Açlık bakıldı 84 cıktı yanlış hatırlamıyosam ve doktorum ilk muayenemde "hamurdan uzak dur" , ikinci muayenemde "şekerden uzak dur" dedi sanırım gebeliğin ikinci yarısında ac gez dicek... ben bu doktordan mi uzak dursam asıl diye düşünmeye basladim
1 saat kadar önce çamaşırımda 1 damla ve 2-3 nokta kadar kan lekesi gördüm, peçeteye gelmedi. Hemen acile gittik bebeğimin kalp atışlarını duyduk çok şükür ve doktor miyomun var dedi biliyo muydun dedi hayır ilk defa siz söylüyorsunuz dedim. Çok çok çok küçük bi kanama alanın var ama yanlış yorumluyor da olabilirim polikliniğe de gel baktır dedi (asistan doktor bunu söyleyen) progestan verdi günde 1 kullanmaya başlicam.
1 saat kadar önce çamaşırımda 1 damla ve 2-3 nokta kadar kan lekesi gördüm, peçeteye gelmedi. Hemen acile gittik bebeğimin kalp atışlarını duyduk çok şükür ve doktor miyomun var dedi biliyo muydun dedi hayır ilk defa siz söylüyorsunuz dedim. Çok çok çok küçük bi kanama alanın var ama yanlış yorumluyor da olabilirim polikliniğe de gel baktır dedi (asistan doktor bunu söyleyen) progestan verdi günde 1 kullanmaya başlicam.
Dün kontrolümüz vardı ben ikili test yapılacak diye gittim ama doktorum 1 hafta daha bekleyelim daha net ölçü alırım dedi, haftaya perşembe tekrar gideceğiz. Bu arada öğrendiğim bilgileri aktarayım. 2'li test bebekte herhangi bir sorun olup olmadığını %95 olarak belirliyor, 4'lü test veya Nifty gibi bir çok ismi olan diğer testler ise özellikle çoğul gebeliklerde yaptırılması gerekiyor ve %98 lik bir bilgi veriyor, tekil gebeliklerde bunu yaptıranlar %95 yerine %98 emin olmak isteyenler dedi doktorum. Bu arada artık fasulyeye benzemiyor ufaklık :)
Dün kontrolümüz vardı ben ikili test yapılacak diye gittim ama doktorum 1 hafta daha bekleyelim daha net ölçü alırım dedi, haftaya perşembe tekrar gideceğiz. Bu arada öğrendiğim bilgileri aktarayım. 2'li test bebekte herhangi bir sorun olup olmadığını %95 olarak belirliyor, 4'lü test veya Nifty gibi bir çok ismi olan diğer testler ise özellikle çoğul gebeliklerde yaptırılması gerekiyor ve %98 lik bir bilgi veriyor, tekil gebeliklerde bunu yaptıranlar %95 yerine %98 emin olmak isteyenler dedi doktorum. Bu arada artık fasulyeye benzemiyor ufaklık :) Eki Görüntüle 2217428
Dün kontrolümüz vardı ben ikili test yapılacak diye gittim ama doktorum 1 hafta daha bekleyelim daha net ölçü alırım dedi, haftaya perşembe tekrar gideceğiz. Bu arada öğrendiğim bilgileri aktarayım. 2'li test bebekte herhangi bir sorun olup olmadığını %95 olarak belirliyor, 4'lü test veya Nifty gibi bir çok ismi olan diğer testler ise özellikle çoğul gebeliklerde yaptırılması gerekiyor ve %98 lik bir bilgi veriyor, tekil gebeliklerde bunu yaptıranlar %95 yerine %98 emin olmak isteyenler dedi doktorum. Bu arada artık fasulyeye benzemiyor ufaklık :) Eki Görüntüle 2217428
Yaaa çok güzel maşallah bende haftaya perşembe gidicem daha net ölçü alırız demişti sat'a göre 12+5 olucam bende bakalım hakkımızda hayırlısı olsun inşallah sağlıklıdır yavruşlarımız
Kızlar bişey dicem gülmeyinde dünden beri sağdan sola soldan sağa geçen bi kıpırdama hissi yaşıyorum sanki içten karıncanlanma oluyo gibi bebek olamaz heralde rahimimi hissediyorum bilmiyorum ama dün 5 kere oldu bugünde sabah oldu
Evet gerçekten çok hızlı büyüyorlar. Benim SAT a göre 11+1 deydim ama ultrasona göre 12+0 biraz ilerden gidiyoruz. Cinsiyet için tam anlaşılmıyor bir şey demeyim dedi doktorum ama bütün bilenlerin içine Erkek doğuyor tabi benim de...Hayırlısı bakalım.
Günaydınlar...
E artık yavaş yavaş hissedebiliriz diye düşünüyorum.sonucta hareket edebiliyor baby lerimiz .Bir hafta önce bendede o kıpırdanmalar oluyordu.hatta emindim ama şimdi tam olarak nerde minigim onu bilemiyorum
Artik kasıkta değildir sanirim , göbeğe doğru çıkmıştır degilmi?
ben daha almadım ama alacağım. geçen lcw baktım bulamadım beden. bakalım yakında tekrar bakacağım 2-3 tane tayt ya da pantolon almam lazım. bir de hamile kölotlu çorabı. kızımda nerden aldım hatırlamıyorum ama ona da bakacağım. göbek çıktı bende pantolonlara sığamıyorum. 3 gündür elbise giyiyorum bu sefer de çoraplar sıktı :)acil alışveriş lazım :)
Teşekkür ederim hayır daha önce hiç söyleyen doktor olmadı ki devlet hastanesine gittiğim için sürekli farklı doktorlara muayene oluyorum. Gebelikle büyüyebilir ama zarar verir ya da vermez diyemem dedi, takip edilmesi gerekir dedi. Bir de yanlış yorumluyor da olabilirim demesi kafamı çok karıştırdı, yani kendinden çok emin konuşmadı ama progestanı yine de yazdı. Acaba böylebi durumda progestan kullanmam zarar verir mi ki? Kanama alanı miyomla farklı şeyler değil midir? Anlamadım hiçbi şey
Poliklinikte randevu bulamadım canım özele eşimle gidebilirim çünkü uzak biraz ve adım atacak dermanım yok, bu halde işe geldim. İnşallah Allah hiçbirimize yaşatmasın dün kanı gördüğümden beri ağlayıp duruyorum sinirlerim bozuldu
Bol su için arada bende de oluyor su miktarını arttırıyorum kuzenim doktor ilk üç ay antibiyotik hiç önermiyorum organ gelişimi için iyi değil demişti fakat siz yine doktorunuza danışın