- 28 Ekim 2018
- 3.112
- 6.728
- 88
Yarın 12 de benim de benim de :)) 10 gün olmadı daha ama olsun ücretsiz görme hakkım var onu kullanicam:)Kızlar benim kontrolde yarın çok heycanlıyım 4 hafta oldu görmeyeli bu gece uyku tutmaz beni
Çok iyiymiş uyumEşimin adı Oğuz yıllar evvel Mete koyarız diyorduk eşim Metehan olsun diyor ama han can gibi uzatmaları pek sevmiyorum. Bu aralar bir de Berkay olabilir mi dedik ama son durak gene Mete olacak sanırım :) Daha once yazmıstım benim adım Hilal kızım Dolunay :) bir kızım daha olsa kesin Güneş olacaktı. Kızımın ismi benimle uyumlu olanla babayla uysun dıyorum Mete cok iyi aslında ama acaba daha farklı bir şey bulabilirmiyiz diye arastırıyoruz:) Bakalım kısmet ne olacak
Sizin de süpermiş:) Cinsiyeti öğrendin mi canım senÇok iyiymiş uyumbenim de kayınpeder Cengizhan, eşim Çağatay, oğlum Metehan
Mete güzel bencede anlaşabilirsek eşimle bende koyacağım. İsimde nasip işi sanırımEşimin adı Oğuz yıllar evvel Mete koyarız diyorduk eşim Metehan olsun diyor ama han can gibi uzatmaları pek sevmiyorum. Bu aralar bir de Berkay olabilir mi dedik ama son durak gene Mete olacak sanırım :) Daha once yazmıstım benim adım Hilal kızım Dolunay :) bir kızım daha olsa kesin Güneş olacaktı. Kızımın ismi benimle uyumlu olanla babayla uysun dıyorum Mete cok iyi aslında ama acaba daha farklı bir şey bulabilirmiyiz diye arastırıyoruz:) Bakalım kısmet ne olacak
Canım bu araba kaç yaşa kadar kullanılıyor acaba biliyor musunAy insallah canim amcan nasil anladi yani sorun mu oldu[/QUOTE ]
Sigara bırakmakla ilgili bir durum vardı canım rutin Tetliklerde anlaşıldı
Arkadasim bunu kullandi memnundu .. istersen incelelavitabellamk
Net degil kız gibi dedi, degisen cok var burda onları görünce detayliyi bekliyorumSizin de süpermiş:) Cinsiyeti öğrendin mi canım sen
Ay evet o da dogru.16.haftadan sonra degısmez dıye dusunuyorum. Benım de haftaya kontrolum sabredebılırsemNet degil kız gibi dedi, degisen cok var burda onları görünce detayliyi bekliyorum
Hergün olmasada içiyorumKızlar siz kahve iciyormusunuz ben bi kaç günde bi sütlü kahve içiyorum.kendimi suçlu gibi hisediyorum zararı varmıdır.
Benimde canım çok istiyordu ilk başlarda heleki kola eşim izin vermiyordu içmeye arada az bisey fanta bende içiyorum gözümüz kalmasın:)Ya bir de Ben hep şöyle düşünüyorum. Anne iyiyse bebek de iyi. Kahve anneye kendini iyi hissettiriyorsa içmeli. Mutlu anne=Mutlu bebek
Diğer besinler ve içecekler için de geçerli
Mide bulantılarımdan sonra yanmalar başladı bende. Üç haftadır canım asitli asitli fanta cekiyodu ama o kadar cekiyodu ki olsa da boğazlarımdan geçse yaksa beni diye hayal ediyordum hararetim var cunku. Iki gün önce içtim üst üste üç bardak. Aylardır su içemiyorum zaten. Hararetimi bir aldi ki sorma ohh. Cok mutluyum, bebek de mutlu olmustur ins
Benimki gösterdi teyzesi ama yarin ogrenicez balon patlatıpBenimki inatla gostermiyor
Burda usg için ayrı para alınmıyor yani benım yaşadığım yerde tr de .. sigortalıyım 60₺ ödeyip usg yaptırıyorum,sorularımı soruyorum,ilaçlarımı yazdırıyorum :) ayrıntılı usg benım dr yapıyor almıyor para
Bende toplam 3kg almışım böyle gidersek iyi
Canım turkıye de devlet hastanesi ve özel hastaneler var.Ayrıca muayenehaneşer var onlar da özel sayılır.Sigortalı isen devlet hastaneleri ücretsiz. Ama durumları içler acısı. Özel hastaneler ise bulunduğun sehre semte doktora göre değişiyor. Ben bursadayım en ucuz 80 tlye duydum en pahalı 800 duydum. Ayrıntılı usg için de ya radyolog ya da perinatolog bakıyor. O da devlette ücretsiz ama 5 dk sürüyor riskli değilse radyolog riskli ise perinatolog bakıyor ve üstün körü. Ama özelde yarım saat inceliyor. Yine Bursa da en ucuz 320 ye buldum ama en pahalı kactı bılmıyorum. 2017de en pahalı 1240 tlydi.
Aa neden öyle ki bende almanyadayim ilk kez duydum böyle bisey herşeyi sigorta ödüyor diye biliyorum hatta 4 d ultrasonu bile yaptırırsan 60 euro dedi doktor sigorta geri verebilir sana dedi.
Sen hangi sehirdesin ben frankfurta yaşıyorum. Bebeği görmeyeceksek niye gidiyoruz ki artık doktora kaldiki senin ikiz takip edilmesi lazım.
Sade türk kahvesi içiliyor hatta son haftalarda tavsiye bile ediliyor. Nescafe gibi işlenmiş olanlar sakıncalı .
Adamlar gayet profesyonel bence. Sorun görmedikleri sürece her seyi doğal akışında bırakıyorlar :))
Çok sevindim canimmmm şükür sağlıklı ya bebeklerin ne mutlu :) burada da devlet Hastanesi'ne gidersen parasız ama pek ilgili değiller bebek fotoğrafı vermiyorlar ve uzun uzun anlatmiyorlar. Ben özele gidiyorum 3 haftaya bir 90 lira veriyorum ama uzun uzun anlatıyor gösteriyor ve özel ilgileniyorlar . Ve 10 gün içinde tekrar gitmek istersem ücret odemiyorum. Bende bebeğime feda olsun diyorum gidiyorum. Perinatolog a ayrıca gideceğim ayın 14 ünde o da 300 lira istiyor. Şimdiye kadar özel de bir doğum parası harcadık sanırım :) Ben senin yerinde olsam her ay gider bebeğimi görürüm eğer imkanın varsa :)
Burası TürkiyeÇok iyiymiş orası şanslısınYerine göre değişiyor demek ki
Acaip fark var aralarında neye göre belirleniyor ki bu fiyatlar gerçekten kayda değer bir fark var mı yoksa parası olanı mı kazıklıyorlarAyıp ama 800 lira muayene mi olur bebekler işin içinde olunca gözümüz görmüyor diye sömürüyorlar
Evet ben de öyle düşünüyordum ikizler her şekilde riskli gebelik grubuna giriyor takip edilmeli diye. Ama doktor riskli bulmadı. Sevinsem mi gıcık mı olsam bilemedim. Nürnberg'deyim ben de canım.
Belki de
Sağol canım evet iyiler ikisi de çok şükür önemli olan oEşim de diyor zaten 4 ay kaldı ayda bir gider görürüz veririz 40€ bir şey olmaz diyor ama yazık yani 40€ya 4 takım kıyafet alırım bebeklere Bana öyle uzun uzun da göstermesinler foto da vermesinler sadece desinler ki bebeklerin iyi kalpleri atıyor tamam Neyse birkaç hafta içinde iyice hareketlenirler de benim de içim rahat eder onlar kıpırdadıkça
lavitabellamk Sen naptın canım gittin mi bugün diyetisyene?
Kızlar bizimki gösterdi kendinkini ama biz balon patlatıp yarin ogrenicez kağıt esimin cebinde duruyor çok zor tutuyoruz kendimizi açmamak icinannem sakin acmayin beraber öğrenelim deyip durdurdu bizi
Acaba yeni bi sistem mı geldi normalde hep bakılıyor. Sende ayda bi agrım var deyip hastaneye git gör bebisleri:)Çok iyiymiş orası şanslısınYerine göre değişiyor demek ki
Acaip fark var aralarında neye göre belirleniyor ki bu fiyatlar gerçekten kayda değer bir fark var mı yoksa parası olanı mı kazıklıyorlarAyıp ama 800 lira muayene mi olur bebekler işin içinde olunca gözümüz görmüyor diye sömürüyorlar
Evet ben de öyle düşünüyordum ikizler her şekilde riskli gebelik grubuna giriyor takip edilmeli diye. Ama doktor riskli bulmadı. Sevinsem mi gıcık mı olsam bilemedim. Nürnberg'deyim ben de canım.
Belki de
Sağol canım evet iyiler ikisi de çok şükür önemli olan oEşim de diyor zaten 4 ay kaldı ayda bir gider görürüz veririz 40€ bir şey olmaz diyor ama yazık yani 40€ya 4 takım kıyafet alırım bebeklere Bana öyle uzun uzun da göstermesinler foto da vermesinler sadece desinler ki bebeklerin iyi kalpleri atıyor tamam Neyse birkaç hafta içinde iyice hareketlenirler de benim de içim rahat eder onlar kıpırdadıkça
lavitabellamk Sen naptın canım gittin mi bugün diyetisyene?
Tabiki beyazlar geçerli Bi sebep ama bakım içinse tazelenmek falan beklenebilir doğuma kadarEvet bence de Sen bekle. Benim saçlar koyu beyazlar da fena çoğalmış çok fenaydım cok
Unutmazsam sorucam içimde kalmasınBana da ölçüm yapmıyor. Merak edip sormustum. Biz kontrol ediyoruz bir aksilik farkedilirse bakıyoruz dedi. Yanı doktorlar bizim bilmediğimiz nelere dikkat ediyorlar kim bilir :). Eksik olmasınlar
Mesela ilk haftalarda hep vajinal ultrasonla baktı. Artık gerek gormuyor
Aynı haftadayız. Ikinci gebeliğim. Ben bazı günler hissediyorum ama çok zayıf vuruşlar.
Canım eşimin yeğeninde de vardı. Yanılmıyorsam 7. Ayda kendiliğinden geçti
Benim babamda da yıllar önce oldu, on dk lik küçük bir operasyonla tedavi edildi. Merak etme insallah icin rahat olsun sık görülen bir sey
Hayırlı olsun darısı bize insallahBenimki gösterdi teyzesi ama yarin ogrenicez balon patlatıp
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?