2019 Temmuz Anneleri Gebelik, Ultrason, Testler, Gebelik Takibi

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    250
dimi bende öyle düşünüyorum ilk başta temel ihtiyaçlar sonrasında gerekli gördüğümüz şeyleri alırız
baby2go yorumları fena değil kullandın mı ?

Teşekkür ederim hepimize

Kızlar ben de aradım, bana da fetal dna paket fiyat indirimli 2500 dediler ama içinde 3 tane şey var; trizomi 21, 18 ve 13. Fakat bana dün doktor 21 dışındakilere gerek yok demişti, bu yapan yer de ısrarla ikizlerde 3 teste de gerek var diyor. Para koparmak için mi diyorlar daha çözemedim. Araştırmalarım devam edecek

Dün doktor bana veracity isimli bi test daha önerdi kafam iyice karıştı. Bu arada sağlık bakanlığının hangi test nerede yapılır'ı sorgulatan bi sayfası var, nipt testi uludağ üniversitesinde yapılıyor görünüyor, aradım ulaşamadım ama tekrar aricam. Fetal DNA adı yazmıyodu fetal kromozom vs gibi testler vardı, aynı şey mi bilmiyorum. Bursa'da yapılıyosa 2 günde gider gelirim kendim bile hallederim o kadar masraflı da olmayabilir diye tahmin ediyorum. Sen de bi araştır istersen canım.

Şunlar sorgulattığım testler.

Eklentiler

• fetal kandan kromozom.webp
    51,2 KB · Görüntüleme: 56
  • nipt testi.webp
    42,5 KB · Görüntüleme: 61
Veracity testi de şöyle bi şeymiş.
VERACITY Tarama Testi
VERACITY, tekil ve ikiz gebeliklerde uygulanabilen, fetal kromozomal anöploidilerin saptanması için, yeni nesil non-invaziv prenatal testtir.

VERACITY Neyi Tespit Ediyor?

VERACITY, kromozom sayısının anormal olmasından kaynaklanan en yaygın fetal anöploidiler olan Down Sendromunu, Edwards Sendromunu, Patau Sendromunu, Turner Sendromunu, Triple X Sendromunu, Klinefelter Sendromunu, Jacobs Sendromunu, XXYY Sendromunu test eder. Bunların haricinde mikrodelesyon sonucu oluşan DiGeorge Sendromunu, 1p36 Sendromunu, Smith-Magenis Sendromunu ve Wolf-Hirschhorn Sendromunu tespit eder.

2li taramamda kan sonuçları henüz çıkmadı 10 gün sonra gel dediler ama ense kalınlığı 0.9 mm çıktı, iyi görünüyor 2.5 mm'in altında olan sonuçlar iyiymiş genelde ama işte 2li tarama sonuçları çok güvenilir olmuyor. Yüksek riskli denen bebekler gayet sağlıklı doğabiliyormuş, hastanede beklerken de çok duydum kadınlardan, internette de okudum. Tam tersi risk çok az bi sorun yok denen bebek de hasta doğabiliyormuş. Bu yüzden daha güvenilir sonuçlar veren test yaptırma arayışındayım.

sen neden araştırıyosun ki bu testleri canım ? çok şükür ikili temiz çıkarsa ki ense kalınlığı vs herşey çok güzel maşlalah gerek var mı ki bilemedim

Evet ama çok güvenilir değil ki canım bu sonuçlar. Ben yine de her ihtimale karşı yapılacak yeri, fiyatını vs öğreneyim istiyorum. Bir de extradan yapılacak bi test vardır mesela devlet hastanesi çok bilgi vermediği için, haberdar olayım da istiyorum.

Ben nipt yaptıracagım yarın pahalı ama kendimden kısacagım bu ay

Anladım şöyle açıkçası ben ikili tarama sonuçları iyi çıktı diyip detay ultrason mükemmel denilen birinde bi anamoliye rastlayanı görmedim nolursa olsun bebeğimi her haliyle kabul ediyorum Allah göstermesin herhangi bişey dahi çıksa aldırma gibi bi düşüncem yok başım gözün üstüne Allahtandır bu benim şahsi düşüncem he olurda sonuçlar iç açıcı değil ee öyle 9 ay geçmez netleştirmek için yaptırabilirim bende

Ben nipt yaptıracagım yarın pahalı ama kendimden kısacagım bu ay

Bu veracity, fetal dna falan nipt'in farklı bi versiyonu mu daha mı kapsamlısı daha mı az kapsamlısı anlayamıyorum bi türlü

Dün ben ultrason beklerken bile bi kadın anlattı komşusu hamileymiş hiçbir sorun yok sadece kalbinde bi problem görünüyor demişler, çocuk down sendromlu doğmuş. Tabii ki ne gelirse Allah'tan kabulümüz, ama hepimiz duruma farklı bi açıdan bakıyoruzdur, o yüzden farklı düşünceler de olabilir. Ben de elimden geleni yapıp bikaç farklı yerden sonuç alıp bi doktorun bi hemşirenin bi laboratuar teknisyeninin insafına ya da ihmaline kalmak istemiyorum açıkçası. Mesela 2li testi bi daha özelde yaptırmayı da düşünüyorum. Abartı olabilir düşüncelerim ama korkularım çok, takıntılıyım da biraz.

Merhaba kızlar bende bugün ikili test için gittim ve bebegimin kesin erkek olduğunu öğrendim:)) Karnımın icindeisürekli kayiyor yerinde durmuyor :)) 14. Haftamdayım yine 8 gün önde çıktı gelisimi maşallah :)) detaylı ultrasona tekrar girdim çok şükür herşey iyi dedi doktorum kan sonuçları da 3 gün sonra çıkacakmış :)

Benim şuan baktığım yer, bana en yakın hastahane şubesinden kan alıyor ve almanyaya gönderiyormuş. Dediğim gibi araştırmaya devam. Seninkine de bakim cnm. Yani kazıklanmiyim ama en güvenilir de test olsun istiyorum tabii..

Yok zaten dedim ya ben öyle de çıksa böylede çıksa kabul edeceğim için Bi sorun var demezlerse sağa sola gitmem yani tabiki saygı duyuyorum bişey diyemem cnım

Ne güzel maşallah çok sevindim Allahım tamamına erdirsin inşallah

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…