2019 Temmuz Anneleri Gebelik, Ultrason, Testler, Gebelik Takibi

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    250
Kızlar hastaneden ayrıldıktan sonra sigortamı kendim ödüyorum doğum parası alırım değil mi normal sigortalılar gibi
malesef alamazsın diyebiliyorum canım
malulen yaşlılık ölüm aylığı gibi şeylerden yararlanabiliyosun isteğe bağlı sigorta olarak. Çünkü aldığımız doğum parası değil aslında rapor ödeneği çalışmadığın içinde doktor rapor veremez

Anladım canım . Zaten emekli olana kadar oooo:)

Benimde oğlumun adı Metehan :) Bu da erkek olursa Oğuzhan istiyoruz.Kız olursa da Neslihan düşündük
Ay ne güzel biz de Neslihan'ı düsündük ama eşimle ben universitede sinif arkadasiydik ve ayni isimden tanidik olunca vazgectik

bende hamile kaldığımı öğrendiğim zaman yüksek lisans tez dönemindeydim. haziranda teslimim var normalde ama hiç bakamıyorum. sanırım master rüya oldu . nasipse ilerde artık.

bence birazda para i,çin istiyorlar. ikilide bir sorun olmazsa ikili üçlü istenmiyor doktorlarda öyle diyor . eğer yaşınız 40a yakınsa olabilir ama.
bide ikili daha güvenilirmiş bi nebzede olsa 3lü 4lüde risk artarmış bi sorun çıkmadıysa ikilide üçlüyü önermiyolar ne kadar az test o kadar az kafa karışıklığı valla canım arkadaşta ilk kez duydum bende şok oldum

bende hamile kaldığımı öğrendiğim zaman yüksek lisans tez dönemindeydim. haziranda teslimim var normalde ama hiç bakamıyorum. sanırım master rüya oldu . nasipse ilerde artık.
bebiklerimiz daha önemli yapamasan bile bu kadarmış dersin canım

Kızlar bu göbekler ne zaman çıkıcak ? benim iç karnım mı geniş yoksa kilo mu almıyorum diye anlamadım

Benim hafif göbeğim var, bugün doktorda tartıldım hiç kilo almamışım yani bulantı ve kusmalardan dolayı 4 kilo vermiştim hala verdiğim kilodayım, hala yiyemiyorum çünkü. Eşim de hep göbeğin bu hafta çıkar mı diye sorup duruyor benden hevesli Ben korkuyorum, çünkü işe gidip geldiğim yol epey uzak, bazen arabayla bazen otobüsle gelip gidiyorum ama halim olmaz kendimi taşıyamam diye korkuyorum.

Haftaya cumartesi yine kontrol hakkım var bi daha gidip onu da sorayım 19 mayıstaki hocaya bari. iki doktor ayrı ölçümler yapmışlar çünkü, özeldeki bpd bakmamış devletteki crl bakmamış :) ve cinsiyeti özeldeki söyledi, kesin mi acaba haftaya falan daha netleşir mi ya da değişir mi diye sorduğumda da trip attı kadın, cinsiyeti niye değişsin bebeğin yahuu diye

canım bildiğimkadarıyla 30 yaş risk grubu değil. 35 dan sonra risk grubuna giriyor.
İşte hani 3lü testi riske göre yaptırıyorsa -öyle bi şey demedi ama- bi tek en yakın olan risk o canım. Yaş riski 1:593, ense kalınlığı da 0,9 mm gayet iyi dedi.
Diğerleri de şöyle:
Kombine trisomy 21 riski: 1:8067
Trisomy 13/18 + NT <1:10000

Ben de 35 üzeri risk grubu diye biliyorum. Hayırlısı olsun Allah hepimize bebeklerimizi sağlıklı sıhhatli kusursuz bi şekilde doğurmayı büyütmeyi nasip etsin inşallah.

Ben instagramdaki normal doğum videolarından sonra heves ettim ama biraz daha düşünmem lazım galiba...

Evet benimde doktorum ikiliden sonraki testlere gerek yok dedi. İki doğum arası 1 yıl olursa akraba evliliği ve yaş durumu olursa o zaman öneriyorlar.

bence birazda para i,çin istiyorlar. ikilide bir sorun olmazsa ikili üçlü istenmiyor doktorlarda öyle diyor . eğer yaşınız 40a yakınsa olabilir ama.

Canım devlet hastanesindeki doktor söyledi 3lüyü bildiğim kadarıyla hastanede yapılabilen bi test ama dışarda ücretli mi yapılıyor ki? Ben rutin olduğunu biliyorum hatta birçok gebelik sitesinde vs de öyle okudum. Ama doktorların fikir ayrılıkları her konuda olabiliyor, belki de bu doktor biraz garanticidir önlem amaçlı yaptırmak istiyordur ki zaten ben de istiyorum yani bebeğime zararı olmayacak her testi yaptırmak istiyorum. Ben tek bi doktorun lafına bile güvenemiyorum mesela, onlar da insan hata yapabilirler ve hata ciddi bi şeye malolabilir diye düşünüyorum. Çok sağlıklı bi düşünce tipi değil ama çok yoruyor :)

Benimde ilk hamileliğimde 2li 3lü 4lü şeker testi allah ne verdiyse yaptı doktorum yine aynı doktora gittiğim için yine yapmasını bekliyorum 3-4 lü testi

Evet benimde doktorum ikiliden sonraki testlere gerek yok dedi. İki doğum arası 1 yıl olursa akraba evliliği ve yaş durumu olursa o zaman öneriyorlar.
ben 3 ayrı doktora gittim 3üde aynı şeyi söyledi banu çiftçi kaan kocatepe gibi bi çok kadın doğum uzmanını takip edip dinliyorum hiç biri de aksi söylmedi demekki arkadaşın doktoru farklı bakış açısına sahip

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…