2019 Temmuz Anneleri Gebelik, Ultrason, Testler, Gebelik Takibi

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    250
Kizlar bugun insan kaynaklari ile gorustum. En kötü ihtimali düşünerek olur da ücretsiz izne ayrılamazsam izin durumları nasıl olur diye

Yıllık iznim karanbole gidiyor gibiydi. Bu sebeple 37 den önceki iki hafta yıllık izin aldim iznimin yanmaması için

Çalışan hanımlar, insan kaynaklarına bir uğrayın derim. Haklarinizdan haberdar olun.

Kız ne korkucan,sonuçta hepimiz paylaşıyoruz iyisiyle,kötüsüyle masallah kilosu gayet iyi. İsmine ciddi anlamda bayıldım çok asil bir isim :) adıyla yaşasın inşallah
Saol teyzesiii valla bu ismi bulana kadar canımız çıktı diyebilirim erkek ismi bulmak daha zor gibi bide insan hiçbir ismi yakıştıramıyor ya analık böyle birşey demekki:))

lavitabellamk isimsiz871 kizlar sizin adiniza cok heyecanlandim. Allah kolaylii vrsin her ikinize de

lavitabellamk anestezi şekline kendin karar vermen yerinde olmuş. Sonuçta kendini en iyi sen tanıyorsun. Genel anestezide ağrıyla uyanıyorsun ama sonuçta agri kesici serumlar iğneler vs yapılacağı için rahatlama olacaktır. Ayrıca doğumdan sonra rahim kendini onarmaya başlıyor zaten gunden gune iyiye giden bir surec oluyor

Eminim her birimiz zorluklarına rağmen mutlu mutlu büyüteceğiz inşallah

Saol teyzesiii valla bu ismi bulana kadar canımız çıktı diyebilirim erkek ismi bulmak daha zor gibi bide insan hiçbir ismi yakıştıramıyor ya analık böyle birşey demekki:))
Öyle valla kız ismi o kadar çok ki,çoğu da çok güzel. Bizde çok çok düşündük taşındık 3 dil arasında zar zor bulduk :)

13 haziran perşembe sezeryan günüm kızlar
Benim oglan biraz aceleci çiktı

Hadi hayırlısı bakalım. Sağlıkla gelsin miniğin..
Canım bilirsin hastaneden çıkışta kilo kaybederek çıkıyorlar. Sonra toparlayacak inşallah. Vücut yorgunluğu da mutlaka oluyor. Doğum yapmak gerçekten yorucu bi eylem. Ben eve geldim başladım ağlamaya ki hiç duygusal değilimdir. Yorgunum. Allahım nasıl üstesinden geleceğim diye. Demek ki geçip gidiyor bak yine hamileyim..

Son düzenleme:
Canım özel şirkette mi çalışıyorsun? Biz doğum izninden sonra yıllık izin kullanabiliyoruz diye biliyorum arkadaşlardan.

Merhaba ara ara takip ediyorum grubu yazdığınız dikkatimi çekti de. Yıllık izniniz nasıl kaynar arada bu sizin hakkınız bunu kafalarına göre yakamazlar. İşi bilmeyen bir ik ya denk geldiniz herhalde. Ben mesela doğum izni bitince kalan yıllık iznimi kullanıp sonra ücretsiz izne geçeceğim

Samira taşeron çalışanım demişti. Pek anlamıyorum ancak acaba şartlar farklı mı oluyor?

bende hiç sevmedim
bitsin diye dört gözle bekliyorum
sürekli yatmaktan hareket kısıtlanmasından çok sıkıldım

Canım özel şirkette mi çalışıyorsun? Biz doğum izninden sonra yıllık izin kullanabiliyoruz diye biliyorum arkadaşlardan.

Doğum izni bitince yıllık izin kullanılır ve arkasından ücretsiz izne geçiş yapılır, bunda sknti yok zaten

Ama ben ücretsiz izin kullanmayacağım. Şöyle ki, doğum iznim bitince 4 aylık yarı zamanlı çalışma hakkımı kullanacağım (ilk çocuk için 2 ay). Ama Bu hak, doğum izni biter bitmez başlıyor. Yanı ben doğum iznimden çıkıp yıllık izne girecek olsam yıllık izinde olduğum süre içinde de yari zamanlı çalışıyor gözükeceğim. Anlatabildim mi bilmiyorum.

Eğer bu 4 aylık yarı zamanlı çalışma hakkım bitince yıllık izin kullanmak istersem, o da olmuyor. Çünkü 2020 ye geçmiş oluyoruz ve yıllık iznim yanmış oluyor. Bizlerde yıllık izinler bir sonraki seneye devrolmuyor çünkü.

Ücretsiz izin alsaydım böyle bir sorunum olmayacaktı

Ama ben mesajımda durumumu detaylı olarak anlatmadığım için kafa karışıklığı oldu sanırım. So Sorry:))

Taşeron ise şartlar değişir tabi bilemedim :)

aslında şartlar değişmiyor çünkü kanunlar değişmiyor, kanun herkese aynı. çalışan işinden olmamak için sesini çıkaramıyor işveren de borusunu istediği gibi öttürüyor. devletin ne kadar yaptırım uyguladığının başka bir göstergesi bunlar, hiç yaptırım olmadığı için herkes kafasına göre davranıyor. kanun şöyle ki, işveren işçiye bir yıl içerisinde kullanması gereken izni kullandırmalıdır, kullanılmamış izinler bir sonraki seneye devreder.

Samira taşeron çalışanım demişti. Pek anlamıyorum ancak acaba şartlar farklı mı oluyor?
Taşeron ise şartlar değişir tabi bilemedim :)

Evet kızlar. Belediye çalışanıyim, son khk ile 4d statüsüne geçtim. Ama bisey değişmedi tabi hala haklarımız aynı.

Keşke ülkemizde kadınların çalışma hayatini kolaylaştıracak çok daha güzel düzenlemeler gelse. Son yıllarda güzel yasalar geldi ama hala yetersiz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…