- 17 Kasım 2018
- 609
- 583
- 18
Canim esim klimada mikrop var deyip israrla almak istemiyo.tavan vantilatoru saglikli diye ondan alcaz ama bi klima kadar serinletmez.sende istanbuldaydin buranin yazi nasil?Bebeğe direkt vurmaması önemli ikisi de olur, bizim salonda klima var, yatak odası sogusun istiyorsak evdeki tüm kapıları kapatıp sadece yatak odasını açık tutuyoruz soğuyor. Klima ile aynı odadaysak da bebeğe direkt uflememesi gerekiyor sadece buna dikkat etmek gerek..
Allah kolaylık versin inşallah farkı kapaymaya çalışıyordur yavru kuş, inşallah almıştır kilo.Canım 32+2 de bebeğim sadece 1776 gr üstelik şekerim ve tek damarda direncim var, doktor bayramdan sonra kilo almamışsa karar vericem dedi kaygılı insanlardan biri de benim işte maalesef
Canım gebelik şekeri senin elinde olan bir şey değil ki kendini boş yere yıpratma. Benim ilk kızımda da kızım hep 2 hafta ilerideydi maşallah, o zaman da kadınlar kulubündeydim kimsenin gözüne sokmadım bu durumu. Benim kızdığum bu kadarkilo yüzünden kaygılı anne adayı varken, her dakika bebeklerin şişko olduğunun vurgulanması. Şeker olmasa da bebek genetik olarak büyük olabiliyor. Kaygılanma boş yere canını sıkma.Valla canım doktor bana haftasına göre iri dediğinden beri içim içimi yiyor iri olması sağlıklı çok iyi olduğu anlamına gelmiyor. Benim gizli şekerimden dolayı şişmiş çocuğum bunun vicdan azabını çok derinden yaşıyorum İnan
Ben her zaman söylüyorum kilo saglik göstergesi degil oglum 2720 dogdu be küveze girdi ne sarilik oldu ... okulda en iri cocuklardan .. 4 kilo dogup müveze alinan bebekte gordüm...Aynen canım ona kızıyorum, zaten doğumdan sonra hepimiz öyle ya da böyke toplumun baskısına maruz kalıncaz. Bir dr bir şey 1 kez söylenir 1000 kez değil. Hastanede yatanı var bebeği 3 hafta geriden geleni var. Bu kadar göze sokulmaz ki. Her 10 posttan biri bebeğim tosun gibi. Tamam olsun hrpimizin bebeği sağlıklı olsun zaten, gelişimleri güzel olsun. Ama başka insanlar bundan nasıl etkilenir diye düşünmek lazım.
Aynen canım. İyi bir örnek oldun kaygılı annelere.Ben her zaman söylüyorum kilo saglik göstergesi degil oglum 2720 dogdu be küveze girdi ne sarilik oldu ... okulda en iri cocuklardan .. 4 kilo dogup müveze alinan bebekte gordüm...
Kilo benim için önemli değil yeter ki vaktinde gelsin, bayramım bile zehir oldu ama dua ediyorum çok, bayramdan sonra haftam 34 olacak 36ya kadar dayansak keşkeAllah kolaylık versin inşallah farkı kapaymaya çalışıyordur yavru kuş, inşallah almıştır kilo.
Her gebelik biricik her bebek de öyle. Kilo çok önemli değil, fark doğumdan sonra kapatılır. Nice bebekler biliyorum 2 kilo doğup küvezde kalmayan. İçini ferah tut, bol dua artık. Hepimiz sağlıkla zamanında doğuralım.
Canim madem kilo saglik gostergesi degil bunu dusunuyoruz hem fikiriz neden o kadar sert tepki verdin anlamadim.Ablamin ogluda cok.iri dogdu bir haftaya kalamdan baya zayifladi.Burada herkes sikintisini.paylastigi gibi sevincini de paylasmis.Bazilari belki iri seviyodur iri oldugunu gorup sevincini paylasmis olabilirler.Yani ben zaten ifade ettigim gibi normal.istiyorum iri olmasindan korkuyorum hatta doktora sordum iri olmaz demi oyle ki kaygilandim.Kimisi zayif diye kaygilaniyo kimisi iri diye kaygilaniyo.Seker hastaligi olan arkadaslar ne kadar dikkat ediyolar mesela.Canım gebelik şekeri senin elinde olan bir şey değil ki kendini boş yere yıpratma. Benim ilk kızımda da kızım hep 2 hafta ilerideydi maşallah, o zaman da kadınlar kulubündeydim kimsenin gözüne sokmadım bu durumu. Benim kızdığum bu kadarkilo yüzünden kaygılı anne adayı varken, her dakika bebeklerin şişko olduğunun vurgulanması. Şeker olmasa da bebek genetik olarak büyük olabiliyor. Kaygılanma boş yere canını sıkma.
Canım bence dikkat et yediklerine.bebek için sağlıklı bir kilo değil.Yanlış yazmışım düzelttim 2400 falandı o zaman gittiğimizde. eşim de şok oldu. bana tatlı, hamurişi, pilav, makarna gibi şeyler yedirtmiyor evde çok karışıyor yediklerime. sanıyor ki ben hiç yemiyorum ama iş yerinde o yok diye canımın istediğini yiyorum valla. büyük ihtimalle o yüzden bebiş de tombiş oldu
Compeng ben 1 haziransa gittim 2132 gramdj 31+6 daydım sadece bir hafta onde dedi ... sana 2 hafta önde demiş saşirtici ... zaten plesanta yaslanmasi bu haftadalardan sonra başlıyor benim oglum son ay kilo almadi gibi bisey ... onemli olan saglikli olmalari ... bu ölcümlere takilmamak lazimBen 31+6yım bugün canm çok da önemli değil sağlıklı olsunlar da kuzum her ultrason farklı ölçebiliyor ☺
Canım benim iri bebek sağlıklı bebek demek diye mi düşünüyosun öyleyse yanılıyorsun...sağlıklı olsaydı zamanında doğururdum apar topar sezeryanla doğum yapmazdım ben kaygı duymuyormuyum? Bebeğimin heran kalbinin durma riski var heran doğma riskide var sağlıklı bebek iri değil haftasıyla uyumlu bebektir doğduğunda yoğun bakıma alınma riski var şekerinin yüksek olma ve ömür boyu şeker hastası olma riski var sen çok yanlış anlamıssın ben sadece kafaya takmamaya ve diğer arkadaşlara moral vermeye çalışıyorum en iyi bebek benim bebeğim demiyorum zaten dersem komik olur nasıl böyle saçma düşündün anlamadımWalla kimseyi kırmayım diye hep yutuyorum ama 15467. Kez en iri sizin bebeğiniz olduğunu duyduk çok şükür. Yeter da. He en iyi sizsiniz, en sağlıklı bebek sizinki. Burda bebeğinin sağlığıyla ilgili kaygı duyan bir dünya insan var biraz empati!
Aynen canim.herkesin kendine gore kaygisi var.Ben de kaygilaniyorum acaba sekerim mi varda doktorum bilmiyo doktorum yok sorun yok diyerek yanlis yinlendiriyo diyeCanım benim iri bebek sağlıklı bebek demek diye mi düşünüyosun öyleyse yanılıyorsun...sağlıklı olsaydı zamanında doğururdum apar topar sezeryanla doğum yapmazdım ben kaygı duymuyormuyum? Bebeğimin heran kalbinin durma riski var heran doğma riskide var sağlıklı bebek iri değil haftasıyla uyumlu bebektir doğduğunda yoğun bakıma alınma riski var şekerinin yüksek olma ve ömür boyu şeker hastası olma riski var sen çok yanlış anlamıssın ben sadece kafaya takmamaya ve diğer arkadaşlara moral vermeye çalışıyorum en iyi bebek benim bebeğim demiyorum zaten dersem komik olur nasıl böyle saçma düşündün anlamadım
Bence kilo sağlık için bi ölçüt değil sende hiç kaygılanma kimse senin düşündüğün açıdan bakmamıştır yoksa göze sokulacak bişey değil canım hiçbir anne üzülmesin tüm bebekler çok iyi doğacaklarCanım gebelik şekeri senin elinde olan bir şey değil ki kendini boş yere yıpratma. Benim ilk kızımda da kızım hep 2 hafta ilerideydi maşallah, o zaman da kadınlar kulubündeydim kimsenin gözüne sokmadım bu durumu. Benim kızdığum bu kadarkilo yüzünden kaygılı anne adayı varken, her dakika bebeklerin şişko olduğunun vurgulanması. Şeker olmasa da bebek genetik olarak büyük olabiliyor. Kaygılanma boş yere canını sıkma.
Valla ben çok şaşırdım şu yazılanlara nasıl bir düşünce yapısı hiç anlamadım buradaki her bebek için inan bende kaygılanıyorum herkesin bebeği sğlıklı şekilde dünyaya gelsin istiyorum.hepimizin riskleri hastalıkları yasadıkları var bebeğim iri diye ağlasam daha hoşuna gidicek demekki insanların. Tamam bundan sonra ağlanayım her mesajımdaAynen canim.herkesin kendine gore kaygisi var.Ben de kaygilaniyorum acaba sekerim mi varda doktorum bilmiyo doktorum yok sorun yok diyerek yanlis yinlendiriyo diye
Canım herkes çok hassas bu süreçte o da bebeği için kaygılanan bir anne hepimiz gibi yüzdük yüzdük kuyruğuna geldik son zamanlarda birbirimize destek olalım ki çabucak geçsin zaman. Valla bi durum olduğunda ilk sizlere soruyorum sizlerden destek alıyorum bana nasıl iğne yapacağımı bile siz öğrettiniz. O yüzden boluna üzmeyelim birbirimiziValla ben çok şaşırdım şu yazılanlara nasıl bir düşünce yapısı hiç anlamadım buradaki her bebek için inan bende kaygılanıyorum herkesin bebeği sğlıklı şekilde dünyaya gelsin istiyorum.hepimizin riskleri hastalıkları yasadıkları var bebeğim iri diye ağlasam daha hoşuna gidicek demekki insanların. Tamam bundan sonra ağlanayım her mesajımda
Valla cnm öyle düşünemicem çok sinirlendim.hepimiz hassasız ben burada şekeri olmayan gebelere haftasıyla uyumlu olan annelere cıkışıyormuyum niye yazıyorsunuz diye yazıcak tabi ayrıca onlar adınada gayet mutluyum burda bunları okuyup fesatlanıyorsa ki boşuna fesatlanmış cünkü düşündüğü gibi bebeğim sağıklı değil .bence böyle fesatlanan bunları duymakdab rahatsız olan varsa bence foruma girip kendine kötülük etmesin kafası rahat olur .böyle şeylere takılmak iyi değilCanım herkes çok hassas bu süreçte o da bebeği için kaygılanan bir anne hepimiz gibi yüzdük yüzdük kuyruğuna geldik son zamanlarda birbirimize destek olalım ki çabucak geçsin zaman. Valla bi durum olduğunda ilk sizlere soruyorum sizlerden destek alıyorum bana nasıl iğne yapacağımı bile siz öğrettiniz. O yüzden boluna üzmeyelim birbirimizi
Geçmiş olsun canım inşallah geçer çabucak. Hep sıcaklardan ben dayanamıyorum gerçekten iki gündür piştim resmen evim de çatı katı uyuyamiyorum duramıyorum bütün camlar açık uyuduk gece ama nafile .dikkat et kendine doktordan çıkınca yaz bizede .Alıntı yapamadıklarım varsa kusuruma bakmayın nolur kafam yerimde değil kendimden geçtim hala soğuk soğuk ter atıyorum hepinizi öpüyorum
Benim doktorumda aynı şekilde hep normal herşey diyor ayrıntılı söylemiyor herşeyi. O yüzden bende hiç karşılaştırma yapmıyorum her bebeğin gelişimi ölçüleri farklı sonuçta.Benim dr um en iyisi hiç ayrıntılı açıklama yapıp kafamı karıştırmıyorHerşey normal deyip gönderiyor oysa us da değerler baya farklı kimi önde kimi arkada ama gündeme bile getirmedi şimdiye kadar. Demek ki önemli bir şey değil kızlar dr um şehrin en tecrübeli güvenilir dr larından. Siz de takılmamaya çalışın bende her bebeğin gelişimi aynı olamaz o değerler de bi standarta göre belirleniyor sonuçta
Aynen öyle...bence sürekli kötü şeyler paylaşılıyor, cenazeye giden insan psikolojisi gibi bilinçaltı arka planda ölen ben değilim diye sevinir ya sizinkisi de o hesap. o yüzden iyi olanın paylaşılmasından rahatsız oldu bazı hanımlar bence. illa buraya gece uyuyamıyorum, ağrım sızım bitmiyor, gece gündüz ağlıyorum, rüyamda bebeğimi kaybettiğimi gördüm gibi her kötü detayı sizinle paylaşıp sizin de moralinizi bozmam lazım demek ki. alınmaksa ben daha çok alındım açıkçası. keşke bişi demim demim derken gerçekten demeseymiş. hoş olmadı. arkadaş ortamındaki gereksiz yerde aşırı duyar kasan insanlara benzedi.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?