Leo yu biliyorum da dedim başka isimde olcak mı:) leo Alex bunlar sevdiğim isimler hatta bi ara Alex mi koysam dedim .ama türkiyede Alex de gitmez neden Alex diye bin kişi sorar:)))Canım bizim oralarda hep tek isim olur hatta bizim ki yarım isim kadar kısaadı Leo olacak oğlumun
aslında şartlar değişmiyor çünkü kanunlar değişmiyor, kanun herkese aynı. çalışan işinden olmamak için sesini çıkaramıyor işveren de borusunu istediği gibi öttürüyor. devletin ne kadar yaptırım uyguladığının başka bir göstergesi bunlar, hiç yaptırım olmadığı için herkes kafasına göre davranıyor. kanun şöyle ki, işveren işçiye bir yıl içerisinde kullanması gereken izni kullandırmalıdır, kullanılmamış izinler bir sonraki seneye devreder.
Bende varım bendeeee sevmedim baslarda öyle değildide şu son zamanlar inanılmaz sıkıldımHamileligi tek sevmeyen ben miyim kizlar zaten nasil gecti anlamadm bulantim kusmam vs neyim olmadi ama yinede sevmedim sevemedim surekli kendimi yetersiz hissedyrum ve insanlarin bakislarndan aa deyip ellerini karnima koymaya calismalarindan hoslanmiyorm
Çook güzel anlatmışsın valla teşekkür ederim ben 4 ay yarı zamanlı çalışma olayını 2 ay zannediyordum mesela aydınlandım :)Doğum izni bitince yıllık izin kullanılır ve arkasından ücretsiz izne geçiş yapılır, bunda sknti yok zaten
Ama ben ücretsiz izin kullanmayacağım. Şöyle ki, doğum iznim bitince 4 aylık yarı zamanlı çalışma hakkımı kullanacağım (ilk çocuk için 2 ay). Ama Bu hak, doğum izni biter bitmez başlıyor. Yanı ben doğum iznimden çıkıp yıllık izne girecek olsam yıllık izinde olduğum süre içinde de yari zamanlı çalışıyor gözükeceğim. Anlatabildim mi bilmiyorum.
Eğer bu 4 aylık yarı zamanlı çalışma hakkım bitince yıllık izin kullanmak istersem, o da olmuyor. Çünkü 2020 ye geçmiş oluyoruz ve yıllık iznim yanmış oluyor. Bizlerde yıllık izinler bir sonraki seneye devrolmuyor çünkü.
Ücretsiz izin alsaydım böyle bir sorunum olmayacaktı
Ama ben mesajımda durumumu detaylı olarak anlatmadığım için kafa karışıklığı oldu sanırım. So Sorry:))
Babam Leo bile çok karşı çıktı bire yanina Alex eklesem vallahi evlatliktan red ederdiLeo yu biliyorum da dedim başka isimde olcak mı:) leo Alex bunlar sevdiğim isimler hatta bi ara Alex mi koysam dedim .ama türkiyede Alex de gitmez neden Alex diye bin kişi sorar:)))
Çook güzel anlatmışsın valla teşekkür ederim ben 4 ay yarı zamanlı çalışma olayını 2 ay zannediyordum mesela aydınlandım :)
Ayrıcaayriliksevdayadahil in dediği gibi yıllık izin yanmamalı şirket ya kullandırmalı ya ücretini ödemeli ya da bir sonraki yıla devretmeli. Bizim şirkette devrediyor mesela
Bak böyle oluyorsun sonra bi lokma daha yesin diye başında bekliyorsunİşte yetememe duygusu, ömür boyu o sorumluluğu becerebilicek miyim korkusu; Hepsi bugün geldibi yandan aile müthiş bişi, annemin veE babamın hala küçük cadısıyım. Onlar olmasa napardım diyorum ki onlar İçinde bizler öleyiz. O yüzden biliyorum bu korkular bilinmezlik korkusu ve geçici.
45 kilo ile 27 kilo çok normal cnm ben hayatımda 48i bile görmedim. Sadece Birgüncük 52yi görmüştüm54 ken kilo al diyolardı, idealim 56-58 arası. Şimdi de 20.5 aldım, 80,5um bakalım neler olcak
"Bir sonraki yıla devredebilir " mi diyor yoksa "devredilir" mi diyor acaba kanunda. Yanı insiyatif söz konusu galiba burda
Bu tarz kararlar kurumun insiyatifine bırakılınca genelde personel aleyhine karar veriyor işverenler
Aman canım sen leo da kal:)))Babam Leo bile çok karşı çıktı bire yanina Alex eklesem vallahi evlatliktan red ederdi
Ahh kuzulrım benim, masum masumBak böyle oluyorsun sonra bi lokma daha yesin diye başında bekliyorsun
Bir dönem ben de belediyede çalışmıştım bizde yıllık izni devrediyorlardı ama özel olarak belirtmen gerekiyordu. bildiğim kadarıyla insiyatife bırakılmış durumda Aynı belediyenin farklı birimlerinde bile farklılık gösterebiliyor ne yazık ki"Bir sonraki yıla devredebilir " mi diyor yoksa "devredilir" mi diyor acaba kanunda. Yanı insiyatif söz konusu galiba burda
Bu tarz kararlar kurumun insiyatifine bırakılınca genelde personel aleyhine karar veriyor işverenler
şimdi buldum senin için
Bir dönem ben de belediyede çalışmıştım bizde yıllık izni devrediyorlardı ama özel olarak belirtmen gerekiyordu. bildiğim kadarıyla insiyatife bırakılmış durumda Aynı belediyenin farklı birimlerinde bile farklılık gösterebiliyor ne yazık ki
Ben de sevemedim sıkıntılı bir hamilelik geçirdim ve geçirmeye devam ediyorum maalesefHamileligi tek sevmeyen ben miyim kizlar zaten nasil gecti anlamadm bulantim kusmam vs neyim olmadi ama yinede sevmedim sevemedim surekli kendimi yetersiz hissedyrum ve insanlarin bakislarndan aa deyip ellerini karnima koymaya calismalarindan hoslanmiyorm
Bu tum 657 ye tabi olan kişiler için geçerli mi?Yanlislik olmasin, ilk çocuk için 2 ay. Benim ikinci olduğu için 4 ay hakkım olacak insallah:)
Yıllık izinin devretme konusu bizim belediyede soz konusu değil. Illa kullandiriyorlar. Kullanmak istemezsen paranı da vermiyor
Bu tum 657 ye tabi olan kişiler için geçerli mi?
Yaaaa13 haziran perşembe sezeryan günüm kızlar
Benim oglan biraz aceleci çiktı
Aynen öyleler ne yazık ki şuan haklarınız değiştiği için biraz zorlamayla yıllık izni devretmeye ikna edebilirsin belki canım Sonuçta artık yıllık sözleşme diye birşeyiniz yokAy resmen kafalarına gore karar verip uyguluyorlar. O yüzden biz sürekli araştırma içerisindeyiz haklarımızın peşine düşmek zorundayız. Ağlamayan bebeğe süt vermiyorlar bizim kurumda:))
Yaaaa hahhhahahAynen canım beni de ağrısı korkutmuyor açıkçası, liposuction yaptırmış kadınım. Hatta yaptırdiğimda eşimle 1 aydır çıkıyoduk, çocuk soğumasın diye sölemedim tabii. Allahım 4 gün vs olduğum yerde acıdan kıvranıyordum, babam abim küstü benle yaptırdım diye. Ben birdaha yürüyemicem miyim die çok korktum. Eşime zehirlendim dedim 1 hafta boyunca yalan üstüne yalan attım vs. Onu bile atlattım yani
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?