Denemek için mi normal istiyorsun. İkiz gebelik tekil gebeliklere göre riskli oldugu için genelde sezaryen yapılıyor ve 38.haftada alınıyor. Ben olsaydım riske atmazdım yaniAmin canım ya inşallahtüm kosullar iyi olur da en azından denemedim demem normal cok istiyorum
Doktorum uç hafta sonra beni perinotoloğa yönlendirecek
Sebebi de yedi sene önce oğlumun doğumsal sorunlarla dünyaya gelmesi bebebigimin hasta olduğunu doğumda öğrendim çünkü ne ikili testlerde ne usg de hiç bişey görünmedi sezaryen esnasında çocuğumu gördüğümde yuksek tansiyondan beyin kanaması geçiriyordum az kalsın
Şimdi kafam çok karışık ister istemez yine olurmu diye düşünüyorum doktorum ısrarla baktır öyle birşey varsa hic olmazsa kendini bu duruma alıştırırsın diyor bilmiyorum öğrenmeli miyim
Evet ne olursa olsun nasıl olursa olsun o benim yavrum nefesi yeter
Ama ters giden bişeyler varsa hamilelik boyunca kafama takıp stres yapıp bebeğime zarar vermek istemiyorum
Sizce gitmeli miyim? gerçekten ne yapmam gerektiğini düşünemiyorum bile bu dönemde.
Ayrıntıya gerek yoktu canım bebeğimin fiziksel sorunları vardı bir değil iki değil ultrason da bile dikkatli bakılsa görülecek türden dogumumu yapan doktor çok şaşırdı hayretler içinde kaldı o kadar doktora gitmişsin nasıl anlamadılar diye.O zaman ayrintili yapilmamisdi anladigim kadariyla. Bence gidin ayrintili ultrasona girin tum organlari incelensin. Tabi ki her kosulda evladin ama daha once dogumda sokla karsilasmissin. Tabi ki insallah sagliklidir ve kendini hazirlaman gerekmez kotu bir duruma ama bilmekte fayda var.
Ben 2 li 3lu 4lu testi yaptirmiyorum cunku sadece olasilik veriyor kafa karistiriyor. Baska kesin sonuc veren testler var onlari da dusunebilirsiniz belki.
Doktorum burun ve ensesine bakacak ve ayrintiliya girecegim vakti geldiginde. Ayrintili da bir sorun gorulurse takip ediliyor. Mudahele gerektiriyorsa dogum sirasinda ona gore doktor ve ekip oluyor. Bence onemli
Merhaba.bence gidip tum kontrolleri yaptirin cunku yasadiginiz o soku allah korusun tekrar dogum sirasinda yasasaniz bu bence daha zor.simdiden hazirlamakla ayni degil gibi geliyor bana.ama bu gene ayni seyleri yasayacaginiz anlamina gelmez.Bu sefer saglikli bir gebelik geciriyorsunuzdr umarimDoktorum uç hafta sonra beni perinotoloğa yönlendirecek
Sebebi de yedi sene önce oğlumun doğumsal sorunlarla dünyaya gelmesi bebebigimin hasta olduğunu doğumda öğrendim çünkü ne ikili testlerde ne usg de hiç bişey görünmedi sezaryen esnasında çocuğumu gördüğümde yuksek tansiyondan beyin kanaması geçiriyordum az kalsın
Şimdi kafam çok karışık ister istemez yine olurmu diye düşünüyorum doktorum ısrarla baktır öyle birşey varsa hic olmazsa kendini bu duruma alıştırırsın diyor bilmiyorum öğrenmeli miyim
Evet ne olursa olsun nasıl olursa olsun o benim yavrum nefesi yeter
Ama ters giden bişeyler varsa hamilelik boyunca kafama takıp stres yapıp bebeğime zarar vermek istemiyorum
Sizce gitmeli miyim? gerçekten ne yapmam gerektiğini düşünemiyorum bile bu dönemde.
Bende ikiz annesi olacağım inşallah, ilk iki Doğumum normal ve dikişsiz olduğu için ikizlerin de normal olacağını söylüyor doktorum.. kendimi normal için hazırlıyorum ama öncelik bebeklerin sağlığı son anda ne durumda oluruz bilinmez her ihtimale hazırlıklı olmalıyız :) geçen yıl kuzenim, ondan önceki yıl bir arkadaşım ikiz bebek doğurdu son ana kadar normal beklendi birinde açıklık yeterince olmadığı için diğeri de bebeğin sağlık probleminden dolayı sezeryana alındılarKızlar ben çok kafaya takmaya başladım ikizlerde anne sağlığı ve bebeklerin pozisyonu uygun olsa da hep sezeryan mı yapıyorlar
Allah korusun sağlıkla alırsınız kucağınıza bebeğinizi inşallahAyrıntıya gerek yoktu canım bebeğimin fiziksel sorunları vardı bir değil iki değil ultrason da bile dikkatli bakılsa görülecek türden dogumumu yapan doktor çok şaşırdı hayretler içinde kaldı o kadar doktora gitmişsin nasıl anlamadılar diye.
bende ayrıntılı baktırmak istiyorum tekrar aynı şoku yaşamak istemiyorum ama hamilelik boyunca bunun stresini yaşamak ta var işte
İki bebişte baş gelişse plesantalar engel olmuyosa çatın müsaitse kesinlikle ve kesinlikle normal isterdim risk diye bişey yok oldu ki yapamıyosun tamam artık sezeryan diyorlar canım zatenKızlar ben çok kafaya takmaya başladım ikizlerde anne sağlığı ve bebeklerin pozisyonu uygun olsa da hep sezeryan mı yapıyorlar
İnşallah öyle olur teşekkür ederimMerhaba.bence gidip tum kontrolleri yaptirin cunku yasadiginiz o soku allah korusun tekrar dogum sirasinda yasasaniz bu bence daha zor.simdiden hazirlamakla ayni degil gibi geliyor bana.ama bu gene ayni seyleri yasayacaginiz anlamina gelmez.Bu sefer saglikli bir gebelik geciriyorsunuzdr umarim
Suan nasil cocugunuz? Ne gibi bir anormallikle dunyaya geldi?
Amin Allah razı olsun Rabbim kimseyi yavrusuyla sınamasın inşallahAllah korusun sağlıkla alırsınız kucağınıza bebeğinizi inşallah
Ben tam 11 haftalığım doktor %60 erkek dedi uyuyordu uyandırdı öyle baktı küçücük bir çıkıntı var dedi muhtemelen erkek dediHaftasonu ikilitest için gittik bizde ama cinsiyeti söylemedi doktorTahmin edebilecek varmı
Zencefil in çok tuketirsen sıkıntı olabiliyor canım az miktarlarda koy çayına, sanada çok geçmiş olsun bütün gebeler iyileşsin inşallah bu durumda olmak çok zorGeçmiş olsun canım.tessekur ederim ben gün geçtikçe daha fena olmaya başladım. Bende zencefil limon içiyorum acaba istedigimiz kadar icebilirmiyiz iyi geliyor mide bulantisinada.
Cok buyuk seyler atlatmissiniz gercekten.Cok gecmis olsun insallah ayni seyleri bir daha yasamazsinizİnşallah öyle olur teşekkür ederim
Sağ bacağında kaval kemiği yoktu bacak yoktu nerdeyse sağ elinde orta parmağı yok bağırsaklarında ciddi sorunlar vardı ve anüsü yani yoktu yani dışkılayamıyordu ve kalbinde dört delik vardı böbrekleri bundan dolayı da hasar görmüştü çok şükür bir çoğunu atlattık onlarca ameliyat geçirdi yavrum hala da öyle devam ediyoruz bu yüzden sekiz yıl çocuk düşünmedim tedavileri bitsin diye bekledim ama ömür boyuda bu devam edecek parmağı için yapılacak bile yok zaten alıştı yavrum bu duruma
Şimdiki bebeğim de sorun olsa da zaten Allahın takdiri yine alıştırırm kendimi bu duruma öğrenmek bişeyi değiştirmicek bizim için en azından hamileligim stressiz geçsin istiyorum
Tatlım benim biri kuz, diğeri ise ısrarla göstermiyor :) 2 hafta sonra cinsiyet için birdaha gidicem:) biri 3 gün büyük. Senin nasıl?İkizlerden cinsiyeti belli olan var mı sürekli okuyamıyorum, bize 1 kız 1 oğlan geliyor inşallah
İnşallah ne ben nede hic bi anne bunları yaşamasın çok sağolunCok buyuk seyler atlatmissiniz gercekten.Cok gecmis olsun insallah ayni seyleri bir daha yasamazsiniz
Diğeri de gönlüne göre olur inş canım hemen göstersin ufaklık merakta bırakmasın sizi :) bizimde aralarında 3 gün var her ölçümde fark aynı değişmiyor oğlan büyük kız küçük, biri 80 mm diğeri 72 mm’di 12 haftada..Tatlım benim biri kuz, diğeri ise ısrarla göstermiyor :) 2 hafta sonra cinsiyet için birdaha gidicem:) biri 3 gün büyük. Senin nasıl?
Gecmis olsun parol ,burun spreyi olarak bruno dogal okyanus suyu fisfisli olani veya serum fizyoojik burun icin.Ben hiç doktora gitmedim .yatamadim ben bu gece sabaha kadar burnumntikali nefes alamadım uyku tutmadı baş agrisindan ölüyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?