- 17 Kasım 2018
- 609
- 583
- 18
Canim suan bende artik almam gicik oldum ya ne guzel aliyodum.ufak tefek ama ise yarar seylerdi.valla degisiyo ortalama 1 ay diyebilirz.ve arada gelmeyenlerde cikiyo.o konuda cok iyi hemen iade yapiyolar kesinlikle iade alamadigim olmadi hicAnladım canım bende çok bakındım ama almafım gelmeside uzun sürüyor galiba mesela en az kaç günde geliyor bi ürün ben sabırsızım hemen gelsin isterim önceden daha cazipti hem dolar hem vergi çok maliyetli olur şuan
Canim doktor disaridan 5 bin alicak.hastane 4500 ile 7500 arasi acibadem.onuda doktor diyo ki evime yakin normal olursa orasi olsun olmazsa istediginiz bi hastane olur dedi.kordonuda esim istiyo.biz pahaliya kactik aslinda.ne bileyim oyle gelisti.o doktora baslayinca devam ettik.Hangi hastane bu canım
Bu fiyatları görünce çok şaşırıyorum
ben 1750 vericem sezaryana (istanbuldayim)
Arkadaşımın evde hem kedi hem köpek(ler) var.. Kızı doğcağı zaman, bir ay öncesinden başlamıştı alıştırmaya. Arada bebek videoları açıyodu tv’de, ya da bebek ağlama sesi dinletiyodu gün içinde. Bi köpeği duygusaldı bebek ağlama sesinde yatağına saklanıyodu mesela, doğuma kadar düzeldi o huyu daKendi evinin insanı olcak ya yapmaz canım ilk zamanlar garipser sonra kabul eder
Sorunsuz bu konuyuda atlatcaz inşallah
Uyku arkadasi bu canim galiba
Aynen aynen hep istediği olsun, yoksa ağlama, bağırma. Yine de çok şükür geçici bir dönem. Artık her denileni anlıyorlar ya o tatlı oluyor işteaa erkek mi demek baya sallamışım kız diye :) Saglıkla gelsınler
İyiyim canım incide iki inatlaşmalar bizdede var her dediği olsun istiyor olmayınca kıyamet kopuyor ya sabır dıyorum :) Kaç kiloya ulaştın ilk gebeliğin gibi mi buda merak ediyorum iki farklı mı oluyor .
Allah saglık versın 2 seneye rahatsın işte öyle düşün :) ikinci abi olunca daha kolay olacak oyalanması fılan
Bi ara bir yerde yazmıştım bulayım paylaşırım canım..Canım senin doğum hikayeni dinlemiş miydik anlatsana biraz
Tatlım dediğim gibi 21 güne kadar normal karşılanıyormuş. Sadece kafa ölçüsü doğum kanalına giremeyecek gibi olursa normal doğum riskini almıyorlar bu da sanırım kişiden kişiye değişiyordur, benim doktorum benim fiziki yapıma göre söyledi bence.canım kafa ölçüsü ne durumda benimkinin kilosu 2 hafta önden baş ölçüsü de 3 hafta civarı önden gidiyor ama sorun var demedi kafama takıldı şimdi
bstalpy kafa ölçüsü 3 hafta 3 gün kadar önde bişey demedi doktor sen de bir yorumlar mısın canım?
@MeylenKisaca anlatayım suyum geldi daha once gebe egitimine katılmıştım su gelmesi durumunda 1 saat içinde hastaneye gitmek gerekiyor, sancı gelişi olursa 5 dk da bir gelen düzenli dalgalarda hastaneye gittiginizde açıklik yaklasik 5 cm olacaktır demislerdi ben de hep evde sancımı çeker yolu yarılayınca giderim diye hayal etmistim ama dogum hayal edilenden farkli gelişebiliyor. 39+1 de dogumum oldu ve normal doğum istedigimden hamilelik squatından tutun her gün yürüyüşe kadar nefes egzersizleri vs. hep çalıştım. Hastaneye geldigimde 1 cm açıklık vardı ve ağrım yoktu saat 17.00 girisim oldu hastaneye saat 21.00 hala açıklığım yoktu bebek kakasini yapmıştı ve kanamam vardi. Telasli bir şekilde durumu dr a soyledigimde bebek iyi oldugu sürece sikinti olmadigini soylediler o an bana sezeryan deseler hic dusunmeden kabul ederdim inanin ama hastane politikası sonuna kadar bebek iyi ise (nst de kalp atışı kontrolü) normal doğum yanlısı bir hastane idi. Acilmam olmadığı icin rahim ağzına fitil ve balon yerlestirdiler ondan sonra hafif sancılar başladı ama acilmam hala yoktu ve balon rahim agzi kontrolunde cikti geri de takamadilar. Sonra bir sure sonra dakika bir sancı gelmeye basladi ve gercekten zordu. Dr a acilmam yok bu kadar sanci son anda olmaz mi dayanamıyorum dedigimde ebe gelip kas gevsetici ve ağrı kesici vurdu ondan sonra ki kontrolde hop 6 cm açılma heh dedim normal doguracagim. Bebegin kalp atislari 170 lerde. O da mücadele veriyor yavrum. Neyse 3 dk bir gelen ve 40-60 sn suren dalgalar ve benim ara sancilar ile bas etmede en önemli sey nefes egzersizlerim vardi. Kesinlikle nefes egzersizlerine calsin derim inanilmaz faydasi var o an dalgaya degil nefesinize odaklaniyorsunuz ve vajeni gevsek tutuyorsunuz. Acilmam 8 cm olduğunda ikinma hissi geldi ve ben her dalga ikindim. 2 saat sürdü ve dalga aralarinda cok ilginç ki uyuyup kaldim yani Allah öyle bir düzen kurmus ki dinleniyorsunuz resmen sonra 3 dk sonra yeni dalga ve sabah ezani okunuyor dogumum yakin dedim icimden. Saat 5.40 sularinda dr geldi bakti gitti digeri geldi bu sefer eliyle rahim agzima bir seyler yapti sonra kadin dogumm diye bağırdı beni hemen tekerlekli sandalyeye oturtup dogumhaneye aldilar ikin dediler bagirdim ikinirken bagirma tum gucunu ver dediler yalniz bizim oglanin kafasi büyüktu sonra ikindim, ikindim bebek cikmayinca drum karnima basti ve hop bizim oglan dogdu şöyle bir etrafa bakti bi kac sn sessizlikte sonra aglamaya basladi. Kordonunu hemen kesmeyin dedim ve o halde goğsume koydular daha sonra islemleri var diyip aldilar ve dikisimi dr yapti odaya cikinca da verdiler bebisimi dili disarda cok acikmis uzun yoldan geldi tabi bi kac denemeden sonra kapti memeyi kardesimin esi ebe o da yardim etti sag olsun boyle işte pek de kisa olmadi hakkini helal et
Herkez ayrı ayrı fikirlerden canım kimseyi okumak istemiyorum şahsenKizlar bu surecte herhangi bi kitap bitirdiniz mi bebekle ilgili? Aldigim kitaplar yarim kaldi.sanki hic bisey bilmiyorm bilincsiz olacakmisim gibi.kalan zamanda yarim kitaplari bitirsem diyorum.bir suru cocuk gelisimi kitabi var birini okusam digerinde ne diyo acaba diycem.montessori egitimine kafam takildi bu ara.o sekilde yetistirmek icin bi kitap alip okusam mi diyorum.zaman gectikce telaslaniyorum.en dogru sekilde yaklasmak istiyorum.sizce napsam?
Karşılacak durumunuz var demekki canım maşallahCanim doktor disaridan 5 bin alicak.hastane 4500 ile 7500 arasi acibadem.onuda doktor diyo ki evime yakin normal olursa orasi olsun olmazsa istediginiz bi hastane olur dedi.kordonuda esim istiyo.biz pahaliya kactik aslinda.ne bileyim oyle gelisti.o doktora baslayinca devam ettik.
Bende istanbuldayim.senin ne taraf hangi hastane
Plasenta sı önde demekki canım öyle olunca sezeryan diye biliyorum bebeğin çıkışını engelliyormuşmerhaba kuzular:) benim elim ayağım çok şişmeye başladı yaa, tuz ile imtihanım başlıyor sanırım.. özellikle sabah kalkınca oluyor. çok abartı değil ama belli oluyor. bu arada dün doktor eş önde dedi ne anlama geliyor bu ? daha önce hiç böyle birşey dememişti herşey normal diyorlardı??
Aman olsun canim nolcak.hepside isme aliyo neymis fotograf bile cektirmiyolar ille birini tutucaksin.bizim durum nasi desem yillarca epey cabaladiktan sonra esim pilot oldu benim.yani standartlara gore iyi olunca simdi vermicezde ne zaman vercez diyoruz ama benim eski gunlerden aliskanlik aklima geliyo o zamanlar.hala indirimler vs kovalarim hep.yazik bosa gidiyo devlette mi yapsam diye bile dusunuyorum ama millet cimri vs diycek diye cekiniyorumKarşılacak durumunuz var demekki canım maşallah
Bende çok isterdim acibademde doğurmayı
Sanatcilar gibi
Hastaneden çıkarken puset elimize acıbadem yazısının önünde fotoğraf çekilmek cok güzel olurdu
Kısmet artık Beylikduzunde birinci diye bi hastane canım
Allah daha çok versin canım benimAman olsun canim nolcak.hepside isme aliyo neymis fotograf bile cektirmiyolar ille birini tutucaksin.bizim durum nasi desem yillarca epey cabaladiktan sonra esim pilot oldu benim.yani standartlara gore iyi olunca simdi vermicezde ne zaman vercez diyoruz ama benim eski gunlerden aliskanlik aklima geliyo o zamanlar.hala indirimler vs kovalarim hep.yazik bosa gidiyo devlette mi yapsam diye bile dusunuyorum ama millet cimri vs diycek diye cekiniyorum
merhaba kuzular:) benim elim ayağım çok şişmeye başladı yaa, tuz ile imtihanım başlıyor sanırım.. özellikle sabah kalkınca oluyor. çok abartı değil ama belli oluyor. bu arada dün doktor eş önde dedi ne anlama geliyor bu ? daha önce hiç böyle birşey dememişti herşey normal diyorlardı??
Ya tabiki alışınca bide aşırı korumacı oluyorlar çocuk sevmez benimki eve çocuk geldiği zaman ortada bulamazsın kaçar sanki öğretmişsin gibi ilk zamanlar yanaşmaz bile zarar vericeğini hiç sanmıyorum sonra da beraber büyür giderler en büyük hayalimArkadaşımın evde hem kedi hem köpek(ler) var.. Kızı doğcağı zaman, bir ay öncesinden başlamıştı alıştırmaya. Arada bebek videoları açıyodu tv’de, ya da bebek ağlama sesi dinletiyodu gün içinde. Bi köpeği duygusaldı bebek ağlama sesinde yatağına saklanıyodu mesela, doğuma kadar düzeldi o huyu da ☺
Bebek arabasına beşiğine oyuncak bebekler koymuştu arada kucaklamıştı kucağında tutup tv izlemişti ya da onlrla oynamıştı vs.. Şimdi altalta üstüsteler o bebişle. Koca koca köpekler kediler hep birarada. Bayılıyorum hallerine ☺
Mutlaka alışırlar hayvanlar şahane yaratıklar bence
Youtube’da “bringing baby home” videolarında çok oluyo gelip kokluyolar falan oyş yerimm
Baby comforter diyoruz biz de. Alırken 2 tane almıştık. Birine kusar düşer pis olur vs hemen diğerini verelim o yıkanıp kuruyana kadar vs die. Şükür kusan bebek olmadı ama çok sevimli oluyolar onlarla. Bi kaç ay hatta o kare minik polar battaniye yetmişti üstünü de örtmeye..
Tüysüz yumuşacık bişiydi bizimki
Canım benim hastane normal 2300 sezeryan 3000 kendi doktorun girsin istiyosan +650 tl veriyorsun
Gerçekten çok fazlaymış ya
(kızlar litfennnn nazar etmeyelim doktor değiştiremeyeyim litfennnn)
Ben doktoru değiştirdim memnun kalamadığım için hastane de değişti canım bölgede devam artıkCanım sen yüzyıla gitmiyor musun bana 2250 ye 2750 fiyat verdiler seninki neden farklı anlamadım. Ne zaman aldın fiyat
Dur kız deneyeyim eve gidince nasıl yakar ya saf su pamukEki Görüntüle 2269397
Kizlar yenidogan diye Eşim bundan almis 3,4 paket
Kendimde kullandım nasılmış diye
Kolanyalı mendil gibi sanki inanılmaz yaktı
Bide safsu+pamuk yazıyor tamemen yalan
Benim bile yaktiysa bebeklerin narin popişleri ne olur düşünemiyorum artık ☹
Sizde aldıklarınızı kendinizde deneyin bi kızlar
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?