2019 Temmuz Anneleri Gebelik, Ultrason, Testler, Gebelik Takibi

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    250
Benimde ilk hamileliğimde 2li 3lü 4lü şeker testi allah ne verdiyse yaptı doktorum yine aynı doktora gittiğim için yine yapmasını bekliyorum 3-4 lü testi
hayır bişey mi gördü yaptı o var canım. Şöyle bişey var bunlar kesin sonuçlu testler değil biliyoruz. Fikir sahibi olabiliyoruz. Örnek veriyorum ikilin temiz çıktı 3lünde ya problem çıkarsa aslında bi problem yoksa bu insanı aşırı aşırı yıpratır. İkili temizse tamamdır diyor bi çok doktor anlayamadım valla

Bugün bende doktora dedim henüz hissedemezsin dedi.
senin plesantan bebeğin önünde dahada geç hissetmen gerekir
bende uzandığımda hissediyorum ama doktorlar öyle demiyor
istediklerini söylesinler canım. biz ne yaşadığımızı ne hissettiğimizi biliyoruz sonuçta. Doktorların bu konuda ezberden konuşduklarını düşünüyorum

Kuzum ben hissediyorum 10.haftadan beri, ama benim ikinci gebelik, böyle vucuduna hafif bir tüy değmiş gibi cok güçsüz ama bebek harekti olduğuna eminim..
evet canım benimde ikinci gebeliğim. bazen sanki kaburgamın altına girmeye çalışıyor gibi hissediyorum tüy müy değil tosbik gibi geliyo bana bildiğin

Canm ben 10. Haftadan beri hissediyorum tabi ozamanlae daha netti cunku kasiklarimda yag katmani yok cok kolay hissediyordum :).
Ama rahim göbek tarafina ciktikca az hissediyorum sanirim yağ tabakasi hissetmemi engelliyor
olabilir canım. bende iyice zayıfladım bir deri bir kemiğim adeta. Sanıyorum bu hamileliğimin ilk aylarının biraz ağır geçişinden. Ama eminim son aylarda bir kaç kilo alacağım insaAllah. Çünkü kızımda son aylar iştahım tavan yapmıştı, ilk aylara nazaran her gördüğümü yiyordum . Amaaan iyi geçsin de bulantılarım vs olmasında kilo alayım .

Benimde ilk hamileliğimde 2li 3lü 4lü şeker testi allah ne verdiyse yaptı doktorum yine aynı doktora gittiğim için yine yapmasını bekliyorum 3-4 lü testi

Bu testlerin arasında güvenilirliği en yüksek olanın 4lü test olduğunu söyledi doktor. Risk ihtimali çıkarsa amniyosentez de yaptırmayı düşünürüm. Doktor her ihtimale karşı söylemiş de olabilir çünkü dediğin gibi hepimiz biliyoruz ki test sonuçları kesin değil, 3 testin sonuçlarını da alıp yorumlamak istemiş de olabilir, yarın öbürgün bi karar vermek zorunda kalırsam sorumluluk altında kalmak istememiş de olabilir. Yani risk varsa kanunen söylemek zorunda diye biliyorum, değil mi? Bunu kendisi de biliyodur diye düşünüyorum, risk düşük diye geçiştiremez.

Yok bişey görmedi gayet sağlıklıydı ve sağlıklı doğdu çok şükür ama benim doktor aşırı titiz ve garantici biri ben ona bağlıyorum

Evet katılıyorum doktor 3-4lü testi yaptırmayıp bu sefer çocukta sorun olsa bu sefer anne baba doktora bu testi neden yaptırmadınız demesin diye bazı doktorlar işi garantiye alıyor olabilir

Bak diyorum ki doktorun farklı görüş açısına sahip olabilir garanticidir görmek istemiştir vs vs tabiki son karar yine annenin sana yaptıralım diye önermiştir insiyatif sende sadece bak bi kaç video atabilirim dinlediklerim kadarıyla 2lisi temiz çıkan 3lü 4lü yaptırsın demiyolar yaptırabilir ama gerk yok diyolar ki burda tabiki nihayi karar senin
Zaten herşey kafa karışıklığı acaba nasıl çıkıcak iyi mi kötü mü bebek sağlıklı mı bir sürü soru işareti çok şükür ikilin temiz çıkmış ben bu stresin altına şahsen tekrar girmezdim görüş meselesi saygı duyuyorum bana önermediler çok şükür bin şükür

Yok bişey görmedi gayet sağlıklıydı ve sağlıklı doğdu çok şükür ama benim doktor aşırı titiz ve garantici biri ben ona bağlıyorum
valla biraz da anne düşünülmeli Allah göstermesin olmayan bi hastalıkta var denilebiliyor bu testlerde kafa karışıklığına gerek yok diye düşünüyorum şahsi fikrim böyle he yaptırır yaptırmaz o annenin kararı bişey diyemeyiz .

ben erkek olursa diye 3 isim düşünmüştüm Aren Eymen Tuna canım :) hala daha vazgeçmedim kesin değil cinsiyeti diye kız olursa ismi hazır Nisa olucak nasip olursa :)
Benimde kız olsaydı mira koyucaktım.ama erkek isimlerine ısınamadım daha:)

Evet olmayan hastalıklara var denildiği bir kaç tanıdığıma oldu çok şükür ki benim temizdi diğerlerini de açıkçası korkmadan yaptırdım. 2 li temiz çıkınca doktor 3lü ve detaylı usg yapalım dedi bende itiraz etmedim. Tabii ki bi sorun bi hastalık var denmiş olsaydı da tek doktorla kalmaz bir kaç doktora muayene olurdum.

Ben instagramdaki normal doğum videolarından sonra heves ettim ama biraz daha düşünmem lazım galiba...
instada popüler olduğundan beri aşırı yoğunlaştı ben ilk gittiğimde bukadar yogun değildi. Muayenelerde daha ilgiliydi. Şimdi bir yandan doğuma koşuyor bir yandna muayene ediyor :)

ikili temiz çıktı bi 21. haftada detaylı ultrason bide şeker yüklemesi tamamdır Allahın iznyle başka bi test önermedi neyseki

bende hamile kaldığımı öğrendiğim zaman yüksek lisans tez dönemindeydim. haziranda teslimim var normalde ama hiç bakamıyorum. sanırım master rüya oldu . nasipse ilerde artık.
Bence simdiden bitirmelisin bebekli bir hayatta master tezi çok zorlar ben ogluma 6-7 aylikken tezimin savunmasını vermistim sonrasina iyi ki birakmadim dedim son bir gayret zaten temmuzda gelecekler haziranda bitmis olur tez savunman

Hadi gozunuz aydin artik inan bence 2 kizdan sonra oglan cpk iyi olmustur darisi da bana insallah.
Birsey soracagim kac haftaliksin canm acildeki doktor cinsiyeti oyle soyluyormu ki ne sikayet uzerine gitmistin
Kizlar bgun acil gttim yarindi randewum oglum oluyor darisida tum isteyenlern basina

Evet katılıyorum doktor 3-4lü testi yaptırmayıp bu sefer çocukta sorun olsa bu sefer anne baba doktora bu testi neden yaptırmadınız demesin diye bazı doktorlar işi garantiye alıyor olabilir

Evet devlet hastanesindeki doktor yaptıralım diyen, büyük ihtimalle şikayet vs durumları olmasın memuriyetlerinde sorun yaşamasınlar diye bu konularda garantici olmuşlardır diye düşünüyorum. Ben de testleri temiz çıkıp hasta çocuk doğuran, riskli çıkıp sağlıklı çocuk doğuran çok kişi okudum da duydum da, Allahtan gelene karşı konulmaz tabii ki, elimde olan bi şey varsa da yapmak isterim.

Evet işte ben de aynı şeyleri söylüyorum, doktorun garanticiliği olabilir, risk almak istememiş olabilir, bunları yaptırıp yaptırmamak annenin kararı. Ha bana kalırsa yaptıralım demeleri de gerekir çünkü 2lide kesin tanı konamazken neye güvenerek sonuçların temiz yaptırmana gerek yok diyebilirler ki, ben şahsen güvenilirliği daha yüksek olan 2 testi bende es geçmelerini istemem. Çünkü her birinde extradan yeni bir farklı değere bakılıyor diye biliyorum. Doktorum önermese de yaptırmak isterdim. Olmayan hastalık var da denebiliyor doğru, öyle bi durumda da başka doktorlara giderim kesinliği daha yüksek başka testler yaptırırım. Yani aslında senin 2li testi yaptırmandaki amaç neyse benim 2-3-4lü testi yaptırmamdaki amaç aynı canım. Allah sağlıklı sıhhatli evlatlar versin hepimize.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…