- 21 Kasım 2017
- 3.788
- 6.189
- 158
30+5te 1902 gramdı bizim danabide kızlar bebeği gününden tombiş olan var mı? biz 30+0da kontrole gittiğimizde kızım 1770 gram çıktı, karın çevresi 33 haftalığa denk geliyormuş. bu normal doğum için problem yaratır mı?
Uyku arkadasi bu canim galibaKızlar bunun ne işe yaradığını bilen varmı? Baby security blanket olarak geçiyor. Battaniyelerle 2li satılıyor genelde
Tabi canım zaten doktorum eşimin suratının değiştiğini görünce böyle bir açıklama yapma gereği duydu, yani kafa ölçüsünün 21 güne kadar büyük olması normal karşılanıyor sadece 39. haftaya geldiğimizde 41 gibi çıkarsa normal doğum olmayabilir bu da takmanız gereken bir sorun değil dedi.Canım ya bunları konuşmak için erken degil mi bir haftalık fark hemen hemen hepimizde var, benim iki gebeligimde de kafalar ondeydi ilki normal ikinciyi de kısmet olursa normal istiyorum. Hem minyonum hem de rahim yolum dar. Bunu doğum baslamadan kimse bilemez. 1 haftalık fark normal kabul edilir..
Okudum canım sağol faydalı şeyler varBenim Minik Günlüğüm: Gerçekten Gerekl Mi? (0-3 Ay)
data:blog.metaDescriptionbenimminikgunlugum.blogspot.com
kızlar okumak isterseniz ilk 3 ay neler gerekli neler değil bahsetmiş
canım kafa ölçüsü ne durumda benimkinin kilosu 2 hafta önden baş ölçüsü de 3 hafta civarı önden gidiyor ama sorun var demedi kafama takıldı şimdi30+5te 1902 gramdı bizim dana
normal doğuramazsın dedi bana doktorum
Devlet memuruyum, personel islerinden sorumluyum. Dogumdan sonra heyet raporu getiriyor herkes, isleme aliyorum. Simdi ben dogum yaptim ve kimseyi tanimiyorum. 1 kez heyet rapiru alabilmem cok iyi gelecek ama nerden baslayacagim, nasil alacagim? Kime gidip bana heyet raporu verebilir misiniz diyecegim? Bir akil verin. Of nasil olacak dusun dusun sutum kesilecek.Valla ben para verip heyet raporu aldim. Zaten devler hastanesi de olsa para veriliyor diye biliyorum. 10 günlük rapor haklarım bitti diye 2 aydır çalışıyorum ama ne çalışmak.
Işlerine kusa kusa gitmekten helak olmustum artik. ofiste de akşama kadar kusuyordum, çalışamıyordum, toplantılara devam edemiyordum. Dogru duzgun beslenemiyordum. Doktorum bana heyet vermedi gebelik riski yok diye. Ama ben en sonunda işyerinde bayilmalara başlayınca kendi müdürüm heyet raporu al sana eziyet ediyoruz burda dedi. Ve başka doktora gidip heyet raporu aldim . Heyet raporu vermeyen doktorum hatalıydı bence.
Ücretsiz izin hakkım şuan için yok memur değilim cunku
Böyle bir hakkım olsaydı kullanır miydim emin değilim. Illa bebeğinizin ya da kendimiizn yaşam riski mı olması lazım. Heyet almayıp napacaktım ki
bende horluyormuşum bazen yaa, eşimde çekinerek söyledi hamilelikten dolayı olduğunun farkında. gitsin içeri yatsın yaa halla halla
bende kocamı pıçaklamayı düşünüyorum uyandırdığında
Aynen canım. Bir de benimkinin özel muayenesi var. Hastane anlaşmalı sadece. Hastaneyi kendim seçiyorum, bir de üzerine doktoruma 2500 veriyorum.
Ben surekli biseyler aliyorm yillardir.ufak tefek ivir zivir seyler.3-4 dolar maksimum.bi ara bebek orerdim onun gozu tig sis igne cingirak icin halka, bebegin esyalari icin kucuk keten keseler , telefon kilifi, balonlar susleme malzemeleri bi ara pandoraya merak sarmistim bir suru charm aldim, baskaa bebek icin keceden kitaplar oluyo ya ondan, mutfak termometresi, dugmeler fular kulaklik ohoooo bir suru sey aldimKızlar ya çok merak ettim neler alıyorsunuzki ordan zaten dolar yüksek vergidr gelince hepten çığrından çıkmış avantajı neydi ki @laiyka
Benimkide ayni tembel oğlum diye seviyorum artıkbenimKinin hareketleri azaldı ya
Ebe benim tanıdığım zaten bir arkadaş:) Kontrole de gidiyorum bir kliniğe, orda zaten doğum yapılmıyor doğum için hastaneye yönlendiriliyor. Zaten sıkça gitmiyorum toplam daha 3 kere girdim ultrasona, herşey yolunda çok şükür gerek duymuyorum. Doğum yaklaşınca tekrar giderim inşallah.ankarada ebeyi nereden buldun canım, hastaneden mi? Kontrollerin falan nasıl oldu?
Benim oğlumun kafa ölçüsü 3 hafta karın 2 hafta önde çıkıyor, kafası şuanda kanalda ve kızım ters duruyor kafa yukarıda buna rağmen normal Doğum bekliyoruz sezeryan ihtimali üzerinde bile konuşmuyor doktorlarcanım kafa ölçüsü ne durumda benimkinin kilosu 2 hafta önden baş ölçüsü de 3 hafta civarı önden gidiyor ama sorun var demedi kafama takıldı şimdi
bstalpy kafa ölçüsü 3 hafta 3 gün kadar önde bişey demedi doktor sen de bir yorumlar mısın canım?
çok sağol canım sanki önden gidince sezaryen olacak gibi bir algıya kapıldım inşallah normal ve sağlıklıca doğururuz :)Benim oğlumun kafa ölçüsü 3 hafta karın 2 hafta önde çıkıyor, kafası şuanda kanalda ve kızım ters duruyor kafa yukarıda buna rağmen normal Doğum bekliyoruz sezeryan ihtimali üzerinde bile konuşmuyor doktorlardiğer çocuklarımda kafa ölçüsü hep önde idi ikinci kızım 4 kiloyla normal doğdu hiç sezeryan demediler
İnşallah gönlünce olsun herşey canım, ben eleştirmek istemiyorum ama yadırgıyorum gerçekten trdeki doktorların daha 30 haftalık bebeğe normal doğuramazsın demelerini.. anneleri korkutmaktan başka birşey değil bu, normal Doğumun süresi belli değil diye sanki kendi işlerini kolaylaştırmak için direkt serzeryana yönlendiriyorlarmış gibi bir algı oluştu bende.. burda 5-6 kiloluk bebekleri sorunsuz normal doğuran arkadaşlarım var gerçekten abartmıyorum, ayrıca kilolu bebek güçlü oluyor ve kendini çok daha hızlı itiyor anneye yardım ediyor doğumda, yani diyeceğim o ki korkmayın o koca kafa denilen bebeklerin kafası portakal kadar birşey zaten çıkarken yumurta şeklinde büzülerek çıkıyor kemik değil yumuşacıkçok sağol canım sanki önden gidince sezaryen olacak gibi bir algıya kapıldım inşallah normal ve sağlıklıca doğururuz :)
Anladım canım bende çok bakındım ama almafım gelmeside uzun sürüyor galiba mesela en az kaç günde geliyor bi ürün ben sabırsızım hemen gelsin isterim önceden daha cazipti hem dolar hem vergi çok maliyetli olur şuanBen surekli biseyler aliyorm yillardir.ufak tefek ivir zivir seyler.3-4 dolar maksimum.bi ara bebek orerdim onun gozu tig sis igne cingirak icin halka, bebegin esyalari icin kucuk keten keseler , telefon kilifi, balonlar susleme malzemeleri bi ara pandoraya merak sarmistim bir suru charm aldim, baskaa bebek icin keceden kitaplar oluyo ya ondan, mutfak termometresi, dugmeler fular kulaklik ohoooo bir suru sey aldim
Hangi hastane bu canımOhoo benim dogum masrafini duysaniz en az 11 bin fazlasida cikabilir 13 bine.kordon saklatcaz birde o da 4-5 bindi sanirim.cok pahali ya
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?