2019 Temmuz Anneleri Gebelik, Ultrason, Testler, Gebelik Takibi

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    250
benim bahsettiğim zaten açılmaya yönelik perine esnemesiyle ilgili hareketler tabiki ondan olmuş olabilir ama denk gelmişte olabilir sağlıkla gelmiş ya dünyaya gerisi önemli değil

Hareketler her bünyede aynı tepkiyi vermiyor diye düşünüyorum ben
neden vermesin ki çatı müsaitse ve normal yollardan doğum gerçekleşecekse belirli başlı şeyleri var doğum koçları doktorlar hep aynı şeyi söylyolar mesela hastaneler de boşuna plates topu verilmiyor açılma kolaylaşıyor yürüyüş merdiven inme çıkma yardımcı doğum esnasında sıcak uygulama yağlarla perine masajı bunların hepsi doğumda esnesin ki yırtılma kesik olmasın diye yardımcı
senin dediğine şöyle katılabilirim normal doğum olmicaksa olmuyo malesef haklısın

53olmustum 2 haftada 55 oldum bulantilar hafifleyince asermeler başlıyor :/ ve bianda gobegim çıktı

Evet vajinal dogum kişinin elinde olan bir şey değil. O kadar cok sancım vardı ki 1 cm bile acılma olmadı catım genişti rahatlıkla dogurabılırdım bebegım normal boyutlardaydı sancım vardı nişanım suyum gelmişti ama açılma olmuyordu.Doktorlar bıle sasırıyordu bu sancıya 1 cm bıle acılmaz mı dıye.Genelde doguma gıderken zaten 2 3 cm acılma oluyor o zaman işe yarayabılır

demekki senin istisna canım şanssızlık olmuş evet bazen kişi elinde değil ama kolaylaştıran şeylerde var yok değil. Arkadaşın suyu geldi hastaneye gidildi sancısı vardı gittiğinde 4 cm açıklığı varmış zaten
Önemli olan sağlıkla dünyaya gelmeleri evet vajinal çok istiyorum ama sezeyanda yaparım yani problem değil

Ben 36.haftada basladım 3 gun yaptım 4.gun suyum geldi.Bu sefer yuruyusten baska bir şey yapmayı dusunmuyorum

benim de ilk hamileliğimde 36+6 da su geldi Ben de hala ayakta namaz kılıyordum kendimi suçladım ama ebe alakası yok dedi normal doğdu bebek ikinci de 39 da normal doğdu onda da aynıydı her şey su gelmeden 6 cm açıklık oluşmuştu
sanırım herkeste ayrı etkiler var aynı kişi de bile farklı doğum başlangıcı oluyor gibi geldi bana..

Dogum kader tabi demek ogun dogası varmıs:)Bu sefer sadece yuruyus yapacagım. Aslında normal dogum sezeryandan sonra rısklı olmasa denemeye dusunurdum ama arada 2 sene bıle yok o yuzden kan kaybı rahmi kaybetme gibi riskleri var benım de sezeryan olacak. Ama planlı degıl. Gene suyumun gelmesini sancımın olmasını bekleyecegım. Doktorum bunun bıle rısklı olduğunu soyledi ama dogacagı gune ben degıl kendı karar versın ıstıyorum tabı Allahın izniyle

Cok dogru hem soyluyor doktorlar her dogum farklı kişiler aynı olsa bile. Gidişat rahmin durumu bambaşka oluyor her gebelikte. Bana da doktorum suyum gelene kadar aslında en azından 1 2 cm acıklıgın olması gerekırdı dedı ama yok olmadı mı olmuyor

Canım zaten cıdden bebek karar verıyor yani kader biraz da. Saglık olsun da muhım degıl. Genelde derler ki ninelerğmiz tarlada dogurmus nasıl dogurmus falan. Ama o eski kadınlara sorsan kac cocugun var dıye ornegın 6 tane sag 3 tane ölü der 5 tane sag 2tane ölü der. İşte o 2 ölü 3 ölü bebek aslında sezeryanla dogası gereken ama imkansızlıktan normal dogdugu için ölen bebekler. O yuzden vajınal dogum tabiki iyi ama sezeryan da cok öcü değil.Amaç anne bebek saglıgı gerisi teferruat

ben sadece dikiş acısı çekmektense doğum sancısı çekmeyi tercih ederim isteme sebebim sadece bu kesinlikle ya sağlıkla kavuşalımda gerisi hiç sorun değil

Kızlar şimdi geldim doktordan trisomi 1/2 ydi ya normalmiş cıkabilcek en düşük risk oranları cıkmış çok şükür.1/2 yi görünce endişelenmiştim:) cinsiyetinide topukları ve kordonuyla bayaa iyi sakladı:) haftaya birdaha gidicez geçen sefer erkeğe benziyor demişti ama emin değildi.nezaman öğrencez bakalım

diyetisyen e gitsem bi git surdan der mi ki benimde 54 56 ayni yani tabi buçuklu rakamlar
Yoo beslenme önerisi alabilirsin canım liste falan ama gerek var mı sen bilirsin çünkü az çok belli dikkat etmemiz gereken şeyler benim karşı koyamadigim şekerli seyler

ben sadece dikiş acısı çekmektense doğum sancısı çekmeyi tercih ederim isteme sebebim sadece bu kesinlikle ya sağlıkla kavuşalımda gerisi hiç sorun değil
Ben de sezeryandan çok korkuyorum ama hipertansiyon hastası olarak sanırım zorunlu seçenek bu olacak

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…