2019 Temmuz Anneleri Gebelik, Ultrason, Testler, Gebelik Takibi

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    250
Ben hiç anlamam bildiğim teori de yok sadece his :)) inşallah ama inşallah gönlüne göre olur :)

19-23 haftaları arasında canım 2 boyutlu ultrasonla yapılıp renkli 4 boyutlu olarakta bakıyolarmış yani

Benim perinatologum 22. Haftayarandevu veriyor. Barsaklar omurilik beyin kalp kaçağı plasenta damarı rahim ağzı amniyo sıvısı kısaxası sana ayrıntılın 2-3 sayfa rapor yazıyor bebekle ilgili. Önerisi varsa öneri sunuyor. Sana ultrason yaparken olan görüntülerin cdsini veriyor 3 boyutlu foto veriyor. Yaklaşık 30-40 dk sürüyor. Giderken tok gitmen lazım mümkünse 1 mini çikılata yiyin bebiş hareketli olsunki görüntü versin ölçtürsün diyorlar

Kızlar detaylı ultrason=ayrıntılı ultrason 11,14 uncu haftalar arası olmuyor mu? Farklı şeylerden mi bahsediyoruz ?

Kızlar detaylı ultrason=ayrıntılı ultrason 11,14 uncu haftalar arası olmuyor mu? Farklı şeylerden mi bahsediyoruz ?
canım o ikili tarama testi bebeğe bakılıyor evet ense kalınlığı omurgası kafatası burun kemiği falan
ayrıntılı ultrason iç organlar kalp beyin eller ayaklar vs inceleniyor 19-23. haftalar arası

sen sürekli perinatoloğa gidiyorsun sanırm ? çünkü kadın doğum doktoruda yapabilirmiş işin uzmanı birinede gönderebilirmiş henüz onun bilgisini almadım bu gittiğimde sorucam perinatoloğun yapması çok çok güzel

Ben ilk hamileligimde gittiğim yerde bem ense kalınlığı burun falan hem bütün organlar tek tek incelemişti dr. Ultra park diye bi yer ayrıca ayrıntılı girmedim daha sonra ve bundada ayni yere gitmeyi düşünüyorum. Bizimki hepsi bi arada o zaman .. Anladım teşekkürler meylen

14. haftada detaylı ultrason mu bakıldı yani ? amniyon sıvısının artmasını bekliyolarmış ki bebek net görünsün organları gelişsin vs buda ancak 19. haftadan sonra mümkün oluyomuş şaşırdım canım

Canm bu konuda bilgin varmi biz kucuk bir kahvalti dukkani açtık isveren olarak ben gözüküyorum bagkurlu oldum bu sebepten benim dogum icim yararlanabileceğim avantajlarim varmi acaba
doğumdan önceki 1 yıl içinde 90 günlük priminin ödenmesi şartı var yani şimdi bi yere girişini yaptırsan analık iş görmezlik ödemesi alabilirsin

Canm bu konuda bilgin varmi biz kucuk bir kahvalti dukkani açtık isveren olarak ben gözüküyorum bagkurlu oldum bu sebepten benim dogum icim yararlanabileceğim avantajlarim varmi acaba
canım hayırlı olsun öncelikle bol kazançların olsun
bildiğim kadarı ile rapor parası normal şartlarda hastalık iş görmezlik ödeneği alamazsın
analık meslek hastalığı gibi durumlarda alabiliyosun diye biliyorum bi araştır iyice onu sen boşuna yanmasın paran

Sagol canm Allah razi olsun
Nerelerden bilgi alabilirim.
aslinda esim isletiyor ben zaten calismiyorum ama isveren olarak bagkurum odeniyor
hani çalışan kadinlarin dogum sonrasi belli aylar calismadigi halde maaslari ödeniyor ben bu sekilde yararlanamam dimi

21 24 arası bakılıyor. Farklı cihaz değil ama radyoloji uzmanı bakıyor. Bazen kadın dogumcuya perinatolog da bakıyor ama genelde radyoloji uzmanları bakıyor. Tum organlar inceleniyor. Ayrıntılı usg onemli bebeğin tedavi edilebilir hastalıklarını tespit edıyor. Bazı bulgular ıkı ve ya 3 tane olursa genetık bozukluk olabılır dıyorlar doktorlar ama bu da sadece bir ihtimal tabi. Ama örneğin elinin içine bakılıyor tek çizgi varsa bu down sendromu oldugunu gosterıyor. Yarık dudak damak vs var mı bakılıyor. Kısacası cok onemli yani:)

örnek veriyorum biz hastalandık 10 gün raporluyuz devlet bize bunu ödüyo ama bundan yararlanamazsın bahsettiğim o kuzum hani 8 hafta doğum önce 8 hafta sonra rapor hakkımız var ya analık iş görmezlik ödeneği diye geçiyo normal sskda bağkurdada bu geçerli alabiliyosun diye biliyorum yasa gün gün değişiyo bağkurlada çok ilgili değilim yanlış yönlendirmim
muhasebenizi tutan biri vardır ona söylesin eşin detaylı bi araştırsın

bilmiorum bende sonra yapıldığını yeni duydum açıkçası .. Hangisi doğru hangisi yanlış bilmiyorum gerçekten . .

bilmiorum bende sonra yapıldığını yeni duydum açıkçası .. Hangisi doğru hangisi yanlış bilmiyorum gerçekten . .
ikili önemli değil sonuç %100 değil ama bu çok çok önemli istersen doktoruna bi danış ona göre kararını verirsin
burdaki ablanın torununda 3 tane kis tespit edildi mesela 22. haftasında ona göre hareket edicekler

Tamam canm cok sagol evet muhasebecimiz var simdilik hamile olduğumu kimse bilmedigi icin gec kalmayayim die ona sormadim ilerleyen haftalarda ordan detayli bilgi aliriz ozaman cok tesekkurler

Tamam canm cok sagol evet muhasebecimiz var simdilik hamile olduğumu kimse bilmedigi icin gec kalmayayim die ona sormadim ilerleyen haftalarda ordan detayli bilgi aliriz ozaman cok tesekkurler
tabiki zaten 32. haftadan önce rapor alamıyosun o zamana kadar vaktin var :) evde olduğun için izin süresi önemli değil önemli olan 16 haftalık analık rapor ödemesi yapılıp yapılmadığı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…