2019 Temmuz Anneleri Gebelik, Ultrason, Testler, Gebelik Takibi

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    250
İnş içine sinen birini bulursun canım, biz Pazartesi’den beri hastanedeyiz yatırdılar sancı rahim ağzı kısalması vs var ama bugün biraz daha iyiyim 2 hafta daha tutacaklar erken doğmasınlar diye

Maşallah canım

Cevap için çok teşekkür ederim. Sütümü yumurtamı meyve vs hiç eksik etmiyorum. Elevit ve kan ilacımı da düzenli içiyorum bilemedimki. 2 hafta sınırmış fark açılmış mı bakacak dopplere falan bakarız dedi.

Canım bende yediğimi sanıyordum meğer yemiyomuşum şekerin var mı bilmiyorum ama günde 1 yumurta 1 kase yoğurt haftada 1 kalıp peynir + kalsiyum ilacı 4 5 tane tam ceviz Bi avuç fındık badem iki kase meyve yiyorum
ve omega takviyesi doktorum şart dedi ben bırakmıştım mesela göbeği direk etkiliyomuş omega
Kan ilacı d vitamini onlardan olmazmış vallahi topladık dikkat edince inşallah seninde fark kapanır pozisyonundan falandır

Kizlae bende 33 haftaligim bebegin hareket ediyor ama boyle güçlü kıpır kipir degil gun icinde karnimin icinde yavas hareketlilik var ama boylr gobegim sekilden sekile girmiyor yada tekme seklinde degil sadece icerde bir uafak hareketlilik gibi seyler oluyor benim gibi olan varmi acaba

Kizimdaki hamileligimde kizim baya kipir kipir hareketli tekme atan gobegum sekilden sekile girerdi ama bu hamilelikde bebek hareket ediyor ama cok yavas ve sanki güçsüz gibi sizde durumlar nasil benim gibi mi yoksa daga kuvvetli hareketlermi hissediyorsunuz

Aynı sey bendede cıktı .2hafta hatta 3hafta bile geride cıkıyordu.ama benım suyum az o yuzden sürekli takipteyim eger bu fark acılırsa müdahale edecekler.meylenınde dediği gibi beslenirsen insallah toparlanırsın .suyun az değilse bebegin organlarında dasıkıntı yoksa

Benim bildiğim kadarıyla zaten doğuma etki eden erkek spermindeki prostoglandinler. Eğer korunma olacaksa ilişkinin ne anlamı varki?

Benim vajinama ağrı giriyor kızlar ya. Daha dün kontrolum vardı. Serviks 3.8 çıktı. Bu sabah başladı. Sizde de oluyor mu
Bende dün çok oldu ama bebek kilo alıyor pelvis kaslarıyla alakalıdır diye düşünğyorum. Her gece progesteron fitil uyguluyorum günden güne inan sertliği bile değişiyor vajinanın.

Bu arada bu 36 ne önemli hafta ilişki serbedt masaja başla bizim için progesteron bırakma zamanı.. ben tümgün uzanıyorum önceki doğumum normaldi ama bebişler çok ufaktı 780-930gr. Şimdi erken doğum riskim var diye egzersizi çok kıstım Allah inşallah yine kesisiz normal doğumu nasip eder. Beni 8de yatağa aldılar 8:30da yoğunbakımın kapısında beklemeye başlamıştım tümgün ayaktaydım. Tek sıkıntım vücutta 2 bebeğin kan dolaşımı çıkınca tansiyonlarım 7lere düşüyordu. Allah hepimize şu mübarek ramazanın hürmetine 1 avazda doğurmayı nasip etsin.

Canım birisi demiştiki asla kalkıp bebeğini emziremiceksin hasta gibi yatıp birinin sana getirmesini bekliceksin
Bu söz aklımdan çıkmadı bidaha

Allahtan cevremde iyi örneklerde var biraz biraz kendime geldim

Allah hepimizin yardımcısı olsun inşallah

Benim ablam sezeryanda sıkıntı çekti çünkü hem normale çok zorlandı 2 epidural 1 genel aldı ve bebek strse girip mekonyum yaptı. Birde doğum sonu gazını çıkaramadıki kız 5 dk yalnız kalmadı. Kayınvalşde kayınpeder vs ani gaz iş yanındamı gaz çıkarsın. Yanındakilerde birax düşünceli olacak. 25 gün önce kız kardeşim sezeryan oldu mis gibi ilk gece çıkaracaktı doktoru kardeşim kalmak istedi. Yani doğum işi şans işi bence, güzel olacak inşallaj

Elevit çoklu vitamin galiba. Omega da almak gerekiyor nbl alg oil yazıyordu dr bana. Biraz atladığım günler oldu. Göbek çevresi 4-5 gün az çıktı. Kan akımı iyiydi. Sonra düzenli aldım. Şimdi I mom kullanıyorum. Balık tüketemiyorum çünkü. Her gün 2 ceviz 5 fındık 2 badem alıyorum. Bir muz yiyorum. Vicium d3 çoklu vitaminim var ama her sabah kahvaltıda 1 bardak süt içiyorum. Değişik peynirlerden tüketiyorum. Bilmiyorum toparladı mı. Haftaya gideceğim. Yapısal minyon da olabilir. Ben ve eşim minyonuz. Genelde doğum kiloları iyi bebeklerim oldu. 37 de 3240 gr. 39 da 3680 gr. Umarım zamanında sağlıklı doğar tüm bebikler..

Karateristik de olabilir canım. Kızımı çok az hissediyordum. Hakikaten, kolik olmasına rağmen kriz sonu sessiz sakin uyurdu. Dönmeye tenezzül etmezdi. 15 aylık yürüdü. Gayet rahat biri şimdi de. Oğlan uçan tekmeler savururdu. Maşallah enerjik biri oldu. Hatta yorucu. Şimdi ise bilemiyorum bu civciv en kıpırdağı. Dönme yuvarlanma vurma her şey var. Allah büyük. Sağlıklı olsunlar da. Mizaç hallediliyor. Onunla uyum bi şekilde kuruluyor.

Evet biliyorum her bebek ayrı ama iste insan bir tedirgin olmuyor degil sanki boyle kipir kipirbir bebek degil hareket ediyor ama sanki insan elinde parmaklari oynatirsin ya icerde ufakoyle bir hareketlilik oluyor

Böyle tekmeli gobegim sekil degismesi olmuyor umarim normal bir durumdur cnm bu arada cok sagol cevapladığın icin

Merak etme bebekten bebeğe değişiyor. Bende de ilk bebek çok sakindi neredeyse hissetmezdim ama her gün hıçkırık tutardı onu ikinci biraz da hareketliydi ama bu üçüncü bildiğin tekmeliyor dürtüp duruyor çok dönüyor. Belli olmuyor ama genelde rahimde sakin olan doğunca da sakin oluyormuş. Hem belki sende plasenta dış taraftadır, öyle olunca bebek biraz daha derinde kalıyor hissetmemek normal. Sağlık açısından endişe etme hareketli bebek daha sağlıklı kuvvetlidir diye bir şey yok. Hatta belki bu bebeğin daha rahattır keyfine bakıyor işte tadını çıkarıyor

canım hiç bilmiyorum inan onu ama son zamanlar için mesela 38 de belki korunmayın der, bide benim enfeksiyonum da var acaba onun için mi dedi cuma günki eğitime gidince sorarım ama 36dan itibaren ilişki çok önemli, perine masajı gibi etki gösteriyor ilişki, orgazmın da doğuma katkısı çok büyük demişti

Bu arada domestic son durum nasıl ben girip okuyamadım da.. Daha iyi mi kızın???
dün aynıydı canım bu gün konuşmadık tekrar.. Umarım daha iyidir..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…