2019 Temmuz Anneleri Gebelik, Ultrason, Testler, Gebelik Takibi

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    250
30+5te 1902 gramdı bizim dana
normal doğuramazsın dedi bana doktorum

Tabi canım zaten doktorum eşimin suratının değiştiğini görünce böyle bir açıklama yapma gereği duydu, yani kafa ölçüsünün 21 güne kadar büyük olması normal karşılanıyor sadece 39. haftaya geldiğimizde 41 gibi çıkarsa normal doğum olmayabilir bu da takmanız gereken bir sorun değil dedi.

30+5te 1902 gramdı bizim dana
normal doğuramazsın dedi bana doktorum
canım kafa ölçüsü ne durumda benimkinin kilosu 2 hafta önden baş ölçüsü de 3 hafta civarı önden gidiyor ama sorun var demedi kafama takıldı şimdi
bstalpy kafa ölçüsü 3 hafta 3 gün kadar önde bişey demedi doktor sen de bir yorumlar mısın canım?

Devlet memuruyum, personel islerinden sorumluyum. Dogumdan sonra heyet raporu getiriyor herkes, isleme aliyorum. Simdi ben dogum yaptim ve kimseyi tanimiyorum. 1 kez heyet rapiru alabilmem cok iyi gelecek ama nerden baslayacagim, nasil alacagim? Kime gidip bana heyet raporu verebilir misiniz diyecegim? Bir akil verin. Of nasil olacak dusun dusun sutum kesilecek.

Aynen canım. Bir de benimkinin özel muayenesi var. Hastane anlaşmalı sadece. Hastaneyi kendim seçiyorum, bir de üzerine doktoruma 2500 veriyorum.

Beninde aynı muayene 400 hastane normal 2500 sezeryan 3500 ayrica doktorum da 4500 istiyor hayir hepsini anladimda doktora neden 4500 verecegim hala onu anlayamadim şeytan diyor git devlette doğur ama yemiyo tabi

Kızlar ya çok merak ettim neler alıyorsunuzki ordan zaten dolar yüksek vergidr gelince hepten çığrından çıkmış avantajı neydi ki @laiyka
Ben surekli biseyler aliyorm yillardir.ufak tefek ivir zivir seyler.3-4 dolar maksimum.bi ara bebek orerdim onun gozu tig sis igne cingirak icin halka, bebegin esyalari icin kucuk keten keseler , telefon kilifi, balonlar susleme malzemeleri bi ara pandoraya merak sarmistim bir suru charm aldim, baskaa bebek icin keceden kitaplar oluyo ya ondan, mutfak termometresi, dugmeler fular kulaklik ohoooo bir suru sey aldim

ankarada ebeyi nereden buldun canım, hastaneden mi? Kontrollerin falan nasıl oldu?
Ebe benim tanıdığım zaten bir arkadaş:) Kontrole de gidiyorum bir kliniğe, orda zaten doğum yapılmıyor doğum için hastaneye yönlendiriliyor. Zaten sıkça gitmiyorum toplam daha 3 kere girdim ultrasona, herşey yolunda çok şükür gerek duymuyorum. Doğum yaklaşınca tekrar giderim inşallah.

Benim oğlumun kafa ölçüsü 3 hafta karın 2 hafta önde çıkıyor, kafası şuanda kanalda ve kızım ters duruyor kafa yukarıda buna rağmen normal Doğum bekliyoruz sezeryan ihtimali üzerinde bile konuşmuyor doktorlar diğer çocuklarımda kafa ölçüsü hep önde idi ikinci kızım 4 kiloyla normal doğdu hiç sezeryan demediler

çok sağol canım sanki önden gidince sezaryen olacak gibi bir algıya kapıldım inşallah normal ve sağlıklıca doğururuz :)

Reactions: LaL
çok sağol canım sanki önden gidince sezaryen olacak gibi bir algıya kapıldım inşallah normal ve sağlıklıca doğururuz :)
İnşallah gönlünce olsun herşey canım, ben eleştirmek istemiyorum ama yadırgıyorum gerçekten trdeki doktorların daha 30 haftalık bebeğe normal doğuramazsın demelerini.. anneleri korkutmaktan başka birşey değil bu, normal Doğumun süresi belli değil diye sanki kendi işlerini kolaylaştırmak için direkt serzeryana yönlendiriyorlarmış gibi bir algı oluştu bende.. burda 5-6 kiloluk bebekleri sorunsuz normal doğuran arkadaşlarım var gerçekten abartmıyorum, ayrıca kilolu bebek güçlü oluyor ve kendini çok daha hızlı itiyor anneye yardım ediyor doğumda, yani diyeceğim o ki korkmayın o koca kafa denilen bebeklerin kafası portakal kadar birşey zaten çıkarken yumurta şeklinde büzülerek çıkıyor kemik değil yumuşacık

Anladım canım bende çok bakındım ama almafım gelmeside uzun sürüyor galiba mesela en az kaç günde geliyor bi ürün ben sabırsızım hemen gelsin isterim önceden daha cazipti hem dolar hem vergi çok maliyetli olur şuan

Kizlar bu surecte herhangi bi kitap bitirdiniz mi bebekle ilgili? Aldigim kitaplar yarim kaldi.sanki hic bisey bilmiyorm bilincsiz olacakmisim gibi.kalan zamanda yarim kitaplari bitirsem diyorum.bir suru cocuk gelisimi kitabi var birini okusam digerinde ne diyo acaba diycem.montessori egitimine kafam takildi bu ara.o sekilde yetistirmek icin bi kitap alip okusam mi diyorum.zaman gectikce telaslaniyorum.en dogru sekilde yaklasmak istiyorum.sizce napsam?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…