-930gr. Şimdi erken doğum riskim var diye egzersizi çok kıstım Allah inşallah yine kesisiz normal doğumu nasip eder. Beni 8de yatağa aldılar 8:30da yoğunbakımın kapısında beklemeye başlamıştım tümgün ayaktaydım. Tek sıkıntım vücutta 2 bebeğin kan dolaşımı çıkınca tansiyonlarım 7lere düşüyordu. Allah hepimize şu mübarek ramazanın hürmetine 1 avazda doğurmayı nasip etsin.
dün aynıydı canım bu gün konuşmadık tekrar.. Umarım daha iyidir..Bu aradadomestic son durum nasıl ben girip okuyamadım da.. Daha iyi mi kızın???
Ben göbeğimden dolayi,iyice de ağırlaştim,bide canım çok acıyor kuruluk oluyor,kayganlastiricilar bile fayda etmiyorBen henüz edemedim bazen keşke etsem diyorum ama yalan yok canım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?