kızlar siz bebeğin bütün kıyafetlerini makinede mi yıkadınız elinizde mi? biz annemle makinede yıkayacaktık eşim çok kızdı engel oldu falan hatta annem çok alındı, kendini tuttu bişi demedi. kendi annesi geldi bugün her şeyi elinde yıkayacakmış
açıkçası bana da elde yıkama çok temiz gelmiyor, elimiz ne kadar sıcak suya dayanabilir ki sonuçta? yeni kıyafet bide hepsi pis pis kalacakmış gibi geldi hiç içime sinmiyor
bir de bir kere sinir oldum ya anneme karşı öyle yapmasına sanki kendi annesi çok biliyormuş gibi davranması falan hiç hoşuma gitmedi. bu yüzden hatta baya kavga da ettik. neyse annesi kendi bildiği gibi yapsın takılsın kadın nabim, ben sonra zaten eşim askere gidicek o ara hallederim diye düşünüyorum. hala kızımın eşyalarının hazır olmaması da eşimin sürekli sonraya bırakmaları, kadın gibi her şeye burnunu sokması, benim sürekli çalıştığım için hiçbir şeye vakit ayıramamam ve sürekli nefes nefese kalmamdan kaynaklı. valla çok sıkıldım yalan yok eşim askere gitse de kafamı dinlesem bir rahatlasam diye düşünüyorum. iznimin hepsini kullanacaktım ona bile karıştı daha ne diyeyim ki... anası köle gibi yıkasın ütülesin her şeyi ben de oturup ayaklarımı uzatcam meyve yicem karşısında valla, umrumda değil.