2019 Temmuz Anneleri Gebelik, Ultrason, Testler, Gebelik Takibi

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    250
Benimkide aynı tüp bebek doktoru 12 .Haftaya kadar kullan dedi bi sıkıntı yok şükür. Benimde bi dahaki doktor kontrolüm 13 .Haftaya denk geliyor gidene kadar kullanicam kendi başıma bırakmak da istemiyorum.

Hoşgeldin.. sağlıkla gelsin bebişlerimiz inşallah

Kan sonuçlarım iyi çıktığı halde demir hapı ve D3 damlası verdi bana canım
Bana da verecek o zman canım kesin sana bile verdiyse demek , bakalım yarın neler olacak kuru üzüm aldım bende siyah cekirdekli onu yicem bakalım ama

Benimde demir cok dusuk cikti
Doktor 12. Haftadan sonra takviye verecegim bulantilari arttirir dedi
Offf bulanmasııınnn, bulandirmaz inşallah canım yaa , hepimiz kullanacak gibiyiz bunları herkese veriyorlarmis. E iyi olana Neden veriyorlar bebek kullanacak depoları diye mi acaba ?

Progestan kullananlar doktorunuz ne zamana kadar kullanın dedi
Bana 2.kutuyu verdi canım doktor diyene kadar bırakmayacağım bende .. o kutu da biterse daha bi 19 gün var yaklaşık 15.haftaya kadar kullanmış olacağım aksini soylemezse

Konuşulanlara şöyle bir göz attım, bebek arabası konusunda chicco lite way plus almıştım 2014 te. Hala sapasağlam üçüncü çocugumada kullanacağım inş, hem oto koltuğunu 9 aya kadar kullanıyorsunuz hemde onu çıkarınca boston hafif birşey oluyor ve fiyatı da uygun 1200 civarı sanırım.
Elektrikli göğüs pompasına gelince acele etmeyin, her bebek ve annenin durumu kendine özeldir. Zamanı gelince ihtiyaca göre hareket edersiniz. Mesela ben iki çocuğumu da iki yaşına kadar emzirdim ve hiç kullanmadım, gerçi emzirme süreci boyunca ücretsiz izindeydim bebeklerimin hep yanında oldum ve gerek olmadı bize. Dediğim gibi bebek doğsun ihtiyaca göre karar verin.
Şeker yüklemesine gelince o koca paket şekeri ben bir dikişte içemedim ve açlık tokluk şekeri bakarak hallettik durumu o da aynı işi görüyor
Üçüncü bebeğini bekleyen annenin tecrübelerini dinlediniz

Bir de oto koltuğu konusu var o baya önemli, güvenlik testi vs geçmiş olması lazım, ben cok araştırarak besafe marka almıştım, diğerlerinden biraz pahalı ama arabada güvenlik önemli

Saye- doğru ya senin ikizdi.. Normal mi tüp bebek miydi? Normal doğurtuyor mu doktorun?
Evet tüp bebek. Perinatalogla henüz Doğum konusunu konuşmadık ama bir problem olmazsa normal olmasını çok isterim tabii
Çıktım muayeneden herşey yolunda. Kuzular büyümüş. Birisi 7+6 da 15.2 mm diğeri 8+0 15.6 mm. Küçük birer ahududu olmuşlar. Darısı muayene bekleyenlere inşallah.
Gözünaydın canım maşallah
Hayırlı olsun sağlıkla ilerlesin inşallah

Evet tüp bebek. Perinatalogla henüz Doğum konusunu konuşmadık ama bir problem olmazsa normal olmasını çok isterim tabii

Gözünaydın canım maşallah

Hayırlı olsun sağlıkla ilerlesin inşallah
Kıymetli gebeliklerde sezaryen öneriyorlar,,anne ve bebek için hangisi sağlıklıysa o şekil doğum olsun

Kızlar şuanki şekerinizi biliyormusunuz peki açlık tokluk? Şeker yükleme yapılana kadar şuan bi açlık tokluk şekerinize baktırın derim.hamur işleri gevrekler ekmek şekerli ürünler meyveler hepsi şekeri yükseltiyor hamilelikde kimi bu ürünleri daha çok tüketmeye başlayınca şekerde yükseliyor.

1 saat kadar önce çamaşırımda 1 damla ve 2-3 nokta kadar kan lekesi gördüm, peçeteye gelmedi. Hemen acile gittik bebeğimin kalp atışlarını duyduk çok şükür ve doktor miyomun var dedi biliyo muydun dedi hayır ilk defa siz söylüyorsunuz dedim. Çok çok çok küçük bi kanama alanın var ama yanlış yorumluyor da olabilirim polikliniğe de gel baktır dedi (asistan doktor bunu söyleyen) progestan verdi günde 1 kullanmaya başlicam.

Ay gece gece ne güldüm.Alllahta seni güldürsün

Açlık bakıldı 84 cıktı yanlış hatırlamıyosam ve doktorum ilk muayenemde "hamurdan uzak dur" , ikinci muayenemde "şekerden uzak dur" dedi sanırım gebeliğin ikinci yarısında ac gez dicek... ben bu doktordan mi uzak dursam asıl diye düşünmeye basladim

Benim tokluk kan şekeri 80-81 çıkıyor, 5. Hafta tahlillerde de 80 çıkmışti. Kahvaltı falan yapmistim tokluk oluyor herhalde

Kızlar merhaba ikili testi nezaman yaptınız? Onun dışında bu aralar yapılması gereken şeyler nedir acaba ?

Kızlar merhaba ikili testi nezaman yaptınız? Onun dışında bu aralar yapılması gereken şeyler nedir acaba ?
Ikili test için 12 haftalıkken gidicem ben doktorum o zamana çağırdı... yalniz haftaya bebeğimi görmeye gideceğim başka bi doktora çıkacağım..hem bu doktor bana daha yakın bakalim eğer memnun kalacak gibi olursam buna devam ederim diye düşünüyorum.. doktora görücü olarak gidiyorum şimdilik..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…