Yok canım kendini niye zorlayasın hem diyorum ya benden bu kadar paydosss diye bağırasım geliyor benimde aman boşverBen göbeğimden dolayi,iyice de ağırlaştim,bide canım çok acıyor kuruluk oluyor,kayganlastiricilar bile fayda etmiyor
Kizlae bende 33 haftaligim bebegin hareket ediyor ama boyle güçlü kıpır kipir degil gun icinde karnimin icinde yavas hareketlilik var ama boylr gobegim sekilden sekile girmiyor yada tekme seklinde degil sadece icerde bir uafak hareketlilik gibi seyler oluyor benim gibi olan varmi acaba
Kizimdaki hamileligimde kizim baya kipir kipir hareketli tekme atan gobegum sekilden sekile girerdi ama bu hamilelikde bebek hareket ediyor ama cok yavas ve sanki güçsüz gibi sizde durumlar nasil benim gibi mi yoksa daga kuvvetli hareketlermi hissediyorsunuz
Canım birisi demiştiki asla kalkıp bebeğini emziremiceksin hasta gibi yatıp birinin sana getirmesini bekliceksin
Bu söz aklımdan çıkmadı bidaha
Allahtan cevremde iyi örneklerde var biraz biraz kendime geldim
Allah hepimizin yardımcısı olsun inşallah
Ben de progesteronu içiyorum. Günde iki tane. Bebek ağırlığındadır inşallah.Benim bildiğim kadarıyla zaten doğuma etki eden erkek spermindeki prostoglandinler. Eğer korunma olacaksa ilişkinin ne anlamı varki?
Bende dün çok oldu ama bebek kilo alıyor pelvis kaslarıyla alakalıdır diye düşünğyorum. Her gece progesteron fitil uyguluyorum günden güne inan sertliği bile değişiyor vajinanın.
Bu arada bu 36 ne önemli hafta ilişki serbedt masaja başla bizim için progesteron bırakma zamanı.. ben tümgün uzanıyorum önceki doğumum normaldi ama bebişler çok ufaktı 780-930gr. Şimdi erken doğum riskim var diye egzersizi çok kıstım Allah inşallah yine kesisiz normal doğumu nasip eder. Beni 8de yatağa aldılar 8:30da yoğunbakımın kapısında beklemeye başlamıştım tümgün ayaktaydım. Tek sıkıntım vücutta 2 bebeğin kan dolaşımı çıkınca tansiyonlarım 7lere düşüyordu. Allah hepimize şu mübarek ramazanın hürmetine 1 avazda doğurmayı nasip etsin.
Canim bende de biraz anlattigin gibi.daha dogrusu arda bazi gunler daha kipir kipir ama diger zamanlar anlattigin sekilde oyle sekil degistirecek kadar gobegimde aman aman bi hareketlilik olmuyo daha dun baktirdim normal seninde oyledir bebegin kendis yapisiyla alakaliEvet biliyorum her bebek ayrı ama iste insan bir tedirgin olmuyor degil sanki boyle kipir kipirbir bebek degil hareket ediyor ama sanki insan elinde parmaklari oynatirsin ya icerde ufakoyle bir hareketlilik oluyor
Böyle tekmeli gobegim sekil degismesi olmuyor umarim normal bir durumdur cnm bu arada cok sagol cevapladığın icin
Yok canım kendini niye zorlayasın hem diyorum ya benden bu kadar paydosss diye bağırasım geliyor benimde aman boşver
Yurtdışında olduğunu biliyorum uygun standartlarla ama Türkiye de yasal mı ve var mı onu merak etmiştim. Dezavantajlı bölgelerde muhtemelen devam ediyodur ama Ankara da mesela yasal olarak mı yapacaksınız doğumunuzu?Avrupada doğup büyüdüm ama şimdi Ankaradayım. Var tabi canim Avrupada birçok ülkede çok yaygın Hollandada her 3 çocuğun biri evde doğuyor tabi diplomalı ebeler var.
çok yazık kiz bizimkilere, ama ne yapalım sıkacaklar dişlerini bi 10 hafta falan daha
Yani doğuma 7 hafta kaldi diyelim,doğumdan 3-4 hafta sonra desek? Bilmem ki belki daha fazla10 hafta daha mı
Selam kizlar tum hazirliklariniz tam olsun bence hayatmin en zor 3 gununu yasadm pazar gecesi 2 de siddetli bel agrisiyla uyandim ama tek sag tarafmdaydi hic bi sekilde gecmedi hastaneye gttm bana 1 cm acilman var birazda sancin var dogum yaparsan küvez yok sorumluluk alirsan kal dediler almadim 1 saatlik yol gttm o aciyla kuvezi olan bi hastaneye 7 saat dogumhanede kaldm resmen pskolojim bozuldu bagirmalardan sunlardan bunlardan acilmam ilerlemedi nst de sanci hafiflemeye baslamsti normal servise aldi ne yaptysam ne ilac verdiler ne baska bi mudahele ve en son idrar yolu enfeksiyonuna bagli sirtta agri ve acilma erken dogum riski olustrms dediler tek cozum su dediler simdi bol su iciyorm iliski is herseyi yasakladi doktorum 2 kez de ciger gelisimi icin igne yaptilar suan agrim yok denecek kadar az sukur iyiyim cok korktm ama sadece tek duam zamaninda gelmesi ve hic bisey belli olmuyo bugun taburcu oldum daha tum herseymi hazirlicm hic belli olmuyor bu isler
Sagol canim Allah razi olsun amin insallah sag salim hepimiz kavusalim evlatlarimizaÇok geçmiş olsun canım.Allah bir daha yaşatmasın senin bebeğin de hepimizinkilerde sağlıkla zamanında gelsin inşallah.
Selam kizlar tum hazirliklariniz tam olsun bence hayatmin en zor 3 gununu yasadm pazar gecesi 2 de siddetli bel agrisiyla uyandim ama tek sag tarafmdaydi hic bi sekilde gecmedi hastaneye gttm bana 1 cm acilman var birazda sancin var dogum yaparsan küvez yok sorumluluk alirsan kal dediler almadim 1 saatlik yol gttm o aciyla kuvezi olan bi hastaneye 7 saat dogumhanede kaldm resmen pskolojim bozuldu bagirmalardan sunlardan bunlardan acilmam ilerlemedi nst de sanci hafiflemeye baslamsti normal servise aldi ne yaptysam ne ilac verdiler ne baska bi mudahele ve en son idrar yolu enfeksiyonuna bagli sirtta agri ve acilma erken dogum riski olustrms dediler tek cozum su dediler simdi bol su iciyorm iliski is herseyi yasakladi doktorum 2 kez de ciger gelisimi icin igne yaptilar suan agrim yok denecek kadar az sukur iyiyim cok korktm ama sadece tek duam zamaninda gelmesi ve hic bisey belli olmuyo bugun taburcu oldum daha tum herseymi hazirlicm hic belli olmuyor bu isler
Geçmiş olsun çıkmışsın neyse ki, keşke doğumhaneye almak yerine sancıların geçmesi için tedavi yapsalardı yıpranmazdın bu kadar.. hazırlık çok önemli gerçekten ben 30 haftada tamamlamıştım valizimi, hastaneye yattım eşim hemen aldı geldi tüm ihtiyaçlarım içinde birde ondan sıkıntı çekmedim şükürSelam kizlar tum hazirliklariniz tam olsun bence hayatmin en zor 3 gununu yasadm pazar gecesi 2 de siddetli bel agrisiyla uyandim ama tek sag tarafmdaydi hic bi sekilde gecmedi hastaneye gttm bana 1 cm acilman var birazda sancin var dogum yaparsan küvez yok sorumluluk alirsan kal dediler almadim 1 saatlik yol gttm o aciyla kuvezi olan bi hastaneye 7 saat dogumhanede kaldm resmen pskolojim bozuldu bagirmalardan sunlardan bunlardan acilmam ilerlemedi nst de sanci hafiflemeye baslamsti normal servise aldi ne yaptysam ne ilac verdiler ne baska bi mudahele ve en son idrar yolu enfeksiyonuna bagli sirtta agri ve acilma erken dogum riski olustrms dediler tek cozum su dediler simdi bol su iciyorm iliski is herseyi yasakladi doktorum 2 kez de ciger gelisimi icin igne yaptilar suan agrim yok denecek kadar az sukur iyiyim cok korktm ama sadece tek duam zamaninda gelmesi ve hic bisey belli olmuyo bugun taburcu oldum daha tum herseymi hazirlicm hic belli olmuyor bu isler
Yani doğuma 7 hafta kaldi diyelim,doğumdan 3-4 hafta sonra desek? Bilmem ki belki daha fazla
Geçmiş olsun çıkmışsın neyse ki, keşke doğumhaneye almak yerine sancıların geçmesi için tedavi yapsalardı yıpranmazdın bu kadar.. hazırlık çok önemli gerçekten ben 30 haftada tamamlamıştım valizimi, hastaneye yattım eşim hemen aldı geldi tüm ihtiyaçlarım içinde birde ondan sıkıntı çekmedim şükür
Keske canim keske bulundgm yerde kuvez olmama skntisini yasadm yiprandigim yanima kaldi rezil oldum resmenGeçmiş olsun çıkmışsın neyse ki, keşke doğumhaneye almak yerine sancıların geçmesi için tedavi yapsalardı yıpranmazdın bu kadar.. hazırlık çok önemli gerçekten ben 30 haftada tamamlamıştım valizimi, hastaneye yattım eşim hemen aldı geldi tüm ihtiyaçlarım içinde birde ondan sıkıntı çekmedim şükür
geömiş olsun canım, kaçıncı haftadasın hamilelik takvimin yok bakamadım, dikkat et yormadan hazırlanSelam kizlar tum hazirliklariniz tam olsun bence hayatmin en zor 3 gununu yasadm pazar gecesi 2 de siddetli bel agrisiyla uyandim ama tek sag tarafmdaydi hic bi sekilde gecmedi hastaneye gttm bana 1 cm acilman var birazda sancin var dogum yaparsan küvez yok sorumluluk alirsan kal dediler almadim 1 saatlik yol gttm o aciyla kuvezi olan bi hastaneye 7 saat dogumhanede kaldm resmen pskolojim bozuldu bagirmalardan sunlardan bunlardan acilmam ilerlemedi nst de sanci hafiflemeye baslamsti normal servise aldi ne yaptysam ne ilac verdiler ne baska bi mudahele ve en son idrar yolu enfeksiyonuna bagli sirtta agri ve acilma erken dogum riski olustrms dediler tek cozum su dediler simdi bol su iciyorm iliski is herşeyi yasakladi doktorum 2 kez de ciger gelisimi icin igne yaptilar suan agrim yok denecek kadar az sukur iyiyim cok korktm ama sadece tek duam zamaninda gelmesi ve hic bisey belli olmuyo bugun taburcu oldum daha tum herseymi hazirlicm hic belli olmuyor bu isler
canım 6 hafta ilişki yasak hatta bu gün ebe anlattı, biri gelmiş geçen hafta doğumdan 2 hafta sonra ilişkiye girmişler bütün epizyo dikişleri patlamış anüse kadar yırtılmış, tekrar dikmek zorunda kalmışlarYani doğuma 7 hafta kaldi diyelim,doğumdan 3-4 hafta sonra desek? Bilmem ki belki daha fazla
Sata gore 32+4 kendi gelismi 34+0 da ama doktor gelisimle alakasi yok cigerlern gelismi onemli cunku dedi 2 igne yapti ciger gelsmesi icin cuma gunu kendi doktoruma gidecegm canim bakalmgeömiş olsun canım, kaçıncı haftadasın hamilelik takvimin yok bakamadım, dikkat et yormadan hazırlan
canım 6 hafta ilişki yasak hatta bu gün ebe anlattı, biri gelmiş geçen hafta doğumdan 2 hafta sonra ilişkiye girmişler bütün epizyo dikişleri patlamış anüse kadar yırtılmış, tekrar dikmek zorunda kalmışlar
Hazır olsun bir kenarda dursun aklın rahat olur en azındanBende bi tırstım şu an çantamı bayram sonuna bırakmıştım.Bu ara hazirlasam iyi olacak sanırım
Benim hastanemde de küvezde yer yok en yakın hastanelere sordular onlarda da yer yok, tek çare Doğumu durdurmaya çalışmak oldu Allah’a emanet bekliyoruz canım sende dinlen artık elinden geldiğinceKeske canim keske bulundgm yerde kuvez olmama skntisini yasadm yiprandigim yanima kaldi rezil oldum resmen
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?