Günaydın, klasik kahvaltım çubuk kraker kemirmece :) öğlen gibi de bir kaşarlı tost ve domates. Bulantılar hayat kalitemi düşürdü resmen. Buarada folik asit bu perişan halimi beşe katladığı için ben bir hafta önce bırakmıştım ama kimseyi etkilenmemek adına buraya yazmadım, kar fayda olayı beni cidden çok etkiliyor, eşimde doktor o da biliyor halimi kullanmıyorum dedim ok dedi öyle işte. İnş en kısa sürede güzel hamilelik günlerini görürüz zira çok yorulduk
Günaydın, klasik kahvaltım çubuk kraker kemirmece :) öğlen gibi de bir kaşarlı tost ve domates. Bulantılar hayat kalitemi düşürdü resmen. Buarada folik asit bu perişan halimi beşe katladığı için ben bir hafta önce bırakmıştım ama kimseyi etkilenmemek adına buraya yazmadım, kar fayda olayı beni cidden çok etkiliyor, eşimde doktor o da biliyor halimi kullanmıyorum dedim ok dedi öyle işte. İnş en kısa sürede güzel hamilelik günlerini görürüz zira çok yorulduk
Bana doktorum multivitamin başlatmıştı en başından folik asit yerine zaten. Bende kabızlık yaptığı için herhalde artık ihtiyacım yok bu kadarına ki fazla geliyor diyerek biraktiydim aynı 10 gün önce. Zaten kustugum için de faydasız diye düşündüm seninle ayniymisiz:) aynen öyle hayat kalitem düştü benim de. Sabahları ee şimdi ne yiycem derdi beni bitiriyor:)
Birinci yegane sebebi kanaması olan yada düşük tehlikesi olan kadının rahat etmesi
İkinci sebebi rahim kasılmasını önleme
Üçüncü sebebi ise eşten kadına enfeksiyon mikrop geçiyor başkasıyla ilişki yaşaması şart değil tuvaletten geçebilir drar yollarında olabilir bebek için enfeksiyon tehlikeli zaten düşük tehlikesi olan birine + Bi tehlike yaratıyor
Yine çok sert geldin ama seni çözdüm o yüzden yargılamıuorım cevap vermek istedim
Canım zaten kusura bakmayın merak ettim diyorum ya. Sert fln değil soruyorum sadece. Sagol cevap icin. Rahim kasılması düşüğe sebep olma ihtimali inanılmaz küçük ama demek ki her ihtimale karşı alınan bir önlem.
gunaydin kizlar ...folikasit bulanti yapar diye duydum ama ben birgun hic icmedim ogun daha cok kustum..hamilelikten hersey gececek diyerek kendimi avutuyorum..ilk gebelikte daha kotuydum o yuzden buna sukur diyorum
Canım zaten kusura bakmayın merak ettim diyorum ya. Sert fln değil soruyorum sadece. Sagol cevap icin. Rahim kasılması düşüğe sebep olma ihtimali inanılmaz küçük ama demek ki her ihtimale karşı alınan bir önlem.
Sana şöyle sölim önceki gebeliğimde ilişkiyi sormadım ama ilişki yaşadım Bi sonraki gün şiddetli kanamayla hastaneye gittim yani özellikle ilk 3 ay rahim kasılması düşük tehlikesi olan birini kat ve kat arttırıyor ki 3 doktorun 3üde doğruladı hatta bu gebeliğimde lekelenmeyle yine gittim ilişki olduysa ondan kaynaklı olabilir dedi direk yani yapıyor
Enfeksiyonu da arkadaşım evlendi ağlıyodu sürekli mantar ve enfeksiyon olmaktan doktorun biri eşinede bakalım dedi adamın idrar yollarında kum ve iltihap çıktı erkekte çok belirti vermezmiş kadın gibi o Kıza geçiyomuş sürekli kocası tedavi oldu Bi dahada başına öyle bişey gelmedi her türlü geçiyo biliyorum yani
Günaydın. Mutlu huzurlu bulantısız sağlıklı bir gün olsun inş. Benim tansiyonum çok düşüyor ve bulantı başlıyor.oyüzden yemek yemelerimin arasını kısa tutuyorum.
Bazı sağlık sorunları nedeniyle belki yasakliyor olabilirler bir sonraki randevuda doktora soracağım sebep olabilecek durumları. Bize mesela hiçbir sınır da yasak da koymadı, hiçbir riskin yok diye de söyledi. Esim ben hamile kalma aşamasında idrar yolu enfeksiyonu olmustu prezervatif kullandik bana geçmesin ne olur ne olmaz belki hamile kalmayı zorlastirir belki hamileyimdir diye. Nitekim hamileymisim.gebelikte ilişki ve sonrasında kanama olursa doktora başvurmak gerekiyor ama kontrol acisindan. Şu an linkini de bulamadım ama bir doktorun açıklamasında sperm ve meninin ilk döllenmeden sonra embriyonun rahme tutunmasını kolaylastirdigi gibi birşey okumustum
Tabi kanama olunca doktora illa basvurmak lazım ama çok şükür çoğu zaman ciddi bir sebebi olmuyor. Hamilelerde kanın miktarı %40'a kadar artıyor yani burun kanamaları fln oluyor ya genel olarak zaten kan daha fazla. Bende ilk gebeligimde de doktor 9 haftada risk var dedi (biraz lekelenme olmuştu) ama bir talimat vermedi yani ilişki konusunda. Yani doktordan doktora da değişiyor herhalde. Zaten Türkiyede 10 doktora gitsen 10u da farklı konuşur:)