2019 Temmuz Anneleri Gebelik, Ultrason, Testler, Gebelik Takibi

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    250
Kızlar siz kahve iciyormusunuz ben bi kaç günde bi sütlü kahve içiyorum.kendimi suçlu gibi hisediyorum zararı varmıdır.
Canım günde bir fincan dan zarar gelmez.abartmadigin sürece.ben de sade türk kahvesini iki üç günde bir fincan içerim.hatta türk kahvesinin bebek zeka gelişimine olumlu katkısı olduğunu duymuştum.

Kızlar az önce doktordan geldim bebekler çok iyi içim rahatladı bugün çok hareketlilerdi Doktor bu haftadan itibaren sigorta destekli ultrason yapılmadığını, yaptırmak istiyorsam özel ödemem gerektiğini söyledi 40€ muş ödedim ben de Bebekleri görücem diye hevesle gitmiştim görmeden dönseydim çok moralim bozulurdu. Trde nasıl ücretli mi ultrason?
3 hafta sonra detaylı usg yapıcakmış, sonra perinatologa yönlendirecekmiş bir de o bakacakmış ve her ikisi de ücretsizmiş
Her ay kontrole gidecekmişim ama bebekleri görmeyecekmişim. Napıcam o zaman bebekleri görmeyeceksem? Bari kalp atışlarını filan dinleseler de iyi olduklarını bilsem
Son haftalarda tekrar sigorta destekli usg giriliyormuş veya riskli gebelikse sigorta ödüyormuş. Benimki riskli gebelik değilmiş her şey yolundaymış o yüzden gerek yokmuş.
Rahim ağzına bakar mısınız dedim hiçbir sorun yok her şey yolunda diyip tuhaf tuhaf suratıma baktı
Kilom nasıl diye sordum gayet iyi sadece 2 kilo almışsın dedi. Ama ilk 3 ay çok aldım sorun olur mu dedim. Aşırı alsan biz zaten uyarırız idrar sonuçların filan her şeyin iyi dedi.
Bugünkü randevumda bir garip geçti yani

Burda usg için ayrı para alınmıyor yani benım yaşadığım yerde tr de .. sigortalıyım 60₺ ödeyip usg yaptırıyorum,sorularımı soruyorum,ilaçlarımı yazdırıyorum :) ayrıntılı usg benım dr yapıyor almıyor para
Bende toplam 3kg almışım böyle gidersek iyi

Anladım sonunda kızlar, cok mercii

Canım turkıye de devlet hastanesi ve özel hastaneler var.Ayrıca muayenehaneşer var onlar da özel sayılır.Sigortalı isen devlet hastaneleri ücretsiz. Ama durumları içler acısı. Özel hastaneler ise bulunduğun sehre semte doktora göre değişiyor. Ben bursadayım en ucuz 80 tlye duydum en pahalı 800 duydum. Ayrıntılı usg için de ya radyolog ya da perinatolog bakıyor. O da devlette ücretsiz ama 5 dk sürüyor riskli değilse radyolog riskli ise perinatolog bakıyor ve üstün körü. Ama özelde yarım saat inceliyor. Yine Bursa da en ucuz 320 ye buldum ama en pahalı kactı bılmıyorum. 2017de en pahalı 1240 tlydi.

Aa neden öyle ki bende almanyadayim ilk kez duydum böyle bisey herşeyi sigorta ödüyor diye biliyorum hatta 4 d ultrasonu bile yaptırırsan 60 euro dedi doktor sigorta geri verebilir sana dedi.
Sen hangi sehirdesin ben frankfurta yaşıyorum. Bebeği görmeyeceksek niye gidiyoruz ki artık doktora kaldiki senin ikiz takip edilmesi lazım.

Kızlar siz kahve iciyormusunuz ben bi kaç günde bi sütlü kahve içiyorum.kendimi suçlu gibi hisediyorum zararı varmıdır.

Sade türk kahvesi içiliyor hatta son haftalarda tavsiye bile ediliyor. Nescafe gibi işlenmiş olanlar sakıncalı .

Adamlar gayet profesyonel bence. Sorun görmedikleri sürece her seyi doğal akışında bırakıyorlar :))

Türk kahvesinin sancıya iyi geldiğini söylerdi annem hatta eskiden doğum yapan kadınlara veriyorlardı acaba ondan mi .

Türk kahvesinin sancıya iyi geldiğini söylerdi annem hatta eskiden doğum yapan kadınlara veriyorlardı acaba ondan mi .

Evet. Normal doğumu kolaylaştırıcı etkisi varmış. Doğum koclari hep onerir ve icirir

Benim doktorum da ozellikle her gun icmemi istemisti ilk gebeliğimin son haftalarinda.

Ya bir de Ben hep şöyle düşünüyorum. Anne iyiyse bebek de iyi. Kahve anneye kendini iyi hissettiriyorsa içmeli. Mutlu anne=Mutlu bebek
Diğer besinler ve içecekler için de geçerli

Mide bulantılarımdan sonra yanmalar başladı bende. Üç haftadır canım asitli asitli fanta cekiyodu ama o kadar cekiyodu ki olsa da boğazlarımdan geçse yaksa beni diye hayal ediyordum hararetim var cunku. Iki gün önce içtim üst üste üç bardak. Aylardır su içemiyorum zaten. Hararetimi bir aldi ki sorma ohh. Cok mutluyum, bebek de mutlu olmustur ins

Çok sevindim canimmmm şükür sağlıklı ya bebeklerin ne mutlu :) burada da devlet Hastanesi'ne gidersen parasız ama pek ilgili değiller bebek fotoğrafı vermiyorlar ve uzun uzun anlatmiyorlar. Ben özele gidiyorum 3 haftaya bir 90 lira veriyorum ama uzun uzun anlatıyor gösteriyor ve özel ilgileniyorlar . Ve 10 gün içinde tekrar gitmek istersem ücret odemiyorum. Bende bebeğime feda olsun diyorum gidiyorum. Perinatolog a ayrıca gideceğim ayın 14 ünde o da 300 lira istiyor. Şimdiye kadar özel de bir doğum parası harcadık sanırım :) Ben senin yerinde olsam her ay gider bebeğimi görürüm eğer imkanın varsa :)

Ben şimdiye denk çok hastanede yattığım için ve ayaktan da çok serum tedavisi gördüğüm için Iki doğum parası harcadım. Allah kolaylık versin

Napalim sağlık olsun deyip kendimizi avutuyoruz . Her şey onlar için

Oyyy Allah sana da kolaylık versin. İnşallah bundan sonra yatmazsin yeter çektiğin. Çok haklısın her şey onlar için :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…